Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Smečka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 17:14
- Nahlásit

ty rozdavas rany za pouhe sprymy ?
slony
Reálně určitě ne.Ale tady, za šprýmy s určitým konkrétním podtextem ano ..ty virtuální přece nebolí.

Montik
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2007 10:28
- Nahlásit

ahoooj lidi, tak se musím pochlubit, že to dneska ve školičce bylo úplně supeeeer!!! Lucky se mi měnil před očima. Nejdřív, jako, že nepůjde, že tam jsou psi, trhal se na vodítku a já nevím, co ještě, ale na konci??? Tsssss, mi ho tam vyměnili, či co S malýma hafama si hrál bez potíží a na konci si čuchnul i k větším. A už se tak neděsil, když se k nám řítila boxerka nadzvukovou rychlostí sice se před ní ještě schovával, ale pak kolem ní prošel, jakobye se nechulemilo. Jsem tááák nadšená.Příště už to bude zase o něco lepčí..Jéééé, jsem tak ráda, že jde do sebe.

drakka
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2007 10:29
- Nahlásit

montik no to je super vsak socializace je mooc potreba

jinak ja se musim pochlubit, vcera nase psi skola poradala orientacni zavod ktery teda nebyl jen o rychlosti ale i o ruznych ukolech po ceste, a holky teda byly mooc sikovne, vsechno umely nakonec jsme skoncily treti protoze panicka nevi kolik ma pejsek zubu...ale bylo to moc prima a to i v tom vedru

Essi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 12:28
- Nahlásit

Nick si užíval hry s dorostenkou dobrmankou, lítali jako blázni. Jinak - velmi dobře zapadá do smečky co se týká máčení v jakékoli vodě, i smradlavé a plné bahna, prostě voda = koupání, plavání, cákání.... . Sušící se prádlo = bezva hračka, spaní v posteli má jenom jednu chybu - je tam moc horko. Zvládl i pár výletů a už chodí na místech, kde se mu nemůže nic stát, i bez vodítka. Přivolání zatím tak 90%.
Šedivka se na něj tváří zatím jako tolerantní dáma, Smajlík se domáhá veškeré naší pozornosti. O jídlo se bez problémů dělí všichni tři, kvůli jídlu zatím nevznikl spor.
Včera se všichni tři přežrali ostouhaných kopyt - takže poblili auto, ale jinak je pořád pohoda.

choco
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 17:08
- Nahlásit

Essi
a hledání nového páníka trvá nebo si ho necháte? Je fajn, že zapadl do smečky Jen tak dál

Essi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 17:12
- Nahlásit

choco

Dám ho tomu, kdo se mi písemně zaváže, že ho nedá kastrovat, nechá ho žít s rodinou jako společníka a případný výcvik půjde formou zábavy a také se musí písemně zavázat, že v případě jakýchkoli problémů mi dá vědět, případně ho vrátí k nám, nikam jinam. Chci ty lidi a jeho spolu vidět tak, aby lidi o mě nevěděli.

Je to dost těžké, je moc milý a už ho máme týden. Ale to stěhování, dva psi, manžel o berlích - trvale, prostě moc starostí.
Pokud se ale nikdo takový nenajde, nechám si ho a budu se modlit, abych to zvládla. Dobrému domovu pro něj dám přednost, ale nebudu ho dávat za každou cenu. Je to prostě bílý andělíček s růžkama....

laimetka
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 19:34
- Nahlásit

Ahoj lidičky,musím se vám pochlubit, jak mi ta moje holka roste

laimetka
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 19:37
- Nahlásit

Čím je větší, tím je krásnější. Nějak si nemůžu pomoct,ale je to to nejúžasnější zlobidlo na světě.

Montik
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 19:40
- Nahlásit

Tak to já se také musím přidat-abych náhodou někde nechyběla.

Montik
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 19:42
- Nahlásit

jj, zlobidlo, to sedí.

laimetka
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 19:43
- Nahlásit

A tady ala malý netopýr...

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 19:50
- Nahlásit

Essi
pisemne se muze zavazat k cemukoli, ale bohuzel ho to k nicemu nezavazuje.

laimetka
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 20:01
- Nahlásit

Máme to ale krasavce.I když vyfotit je v klidu je téměř nemožné

laimetka
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 20:02
- Nahlásit

Montik
Jinak Moni, koukala jsem do národního registru a už jsem tam zaregistrovaná. Tak snad mi tu kartu už pošlou.

Montik
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 20:07
- Nahlásit

JJ, v klidu to nejde. Hlavně lucky je pěkně vyčůranej-vždycky, když ho chci vyfotit, jak se na mě kouká, tak se otočí nebo mrkne. Hrůza hrůzoucí. Jé, tak to se taky musím mrknout, jestli už tam jsme...

Essi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 20:09
- Nahlásit

Tchor
a máš nějaký nápad, jak si líp pojistit, aby měl dobrý domov? Tobě nemusím vysvětlovat, jak to u nás chodí a co nás čeká, a proč považuju za lepší ho někomu dobrému dát.
I když je to miláček.

laimetka
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 20:18
- Nahlásit

Montik
Ve čtvrtek jsem u ná na fakultě potkala paní s 8 týdení fenkou BŠO.Byla tak maličká oproti Larče, když jsem si jí přivezla, ale moc hezká. Tak jsem se ptala, čím jí krmí a tak prý krmí K9. Jo a jak si psal, že jsi začala dávat Luckymu Alavis, tak mi to taky nedalo a koupila jsem jí Alavis tu Kloubní výživu. Snad to bude k něčemu dobrý, ale určitě tím nic nezkazíme.

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 20:21
- Nahlásit

Poradne si je vyzkouset, ale ani to neni spolehlivy

Montik
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 20:25
- Nahlásit

Jj, alavis je dobrej...Nic se s ním nezkazí. A když nic jiného, tak máš alespoň dobrej pocit, že si pro ty klouby něco udělala. Naštěstí ho Lucky dlabe i z ruky. Jinak mi už vážíme 12 kg a tak dáváme celou tabletku. Ale já mu ji stejně rozpůlim, aby se mu to líp papalo. Ta jeho všežravost má i výhody. Jinak s nutra nuggets chci co nejdřív skončit-má po něm opravdu ale opravdu véééélikej odpad. Už sem z toho nešťastná.Ale už mám objednaný to PROformance-Jinak v registru jsme taky, uf. A dneska jsem potkala pani, co má doma už 13 ti letého běláska. Mi taky říkala, že jako štěně to byl srab. Ale Lucky už mi dělá radost, dneska se nechal i pohladit od malé slečny a ve škole šel snad ke všem studentkám. Z něj bude asi pěknej Kasanova

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 20:33
- Nahlásit

Montik
jasne je uplne nejlepsi cpat zvire preventivne nesteroidnima antirvmatikama. Alavis jich obsahuje docela dost a je to, pokud muzu verit klinickejm testum, taky asi jediny co zkutecne dela je to ze tlumi bolest.

Montik
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 20:40
- Nahlásit

tvůj názor, je tvůj názor. Já se na to ptala nejednoho veterináře a hledala informace opravdu dlouho. Samozřejmě, že není nikde psáno, že to určitě bude fungovat, ale jako prevence, si myslím, je to dobré. Každého věc, jestli to bude používat nebo ne. Nikomu to nenutím.

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 20:43 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

jakykoli pripravek ktery obsahuje slozky proti bolesti je vysoce nevhodne davat preventivne.

Essi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 20:48
- Nahlásit

Montik

já zase od pár výborných doktorů slyšela, že dávat to preventivně je nevhodné a že, pokud by už problém s klouby nastával, právě ta složka proti bolesti způsobí, že příznaky se objeví až tehdy, kdy je pozdě.

Bylo nám odporučeno následující: 5 vepřových nožiček rozvařit v paniňáku na s...u, rozmixovat i s kostmi a se vším všudy, přecedit přes velmi hrubé síto (nerozmixované úlomky kostí), vychladit a přidávat do jídla. Toto je dávka na týden. Přidávat postupně, kvůli průjmu. Je to přírodní, není to chemie a z těchto surovin a z měkkýšů jsou léky na klouby vyráběny. Osvědčuje se nám to i u starých psů, co mají problémy z klouby.

Ale jak říkáš, každý podle svého nejlepšího přesvědčení.

Montik
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 20:55
- Nahlásit

Vepřové nožičky jim také dělám, ale bez kostí, čistě vývar se zeleninou. Ohledně Alavisu jsem slyšela zase něco jiného a néjen od jednoho veterináře. Na základě jejich rad zkušeností mu ten Alavis dávám. Ale jak říkám, co člověk, to názor, což platí i o veterinářích, nikomu nic nevnucuju.

laimetka
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 21:06
- Nahlásit

Montik
Já jí dávám jen tu Kloubní výživu, MSM(to má ty protizánětlivé účinky) neobsahuje. Dávím jí podle návodu 2,5 tablety.To dávkování je o trochu jiné než u alavisu MSM, jak používáš ty.Men můj obsahuje jen Chondritin a glukosamin.Já si nemyslím, že je to nevhodné.Kdyby to mělo nepříznivé účinky, tak ti to nikdo neschválí a neprodá.

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 21:13 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

Montik
U lidi se delal test s temahle pripravkama isotopove se ta latka oznacila a po nejake dobe uzivani teto oznacene latky se dlala zkouska jestli se ta latka dostala tam kam ma, poze u dvou leciv Chondrosulf a jeste jedeno) byla nejaka ikdyz ne prilis vysoka uspesnost. U potravnich doplnku (to co bezne koupis) byla uspesnost nulova.

Ty leky proti bolesti jsou u psu (ale obcas i u lidi) casto nevhodny i pri akutnich potizich protoze umozni psovi pohyb vetsi nez je pro uzpesne leceni vhodne. U neakutnich problemu jsou primo skodlive. Ty latky se vsechny musi v tele odbourat takze pretezujes minimalne ledviny a jatra.

Mimochodem zkus si nekdy brat delsi dobu (aspon tejden) pravidelne nejaky z modernich antirevmatik (ketonal, nimesil, movalis a pod. ) a pak mi rekni jak ti je od zaludku. Ale upozornuju te ze to zadna slava nebude.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 21:25
- Nahlásit

Tchor
Ty leky proti bolesti jsou u psu (ale obcas i u lidi) casto nevhodny i pri akutnich potizich protoze umozni psovi pohyb vetsi nez je pro uzpesne leceni vhodne. U neakutnich problemu jsou primo skodlive. Ty latky se vsechny musi v tele odbourat takze pretezujes minimalne ledviny a jatra.
No jo,ale jak má tohle normální medicínsky nevzdělaný člověk vědět?Od veta to těžko uslyšíš,páč ho většinou prodává...

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 21:35
- Nahlásit

davidkova renata

No spravne by te na to mel upozornit veterinar, u leku si vetsinou staci precist pribalovej letak.

choco
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 21:35
- Nahlásit

davidkova renata
Taktak, mě ho vet taky doporučil a ty,co jsem kontaktovala, tak se o ničem takovým nezmínili. Snad jen, že po třech měsících by měla být tří měsíční pauza.

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2007 21:39
- Nahlásit

choco
pokud jsouto cisty chondro protektiva tak tim neublizis, ale Alavis obsahuje taky slozku proti bolesti. Alavis je dobrej u chronickejch postizenich, artroze a pod , ale fakt by se nemel brat preventivne.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání