| Autor |
Zpráva |
drakka
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 10:47
- Nahlásit
Pentas
no jasne, ale vzhledem k tomu ze clovek je pomerne dulezitou soucasti psi smecky, tak to zkratka povazuju za lepsi kdyz pes muze s clovekem travit maximum casu
ja teda bydlim v byte, takze tam moc na vyber neni, ale priznam se ze uz jsem si tak zvykla mit je porad kolem sebe ze uz by mi to prislo divne...dum se zahradou je samozrejme muj sen, ale i tak by na noc byli vsichni doma u postele/v posteli
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 11:35
- Nahlásit
essi
na jinem foru jsem zjistila dalsi info o tom tvem novem pejskovi, mimo jine i to, ze ho puvodni majitele aktivne chvalili kdyz vrcel na cizi lidi a vubec ho asi vedli tak aby se proste s nikym nekamaradil, spis naopak mel to byt hlidaci pes k nejakemu domku na samote, takze socializace asi taky nic moc...
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 13:33
- Nahlásit
drakka
Ted jsem to sem chtela placnout... Dostava me, co z ni vsechno leze...Na druhou stranu-Minerwu bych uplne ve vsem vazne nebrala.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 18:13
- Nahlásit
Ahoj lidičky, tak máme za sebou první velký konflikt Monty Lucky...Monty už se evidentně nasejřil a opravdu hustě vyjel po Luckýnovi..Já jen stála a koukala..Lucky řval, jako když ho na nože berou...A odnesl si z toho šrám pod okem. No, snad přestane Monťáka tak terorizovat a bude si dávat většího majzla...A jen doufám, že takovýchto střetů bude opravdu málo.. Páč nevím, co v takové situaci dělat. Vím, že se jim do toho nemám montovat, ale nerada bych měla zakouslýho psa. Jsem zvědavá, jak se to bude dál vyvíjet...
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 18:27
- Nahlásit
Pentas
Jednoduše. Protože pejsek je smečkový tvor a lidská rodina je jeho smečka. Takže kde je rodina, tam má být i pejsek. Přece ho nebudu zavírat na samotku, nic neprovedl, ne?
Možná si budete všichni myslet, že jsem magor, asi jsem a celkem mi to ani nevadí. Ale moji psi s námi všichni žijí, spí, někdy i jedí a od té doby, co mám svoji vlastní kancelář, i pracují, když to jde.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 18:30
- Nahlásit
Montik
Naopak, ty jsi jeho ochranka a musíš se jim do toho montovat. Neměla bys na něm nechávat, aby se o sebe staral sám, od toho má svého nadřízeného = ochránce. Jinak bude vyjíždět po psech nebo podle své povahy před nimi utíkat. Je potřeba usměrnit štěně, aby respektovalo, když chce mít starší pes klid a neotravovalo přes příliš. Naopak, je nutné aby si starší pes na tom mladším "nehonil triko". Prostě celé je to ve tvé režii, ne v jejich. Pověra, že si to psi mají spolu vyřídit zubama, je naprostá hloupost.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 18:32
- Nahlásit
Essi
Já s tebou souhlasím...Máma mi taky říká, že ho mám nechávat spát o patro níž samotnýho...Ale nato já nemám ani srdce, ani nervy-jen doufám, že si Lucky to spaní s náma v posteli až bude větší rozmyslí, páč 4 se tam vážně vejdeme horko těžko...Před postelí je místa přeci dost. ale vysvětli mu to.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 18:37
- Nahlásit
Ahaaaa, takže je to tak, jak jsem si to původně myslela-korigovat...On mu Monty nechtěl ublížit-on nejni rvoucí se pes, jen řve jak drak,ale jak se Lucky hnul, tak ho vzal zubem, ale i tak.. Jen mi každý pořád říká, že si musí postavení vyřídit sami, že se jim do toho nemám plést..Taky si myslím, že je lepčí je hlídat, aby to ani jeden nepřeháněl, ale jsi první, kdo mi to potvrdil...Tak to jsem ráda. a můžu to s klidem praktikovat.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 18:55
- Nahlásit
Montik
To vůbec není pravda. Ono je to strašně složité a těžké najít tu správnou mez. Já teda rozhodně nejsem ten, kdo jí odhadnout umí. Je důležité nechat je spolu komunikovat po psím, tedy postojem, postavením ocasu, uší, ramen, pohledem, zavrčením vyceněním a možná ještě dalšími způsoby, ale regulovat použité prostředky. Jinými slovy, dokud se posílají do háje, je to OK, když už se schyluje k tomu, že budou mluvit sprostě, je nutné zasáhnout. Snažím se to naučit, ale mám tendenci řešit zbytečné věci a to je také spíš ke škodě než k užitku. Připadá mi to hrozně těžké.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 19:08
- Nahlásit
Tak to jsme na tom stejně...Taky to neumím zrovna dvakrát odhadnout. Zatím to bylo vše OK, Lucky ho terorizoval, ale on si to nechal líbit...Když už toho měl dost, zavrčel a byl klid..To jsem nechávala, ale ten dnešek...Kdo se v nich má kurňa vyznat...Deset minut si hrajou a pak tohle...Ale myslim, že vážné následky to mít nebude, Lucky už se zase k Montýnovi vnucuje... ale je vidět, že je opatrnější. Se ani nedivim, že toho měl Monťák plný zuby...Ale bylo to fakt z ničeho nic. Teď už budu dávat většího majzla.
|
laimetka
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 19:15
- Nahlásit
Montik
Ahoj Moni, jak se máte? Koukala jsem na vaše fotky, teda, Lucky je už taky pořádně velkej Larča už je taky kus psiska, 3 dny jsem jí neviděla a pak jsem se lekla, když jsem se vrátila, co to je za nohatou příšerku Člověk si to ani neuvědomuje, jak roste. Už jí stabilně stojí jedno ucho a druhé se o to tu a tam pokouší. Jinak, jak jsi psala o těch šarvátách-my jsme na tom podobně.Na našeho Tedouše si taky dost dovoluje a docela často se perou. Raději je od sebe odháním a když jde do tuhého, tak jdou od sebe úplně a nechávám každýho na chvíli jinde uklidnit.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 19:36
- Nahlásit
Ahoooj, už jsem si říkala, kde se touláš. Jj, rostou jako z vody...To je hrozný, jak to utíká...Přesně jak píšeš-samá noha samý ucho. Dneska jsem mu prvně začala dávat alavis na klouby... S těma ušima na tom jsme podobně, akorát nám se ty uši střídají-tzn.obě stojí krásně a najednou jedno spadne, pak stojí chvíli zase obě a pak spadne to druhý. Teď sme ve fázi, kdy stojí jakoby obě, ale při pohybu jedno plandá... Jinak jsem do galerky dneska nasoukala hafo nových fotek, tak se jukněte všicí. Je tam i vidět, jak je Monty krásně ostříhanej-konečně vypadá jako správnej knírač. Jo a Lucky bude vodomil-miluje vodu z hadice, je sranda ho pozorovat, jak ji chytá.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 19:42
- Nahlásit
Montik
Proč mu budeš dávat Alavis? On má problémy s klouby?
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 19:59
- Nahlásit
Ne, nemá, ale máme to jen jako prevenci, bylo mi to doporučeno více veterináři a taky pro klid duše.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 20:02
- Nahlásit
essi
co se toho zasahovani tyce tak moje zkusenost je trochu jina...Tori obecne nemusi cizi psy, pres vsechnu moji snahu ma i dost nizkou toleranci ke stenatum a jejich 'otravovani', vetsinou se takovym situacim snazim vyhybat nebo tori proste pridrzim a uklidnuju...kdyz jsem si prinesla domu freyu tak jsem se strasne bala jak to holky spolu zvladnou, nechala jsem to na nich...toho kriku bylo samozrejme taky dost, ale musim rict ze se freye nikdy nic nestalo, nemela ani skrabnuti...dneska ji tori bere, dovoli ji veci ktere nedovoli zadnemu jinemu psovi.a nemyslim si ze by z freyi vyrostla bazlivka nebo agresor. uprimne mozna bylo par chvil, kdy jsem zasahnout mohla,a to proto abych si upevnila svou vlastni autoritu, ale co se tyce vztahu jich dvou tak tam myslim zadny problem nebyl...
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 20:04
- Nahlásit
drakka
Nevím, co je Tori za psa a jakou má povahu. Naše potvora šedivá má bohužel se psy trošku problém pořád. Nejde mi o upevnění autority, ale o to, abych nastavila psům mantinely, přes které nejede vlak a zároveň jim nevzala jejich přirozenou komunikaci.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2007 20:16
- Nahlásit
Essi
ono asi fakt zalezi jedinec od jedince, situace od situace...
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 07:46
- Nahlásit
na ifauně nabízí někdo zdarma bělouška psa staršího s PP Cyd z Klajdy věk zřejmě 8let a více,já našel jen Doru a Dyka z Klajdy a ti jsou ročník 2000.Nevím,ale myslím že Dora je babička od Baica.Nechcete ho někdo?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 08:53
- Nahlásit
Pentas
jojo, Dorinka je naše babička. Buhužel,už je ve psím nebi
|
laimetka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 11:58
- Nahlásit
Ahoj, chci se zeptat, jak je se štěňatama a schodama. Nevíte o tom něco?Moje štěndo je totiž zbožňuje.I když se snažím jí hlídat a nosit ze schodů, ne vždy to uhlídám.Máme totiž v domě otevřené schodiště do druhého patra a ráda po nich leze.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 15:41 - Změnil/a: choco
- Nahlásit
Montik
čusbusbambus, tak Luckymu už jsou tři měsíce?Toto letí...Tady je to klídek, odčervili jsme stádečko ovcí dopoledne a teď se poflakuju a čekám až se Andy vzbudí, je utahaný jak kotě....otravují ho mouchy a on je z toho nesvůj a trvalo to než zamhouřil oka, no tak jsem to zakřikla,už je zas vzhůru....asi o víkendu doma bude jen spát. Jinak hafové ho přijali bez problémů,jen Takín mu dal trochu čoud,jak kolem něj lítal a několikrát ho pobořil tak,že Andy udělal saltíka...ale vzal to sportovně a snažil se Takína dohnat. Ale nevím,jak by ppchodil Monty s jeho vrčením...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 18:32
- Nahlásit
ahoj, já Luckyho nosím do 3. patra, ale máme asi 4 schody od vrat, které pokaždé stihne vylítnout, než zavřu. Tak už se ho ani nesnažim chytat... Jinak se snažim ho hlídat, ale ne vždy se mi to daří. Občas seskočí i dva schody. Ale jak říkám, je rychlej jako čert. Jinak co jsem slyšela, tak pár schodů by vadit nemělo, ale je to těžký...Až ho neunesem, tak stejně ty schody chodit bude...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 18:52
- Nahlásit
Laimetka
Jo a chtěla jsem se zeptat, kolik teď baští Lara?? Lucky má přibližně 130 g 3x denně s tím, že ráno máí míň, odpo víc a večer dostane těch 130g...Jen nevím, jestli to nejni moc nebo naopak málo?? Co myslíte? Zbaští to vždycky.
|
laimetka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 18:53
- Nahlásit
Já už to taky neřeším.Kamarádka má novofudlanďáka a říkal, že když se byli na štěňata kouknout, tak že lítali po schodech do svahu a že chovatelka říkala, že jim to nevadí by naopak.Tak mě trochu uklidnila. To jsem ti ani neříkal, že Lara má kýlu už co jsme si jí dovezli.Zatím je ta kýla malá,tak asi potláme do půl roka a uvidíme.Jaký Alavis mu dáváš?Jen ten Glukosamin+chndroitin+MSM nebo ten Alavis 3?
|
laimetka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 18:55
- Nahlásit
chybí mi tam pár áček
|
laimetka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 19:01
- Nahlásit
mě to pokaždé nesní všechno.Já to dělám takhle:rozdělám si dávku na tři díly(o trochu míň než je půlka odměrky, já to nevážím) a když to sežere, tak jí za chvíli dám trochu do misky, kdyby dostala mezi krmením hlad a když to sní, dám jí další dávku.Já bych se zas tak návodu neřídila. Asi bych se nebála překrmení, to poznáš, kdyby tloustnul.Namáčíš mu granule?
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 19:07
- Nahlásit
dávám ten MSM plus ten zbytek. Je to určený spešl pro štěňata. A zatim to baští v pohodě. Dám mu to do granulí a je to. Ale dávám rovnou půlku-jako že rovnou tu udržovací dávku-doporučili mi to přímo z alavisu. Plus ještě oba dostávaj obden vit C-nekyselou formu. Lucky je pořád nějak moc upšíkanej, tak snad se to zlepší...Jen je docela těžký jim ty prášky napětit Páč to má být 10mg na kg. Hrůza...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 19:10
- Nahlásit
Já mu to taky nevážím pravidelně, ale vždycky, když mám pocit, že to moc rychle spapal, tak to hodím na váhu a něco přidám...Tak mi teď vyšlo, že to vychází na těch 130g...Ale jak tak na něj koukám, jak to zbaštil bez problémů, tak mu asi přidám ještě něco...Podle návodu se dávno neřídím, přijde mi to nějak zvláštně rozpočítaný. Jinak já mu to nenamáčím, nejsem toho zastánce a jelikož je to žrout na n tou, tak se suchým nemáme problém
|
laimetka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 19:17
- Nahlásit
Moni nechali jste si ho od Pliskové načipovat?Já jsem tu registrační kartu odesílala před 3 týdny a ještě mi ta čipová karta nepřišla.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2007 19:24
- Nahlásit
Jj, nechali, mám všude v dokumentech nalepený to číslo a jedno navíc, co se má dát pak do PP...Myslíš takový to růžový potvrzení co se posílalo na národní registr?? To sem posílala hned druhý den, co jsme ho přivezli-hmmm, tak mě napadá, že už je to měsíc a taky mi ještě nic nepřišlo...Tak nevim nevim...A pliskový si se ptala? třeba to trvá dlouho...
|