| Autor |
Zpráva |
LuSta
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 20:44
- Nahlásit
Montik
Ahoj, jsem ráda, že jsme se seznámili . Na výstavě jsem tě už párkrát viděla, ale nějak nebyla příležitost...
Už se těším, až s vámi budu moci taky někdy vyrazit na nějaký srazík. Docela se ale bojím, že teď budu pár měsíců čekat na narození štěnátek a nakonec bude málo holek. V poslední době se rodí nějak moc kluků.
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 21:43
- Nahlásit
LuSta
me se zda, ze se porad rodi vic kluku jak holek
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 22:39
- Nahlásit
Barka
Je to možný, ale poslední dobou to hodně sleduju, tak mi to tak příjde. Při mým štěstí...
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 10:45
- Nahlásit
Ahoj všem,
jsem ráda, že jsem mohla potkat Montika i LuStu . A Bibinka má krásnou fenečku tak je prima, že byla pěkně od p. Hořáka ohodnocena, a velká gratulace !!
LuSta
když máš psí holku zamluvenou už tak dlouho tak se určitě dočkáš... Nemluvila jsi s Lenkou - proč nedorazili?
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 10:45
- Nahlásit
Mě se taky zdá, že holek je málo
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 10:50
- Nahlásit
Já jsem sem psala včera ale nějak se mi to asi neprolilo. Já jsem pejska v kruhu nesledovala celou dobu, měla jsem co dělat, abych ustála to svoje střeštiprdlo, ještě nás čeká hodně práce. Ale zdá se mi, jako by nás navštívila opožděná puberta, veškerá práce z posledních měsíců na cvičáku byla o víkendu smazána, mě asi někdo vyměnil psa...
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 10:51
- Nahlásit
A nebo trpíme dočasnou hluchotou spolu s neochotou cokolliv... dokonce ten můj pažravec nepracuje ani na pamlsky a to už nám to šlo obstojně bez nich, asi jsme rozbitý...
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 10:58
- Nahlásit
vlkaga
já jsem byla bez psa, takže jsem se mohla dívat na ostatní, ale zdaleka všechny jsem taky nesledovala...dost jsme tam
debatily, a tak jsem např. neviděla ani prvního, ani druhýho hubana co dostala známá od rozhodčího , dostala odemne za úkol vyhrát potřetí - a až pak se podařilo
...a že by ti někdo vyměnil psa???? Tak stejnej dojem jsem měla v ČB - choval se tak jako nikdy... a navíc mě poslední dobou začíná pěkně ignorovat...nástup puberty se vším všudy...musíme je zvládnout...
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 11:00
- Nahlásit
Žemle
Psala jsem jim. Důvod nevím, ale raději se prý věnovali výcviku . Jinak mi právě naznačili, že už nějaký rezervačky po Dinky mají .
vlkaga
A jak máš fenku starou? Puberta je asi nejhorší období. Musíte to nějak překonat a pak se snad všechno vrátí do původních kolejí... Si aspoň myslím
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 11:15
- Nahlásit
LuSta Yukině je 16 měsíců ale je pravda, že zatím ještě jsem pubertu nezaznamenala, tak se nám holt opozdila...
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 11:16
- Nahlásit
vlkaga
Tak to teda asi jo, já bych ji očekávala kolem roku
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 11:43
- Nahlásit
LuSta
no ono to tak asi nebude. nam je rok a taky porad nic.
doufam, ze se nam vyhne uplne
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 11:46
- Nahlásit
LuSta
a ty ji jeste teda nemas rezervovanou?
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 12:18
- Nahlásit
Barka
Mám. Já právě myslela, že se s nimi seznámíme na výstavě a zamluvíme si jí tam, ale nedorazili. Chěli jsme se s nimi nejdřív vidět. Tak jsem jim nakonec ještě ten den napsala mail a v něm jsme si ji zamluvili. Chtěla jsem si ji zarezervovat až po osobním setkání, ale nevím, kdy se k nim dostaneme na návštěvu. Už jsem se bála čekat, protože pak by na nás taky nemuselo už nic zbýt .
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 12:25
- Nahlásit
vlkaga
já jsem o vás vůbec nevěděla, škoda - mohla jsem tě poznat a fenku taky...jak jste vůbec na výstavě dopadly? To byla tvoje první nebo už jich máš za sebou víc? Myslím si, že to měl rozhodčí dost těžký, protože bylo fenek dost a mně osobně se líbily všechny
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 12:37
- Nahlásit
Žemle
my jsme dostali VD a pan rozhodčí se ptal jestli neni trochu mačo .-)
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 12:39
- Nahlásit
Byla to první výstava a pokud se nenechám ukecat třeba od mamky, tak kromě klubovky i poslední, nebo minimálně si dáme ještě tak tok odklad.
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 12:42
- Nahlásit
rok
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 12:45
- Nahlásit
vlkaga
ty jo jak to tady tak sleduju,tak se mám opravdu na co těšit......
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 12:49
- Nahlásit
kalinka neboj, já si myslim, že to bude v pohodě, jsem přesvědčená, že za tohle si můžu sama, nezvládli jsme socializaci a teď máme prostě víc práce. Ale po většinu času je to v pohodě. Doma je skvělá, venku je bezkonfliktní, jen se trochu bojí, než se rozkouká, ale pak je schopná hrát si s jakýmkoliv psem, nebo odhanout, že to nemá cenu a jde pryč... poslušnost taky celkem ujde, tam si myslím, že je to jen o tom, kolik tomu psovi dáš, tolik dostaneš, jen na tu socializaci pozor
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 12:52
- Nahlásit
tak bych se zeptal do davu, pac je vas tu dost mate spis bojivky nebo hrdiny? a zmenili se po puberte nebo jsou porad stejni? pac ten muj sulin ma sebevedomi na rozdavani
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 13:01
- Nahlásit
vlkaga
a proč myslíš, že si za to můžeš sama? v čem jste tu socializaci nezvládli? Jste jí nikam moc nebrali?
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 13:04 - Změnil/a: Žemle
- Nahlásit
TomášW
tak ten náš je sebevědomej hodně silně, je temperamentní a dominantní. Ještě jsem u něho snad nikdy nepozorovala strach. Vlastně jo, to když byl menší a nechtěl do auta. Ale to už je pryč a jezdí strašně rád
No a teď je v pubertě a vše je složitější, ale zkušsnější říkají, že musíme vydržet tak rok a bude vše zase OK. Tak snad bude..
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 13:25
- Nahlásit
TomášW
jako na to pozor.
Neha byla jako stene docela sebevedoma, treba se vubec nebala lidi, ale jak rostla, tak se jich zacla bat. nema moc rada samotny chlapy.....pokud pujde se psem, tak se klidne necha pohladit a poblbne, ale jakmile jde sam a nedejboze by si ji chtel jeste pohladit......to je katastrofa. ho vysteka jak svin.
a to s ni chodim odmalinka kazdej den mezi lidi. skupiny ji problem nedelaji.
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 13:26
- Nahlásit
TomášW
tak abys neusnul na vavrinech
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 13:27
- Nahlásit
Žemle
tak to souhlasi ale Nerous zatim nejak neprojevuje dominanci, nebo spis nema prilezitost a s tim autem, taky porad rval a knucel, ale tim ze jezdi autem nekolikrat tydne, tak uz naprosto v poho- jo a to jezdi v kufru
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 13:28
- Nahlásit
Barka
no neusinam,ale chodime casto a vsude, a to fakt vsude tos uvidime noo
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 13:32 - Změnil/a: Žemle
- Nahlásit
TomášW
uvidíš časem. Eggyn si na cvičáku taky s hafanama jen tak hrál, blbnuli, ale někdy kolem roku se u něho ta dominance začala projevovat a nebylo to teda nic moc - pro mně. Tak chodíme cvičit individ.
Ale to neznamená, že ho izoluju od psů. Jen je na vodítku
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 13:35
- Nahlásit
Žemle
v kolika jste zacli chodit na cvicak a jak to vypadalo poprve? nero poprve dost stekal na vsechny psy, ale moc jsem nepochopil proc, jestli ze strachu, nebo ja nevim...:-/ je fakt ze jsme byli teprv 3x ale uz si jich tolik nevsima, vic teda me coz me tesi a kdyz jdem kolem plotu a za nim je pes, tak zkousime jit u nohy a pak dostane kus piskota, to ho chcu naucit at vi ze kdyz je pes tak k noze pro namku
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2009 13:39
- Nahlásit
kalinka my jsme měli problém už na začátku Yukina je ze samoty a brali jsme si jí až ve 12-ti tejdnech, což je trošku pozdě. Nebyla zvyklá vůbec na nic a pomalu jsme si na všechno začali zvykat. Chodila se mnou do práce, jezdila metrem, autobusem, vše bylo ok. Pak jsme se museli přestěhovat, pan domácí měl nějaké problémy s úřady. Vzali jsme si od něj NO, protože už ho (v 11 letech) považovali za dost starého na utracení. Takže jsme se přestěhovali, s sebou 2 psy, v práci mi zakázali si Yuki brát s sebou, asi toho na ní bylo prostě moc. A najednou se začala všeho bát, nechtěla ani chodit ven, bála se úplně všeho. Od té doby se to pořád zlepšuje, ale občas je to celkem boj. A samotných chlapů se bojí taky. Se psem to jde, ale bez něj ani náhodou.
|