Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
kalinka
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 12:03
- Nahlásit

Barka
a jakou velikost jsi jí pak kupovala. L?

vlkaga
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 20:39
- Nahlásit

Barka
ja bych na sraz sla, pokud nam Jukina zase nezacne harat. Uz ji zase tmavne cumak a toci se kolem ni sousedovic pes, coy jsou priznakz jako posledne. Jestli jo, tak me asi slehne. Harala v dubnu a pak v srpnu, jestli ted zacne zas asi ji vymenim

Barka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 08:33
- Nahlásit

kalinka

to si vazne nepamatuju. proste na podobne velika plemena. bylo to uvedeny na obalu. tak s ni bez do zverimexu a vyzkousej, kterej ji padne.

vlkaga
no tak to je parada. treba pristi rok nebude harat ani jednou?

drakka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 13:45
- Nahlásit

Barka
never tomu, mne psice hara 3x rocne pravidelne

Bibinka7
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 14:25
- Nahlásit

Barka
Nám Rinuška taky hárá třikrát do roka, přesně na den po čtyřech měsících Dorinka je z toho asi trochu rozhozená, protože hárala normálně po půl roce a letos v březnu, pak nějak zvláštně od začátku července do půli srpna a teď se děsím aby nezačla zase, protože jsme nahlášený na 5.12 na výstavu do Nitry

vlkaga
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 08:43
- Nahlásit

No tak to ste mě opravdu uklidnili, já si říkám, že se to srovná a vy mi tu napíšete, že to je normální

Montik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 11:45
- Nahlásit

kalinka
hele, já bych doporučila do postroje do auta krapet víc investovat... Přeci jen, je to dlouhodobá investice, která se ti může na stokrát vrátit... Doporučila bych ti tenhle http://www.spokojenypes.cz/auto-postroje-mrize-pot ahy/autopas-greendog-vel.-l?id=17122
Možná pro štěndo než doroste, takl ten obyč od trixie, ale pak bych volila tento (já ho mám). jinak ten od trixie měla kámoška na hafana a po pár měsících se začal párat... raději nedomýšlet, co by se stalo, kdyby bourali....

TomášW
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 14:28
- Nahlásit

caute, tak hlasim ze neros ma v 17 tydnech 17 kilo a po tydnu na Ance ma kvalitni bobany jinak sme zdravi a strasne ukecani, za plotem to vypada ze hlida, ale zdani klame:-D

kalinka
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2009 09:54
- Nahlásit

Montik
jo jo super. Díky za radu.Určitě na ní nechci šetřit,ale zatím opravdu koupím nějaký ten malý, abych jí to naučila a později nějaký kvalitní.
Jinaž už mám Maggie doma....hurá. v pátek jsme si pro ní jeli a je úplně super.Sice umí už pěkně štěkat a hlavně když si chce hrát s kocourem,který se jí díky štěkání začal bát.Jinak druhá kočka tak s tou je to horší. Syčí a vrčí i když štěně spí,tak jsem zvědavá zda jí to někdy přejde. Je to pošuk to jsme věděli.

kalinka
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2009 18:36
- Nahlásit

hned mám otázku.Co s tím štěkáním?kocour je v pohodě do té doby než na něj začne štěkat.Hrozně by si s ním chtěla hrát.Chápu jí,ale stejně bych jí chtěla to štěkání odnaučit.Jde to nějak?co mám dělat když začne štěkat?

kalinka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 11:38
- Nahlásit

haloooo sem nikdo nechodí?potřebovala bych ještě poradit jak jí naučit spát samotnou?je to citlivka a musí být pořád s náma, když jí na chvilku zavřeme tak děsně vyšiluje,ale fakt hooodně vyšiluje.zabralo mi vepř. ucho,ale po tom má asi průjem, protože jsem na dnešek lítala skoro každou půl hodinu!!!
nevím zda na to jít razantní metodou a prostě nekompromisně zavřít a nechat jí se vyřvat několik nocí.nechci vyměknout,ale zase vím, že jsou to plemena citlivá a nechci jí nějak ublížit.Svoje místo bude mít v kuchyni a to jak přes den,když nebudeme doma,tak přes noc.Až se naučí čistotě,tak jí klidně nechám otevřeno i do ložnice,ale jelikož je nová včetně koberce,tak zatím fakt ne!

kalinka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 11:39
- Nahlásit

poraďte prosím někdo! děkuji!

TomášW
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 11:49
- Nahlásit

kalinka
Ahoj, tak s tím kocourem, taky jsem to tady řešil, s tím rozdílem že jsou oba mláďata...nicméně kocour si udělal pořádek sám, běhěm týdne ho to stejně přešlo a teď si spolu hrajou, dej tomu čas a jen ať si vážně neublíží. S tou samotou, já Nera nechal hned o samotě, během chvíle si zvyknul, že zas ráno přijdu, trvalo to týden až 10 dní. Máš ji chvílí, nemůžeš čekat zázraky a co jinak? Jaká je? Nějaké fotky?

kalinka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 12:03
- Nahlásit

ahojky no ty jsi asi jediný co sem chodí.Fotku bych ti poslala,ale tento krám(notebook a net-nevím) nechce nic dát na fb.Koukni na www.nasemaggie.estranky.cz
je kouzelná.Sice je na ní vidět, že se jí stejská po mamince a sourozencích,ale jinak je super.
Tak ty jsi to měl venku vyřešený. A to ti těch 10 dní venku brečel?takže myslíš jí do té kuchyně zavřít a ať se vyřve?
Jo taky se jí nechce být moc venku, hned co udělá potřebu upaluje domů,tak jí různě zabavujeme míčkama a snažím se jí rozdovádět,ale nějak mi to nejde....doma občas jo.

kalinka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 12:06
- Nahlásit

TomášW
no u nás to s kočkama asi o pořádku nebude protože kocour je v pohodě do té doby než na něj začně Maggie dorážet.To se zvedne a zdrá,ale už se očuchali a myslím, že on raději někam zdrhne.To jsme se tudle pobavili.Kocour u dveří(odkud není úniku) a Maggie u dveří do chodby ho v leže sledovala,ale bylo kupodivu hodná a jen koukala.No a pak když kolem ní chtěl projít tak na něj dorážela a štěkala,tak utekl

TomášW
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 12:27
- Nahlásit

kalinka
První týden jsem ho měl vevnitř, ikdyž byl sám v pokoji. No řval, ale potom čímdáltím méně, až nakonec přestal. Pokud nechce být venku, tak ti nezbyde nic jiného než tam trávit co nejvíc času s ní a vymýšlet kraviny ať se zabaví, chválit, hrát si..honem honem dokud je hezky, za deště se ti určitě nebude chtít A s těma kočkama se neboj, určitě si zvyknou, nic nejde hned..

kalinka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 12:34
- Nahlásit

TomášW
no tak tak my to asi taky tak uděláme.Necháme jí prostě vyřvat....zkoušeli jsem přivykat postupně,ale ona je prostě už od prvního dne závisllák musíme být nekokmpromisní no....
jo však jo ty kočky mě trápí asi nejméně....zatím teda.
I když teda nevím zda si fakt kočka zvykne....je to prostě magor...pes spí a ona když náhodou zabloudí do obýváku tak vrčí a syčí i když pes spí...očuchání nehrozí!!!!
Spíš tu samotu no....přes den to je v pohodě to jí občas vyvenčá babička s dědou až budeme v práci,ale v noci...to bude asi drsné...musím jim říst ať si vezmou špunty do uší

Pumpa
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 12:43
- Nahlásit

kalinka
Ahoj... nech jí trochu času na rozkoukání, že upaluje domů není divné, je to mimino, můj Clarke první tři neděl na procházkách usínal. Nech ji trošku vyřvat, ať si uvědomí, že nepřilítneš na první písknutí, že Ty se přizpůsobovat nebudeš. Nechávej jí zkusmo i přes den zavřenou, tak na deset minut, pak přijď, když nebude vyvádět pochval jí. Udělej to párkrát a ona časem pochopí, že se vrátíš. Mně to fungovalo...

TomášW
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 12:46
- Nahlásit

kalinka
jo jinak je moc pěkná, mě teďkom trápí Nerouš, včera začal kulhat na zadní, nevím jestli si něco udělal přes den nebo je to něco jiného, počkám do konce týdne,pak se uvidí, ale štve mě to, doufám, že to nic není

kalinka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 13:37
- Nahlásit

Pumpa
no jenže to je právě to ona vyvádět bude i když jí nechám na 10 min, když jí něco dám na kousání tak se mi z toho po.......
nevím zda když jí budu dnes přes den nechávat na chvilku samotnou zda mi to večer pomůže, když jí nechám zavřenou v kuchyni..... ale samo, že jí občas necháme....ale je to hrozný vyrvál a čekat než přestane je fakt dlouhá doba a ta přestávka je minimální.pak začne nanovo.
jinak s tím venkem, teď jsme byli na zahradě a najednou tam vydržela docela dlouho.Hráli jsme si ní a pak začala zkoumat celou zahradu včetně zhnilého ovoce, takže doufám, že jí to zase protáhne

kalinka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 13:39
- Nahlásit

TomášW
možná jen někde špatně šlápnul a kňučí, že by ho to bolelo nebo jen kulhá?ale neboj je to mladý pejsek a brzy se vše zahojí...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 13:41
- Nahlásit

TomášW

v jeho věku to bývají růstové bolesti, my pajdali skoro celé detství a pubertu, ještě k tomu rychle rostl. Nenechávej to jen tak, nám dal vet movalis, a během pár dnů se to srovnalo. Taky jsme museli dlabat všechno jenom štěněcí a vzhledem k tomu, že byl tenkrát na granulích, tak nesměl žádný jiný zdroj vápníku a fosforu. Takže bez pribiňáků, jogurtů apod...

TomášW
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 13:41
- Nahlásit

kalinka
doufám, protože je z toho celý přešlý a já taky...

TomášW
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 13:42
- Nahlásit

Pumpa
Aha, vidíš to, to jsem nevěděl, já už přemýšlel nad nějakou vápníkovou bombou...dík

kalinka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 13:45
- Nahlásit

TomášW
no vidíš to....kdyby tady nebyla ta diskuze,tak člověk na všechno příjde daleko pomaleji....
tak to asi můžu čekat taky, že bude kulhat.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 13:54
- Nahlásit

kalinka

nejspíš, skoro všechna mimina mají růstovky, dětská i zvířecí. Objeví se to zničeho nic a zmizí to stejně rychle...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 14:06
- Nahlásit

kalinka

navíc kolikrát Tvý stěndo potká něco o čem spousta lidí neví a není to obvyklé, a tak je dobré dělit se o rady a zkušenosti. A pak někdo napíše problém, a když i nevíš, tak je lepší napsat jakoukoliv zkušenost, byť i od tématu podobnou věc, protože to někdy pomůže.

kalinka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 14:09
- Nahlásit

Pumpa
jo jo přesně tak.....
právě jsem se bála nechát běláska samotného se vyřvat, protože vím, že mají různé povahy a nerada bych pak měla nějaké stresouna,ale když Tomáš říkal, že ho také nechal se vyřvat pár dní a už je v pohodě,tak to musíme také zvládnou...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 14:14
- Nahlásit

kalinka

je to boj, vezmou Tě cizí lidé do cizího bytu, jsi v cizí zahradě na cizím vodítku...., já bych taky řvala, ale je třeba si uvědomit, že pes se přizpůsobuje Tobě, kdo si to udělá naopak, ušije si na sebe bič

Pentas
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2009 14:14
- Nahlásit

Nazdárek všici
Pumpa
no u nás se kulhání projevuje hlavně při vstupu do kruhu na výstavě a u východu z kruhu zázračně mizí

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání