Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
kalinka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 12:20
- Nahlásit

Barka
tak to jsi to s těma dveřma do koupelny vyřešila super. my máme ty lítací dveře pro kočky z bytu,ale kocour se přes ně stejně nenaučil chodit...je asi moc velkej, ale když ho tam nasoukám tak proleze v pohodě
no to je taky druhá věc...my máme jeden pokoj jen pro kočky (kde teda suším prádlo) a tam mají vše.Jenže nechci to štěně nechat chodit k jejich toaletě...což by možná šlo také vyřešit tou dírou ve dveřích(ty dveře jsou stejně staré),ale do budoucna jsem chtěla aby v tom pokoji byli všichni pohromadě...takže když nebudeme doma,tak by měli k dispozici kuchyň a ten jeden pokoj....kočičí žrádlo by asi neměli jíst vůbec co?

kalinka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 12:25
- Nahlásit

TomášW
jsem kousek za Prahou....to je škoda, že bydlíš tak daleko...štěnda si mohli pohrát.
A jak ti jde výcvik?co už umí?

Barka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 12:26
- Nahlásit

Pumpa

ja jako spravnej odbornik akorat vim, ze FPr jsou stoparsky zkousky (jenom cmuchaj), a ZZO a ZOP jsou "nejlehci" zkousky zakladni poslusnosti
takze jsem hodne pomohla

Pumpa
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 12:39
- Nahlásit

Barka

no vidíš, pomohla, to FPr ani nevim, že existuje.

ZZO a ZOP znám líp než můj pes

Baico
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 12:41
- Nahlásit

Pumpa Barka
No ono záleží na zkušebním řádu.
Národní zkušebí řád - ve zkratce
ZZO = zkouška základní ovladatelnosti- jednoduchá poslušnost na vodíku + aport
ZM - základní minimum- krátká vlastní stopa. poslušnost a jednodúchá obrana
ZVV 1 -ZVV2 - Zkouška všestranného výcviku, stupně od nejlehčí po nejtěžší, vždycky je tam stopa, poslušnost a obrana
IPO-mezinárodní zkouškový řád
IPO -V - předzkouška pracovního psa
IPO 1- IPO 3- zase všestranná- stopa, poslušnost obrana
IPO- FH- stopařské speciálky
Schh/VPG
BH - zkouška doprovodného psa- poslušnost
FPr 1-3 - stopařské speciálky
SChh/VPG 1-3 -v podstatě stejné jako IPO

Sibyla
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 12:47
- Nahlásit

Tak jsme se byli proběhnout, pes lítal a občas se zkoušel vykandit, ale vyšlo občas jen pár kapek... tak uvidíme... ty syrovou kost dostal poprvé, většinou má kost akorát co ukradne na zahradě u sousedů a ty jsou vařený nebo od kuřete když se griluje... tak snad to tedy rozchodí...
A ještě k tý stravě... může se míchat třeba půl dávky granulí a zbytek vařenýho masa? Nebo je lepší dát třeba jednu celou dávku jenom maso, a pak jenom granule...? Nebo je to jedno?

Baico
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 12:58
- Nahlásit

Sibyla
Hele Naico to má po většim množství kostí taky. Průběh uplně stejnej. Takže dostává kostičky už jenom symbolicky. Dala bych lžíci oleje, aby se to vevnitř promazalo a mohlo to ven. Sice se poto určo pos..., ale uleví se mu.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 12:59
- Nahlásit

Baico

no to je přesně vono.... Kukuju, to jsem potřebovala, abych nebyla za trúbku...

Baico
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:04
- Nahlásit

Pumpa
Kukuju, to jsem potřebovala, abych nebyla za trúbku
Ještě jsem zapomněla na KJ BRNO
ZOP -základní ovladatelnost psa
ZPU 1- zkouška pracovní upotřebitelnosti - stopa nebo hlídání předmětu a poslšnost
ZPU 2 - tam už je stopa, poslušnost, obrana

Sibyla
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:05
- Nahlásit

Baico
super, zusila jsem... moc mu chutil, jsem si řikala jak to do něj dostanu a sežral by snad i tu lžíci, tak uvidim co to s nim provede... každopádně tohle je dobrý vědět... tak moooooc děkuju za radu

Barka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:25
- Nahlásit

Pumpa

tak to ja jsem za trubku porad. ale ani mi to moc nevadi
vzdycky na zkouskach v postavajicich skupinkach se ptaji: tohle tam ale nema byt ze jo?. a ja jim porad dokola muzu opakovat, ze nevim

Barka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:26
- Nahlásit

Baico

hele ale i ty nejjednodussi zkousky (o kterych si myslim, ze jednoduchy stejne nejsou ani omylem) maji jeste nejaky specialni cviky ne?

Barka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:29
- Nahlásit

Baico

u neceho jsem cetla neprijemnej material, prenos cizi osobou s kosikem, odvolani od skupinky hrajicich si lidi, uvazani psa u neceho a schovani se mu atd?

Baico
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:33
- Nahlásit

Barka
hele ale i ty nejjednodussi zkousky (o kterych si myslim, ze jednoduchy stejne nejsou ani omylem) maji jeste nejaky specialni cviky ne?
JJ, je to tam. ZOP má přenášení a nepříjemnej materiál a ZZO odvolání od hrajících si lidí a uvázanýho psa

Pumpa
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:36
- Nahlásit

tak to asi taky budu, ale snad, jednou...., se do tohohle světa taky zapojím....

Barka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:38
- Nahlásit

Baico

hm tak to pujdu na prvni asi ZOP, to vypada prijatelneji
pac si myslim, ze privazana bude rvat
ale zatim nejdu jeste nikam, nemam chuzi u nohy

Baico
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:40
- Nahlásit

Barka
ale zatim nejdu jeste nikam
Máte čas, ne? Dyk je vám teprve rok, ne? Baico první zkooušku skládal v roce a 9 měsíců.
A Teď u vás udělal IPO 1 Ferguson TAien a tomu je 6. Není kam spěchat.

Barka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:48
- Nahlásit

Baico

jojo je nam rok za 14 dni
to jenom ze me u nas lamou at jdu taky na nejakou zkousku. kdyz jsem se jich ptala, co tam budu asi tak delat, tak mi rekli: a co si myslis, ze jsme tam v 11 mesicich predvadeli my?
to mohli rovnou rict, ze chtej vtipnou kulturni vlozku
Ale s tim vekem jsi me uklidnila, to jsem rada, ze nebudem za trotly
Jojo Ferguston tam byl. Je to peknej medvidek. Akorat se mi zda nejakej velkej. Ale to asi tak maj bejt ti chlapi.

Baico
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:52
- Nahlásit

Barka
to jenom ze me u nas lamou at jdu taky na nejakou zkousku
Lámat se nedej. TAdy je důležitý, aby jsi si byla jistá, že máte nacvičeno. Budeš mít pak na zkouškách o starost míň. Stačí, že budeš nervózní z toho, že zkouškuješ. A navíc bělouši jsou trošku pozdnější (nechci říct opožděnější), takže je dobrý jim dát čas dospět.

Barka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 14:21
- Nahlásit

jo hele doufam, ze na ten sraz v listopadu nedorazej jenom psy. ja potrebuju hodny fenecky prosim

TomášW
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 15:42 - Změnil/a: TomášW
- Nahlásit

kalinka
no my byli zatim 2x, ale pac nas to oba bavi tak cvicime i doma a na prochazkach... jinak hned prvni tyden jsem ho naucil stekat na povel, a to pred jidlem, to slo hned jinak sednout, lehnout kdyz mam piskot v ruce a chape pohyb k noze(ten pulobrat,ne obchazeni), jo a chuzi u nohy kousek, samo ze s piskotem miluje litajici talir a nosi ho tak napul...casu mame dost, netlacim nejak na pilu, skoro kazdy den par minutek

Pumpa
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 16:01
- Nahlásit

Tak jsem právě potkala jakous paní, co mi tvrdila, že tohle plemeno, co mám naprosto dobře zná, a že je to ten finskej pes. A byla jak mlejnek, furt mlela to svý, že to dobře zná, že se ve psech vyzná, že to je finskej jelení pes, a že tahá saně.... Stála jsem jak opařená a nebyla jsem schopná ani protestovat..

Žemle
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 17:15
- Nahlásit

Pumpa

...finskej jelení??? Mno tak to máme mezery ve vzdělání

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 17:44
- Nahlásit

Žemle
Pumpa
To jsou novinky,já znám jen norskýho losího

Barka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 18:15
- Nahlásit

Pumpa

no tak to bodujes
ja mam zatim jenom NO albín
ale jinak skoro vsichni se hned trefjej, ale maj zakodovanyho kanadana

Barka
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 18:19
- Nahlásit

Pentas

ty jo ani jedna holcicka?
jinak prejem malejm polobraskum pevne zdravi a pod stromecek hodny a NORMALNI panicky.

uz mate jmena?

kalinka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 08:24
- Nahlásit

TomášW
no tak to jste šikovní.Taky se pokusím začít co nejdříve. Aspoň ty základy. Nevím zda jí mám učit štěkat,protože bych pak nerada poslouchala stálé štěkání. Jelikož bydlíme na vesnici, babička s dědou mají ještě starou fenečku křížence a ta štěká jen co se něco šustne a bojím se aby náš pejsek se neopičil a neštěkal taky pořád.Štěká ti opravdu jen před jídlem?Venku ne?

TomášW
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 08:31
- Nahlásit

kalinka
po tom tydnu zacal stekat okamzite co zasustil pytel s granulema, tak jsem to nejak zas odbouraval a pridaval povel i jindy nez pred jidlem, ted uz to teda lepsi..na zahrade steka malo, na lidi vubec, na psy skoro vzdy. I mimo, je to decko ze jo, tak ho vsechno zajima, ale psi teda nejvic- hlavne ti co stekaji. Jak se rika ze Bili jsou plasani, tak v mem pripade je zatim opak pravdou

kalinka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 08:55
- Nahlásit

TomášW
tak to jsem zvědavá na naší slečnu, za plotem máme chov čivav a ještě jednoho obrovského psa(nemůžu si vzpomenout na rasu,ale naštestí je to fena jinak by k nám hupnul asi lehce, kdyby hárala) Tak pochybuji, že nezačne štěkat. A dá se to nějak krotit? nechci mít blafouna A na zavolání k tobě v pohodě přiběhne?

TomášW
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 09:04
- Nahlásit

kalinka
No asi se to da krotit ja kdyz nechci aby tahnul k psum za plotem, kdyz jdem kolem, tak mu strcim pred cumak piskot a chodime u nohy a kdyz prejdem tak ho dostane s pochvalou, nejsem odbornik na to nezapomen, ale funguje to...no a pribiha jaks taks, zalezi na situaci, ale trebas jsme byli v lese, pes na volno a tam stado srn, sotva je zmercil uz se za nima hnal, ale kdyz jsem zarval tak se otocil a sel si pro pochvalu...zatim je fakt supa

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání