| Autor |
Zpráva |
LuSta
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2012 10:39
- Nahlásit
sheherazada
U dlouhosrsté varianty se chlupy doma shlukují do takových chuchvalců, které se dají sebrat i rukou. Jak je to u kraťáků, nevím. Taky máme byťandu s výhledem na domeček (bude i doma). Snad se toho dožije .
|
martas8
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2013 09:25
- Nahlásit
ZDravím
Uvažuji o bšo nebo madarský ohař. Jsou to rozdílná plemena, vést lovecky je nechci, bydlet budem v bytě. Dlouhé procházky jsou samozdřejmonstí. Koho byste mi doporučili ?Jak je bšo snadno vycvičitelný, jak zvládá samotu ? Díky moc
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2013 09:40
- Nahlásit
martas8
BSO je relativne snadno vycvicitelny, je klidnejsi, mene dominantni. ale zas je z nej vic chlupu
|
liliht3
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2013 13:43
- Nahlásit
Ahoj,mohli by ste mi prosím poradit? V porizování psů s PP sevúbec nevyznám, v rodině máme jen nalezence nebo pesany z utulku.. S přítelem by sme si rádi příští léto požídili fenku BŠO ideálne dlouhosrstou ale není podmínkou. Bylo by to do bytu k malé fence jezevčíka. Chodila jsem na poslušnost a s novým psem by jsem ráda pokračovala a skusila i canisterapii a obrany případne agility. Nevíte prosím o dobré chovné stanici? Jde mi o povahu- pokud možno klidas a kamarát a hlavne zdraví. Na exteriér kašlu, výstavy nás nechávají chladnými.
A je vhodné oslovovat na výstavám majitele a ptát se na šteňata? Příští sobotu by sme se chteli zajít podívat na výstavu do Brna, a nerada bych zase spůsobila faux pas
Děkuji
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2013 08:26
- Nahlásit
liliht3
Mám dva bělouše a trpasličího jezevčíka :-D
Doporučit můžu s naprosto čistým svědomím dvě CHS a to Ancilias a Nubika.
skusila i canisterapii a obrany případne agility.
Oba moji psi mají canisterapeutické zkoušky a oba dělají obrany, ale u obran nečekej nějaké vrcholné výkony a hlavně to chce spoutu času a dobrého figuranta.
|
liliht3
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2013 09:56
- Nahlásit
Moc děkuji, skusím je kontaktovat.
S těma zkouškami si mně strašne potěšila, četla jsem, že májí sklony k bázlivosti, tak jsem měla trochu obavy. Já se obávám, že jsem zástancem filozofie děláme to co nás baví, takže je mi úúúplne jedno, že nebude nejlepš,í stejně mám ze závodení jenom stres. Pro mně je důležité aby byl pes pokud možno dokonale ovladatelný a aby sme se vyblbly. Stejně mi na celým cvičáku co jsme absolvovali s Kiki (kříženec jezevčíka a čivavy- ideálný kombinace na poslušnost, pokud si teda užíváte roly místních klaunů), když ze spánku vrtěla ocáskem a šťastně štekala. Teda moc se při tom usnout nedalo, ale i tak to bylo super.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2013 12:38
- Nahlásit
liliht3
četla jsem, že májí sklony k bázlivosti
Tak vyskytnou se i bázliví jedinci, ale z těchto dvou chovek je ta pravděpodobnost o dost nižší.
|
bukowski79
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 21:29
- Nahlásit
ahoj trochu Vám to tu oživím máme 7měsíčního lumpa a rád bych z krmiva pro slepice bosch přešel na krmivo s větším obsahem masa v cenové hladině do cca 1500 korun.
ALE - je tu jedno malé ale - nerad bych doma zrzouna, takže by mě zajímalo, co sledujete - pouze hodnotu vitaminu A? to je asi tak to jediné, co jsem si dal do souvislosti s betakarotenem. bosch kterým teď krmíme má 15 000 m.j./kg
pokud se odpíchnu od tohoto vlákna - URL a rady nepřecházet rovnou na ta nejkvalitnější krmiva, vychází mi z toho např.
Essential Foods Beginning Large Breed 12,5 kg
Složení: čerstvé kuřecí maso, čerstvé kachní maso, sladké brambory, sušené kuřecí maso, sušené kachní maso, hrášek, čerstvý losos, čerstvý pstruh, celá čerstvá vejce, lněné semeno, kuřecí tuk, brambory, játra, vojtěška, probiotické kultury: MOS,FOS, glukosamin, chondroitin (vše z přírodních zdrojů), brusinky, acai, borůvky, moruše, jablko, rajče, pomeranč, hruška, mrkev, špenát, květák, mořské řasy, extrakt z měsíčku lékařského, zelený čaj, zázvor.
Analitické složky: hrubý protein 28%, hrubý tuk 16%, popelovina 7,5%, vlhkost 8,5%, omega6 1,5%, omega3 1,5%, vápník 1,4%. fosfor 1,2%, glukosamin 0,09%, chondroitin 0,07%
případně
First Mate Maintenance Puppy Large Breed 15 kg
Složení krmiva
kuřecí moučka, ječmen setý, ovesná moučka, hněda rýže, kuřecí tuk, sled´ova moučka, rybí olej, bramborové vločky, výlisky z dřeně rajských jablek, difosforečnan vápenatý, brusinky, borůvky, maliny, Moučka z chaluh, lactobacillus acidophilus, propionan vápenatý, extrakt ze šalvěje, extrakt z rozmarýnů, česnekový olej, zinek, železo, mangan, měď, jód, kobalt, selen, vitamín E, vitamín C, Vitamín B2, niacin, pantothenan vápenatý, vitamín B1, vitamín A, vitamín B6, kyselina listová, biotin, vitamín B12, vitamín D3, hydrolyzát korýšů (zdroj glukosaminu)
Analýza krmiva
Bílkoviny: 26% (živočišných 73% - kuře + sleď, rostlinných 27%) Tuk: 15% Vláknina: 4% Popeloviny: 8% Vlhkost: 10% Vápník: 1,65% Fosfor: 1,16% Stravitelnost: 86% Využitelná energie: 3648 kcal/kg
pokud jde o povahu, byl to celkem poseroutka, ale chodili jsme do psí školky - první lekci strávil schovanej pod židlí, ale pak se otrkal a teď je to s každým psem kamarád a není moc věcí, kterých by se bál - nevyděsí ho ani řezání flexou nebo cirkulárkou.
"bohužel" je to lovec, lovení myší vítám, ale slepice kočky a zkrátka vše živé prohání, pokud má možnost - takže venčení jedině na stopovačce a oči na stopkách
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 21:08
- Nahlásit
Tak tomuhle nehovím rady nepřecházet rovnou na ta nejkvalitnější krmiva to proč?
Jinak ten First Mate zní složením dost děsivě.
|
bukowski79
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2014 20:58
- Nahlásit
jako laik se tu pouštět do diskusí Proč nebudu - zkrátka to beru jako názor, kterým se budu řídit, ono dost často jdou různé názory proti sobě i od odborníků a "odborníků" - takže já si pouze vyberu pohled na věc, z kterým se ztotožňuji.
boschi jsem poněkud křivdil, složení jsem asi pomíchal s jinými granulemi při tom všem procházení - každopádně kvalitou na tom nebude nijak oslnivě. co bohužel nikdo z nás nemůžeme posoudit, je kvalita vstupních surovin
no nakonec jsem vybral Nutra Gold Large Breed Puppy + na prostřídání essential foods, pro začátek.
|
grismen
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2014 11:30
- Nahlásit
Dobrý den.. Rada byh se zepta
|
grismen
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2014 11:32
- Nahlásit
Pardon překlep.....rada bych se zeptala s jakou chovnou stanici mate nejlepší zkušenosti? Děkuji
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2014 15:01
- Nahlásit
grismen
Ancilias
www.ancilias.szm.sk
|
grismen
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2014 19:44
- Nahlásit
Děkuji za vasi odpověď, rada bych se ještě zeptala jaké zkušenosti máte z ch. stanici la blankpapilio?..
|
jenny1992
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2014 22:30
- Nahlásit
Dobrý den ráda bych se zeptala na přibližnou délku těla bílého švýcarskeho ovčáka. Děkuju
|
LoveCharlie
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2015 20:42
- Nahlásit
www.moraviatraj.cz ♥
|
Cruze
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2015 22:08
- Nahlásit
Ahoj,tak jsem se po 14 letech rozhodl poridit si stendo BŠO... Proc tak dlouho? Chci ho od 18,ale porad na to nebyli podminky - stehovani,studium atd.atd...Nejdrive jsem premyslel o hafušovi bez pp,ale kdyz jsem zvazil rizika atd. rozhodl jsem se pro chovatelskou stanici... Rad bych se teda zeptal jestli mate nekdo zkusenosti s CHS Od veselskych luk? Pan na me zatim pusobi velmi solidnim dojmem,tak bych se rad zeptal jestli treba ma nekdo od nej doma hafika atd...Jeste bych se rad zeptal na jednu vec... Bydlim v byte (3+1), a bydlim v tretim patre bez vytahu... Cetl jsem ze neni dobry nechat stenata chodit po schodech,zajimalo by mne jak dlouho? A dalsi vec Chtel bych dat stendu dobrej zaklad,je mi jasny ze zvolit kvalitni krmivo bez obilovin atd. ale co treba nejaky vitaminy pro rust a vyvin kosti atd? Ale nechci nic chemickyho atd.. Diky jestli nekdo odpovite..
|
Cruze
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2015 22:29
- Nahlásit
Ahoj,tak jsem se po 14 letech rozhodl poridit si stendo BŠO... Proc tak dlouho? Chci ho od 18,ale porad na to nebyli podminky - stehovani,studium atd.atd...Nejdrive jsem premyslel o hafušovi bez pp,ale kdyz jsem zvazil rizika atd. rozhodl jsem se pro chovatelskou stanici... Rad bych se teda zeptal jestli mate nekdo zkusenosti s CHS Od veselskych luk? Pan na me zatim pusobi velmi solidnim dojmem,tak bych se rad zeptal jestli treba ma nekdo od nej doma hafika atd...Jeste bych se rad zeptal na jednu vec... Bydlim v byte (3+1), a bydlim v tretim patre bez vytahu... Cetl jsem ze neni dobry nechat stenata chodit po schodech,zajimalo by mne jak dlouho? A dalsi vec Chtel bych dat stendu dobrej zaklad,je mi jasny ze zvolit kvalitni krmivo bez obilovin atd. ale co treba nejaky vitaminy pro rust a vyvin kosti atd? Ale nechci nic chemickyho atd.. Diky jestli nekdo odpovite..
|
Cruze
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2015 22:30
- Nahlásit
|
Cruze
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2015 22:40
- Nahlásit
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 11:56 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
Cruze
Chovku neznám, ale laickým okem člověka, který se v plemeni vůbec nepohybuje, vypadá docela fajn. Mám ráda tyhle malé rodinné chovky, pokud chovatel trošku něco ví a záleží mu na jeho odchovech. A zahraniční krytí, to vypadá dobře. Zeptala bych se chovatele, jak dopadly předchozí dva vrhy stran zdraví a hlavně povahy, co tam vylezlo za problémy (všude je něco).
Ad schody: nejsou na klouby vůbec tak škodlivé, jak se tvrdilo, to mám potvrzené i od ortopedů. Chůze do schodů neškodí vůbec a chůze ze schodů může škodit loktům, jen pokud štěně letí jako magor a dopadá na lokty prudce. Stačí zajistit, aby šlo pomalu.
Jinak řečeno, doporučuju nosit, dokud se štěně nenaučí čistotnosti - aby se nevyčůralo cestou. A pak ze schodů na vodítku.
Nejkvalitnější krmivo zcela bez obilnin, jakýchkoliv chemických kozervantů apod. je syrové maso, vnitřnosti, kosti, zelenina. Doporučuju pročíst rubriku BARF na stránkách manwe.eu, případně knížku od Kateřiny Novosádové.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2015 21:00
- Nahlásit
Tak asi se jedná o CHS Od Veselských pískoven, ne?
Znám okrajově matku toho vrhu, párkrát jsme se utkali na výstavách. Ale z jejich odchovů toho moc na výstavách vidět není, ale to nemusí znamenat nic špatného, protože jsou ještě reliativně mladí. Otec vrhu C není tak uplně zahraniční krytí, narodil se totiž v ČR. Jen mne trošku zaráží, že na feně je odchován již 3. vrh za 2 roky. Není to sice proti chovatelskému řádu, ale znamená to, že fena je kryta pokaždé, kdy je to povoleno.
Ale říkám, jejich odchovy jsem neviděla, tak nemůžu soudit, jak vypadají a jak jsou na tom povahově. Osobně znám nejvíc zvířat z CHS Ancilia(s) a tam odtud mohu štěně doporučit s naprosto čistým svědomím.
|
Cruze
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 14:54
- Nahlásit
Dobry den,ano jedna se o tuto CHS jen jsem trochu popletl nazev ... Pan ma posledni z vrhu takze jeste premyslim a koukam i jinde ... Ancilias neznam takze se podivam,navic mam kousek od domu CHS Od Blatenskych luk takze rozhodim site a uvidime ... Jinak co se tyce toho Barfu... Take jsem o tom premyslel,koukam na diskuzi na FB ale neustale se tam spise resi nejake zdravotni problemy spojene s timhle stylem krmeni takze jeste nejsem rozhodnuty...Diky vsem
|
Cruze
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:12
- Nahlásit
Měl bych ještě jeden dotaz..U některych fen co mají právě štěnda jsem si všiml že mají vnitřní stranu uší rezavou... Tak přemýšlím jestli je něco špatně ,nebo je to jen např.po porodu jak jsou feny oslabené atd...
|
sokolka88
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2015 19:38
- Nahlásit
já mám psa půlročního bšo dlouhosrstého =)
|