Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
LuSta
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 18:36
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

Díky za zkušenost. Já nakonec pytel objednala. Sice jsem měla vyhlídnutý ten 18 kg, ale během pár dní ze Spokojeného psa zmizel, tak jsme brali 13 kg. Granulky jsou docela drobné, což mě mrzí, ale po Acaně nám čubina rezne, tak to bude třeba lepší, uvidíme. A nesmrdí tolik rybinou .

Lemonka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 20:44
- Nahlásit

davidkova renata
Jj v Jílové i v Libni. A předítm i Kralupy a Letňany. V Jílovém jsme to pohnojili, v Libni míň a ano, druhé místo. Moc děkujeme

Lemonka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 20:49
- Nahlásit

skiery
pěkné fotky krasavice chlupaté

chvilka
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2011 20:46
- Nahlásit

skiery krásná, mi jedeme také v lednu takže se možná potkáme. No a jestli jste z Bčkového vrhu tak jste naše poloviční ségra jsme také po Gomerovi

Lemonka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2011 21:51
- Nahlásit

Krásné prožití svátků vánočních přeje Monča a Jessie

skiery
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2011 16:15
- Nahlásit

chvilka

Bernie dekuje jj, jsme z Bčkového, takže po Elze a Gomerovi, tak se těšíme, že možná potkáme další nevlastní sestřičku

Veruha
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2011 09:08
- Nahlásit

Skiery

Z té malé chlupaté kuličky vám vyrostla krásná psí slečna! Já ji viděla, když byla úplné mimino. Jsme totiž taky béčka od Papulů . Máme Balthazara, toho jediného dlouhoše z kluků. Je hezké vidět jeho sourozence, ani jsem nedoufala, že někdy na nějakého narazím.

tomsoon
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 19:08
- Nahlásit

Všechny moc zdravím a žádám o radu,moje desetiměsíční Abbie se na jaře požene ke svodu,chtěl bych ji uchovnit protože to je úžasná,krásná a hodná holka jen mi asi kapánek přerostla a má světlejší kukadla,můžete mi prosím vás někdo trošku přiblížit jak to chodí,jak je to s nějakou tolerancí atd. ? má cca35kg a po lopatky tedy ,,asi kohoutek podle obyč. metru 64cm,, ona byla i jako prcek malinko vetší ale nijak zvlášť,prý to muže být i žrádlem ale to si nemyslím dostává Ro.Ca.,mamina i babi mají 61cm,všichni jsou velcí..... takto vypadá ,,vlevo nahoře Bibís https://picasaweb.google.com/brutny ,, jo tohle mi bylo doporučeno na ten pigment očí SEEALGENMEHL PULVER myslíte si že se to dělá ? nebo může ?všem moc děkuji

Grin
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 19:16
- Nahlásit

tomsoon
vždycky bude záležet na rozhodčím, protože jak je v tom lidskej faktor tak je to obvykle dost individuální, ale co jsem četla, tak všude píšou, že nějaká ta malá odchylka směrem nahoru nevadí "pokud je pes harmonický"... a co se týče světlýcho očí tak to neporadím bohužel, s tím zkušenosti nemám ...

Baico
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 21:31
- Nahlásit

tomsoon
No tak heoní hranice je u feny 61 cm. Měřil jsi jí krejčovským metrem nebo pevným? Ten krejčovský vždycky hází vyšší číslo. Jinak světlé oko není vyřazující vada, max to bude mít napsané ve svodovém, bonitačním kódu. Jinak oči věkem tmavnou.

tomsoon
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 22:33
- Nahlásit

Děkuji za odpověď,měřil jsem ji svinovacím metrem kousek před tím než se začne zvedat krk,míra se prý letos změnila ale bohužel směrem dolů na 53 , já potřebuju nahohů alespoň 63 !!!moc mě to mrzí,je to nespravedlivé,ale pravidla jsou pravidla...miluju ji stejně a budu ještě víc je to fakt zlato největší,ale chtěl jsem chovné prcky,nu což budou krásní i bez PP...asi si jí osedlám a budu na ní jezdit do práce,není možné abych někde nenahnal 3cm

tomsoon
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 22:38
- Nahlásit

53cm...je teda dost malo když si to tady tak měřím,měli to udělat naopak,né ? a prosím nevíte někdo něco o svodu kdy kde bude ?měl bych se tam nahlásit dopředu ale nikde to na stránkách nepíšou,asi pošlu dotaz....

Grin
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 00:29
- Nahlásit

tomsoon
Rozumim tomu spravne ze stenata proste budou at uz ti fenu uchovni nebo ne?
Hele ja tohle plemeno uprimne miluju a tohle me fakt nici!

tomsoon
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 01:56
- Nahlásit

Pročpak ničí ? určitě budou !!! Ebís je absolutně zdravá a užasná,nemám absolutně jeden jediný důvod ji alespoň jednou štěňata nedopřát,určitě né kvuli tomu že má o 3cm víc než by měla...mám tady opravdu moc známých kteří by její štěňata chtěli i kdyby byly s pudlem...ovšem jestli je pro ni špatné,,rodit,,velice rychle to přehodnotím,rád si nechám poradit a budu se informovat...takže děkuju

Grin
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 10:12 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

tomsoon
jestli je pro ni špatné,,rodit,,
Porod a následná výchova štěňat je pro každou fenku vyčerpávající záležitost, fyzicky i psychicky. Rizika která jsou s ním spojená snad ani nemusím vyjmenovávat, to se dá vygooglovat, ale samozřejmě, že fenka může i umřít. To je porod. Ale já jsem spíš myslela na ty štěňata - ne na tvoje, který jak říkáš třeba najdou dobrej domov - ale na ty co poříděj jejich páníčci těm jejím štěňátkům - už jsem pár švýcarů v útulku viděla... a většinou bez PP.

přes PP se dá snadno dohledat majitel i chovatel když už se zvíře do útulku dostane- to je hlavní důvod proč psů s PP je v útulku méně - když už se nepostará majitel, postará se chovatel (pokud nejde o množitele s PP kteří bohužel existují, naštěstí je jich zatím méně v řadách s PP než bez PP) - a pro mě taky (kromě evidentních zdravotních důvodů) - hlavní důvod proč podporovat chov s PP.

edit ještě přihodím odkaz a obrázek:
http://www.stop-mnozitelum.cz/
http://www.stop-mnozitelum.cz/problematika-psi-pop ulace.html

Baico
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 12:18
- Nahlásit

tomsoon
určitě budou !!!

Nebudu to komentovat, neb bych byla velmi sprostá!! Další člověk, co se rozhodl prznit plemeno!!!!!

Grin
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 13:47
- Nahlásit

Baico
třeba se rozhodne to neudělat, já jsem měla o čubu strach, bála jsem se komplikací při porodu, třeba to bude dost silnej argument...

tomsoon
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 14:14
- Nahlásit

Baico
určitě budou !!!
Nebudu to komentovat, neb bych byla velmi sprostá!!

Tak to jste fakt hodná,že jste mě ušetřila...nicméně na konci jsem psal že se budu informovat,takže vše zvážím... rozhodně nejsem další člověk který przní plemeno !!!

Grin
Děkuju za odkazy,jen jsem to proletěl ale večer si to prohlédnu důkladně...

Dnes jsem jel oklo vet. tak jsem se zastavil a zeptal se na štěňata,říkal že pro fenu je určitě vhodné mít alespoň jednou štěňata,,načež jsem volal kamarádovi taky vet. a říkal to samé...tím teda nechci říct že je mít budu !!!! prostě to všechno promyslím opravdu zvážím....
A s przněním plemem je to taky případ od případu...předpolkádám že Abbie je absolutně zdravá a u svodu neprojde kvůli 2cm výšky,asi 20km je pes který je papírový a předpokládám že je v pořádku,rozhodnu se že chci mít štěňata,štěňata dám pouze lidem o kterých vím že jsou v pohodě(rodina a dobří známí) a dokážou se o ně na 100% postarat a nebudou dále množit,budu je mít všechny blíkzo...je na tom nějaké prznění rasy ?
Opět zdurazňuju že nejsem rozhodnutý jestli něco takového udělám,mám na to spoustu času....a taky musím upozornit že nejsem žádný další množitel,peníze si vydělávám jinak,jde mi jen o jeden vrh kvůli psovi...takže všem rozhořčeným se omlouvám

Baico
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 14:37
- Nahlásit

tomsoon
asi 20km je pes který je papírový

Ano obvyklá logika lidí, co chtějí jen štěnda pro svojí radost, ale nedohlídnou si dál než na špičku svýho nosu.
štěňata dám pouze lidem o kterých vím že jsou v pohodě(rodina a dobří známí) a dokážou se o ně na 100% postarat a nebudou dále množit,budu je mít všechny blíkzo.
Ano a tu o červené karkulce znáte? Co se takhle poradit s chovatelem, od které máte fenku? Ten by vám to určitě měl vysvětlit, popřípadě se obrátit na poradkyni chovu, která vám určitě podá relevantní informace.
A ano, to že se budou odchovávávat štěňata na přerostlé feně, tudíž nestandartní, beru jako prznění plemene a ničení práce lidí, kteří se snaží chovat plemeno a neváhají za krycím psem vyjet třeba i do zahranicč, jen aby jsem dostali novou kvalitní krev.

Grin
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 14:41
- Nahlásit

tomsoon
říkal že pro fenu je určitě vhodné mít alespoň jednou štěňata,,načež jsem volal kamarádovi taky vet. a říkal to samé.

Bohužel to ale není pravda. A ještě větší bohužel je, že je to mezi veterináři velmi VELMI rozšířená pověra!!! Stejně jako ta "když fena nebude mít štěňata nebo nebude kastrovaná, bude mít rakovinu dělohy". Ale není to pravda!
Klidně se podívej tady na foru, poptej se chovatelů. Ani ve volné přírodě nemá každá vlčí samice mladé. Je hrozné, že takovéhle bludy vedoucí k tomu, že pak psi trpí v útulcích a i hůř, šíří samotní veterináři. ALE NENÍ TO PRAVDA! Jestli si chceš být 100% jistej že fenka nebude mít záněty dělohy nebo rakovinu dělohy, nech ji vykastrovat (ačkoli já osobně nejsem ani zastánce preventivní kastrace - každý zásah do těla zdravého zvířete je podle mě na nic), štěňata na tom nic nezmění -ano, tím chci říct, že rakovinu a záněty může mít i když bude mít štěňata, statisticky je ta pravděpodobnost ve skutečnosti stejná.

s przněním plemem je to taky případ od případu

no a kdo ti zaručí, že majitelé štěňat tvých štěňat nebudou množit?

předpolkádám že Abbie je absolutně zdravá
asi 20km je pes který je papírový a předpokládám že je v pořádku
ten papírový pes by měl být uchovněný, přesně kvůli tomu aby neměl nějakou "malilinkatou" vadu jako je třeba ta vaše výška - co když bude taky vyšší a nastávající páníčci jejich štěňat dají čokla pryč protože bude mít 55 kg?

štěňata dám pouze lidem o kterých vím že jsou v pohodě(rodina a dobří známí) a dokážou se o ně na 100% postarat a nebudou dále množit
to si děláš legraci? a jak jim to chceš zakázat, na to za a nejsou zákony, za b ty bys taky množit neměl, pokud tvá fena není uchovněná! je to stejný případ, oni taky budou mít stejný argument o tom jak je jejich pes hezký a bezproblémový a že jen op ks dál žije pes s pp kterýho majitelé neuchovnili protože má pííííďatou vadu a tak dále a tak dále !!!

jde mi jen o jeden vrh kvůli psovi
jenže pro fenku bude lepší ta štěňata nemít... a pro ta štěňata i štěňata jejich štěňat a tak dále a tak dále. nemůžeš se na to koukat že jde jen o tvého psa a jeho vrh, jsou i další a další a další generace...

Kolemjdouci2
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 16:45 - Změnil/a: Kolemjdouci2
- Nahlásit

tomsoon
říkal že pro fenu je určitě vhodné mít alespoň jednou štěňata

Hele, počítej. Kdyby každá fenka měla mít jedny štěňata... těžko bude mít jedno-dvě, ale bude jich mít třeba osm. Z nich jsou čtyři fenky, ty budou mít každá osm štěňat, to máme 32. Z nich je 16 fenek, každá bude mít osm štěňat... už chápeš, proč prostě nejde, aby měla štěňata každá fena? A proč je potřeba pro množení vybírat jen ty feny a psy, kteří jsou do budoucna pro psí populaci nějakým přínosem?

Navíc to, že je pro fenu zdravotně prospěšné mít jednou štěňata, je fakt dávno vyvrácená pověra. Drobný zdravotní přínos (ve smyslu snížení rizika rakoviny a zánětu dělohy asi o 10%) je až cca po třetím-čtvrtém vrhu - ale to se na druhou stranu víc než vyrovná s riziky březosti a porodu.

Gerda
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 17:09
- Nahlásit

tomsoon
štěňata dám pouze lidem o kterých vím že jsou v pohodě(rodina a dobří známí) a dokážou se o ně na 100% postarat a nebudou dále množit,budu je mít všechny blíkzo...je na tom nějaké prznění rasy ?
z mého osobního pohledu jde o prznění rasy tím, že se bude množit nestandardní jedinec, který vzhled plemene posouvá někam jinam od schváleného standardu, z dalšího pohledu mi pak přijde možná malinko naivní předpokládat, že všechna štěňata najdou snadno své majitele, nikde pak není zaručeno že se na nich dále nebude chovat/množit. Tento můj pohled se možná zdá "rasistický" a zlý, pramení však pouze z toho zoufalého množství opuštěných a jinak nechtěných psů, kteří se nekontrolovatelně nebo z lehkovážnosti jejich majitelů množí a nikde svůj domov nenajdou, pročež se pak utrácejí či likvidují nebo žijí život v přeplněných útulcích.

jde mi jen o jeden vrh kvůli psovi...
rozumím tomu, ale stejně jako Baico mi to přijde pohled velice krátkozraký - kvůli "blahu" jednoho psa můžou přijít do "sraček" spousty dalších jiných psů. Velice si přeji, aby každý majitel fenky dobře zvážil důvody, PROČ by jeho fena měla mít štěňata, co je na ní tak úžasného a do chovu přínosného, aby dávala potomky. Pokud by byl každý majitel fenky schopen odpustit si svůj rozmar, mohlo by dojít ke snížení množství psů, kterým je následně žádáno hledat nové domovy, utrácet je a zbavovat zodpovědnosti předáním péče do útulku. Zdaleka to nemusí být konkrétně váš případ, nijak vás nenapadám, jen by bylo dobré zamyslet se nad produkcí štěňat v širších souvislostech. Stačilo by jen troška obyčejného citu/soucitu pro zvíře/se zvířaty, aby jeden došel k rozhodnutí, že další nové psy není potřeba produkovat, ať tak činí ti s ultra echt gold špičkovými jedinci, a to ještě možná a po dobrém uvážení. Zkrátka psů je jak sraček, dalším chovem jim akorát ubližujeme.

tomsoon
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 18:09
- Nahlásit

No prosím slepice na hnoji,,bez urážky,,několikrát jsem psal že nevím a dobře to promyslím než něco udělám,po této diskuzi o to víc,tak prosím neodsuzujte něco co se nestalo,může se to psát i v trošku jiném duchu a né že už jsem spáchal něco katastrofického...každopádně počkám na svod jestli je vůbec přerostlá
Jinak červená karkulka se nekoná mou situaci neznáte tak to není třeba komentovat,bohudík nemáte pravdu ale to asi nijak nezjistíte....
Baico
Ano obvyklá logika lidí, co chtějí jen štěnda pro svojí radost, ale nedohlídnou si dál než na špičku svýho nosu...

Toto je trošku mimo,neznáme se tak nesuďte a chce to přečíst třeba pozorněji,kdybych chtěl štěňata tak zdaleka né pro moji radost ale pro dobro mého psa a samozřejmě prcku,,bez žádné pohádky,,pokud příjdu na něco zarářejíciho tak se samozřejmě nic konat nebude,určitě mám spoustu času nad tím přemýšlet a informovat se ze spousty zdrojů,věřte že to zvážím a pořádně...tak se tošku zklidněte,vždyť bude začátek nového roku,tím vám všem včetně běloušů a okolí přeju hodně zdraví a poklidný rok 2012

Gerda
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 18:16
- Nahlásit

tomsoon
myslim, že ti tu píšem jenom svoje pohledy na věc, tak se spíš zklidni ty.

tomsoon
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 18:19
- Nahlásit

Za ty slepice na hnoji se všem slečnám omlouvám,já to až tak nemyslel....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 18:21
- Nahlásit

tomsoon
Dnes jsem jel oklo vet. tak jsem se zastavil a zeptal se na štěňata,říkal že pro fenu je určitě vhodné mít alespoň jednou štěňata,,načež jsem volal kamarádovi taky vet. a říkal to samé
hele a jak konkrétně to odůvodnil?

tomsoon
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 18:24
- Nahlásit

Gerda
no ty zase své,což je diskuze,,forum,, čož je v pořádku a díky tomu snad příjdu na jiný názor,né ? Gerdo...myslím že to tak má být

Gerda
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 18:31
- Nahlásit

tomsoon
což je diskuze
proto neshazuj pohledy jinejch lidí zklidňovacíma výkřikama ) Pokud na jiný názor přijdeš, bude to fajn.

tomsoon
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 18:35
- Nahlásit

davidkova renata
Hele příští týden ti to upřesním,povídal o tom tak 3.min a používal různé mě neznámé výrazy,nicméně pak přišel pacient,řekl jsem mu ať to zjednoduší a zjednodušil,řekl že to je prospěšné....příští tyden tam jdu s kočkou tak mi to vysvětlí polopaticky,ale opět to bude pouze jeho názor,ať už bude jakýkoliv....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 18:41
- Nahlásit

tomsoon
ale opět to bude pouze jeho názor,ať už bude jakýkoliv....
no to nevim teda..čekala bych ,že takové tvrzení opře o vědecké a podložené a dokázané argumenty a fakta když je MVDR..takže by to neměl být pouze jeho názor(soukromý) ale názor "vědecký" ne? mě by teda osobní názor veta úplně nestačil..ovšem to je každýho věc.

<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání