| Autor |
Zpráva |
LuSta
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 15:50 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
Žemle
Nám to auto doteď nějak zvlášť nechybělo. To víš, že je to hlavně kvůli tomu psiskovi. Svod, bonitace a podobně se kvůli nám nepřesune do Prahy .
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 07:01
- Nahlásit
Gerda
Pani znáte chovku Klubíčko..nebo Z Klubíčka?
Znám, jsou ze Suchdola. Jestli si pamatuješ tu čubinu, co byla na závodech v plavání, tak ta je z tý chovky. Ale myslím, že teď už aktivně nechovaj.
Barka
snad polovina belousu je po ahejpjukovi
Což je podle mě ta chyba. Pak to nemá být v Čechách všechno příbuzný.
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 12:31
- Nahlásit
Baico
no prave proto to pisu. je to des.
nejvyhlasenejsi hrebecek.
ty jo ti majitele musej bejt pekne v baliku
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 12:39
- Nahlásit
Barka
nejvyhlasenejsi hrebecek
No protože má spoustu zkoušek a je poměrně úspěšnej i na výstavách.
Mě se na něm nelíbí, že napadá cizí psy a má pěkně křivý zadní nohy.
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 16:51
- Nahlásit
Baico
nojo, jenze hafo zkousek a vystavni hodnoceni neni vsechno. teda aspon pro me ne. spis uprednostnuju povahu pred vystavnimi vysledky, pac jakej rozhodci, takovej vkus.
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 18:22 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
Barka
To máš pravdu. Vždyť zrovna na této letňanské výstavě se to projevilo třeba zrovna u Blanc Berryho z Ancilias. Řekla bych, že je docela úspěšný, ne? A rozhodčí K. Hořák prostě rěkl, že to není pes jeho vkusu (nebo něco podobného) a bylo...
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 19:35
- Nahlásit
lidi nevim jestli to tu uz probehlo, ale proc nebyl Bugsy Nubika posouzen?
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 20:31
- Nahlásit
drakka
Co já vím, tak tam byl jeden krátkosrstý pes, co byl diskvalifikovaný, ale nevím, jestli to byl zrovna Bugsy Nubika.
|
Bibinka7
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 20:39
- Nahlásit
drakka
Jo jo to je právě ten co si nechtěl nechat šáhnout na kulky. Byl s Blancem ve skupině. Bugse vyloučil...
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 21:02 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
Drakka
Aha, no tak ten na rozhodčího docela nepříjemně vrčel. Nějak se mu nelíbil.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 07:01
- Nahlásit
Barka
nojo, jenze hafo zkousek a vystavni hodnoceni neni vsechno
Máš pravdu. Ono je třeba i koukat, kde ty zkoušky skládal. Když to má na jednom cvičáku a na jednoho figuranta, tak je to celkem jasný.Dobrý je, když se pes ukáže i na závodech a to i jinejch než jsou speciály pro plemena.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 07:46
- Nahlásit
Čaute, možná máme problém. Nerouš mi včera zas vyjel po psovi, sice byl na škrťáku ale nelíbí se mi to, tak se radši ptám. Jak na něj aby nevyjížděl? Šel jsem k tomu psovi a pohladil ho a dělal jakože Nero co blázníš, vždyť je to v pohodě. Těžko se to popisuje, protože kdyzž jsem u toho šarpeje stál a hladil ho, tak se nechtěl přiblížit a když jsem se zvednul, tak jakoby vyjel...Se*e me to, protože na cvičáku takový není, samozřejmě, že ho tam cizí psi zajimají, ale spíš za nima táhne. A vnímá mě, včera byl tím psem úplně hypnotizovný...poraďte prosím, ať se případně vyvaruju nějakým chybám, dík
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 07:47
- Nahlásit
Jo a ten šarpej byl naprosto v pohodě
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 08:03 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit
TomášW
Jak na něj aby nevyjížděl?
Teď musíš být víc ve střehu a pozorovat ho. Ve chvíli, kdy to udělá znovu, tak cuknout vodítkem a autoritativně zavelet fuj. Lepší, než mít psa na stahování, je lepčí mít vodítko připnutý na tom nepohyblivém kroužku. Ten drbanec se dostane k psovi rychlejc.
když jsem se zvednul,
To nedělej. Jakmile ho zvedneš, zvedáš mu sebevědomí a dodáš mu odvahu k dalšímu útoku.
Tohle byl spíš útok ze strachu, ale i tak se tomu musí předcházet, nebo později okolo tebe neprojde pes, aniž by na něj Nero nezaútočil.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 08:10
- Nahlásit
Baico
oukej, tak to přepnu. Já ho ale nezvedal ja jsem čapěl a hladil toho šarpeje a Nera se snažil pomalu přiblížit, nic, tak jsem se zvednul do normálního postoje a NEro v tu chvíli vyjel
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 08:38
- Nahlásit
TomášW
tak jsem se zvednul do normálního postoje
To stačí, tím si mu dodal odvahy. Si řekl, je to v pohodě, stojí za mnou, můžu si vrknout a vyjet.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 08:44
- Nahlásit
Baico
Fajn, díky. Budu se snažit ho učit ty čokleje ignorovat...
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 08:53
- Nahlásit
TomášW
Budu se snažit ho učit ty čokleje ignorovat
Jestli je žrvaj, tak stačí, když uvidíš, že proti vám jde pes, tak si vzít do ruky pamlsek a převést jeho pozornost od psa na žrádlo. je to celkem účinný. A když projdete okolo psa bez problémů, tak moc pochválit.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 09:02
- Nahlásit
Baico
přesně tohle mám na mysli, doufám že si to časem spojí a jakmile ho uvidí tak si půjde k noze pro odměnu
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2009 11:30 - Změnil/a: Žemle
- Nahlásit
TomášW
tak já to tu už jednou psala - žel u našeho pamlsky neplatí. Když uvidí psa - ale zase jen některého - je jak fascinovanej, a na mlsku kašle. No taky je mi každá rada drahá. Musíme být vytrvalí, a jistě je to odnaučíme...
Všem
nemáte někdo zkušenosti s ohlávkou?
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2009 10:53
- Nahlásit
Je tu nějak mrtvo
Copak dělají vaši běláskové?
Ptala jsem se na ohlávku, ale žádná odezva - včera jsem jí pořídila, a dnes jsme zkouškově vyrazili. Jen jsem mu jí předpisově nepřipínala, pouze aby si na ní zvykal. Asi mám vyměněnýho psa . Šel parádně u nohy, a to jsem s ním šla účelově kolem provokatérů. Tak ještě potrénujeme a uvidím jak to půjde bez...
TomášW
a co ten tvůj? Lepší se to?
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2009 15:16
- Nahlásit
Žemle
Ahoj, tezko rict, protoze jsem lehnul, 39v sobotu a to jesm byl nateseny na prodlouzeny vikend. A stejne to asi behem par dnu nezjistim...akorat vcera jsem sel kousek k rybniku,zacina tam pekne chodit a bylo teplo jinak vyhrabal 3 diry na zahrade a nekde zahrabal kost,delaj to asi bezne co? Jo a nejak steka na psy a ted uz i lidi co chodi kolem plotu, ze by z nej jeste byl hlidac??
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2009 20:33
- Nahlásit
Žemle
Je tu nějak mrtvo
Protože jsme měli hoodně napilno. V neděli jsme složili naši 9. zkoušku, a to stopařskou FPr 2 a dneska jsme byli na závodech podle ZM bez stop. V naší kategorii nastoupilo 7 německých ovčáků a my. V takoé konkurenci jsme ukořistili 3. místo s nejlepší poslušností za 48 bodů z 5O.
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2009 20:47 - Změnil/a: Žemle
- Nahlásit
Baico
Mocinky gratuluju!!!!
Už jsem koukla i na fotky, mmj. pěěěěěkná kostička
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2009 20:54
- Nahlásit
Žemle
pěěěěěkná kostička
JJ, zrovna na ní na dvoře pracuje . Myslim, že bude mít celou noc, co dělat
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 07:57
- Nahlásit
zdravim,
ja bych se pripomnela s tim srazem?
jestli teda jako plati a kdo by teda jako mohl?
uz se to docela blizi......pristi vikend to mel byt.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2009 18:08
- Nahlásit
chtěla jsem se zeptat zda někdo máte zkušensoti s postrojem do auta.Chtěla bych štěndo vozit normálně v autě, ne v kufru a koukala jsem na ty popruhy. některé nejsou ani tak moc drahé,tak zda má někdo zkušenost,tak se s ní prosím se mnou podělte. Předem děkuji
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2009 07:39
- Nahlásit
kalinka
my mame sedana, takze nam nic jineho nezbyva, nez vozit psa na sedacce. mame obycejny bezpecnostni postroj od trixie. stal kolem 250 kc. ja si nestezuju. pes jo. nesnasi ksiry.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2009 10:27
- Nahlásit
a jaký jsi koupila? už pro štěně?
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2009 11:27
- Nahlásit
kalinka
ze zacatku jsem ji nepoutala. koupila jsem ji je tak v 5ti mesicich a uz na dospelyho psa. da se to docela dost stahnout.
|