Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 18:58
- Nahlásit

tomsoon

já mám fenu s pp NO a štěňata mít nebude,psů je jako sr... i i ti s pp končí v útulcích, tkaže je množit považuju přinejmenším za krátkozrakost a blbost. Taky se řiká,že by každá ženská měla mít děti a je to stejná kravina

tomsoon
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 19:05
- Nahlásit

Gerda

štěňata dám pouze lidem o kterých vím že jsou v pohodě(rodina a dobří známí) a dokážou se o ně na 100% postarat a nebudou dále množit,budu je mít všechny blíkzo...je na tom nějaké prznění rasy ?
z mého osobního pohledu jde o prznění rasy tím, že se bude množit nestandardní jedinec, který vzhled plemene posouvá někam jinam od schváleného standardu, z dalšího pohledu mi pak přijde možná malinko naivní předpokládat, že všechna štěňata najdou snadno své majitele, nikde pak není zaručeno že se na nich dále nebude chovat/množit. Tento můj pohled se možná zdá "rasistický" a zlý, pramení však pouze z toho zoufalého množství opuštěných a jinak nechtěných psů, kteří se nekontrolovatelně nebo z lehkovážnosti jejich majitelů množí a nikde svůj domov nenajdou, pročež se pak utrácejí či likvidují nebo žijí život v přeplněných útulcích.

jde mi jen o jeden vrh kvůli psovi...
rozumím tomu, ale stejně jako Baico mi to přijde pohled velice krátkozraký - kvůli "blahu" jednoho psa můžou přijít do "sraček" spousty dalších jiných psů. Velice si přeji, aby každý majitel fenky dobře zvážil důvody, PROČ by jeho fena měla mít štěňata, co je na ní tak úžasného a do chovu přínosného, aby dávala potomky. Pokud by byl každý majitel fenky schopen odpustit si svůj rozmar, mohlo by dojít ke snížení množství psů, kterým je následně žádáno hledat nové domovy, utrácet je a zbavovat zodpovědnosti předáním péče do útulku. Zdaleka to nemusí být konkrétně váš případ, nijak vás nenapadám, jen by bylo dobré zamyslet se nad produkcí štěňat v širších souvislostech. Stačilo by jen troška obyčejného citu/soucitu pro zvíře/se zvířaty, aby jeden došel k rozhodnutí, že další nové psy není potřeba produkovat, ať tak činí ti s ultra echt gold špičkovými jedinci, a to ještě možná a po dobrém uvážení. Zkrátka psů je jak sraček, dalším chovem jim akorát ubližujeme.

Tohleto jsem nečetl je to velice hezky napsané a určitě k zamyšlení,za to děkuji mnohokrát !!!! ,,kvůli "blahu" jednoho psa,,to je veká pravda,Tomáš zjistil že je asi sobec,,i když v uvozovkách pro svého psa,,...nu což dopadne to tak že se množit nebude !!! ,,teda podle svodu ,,nicméně si zase musím rýpnout protože si nemyslím že bych shazoval něčí názor,a zneklidňující výkřik jsem použil pouze proto že jste to na mě výšily těžkým kalibrem,,jako muchy na h...o,,viš ? ale chápu někdy to jinak nejde....takže závěrem ,,jsem přesvědčen,, NERODÍM !!!!!!!!!

tomsoon
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 19:12
- Nahlásit

davidkova renata
samozřejmě by neměl,ale vídíte že to tak je ,jeden říká to a druhý zase tohle...já byl u třech s kulháním a každá diagnoza byla dá se říct jiná...

tomsoon
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 19:15
- Nahlásit

Sízra Milanová
ale velká většina snad ano,né ?ale to je zase úplně jiný problém,že...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 19:16
- Nahlásit

tomsoon
ale velká většina snad ano,né ?

tak lidi se můžou naštěstí rozhodnout sami, je to na každym jednotlivci...

Grin
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 19:17
- Nahlásit

tomsoon
Nerodim - to jsem moc ráda! Je to zodpovědné rozhodnutí!

tomsoon
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 19:26
- Nahlásit

Grin
No abych pravdu řekl tak já jsem taky rád....,,kvůli "blahu" jednoho psa,,toto mě nějak přesvědčilo a to teda ještě nevím jestli to blaho pro toho psa je.....určitě nerodím,nicméně dál se zajímám

LADORIA
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 19:46
- Nahlásit

Ahoj všem,

předem se omlouvám za nový nick, ale nějak mi u starého psali, že je neznámý Tudíž LADORIA = Bibinka7

Nechci se tu nikoho zastávat a nikoho kritizovat, ale první čeho jsem si všimla bylo, že tomsoon psal, že čubinu měřil krejčovským metrem. Zkoušela jsem to, hlavní je že laik opravdu neví, kde je kohoutek, kolikrát jsem si všimla i na svodu, že ten co měří s tím mívá problémy. Krejčovským metrem po přiložení na kohoutek jsem naměřila Doře 65cm!!! U koní se tomu říká pásková výška a je to uplně něco jiného nežli hůlová, měřená pevnou hůlkou. Podle bonitace má 60,5cm to je sakra rozdíl. Když jsem metr jakoby držela ve vzduchu, kde by jakž takž kohoutek měl být, tak jsem naměřila 62cm.
Vůbec bych se nebála toho, že fenečka je přerostlá a s klidným srdcem na svod šla, už jen pro to, že svod prakticky nic neznamená. Hlavní je k uchovnění bonitace a ta se v jeden den nedělá.

Co se týče chovu na neuchovněných jedincích, tak s tím souhlasím se všemi zde, jsem zásadně proti!!!
Jak se tím znehodnocuje plemeno? Uplně jednoduše, my co se snažíme chovat pouze na uchovněných zvířatech to děláme hlavně proto, aby jsme mohli mít přehled o potomcích a jejich dalších osudech a popřípadě mohli zasáhnout, kdyby se o ně někdo z nějakého důvodu nemohl již dál starat. Jsou tetovaní, v lepším případě i čipovaní a není problém podle čísla dohledat majitele či chovatele. Nepapírová štěňátka tak jistou péči nemají, jsou v lepším případě očipovaní, ale již málo který majitel si čip nechá zaregistrovat a tím pádem se i pak těžko dohledává. Jiné zanmení není a že dám štěnda známím není už vůbec argument že se dále nebudou množit, nedej bože s jiným plemenem a nebo s příbuzným, protože pak už nikdo nebude vědět, jestli ten protějšek není náhodou strejda, nebo vlastně brácha....
A že se čím dál víc nacházejí bělouši v útulkách je celkem až zarážející na to, jak je to celkem mladé plemeno.
Před našima holkama jsme měli několik feneček nalezenců a nikdy jsme neměli štěňata jen proto že to fenka potřebuje a nikdy neměli problémy s nemocema tohoto rázu a dožili se krásného věku.

Toliko vše, doufám že jsem nikoho nepobouřila.

Jinak plánujeme na jaro štěničky, tak nám držte palečky ať to výjde :-D

Baico
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 19:49
- Nahlásit

LADORIA
ale první čeho jsem si všimla bylo, že tomsoon psal, že čubinu měřil krejčovským metrem.

Proto jsem se ptala, čím měřil a taky jsem psala, že tím krejčovským se naměří víc.
Jinak plánujeme na jaro štěničky
Už háráte?

LADORIA
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 19:52
- Nahlásit

Baico

Ne uplně, teda viditelně, ale už ji začíná Jerrys sem tam vočuchávat.

Baico
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 19:57
- Nahlásit

LADORIA
ale už ji začíná Jerrys sem tam vočuchávat.

Tak to budeme držet všechny palce, co u nás máme. My se pokusíme zabodovat na poli výstavním

LADORIA
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 19:59
- Nahlásit

Baico

To budete muset nic jiného totiž od vás ani nečekáme :-D
Jinak Jerryse teď cpeme antibiotikama a kapkama na kašel, protože je zahleněnej a vůbec nechce vykašlávat, nevíš jak ho k tomu donutit

Baico
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 20:01
- Nahlásit

LADORIA
protože je zahleněnej
Zkuste jitrocelovej sirup a mucosolvan, buď tablety 3x denně jednu, nebo taky mucosolvan sirup junior. Mám to ozkoušené.

LADORIA
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 20:02
- Nahlásit

Baico

To von chrčí, jako že by to šlo, ale nechce kašlat...

Baico
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 20:06
- Nahlásit

LADORIA
ale nechce kašlat...

No on ten jitrocelák i mucosolvan odhleňujou. Hlen zkapalní a půjde spolknout a i líp vykašlat.

LADORIA
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 20:14
- Nahlásit

Baico
poliká je zdatně a vždy jednou za den je vybleje, bohužel vždy na koberec...

skiery
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 22:11
- Nahlásit

Veruha

Tak to je parada, zrovna nedavno jsem konstatovala, jak me mrzi, ze vubec nevime, jak se ostatni braskove maji a jak vypadaji. Soude podle Bernie uz musi byt z Balthazarka poradny medvidek ze? Mate nekde na internetu fotky, moc rada bych ho videla

Grin
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 22:54
- Nahlásit

tomsoon
ještě nevím jestli to blaho pro toho psa je..
hlavně se nenech zblbnout veterinářem a všecko si ověřuj..

tomsoon
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 13:52
- Nahlásit

Grin
No,nenechám....

A neměřil jsem krejčovským ale svinovacím(plechovým),to jsem tam psal,dal jsem ji takovou lištu na ,,kohoutek,,a výšku přenesl na kuchyňskou linku a vyšlo 64cm,včera jsem to dělal tak nějak jen tím metrem a vyšlo to míň je to taky podle toho jak stoji atd. no přenechám to odborníkům...no a taky jsem jí pozoroval třeba jak chodí kolem stolku ten má 59 takže i tak se to dá trošku odhadnout,je veliká ...

Včera jsem s kámošem a Bibinou udil maso,jako hodně velký zážitek,,pro psa,,

Veruha
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 11:35
- Nahlásit

skiery

Náš bílý čert:
http://hawlinka.rajce.idnes.cz/Balthazar_Bajadera_ Bily_svycarsky_ovcak/ (podoba s Bernie by tam byla, viďte? )

Kde se chystáte vystavovat? Taky máme v plánu objet nějaké výstavy, zatím spíš jen jako diváci. A nějaké srazíky a akce BŠO nemáte v plánu?

skiery
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 12:41
- Nahlásit

Veruha

Balthazar je nádherný, když byl prcek tak si byli s Bernie hodně podobní, kolikrát jsme se rozplývali, jak je ta Bernie nádherná, a on to byl Baltik ale ted uz je to pan pes a copak se mu stalo? Na těch fotkách to vypadá celkem hrůzostrašně

První výstavu plánujeme už příští sobotu v Brně, stihne tam být ještě v dorostu, takže to bude hlavně taková "oťukávačka". Bernie je strašný raplík, s každým by hned kamarádila a ke všem je hrozně hrr, tak jsem docela zvědavá jak tam to množství lidí zvládne. Doufám, že se na nějaké výstavě potkáme. Jinak určitě plánujeme na jaře svod a v létě snad nějaký ten tábor, ale to je ještě daleko a teprve se uvidí. A co vy?

Veruha
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 14:44
- Nahlásit

skiery

Já si je taky párkrát spletla . Ale co jsem tam byla, Bernie byla vždycky taková živá, dávala jim tam všem co proto. Zato Balt mi přišel takový nevýrazný kouťák. No ale velice rychle ho to přešlo, teď je výrazný až dost .
Co se mu stalo? Řádil, až dořádil. Lítal na zahradě se psem, někam mu zapadla noha, zřejmě se prudce vytočil a zlomil si krček. Neviděli jsme to, tipujeme podle snímku a vyjádření veta. Měl to nalomené více, proto mu tam dávali takové hřeby na zpevnění. Asi za měsíc je jdeme vytahovat, takže další skalp. Proto se na výstavy nehrnem, moc parády bychom tam neudělali. Ani nevím, jestli s nedorostlou srstí může na ten svod. Ale nějakou neformální akci bychom uvítali. Tady u nás v MS kraji jsem toho ale moc nenašla, asi vyjedem někam dál.

skiery
Člen
# Zasláno: 1 Led 2012 14:30
- Nahlásit

Veruha

Jj, ona je taková malá agresorka, to ji zůstalo:-D Ke každému se vždycky připlíží, omrkne situaci a jak zjistí, že je všechno v pořádku, tak začne šíleně dovádět a provokovat
Teda to zní celkem děsivě, tak hlavně aby mu to pěkně srostlo a bylo všechno v pořádku. A odkud v MS kraji jste? My jsme z Bruntalu

Veruha
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 12:31
- Nahlásit

Jo, plížič obecný se u nás vyskytuje taky . Teď se začal bát velkých psů. Tady u nás na sídlišti (Ostrava) se jich moc nevyskytuje a na cvičák teď nemůžem, takže socializace je zabržděná. No, aspoň ho vodím tam, kde je hodně lidí. K těm je rezervovaný taky. Byl doslova vtěrný, s každým by se lísal. Od toho veterinárního kolotoče je jiný. Takže pracujem na nápravě. A co vy? Máte taky nějaké strachy nebo jste šťastně vyrovnaní? Jak se připravujete na výstavy? Postoj, chůze u nohy, zvládání davu? A jak vám to jde na cvičáku? Všimla jsem si z fotek, že jej navštěvujete .

skiery
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 12:52
- Nahlásit

Veruha
Sourozenci se hold nezaprou ze? :-D Tak snad se Balt zase brzo vrati do starych koleji a bude v pohode. A jak to je vubec dlouho co se mu stalo? Musi mit ted kdyz ma ty srouby nejaky klid, nebo jak to delate?
Na cvicaku to jde Bernie pekne, obcas ji pri tom jejim temperamentu bylo tezsi mezi tolika psy zaujmout, ale casem se to zlepsilo. Bernie je celkem hrdinka, na vsechno nezname spise steka nez ze by se zalezla nekam schovat, ovsem vcera probehlo prvni koupani a to tedy byla katastrofa. Vubec se ji ta voda nelibila, knucela a vzpirala se, takze z koupani nakonec nebylo nic...a to v lete byla z vody naprosto nadsena.
Jinak spis bojujeme s tou jeji hyperaktivitou a chuti vrhat se na vsechno co se hybe :-D.
Minuly tyden tady par dnu mela na navsteve nevlastni sestricku z predchoziho Papulovic vrhu Airu a zacala nam trochu kulhat, veterinar nic nenasel, jen trochu spekuloval nas zanetem kosti a dal ji nejake prasky, ale pozitri je ta vystava, tak jeste uvidime, jak to vsechno dopadne, rada bych tam jela aspon z toho duvodu, aby si vyzkousela (a my taky) ty davy lidi a psu

Veruha
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 13:17
- Nahlásit

skiery

To snad není ani tím, že jsou to sourozenci, to snad musí být jeden a ten samý pes . To, co popisujete, je přímo náš Balt. On nemá strach, že by utíkal, on hrdinně štěká, ale vidím, že je srab. Co se hýbe, po tom by taky skákal, ale důrazně odnaučujem . Pobyt ve vaně je rovněž katastrofa. Většinou je mokré všechno kromě něj . Na koupačky prostě moc není, ale přírodní koupání miluje až moc, vymete každou kaluž i potok. Česání je to samé, dloouho přemlouvám a uklidňuju, aby se nechal. Přitom je zvyklý od prvních dnů.
Stalo se mu to v listopadu. Prvně jsme byli na pohotovosti, kde ho špatně nasnímkovali, takže zlomenina nebyla vidět. Za týden jsme jeli na jinou kliniku s očima a tak jsem se na to přeptala. Znovu RTG a najednou zlomenina :/. Na operaci byl 5. 12., dnes jdeme na kontrolní focení a za další měsíc to vytáhnout. Celou tu dobu nařízený přísný klidový režim - venčení jen chvilku, na vodítku, žádné hry s pejsky, skákačky. Já už jsem z něho zoufalá, zabavuju ho jak můžu, ale přesto jde vidět, že bez pohybu prostě trpí.
Na cvičáku byl vždycky takový mamánek. Paniččina prdelka, která se nehla od nohy a poctivě plnila povely. Teď už to asi bude jiné, vidím, že na něho jde puberta a zkouší, co mu projde. Tak jsem zvědavá.

Přeju Vám, aby kulhání co nejdříve spravilo! A hnedka, jak přijedete z výstavy, musíte podat informace, jak to probíhalo a všechno okolo. Já jsem naprostý laik, uvítám každou zprávičku. Postoj a chůzi u nohy máte nacvičenou? My totiž zatím moc ne .

skiery
Člen
# Zasláno: 6 Led 2012 16:17
- Nahlásit

Veruha
Tak nakonec jsme se rozhodli výstavu vynechat, Bernie pořád trochu kulhá a poslední co bychom chtěli je, aby se jí to zhoršilo. Pojedu se tam jen podívat s přítelem a jeho BŠO Airou.
Každopádně ten klidový režim vám vůbec nezávidím, to naše zlobidlo ho má dva dny a je to s ní doma k nevydržení. Normálně bývá celé dny venku, protože máme dům se zahradou, a teď se nemá kde vyběhat, ale vysvětlete jim to, že musí odpočívat že?
Chůzi u nohy máme i nemáme nacvičenou. Když to zkoušíme na zahradě případně na cvičáku kde už je na všechno zvyklá tak jde jak hodinky, ale někde na ulici je to velká přetahovaná. Z toho důvodu jsme začli používat stahovací obojek, s tím to je o poznání lepší. Těžko říct jak by běhala uprostřed kruhu, kde by kolem dokola byla spousta cizích a zajímavých pejsků (vlastně dokážu si to docela živě představit, ale třeba by překvapila). Postoj zvládáme na pamlsek výborně, to je ale asi tak to jedine:-D. Zoubky také prohlížíme pravidelně, ale je to s ní takové pomalejší, dlouho ji trvalo než pochopila, že když se postavíme za ni, že se nic neděje. A pusinu zatím nevydrží mít moc dlouho otevřenou, ale na tu hrůzu s jakou jsme začínali to už je docela velký pokrok.
Jinak co se pejsků týče, tak jsme také úplní začátečníci. Před Bernie jsme měli fenku huskyho Terezku, ale s ní jsme žádný výcvik ani výstavy neřešili, to byl takový pejsek aby ta zahrada nebyla prázdná a člověku nebylo smutno. Takže teď je to pro nás všechno nové. Plánujete s Baltem nějaké zkoušky?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 12:46
- Nahlásit

neshání ho někde někdo?

evidenční číslo: 69/2012
plemeno: bílý švýcarský ovčák
popis: fena
srst: bílá , standard
velikost: standard
nalezen: 09.01.2012, 09:34
Praha 5, Radotín
charakteristika: Je čipovaná, hledá se majitel.
k odebrání: V Zámcích 56, Praha 8
telefon: 283 011 711, 233 554 242

Grin
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 13:26
- Nahlásit

davidkova renata
doufám že se páníčkové přihlásej brzo.. mě připadá povědomá, mám celkem přehled o bšo na zbraslavi a v okolí a připomíná mi jednu fenu co maj nahoře na Baních, maj ji z chovky, ale nemůžu si zaboha vzpomenout esi byla i tetovaná nebo jen čipovaná... každopádně na chovku zavolám a zkusim zajet nahoru, snad bude někdo - nebo aspoň pes - doma.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Led 2012 18:20
- Nahlásit

Grin
už neni vidět fotka tzn že je pryč

<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání