| Autor |
Zpráva |
sheherazada
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2012 13:55
- Nahlásit
Chceme psa k dětem, na hlídání i na mazlení a BSO mi vyšel asi nejlépe. ještě mám teda lehký vítr z toho línání v bytě ) měla jsem jen pudla a z toho nebylo nic, tak si to úplně neumím představit
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2012 00:10 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
sheherazada
Ahoj, máme dlouhosrstou dvouletou fenku v bytě. Chlupy doma jsou, to je jasné, ale většinou tvoří takové chuchvalečky, které stačí sebrat. Uklízíme jednou týdně a dá se to. Když se jo někde nahromadí, tak to smetu. Trochu horší to je s prádlem, před žehlením musím "oblečení mezi lidi" odchlupovat.
BŠO mi přijdou jako velmi dobří rodinní psi. Ještě děti nemáme a přestože se s nimi čubina do kontaktu nikdy moc nedostala, max. ji párkrát pohladily jako štěně, chová se k nim úžasně, úplně jinak než k dospělým (a to i k velmi malým dětem). Ale stejně si myslím, že by se s nimi mělo současně alespoň trochu cvičit, aby byli šťastní.
S tou cenou je to různé. Řekla bych, že z ne příliš atraktivních spojení menších chovek jdou sehnat štěňata kolem 10 tis. a cena štěňat ze zahraničního krytí může přesáhnout i 20 tis. Na vašem místě bych se poohlídla po kompromisu. Volila prověřenou větší CHS s "obyčejnějším" vrhem.
|
sheherazada
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2012 07:34
- Nahlásit
o já mám vyhlídlou stanici Nubica, mají mít štěnátka zjara, jak krátko, tak dlouhosrstá, s paní sem domluvená, že nejspíše budou mít štěnata s vadou zubů, úplně tomu nerozumím, prostě že třeba je tam zub navíc. Psovi je to jedno, ale že pak není na výstavu, takže klidně do toho bych šla. rodiče mají dkk 0 a dlk 0, prý vyrovananá štěnata vždy bez problému. Bude to teda zahraniční krytí, ale tady jde cena malinko dolů. asi bych se měla jet nejdřív do stanice podívat, ale dle fotek, mluvení a všeho mi to přijde ok.
Tak já nežehlím ))) ze sušáku prádlo jde rovnou do skříně, tak bych možná ani nemusela odchlupovat )))
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2012 09:15 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
sheherazada
Odchlupujem kvůli chlupům ne kvůli žehlení . Nubica ok je. Paní taky znám, i když spíš od vidění. S těmi zuby je trochu problém. Řekla bych, že spíš chybí než přebývá . Ale ne vždy se to pozná na mléčném chrupu. Naší fence taky chybí, ale zjistili jsme to až kolem desátého měsíce. Mléčný chrup měla úplný, ale protože na zub netlačil zub druhý, dlouho nevypadl. Nepřijde mi moc velká pravděpodobnost, že se mezi štěňátky v jednom vrhu takové štěndo najde.
|
sheherazada
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2012 13:49
- Nahlásit
luSta já to myslela tak, že máte někde položeno prádlo k žehlení a tak se na něj nanesou chlupy, kdežto já to ze sušáku rovnou dávám do skříně, ale asi se to na prádlo nabalí i jen při sušení co? ))
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2012 17:28
- Nahlásit
sheherazada
Štěne z CHS Nubika můžu také s čistým svědomím doporučit
Jen s chlupama v bytě neporadím, protože oba kluci bydlí venku.
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2012 17:41
- Nahlásit
sheherazada
Spíš se tam nabalí normálně při nošení a pokud ne, tak při praní (stačí ve várce něco víc chlupatějšího a už to jede ). Ale pořád je z jednoho psa únosné. Jednou za 14 dní pořádně vyčešeme furminátorem, což taky dost pomáhá.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2012 19:14
- Nahlásit
sheherazada
tak chlupy jsou a docela dost, hlavne kdyz pes lina, to je pak bilo vsude, musi se vysavat denne. obleceni docela jde, pokud se teda pes neoklepe hned vedle susaku kazdopadne doporucuju dusledne oddelovat vencici a pracovni veci, idealne to i prat oddelene.
Jinak jako rodinny pes je bso super, hlida taky spolehlive (teda steka, nevim jestli by zvladl neco aktivne uhlidat, ale to asi nechcete stejne). K detem muzu doporucit. Moje 5ti mesicni dcera momentalne zacina objevovat psi chlupy a cumak a starsi fenka trpelive drzi. Chce to samo usmernovat, aby psovi dite neublizilo...no a naopak, aby pes dite treba neposlapal dokud je male a nemuze se branit
|
Miru
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2012 15:59
- Nahlásit
sheherazada
Ahoj, tak co se týče chlupů, tak taky musíme skoro všechno odchlupovat Jinak za sebe doporučím CHS Bílá Merci. Paní chovatelka jedná se zájemci na rovinu a se vším je ochotná poradit... plánují teď dlouhosrstá štěňátka
|
sheherazada
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2012 19:06
- Nahlásit
A jak odchlupujete obleceni?rozhodla se precist tech 200 stranek,jsem na strane 15 a malinko me znejistela povaha.jsou bojacnejsi a plasani jako stenata,nebo jim to tak trochu zustane?u nas je problem v tom,ze manzel chce psa na hlidani pozemku,ja k detem ) tak se bojim,ze pes misto stekani a postoje ozor rafnu te,stahne ocas jak to je?nechci v zadnym pripade ostryho psa,ale aby to aspon vypadalo,ze hlida ) a taky by bylo fajn,aby byl milovnikem vody-coz asi moc ovlivnit nejde,nebo jo? Budeme mit barak u Sazavy,tak aby to vyuzil jeste me napadlo,neni lepsi,kdyz bude chovatelka mit pesany venku nez doma,ze jako budou otrkanejsi na venkovni ruch?nebo je to jedno?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2012 19:29
- Nahlásit
sheherazada
bojácní by bejt neměli, ze svýho pohledu vidim, jak rodinní nejsou, ale to je též kus od kusu ))) jestli bude ostrej záleží na výchově a okolí.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2012 21:02
- Nahlásit
sheherazada
no obe moje psiny za plotem stekaji a tvari se dost drsne, nicmene jinak jsou velmi mile a lidi maji rady. nasi rodinu primo zboznuji, k diteti bez problemu.nicmene ta plachost v tom plemeni podle me je, i kdyz se to da vychovou hodne ovlivnit.
a je dost velka sance ze to bude milovnik vody - moc bso co vodu neradi neznam :-0)
jinak ja jsem zastance "domacich odchovu", tzn. mit stenata doma at si prave zvykaji co nejvic na ten kazdodenni provoz - hluk vysavace, pracky, lidi, deti, eventualne dalsi domaci zvirata, televizi atd. a mit moznost vybehu ven.
|
sheherazada
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2012 21:46
- Nahlásit
Ve me se to pere,mam strach,abych ho dobre zvladla socializovat a byl dobre vychovanej.jestli bych nemela radsi jit do nemeckeho ovcaka,i kdyz belous je takova srdecni zalezitost. Jak se projevuje nerodinny pes?
|
sheherazada
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2012 10:46
- Nahlásit
Jeste me napada,zda tady nekdo neplanuje na jare stenatka,prijde mi pro moje potreby kryti ze zahranici tak trochu luxus, vystavy me neberou,asi absolvuju neco,aby byla chovna,pro pripad,ze bych se casem rozhodla pro prcky.omlouvam se,ze pisu jak nejaku strivko,ale zkousky,svody a bonitace nemam vubec nastudovany mozna ze by stacila i cubina bez pp,ale kde vzit jistotu zdravych kloubu a dobre povahy.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2012 10:53
- Nahlásit
sheherazada
neboj, to zvladnete
jinak chtela bys fenku nebo pejska?
|
sheherazada
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2012 12:18
- Nahlásit
Chtela bych fenku,pejska urco ne,manzel s tim ma nejak problem,mela sem kluka pudlika,pak asi v jeho 10ti letech sem se s pesanem nastehovali do spolecneho bytu a byl priblem.manzel snad zarlil nebo co ) navic bude ted zahradnicit a pes by mu to ocuraval.cubina sice spali travnik,ale to nas netrapi
|
sheherazada
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2012 12:21
- Nahlásit
Chtela bych fenku,pejska urco ne,manzel s tim ma nejak problem,mela sem kluka pudlika,pak asi v jeho 10ti letech sem se s pesanem nastehovali do spolecneho bytu a byl priblem.manzel snad zarlil nebo co ) navic bude ted zahradnicit a pes by mu to ocuraval.cubina sice spali travnik,ale to nas netrapi
|
sheherazada
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2012 12:25
- Nahlásit
Jo a jeste,je tu nekdo kdo chodi do prace a ma deti? A psi ma trictvrte dne samotny doma?
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2012 13:34
- Nahlásit
sheherazada
nez jsem sla na materskou mela jsem psy doma (v byte) cca 8-10h denne samotne, zvladly to vpohode.
|
Miru
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2012 17:04 - Změnil/a: Miru
- Nahlásit
sheherazada
Ahoj, odchlupujeme takovym tim lepicim valeckem na zmolky (nebo nevim jak to popsat ). Jinak náš pes má teď 9 měsíců, když se mu něco nelíbí tak si štěkne a vodu má rád moc Ze začátku jsme s ním byli doma docela dost, pracovala jsem chvilku na částečný úvazek a tak od půl roka jsme ho začali nechávat občas samotného celý den (cca 9 hodin) a v pohodě.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2012 18:46
- Nahlásit
sheherazada
prijde mi pro moje potreby kryti ze zahranici tak trochu luxus, vystavy me neberou,asi absolvuju neco,aby byla chovna,pro pripad,ze bych se casem rozhodla pro prcky.
Možná právě z důvodů, který uvádíš, bych se po co nejkvalitnějším spojení a klidně i zahraničním pídila, aby právě co nejvyšší možná záruka povahy byla. BŠO vesměs citliví a někteří až přecitlivělí jsou. Najdou se i výjimky, to je jasný, nicméně obecně bych u bšo známky jistý plachosti viděla, v podstatě to žádnej velkej střelec neni. Kor fenka, u tý by to mohlo být markantnější než u psa. Práce s výchovou, aby ten pes plachost polačil, je, špatný zkušenosti se u nich vrývají docela hluboko do paměti. Píšu o nich jen krz zprostředkovanou zkušenost, nikoli vlastní, ale rozdíl mezi NO a BŠO je celkem dost vidět. Co se línání a zachlupení okolí týká, zauklízíte si celkem fest. Je to prostě velkej pes s hustou srstí, když líná, je všude bílo )) A když má ke všemu ještě rád vodu, což se ovšem týká jakýhokoli psa, který má rád vodu, smrdí jak poblitej koberec. Každý pes, který stráví léto ve vodě, na konci léta smrdí naprosto příšerně, než vyvane.
Chovka jediná, kterou znám trošku víc, víc jedinců, a kde bych sama vzala psa, je Ancilia nebo White Ancilias. Baico mě kdyžtak opraví, pokud jsem to napsala blbě. Myslim, že zrovna tam ta spojení s výhledem na dobrou povahu hlídají, že po povaze zrovníka hodně jdou.
|
sheherazada
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2012 19:20
- Nahlásit
Tak v době línání si umím představit, že to bude síla, ale jinak? i tak je to tak hodně? A když ho budu v době línání denně kartáčovat, nebo prostě tak nějak zbavovat chlupů, tak by to mělo bejt lepší ne?
Pokud bude smrdět po řece, to už mi tak nevadí, to už budem v domečku se zahradou, ale tak do jeho dvou let bude v bytě ) Do jeho roka života s ním budu taky doma, jsem na mateřský, po jeho roce života nastoupím do práce, takže to snad problém nebude. neznáte někdo velkýho minimálně línajícího psa, co se nemusí stříhat? ))))
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2012 19:42
- Nahlásit
sheherazada
pes, co bydlí v bytě, líná v podstatě pořád. Domácnost se psem nikdy nebude úplně bez chlupů. U delší srsti je zas dobrý to, že se líp luxuje, než krátká, která se všude zapíchne a nedostaneš to dolu ničím Výhodou BŠO srsti je, snad bělušáci potvrdí, že je samočisticí a docela dobře schne, neni náročná na údržbu a vesměs si pes kartáčování docela hodně oblíbí Nic se do něj venku nezapichuje, i když proleze bodláčím, dostaneš to z něj dobře. myslim, že BŠO je dobrá volba, jen je fajn vědět i o specifikách toho plemene, kterým je i ta plašší povaha...bělouškáři ti řeknou víc, koneckonců s těmi psy přímo žijí.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2012 20:12
- Nahlásit
sheherazada
az na to strihani to myslim splnuje kralovsky pudl
|
sheherazada
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2012 22:14
- Nahlásit
pudl nepřichází v úvahu, by mě manžel zabil ))) on toho mojeho pudla dost nemusel ))
mimochodem nemáte někdo zkušenost s robotickým vysavačem jak zvládne chlupy? aby to robota neodrovnalo )))
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2012 11:57 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
Nemůžu s Gerdou souhlasit ohledně toho uklízení. Jak jsem psala, uklízíme jednou týdně a v bordelu tedy nežijeme . Byťáci navíc tak chlupatí jako venkovní nejsou. Žádné velké línání taky nepozoruji, prostě pořád nějaký chlupy někde na zemi jsou, ale v únosné míře. Lepící váleček mi nevyhovuje, protože se s tím odchlupí jeden, dva kusy oblečení a pak se musí omýt. Máme takový plastový "kartáč" s chloupky, jedním směrem se chlupy zachytávají, druhým je pouští (tím se čistí). Povaha citlivější je, a v tom bych právě řekla je ten rozdíl od NO. Čubina je můj první pes a přesto je hrozně hodná, vyrovnaná - teda vůči lidem. Má je mnohem raději než psy . K těm příjde, očuchá a jde dál. Nemá potřebu ničeho víc. A v tom bych třeba viděla i výhodu. Protože je absolutně nekonfliktní, v jejích dvou letech jsme nikdy neměli žádný problém s jiným psem. Neexistuje, že by se porvala, protože se tomu vyhýbá. Taky souhlasím s tím, že to povaha jde dolů s úrovní CHS, příp. pokud je bez PP (samozřejmě není pravidlo). S výchovou jsme neměli vůbec žádný vážnější problém. Já bych nebrala už odjinud než CHS La Blankpapilio. Mají tam vyrovnaná zvířata, pečlivě vybírají krycí psy a poradenství ohledně výchovy a výcviku je k nezaplacení.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2012 12:11
- Nahlásit
LuSta
La Blankpapilio. Mají tam vyrovnaná zvířata, pečlivě vybírají krycí psy a poradenství ohledně výchovy a výcviku je k nezaplacení.
kéž by to tak dělali všichni, aby se běloušové stávali pevnějšími a vyrovnanějšími a bylo mnohem víc pejsků jako je tvoje a Baicovic Veverky.
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2012 12:14
- Nahlásit
Já když vidím, jak toho psa vybírají fakt do poslední možné chvíle, studují rodokmeny, krevní linie, zdravotní stránku..., tak nechápu.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2012 21:20
- Nahlásit
Baico
Já sama, která viděla na vlastní oči několik stovek zvířat
v zrcadle nebo kde?
Vlčáčková
Nevím, co sem furt načuhuješ. Pokud vím, tak s běloušema nemáš společného ani půl chlupu.
Ty máš už tak zasranou karmu, že se divím, že ještě nejsi masařka.
|
sheherazada
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2012 21:20
- Nahlásit
HIHI, tak jak je to s těma chlupama? ) Jako u nás je momentálně věčnej bordel, všude hračky, sem tam drobky ) mám roční dítě a pak ještě 4 a půl roku jako že sem tam budou chlupy mi nevadí, pokud nebudou ve velkém množství (jenže to má zas každý hranici někde jinde )))
ok, takže chovatelký stanice je jasná ) ted ž mám jen problém s manželem máme shodu, že tohohle psa chceme oba, jenže manžel ho chce až v momentě, kdy začneme bydlet v domku, což je zhruba za tři roky, když to půjde dobře. Ale to už budu chodit do práce a budu mít rozhodně mín času na štěně. Já ho chci za rok, to znamená do bytu s tím, že rok s ním ještě budu doma, pak nastoupím do práce a po dalším roce se budeme stěhovat k domku se zahradou. Přijde mi to lepší, že budu mít víc čau se mu věnovat, i když mám malé děti. No a pak se ještě neshodneme u domečku, manžel ho chce výhradně na zahradě, já spíše doma ))) s tím, že bude přes den na zahradě, ale bude žít s náma a ne jen na zahradě. Nicméně kdyby se mi povedlo ho přesvědčit, že jako za ten rok, myslím, že už by mu bylo jedno, že by bydlel v baráku, když by ted bydlel v bytě ))))) složitá to situace.-)
je víc chlupů z dlouhosrsté varianty, nebo krátkosrsté ( tam sem se někde dočetla, že je zase hunatější...)
|