Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Bibinka7
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 08:51
- Nahlásit

kalinka
jo jo, my jezdíme docela často, našla jsem v tom zálibu

kalinka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 09:05
- Nahlásit

Bibinka7
jo? a jak jste dopadli? Já jsem spíše sledovala co se tam děje, než kdo tam je abych věděla až já jednou půjdu na výstavu,tak co musíme zvládnout.

Bibinka7
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 09:13
- Nahlásit

kalinka
Já jsem taky nejdřív byla na kukandu co a jak, ale stejně mi hodně dlouho trvalo než jsem se naučila jakž takž vystavovat. Ještě že Dorčus se vystavuje sama když chce A dopadli jsme uplně úžasně V1, CAC, res. CACIB Celej víkend jsem se culila jak debil jak jsem šťastná

vlkaga
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 10:18
- Nahlásit

Bibinka7 velká gratulace .-)

kalinka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 11:17
- Nahlásit

Bibinka7
tak to moc gratuluji! viděla jsem tam pár pejsků co se jim to moc nelíbilo, že na ně někdo sahá,ale to bylo myslím u těch mladých. No já jsem na sebe zvědavá, sice mám ještě čas,ale ty dvě výstavy musím podstoupit a pak uvidíme. Tedy ještě nejdřív svod a bonitace.

Nevíte kdy se může jít nejdříve na svod a na bonitaci? zda je nějaké časové rozmezí,abych něco neprošvihla.

vlkaga
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 11:25
- Nahlásit

kalinka svod se koná na jaře a na podzim, a musíš ho stihnout do 18-ti měsíců. Od 16-ti měsíců rtg kyčlí a loktů k tomu 2 výstavy (na umístění nezáleží) a pak bonitace. Na tu se může, když máš vše splněno do 16-ti měsíců, horní hranice je neomezená. Chovnost je pak u fenky do 8 let.
Doufám, že je to všechno...

vlkaga
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 11:28
- Nahlásit

bonitace od 16-ti měsíců...

Barka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 11:55
- Nahlásit

vlkaga

tak to mela docela stesti, ze se ji nic nestalo. co ji to napadlo?
ja bych se po..... starosti.
tak to abyste vystveli 2metrovou zed v novym
psi slecna bude asi dobrodruzka

Bibinka7
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 12:22
- Nahlásit

vlkaga
mocinky děkulírujeme
A jak jste vlastně dopadli vy?

kalinka
Neboj ty dvě povinné zvládneš určitě a když tě to bude bavit tak taky dobře
My teď čekáme na výsledky rentgenů Už je to přes měsíc a jsme pěkně nervozní. snad to každým dnem přijde...

kalinka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 12:30
- Nahlásit

vlkaga
moc ti děkuji.Musím si to někam poznačit,ale času mám tedy ještě dost...i na ten svod. A kdy můžu na svod nejdříve?Jako v kolika měsících.
A to se teda musí dělat rtg i loketních kloubů jo?

Bibinka7
No asi bych raději výcvik než výstavy,ale tak uvidíme, když by to měla být šampionka.....
No tak to držím palečky ať jsou rtg ok!!

vlkaga
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 13:05
- Nahlásit

Barka no máme asi malý problém, dneska ráno utekla znovu. Už jsme to sice nějak vyřešili, zatím jsme jí zavřeli doma, ale spíš mě děsí, co jí to takhle najednou popadlo, nikdy to předtím neudělala a jak víš, je to pěkná posera, asi jí v tý její bílý hlavičce přehouplo...
kalinka Myslím, že na svod můžeš kdykoliv, jseš li na něj připravená...
Bibinka7 My dostali VD4

kalinka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 13:08
- Nahlásit

vlkaga
a co mě na svodu čeká?A jaký je rozdíl mězi svodem a bonitací? vím, že to tady možná už někdo psal,ale nechce se mi to zase dohledávat a už si to moc nepamatuji
A tobě utíká fenečka? jako úplně pryč jo?

vlkaga
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 13:21
- Nahlásit

kalinka Poprvé utekla včera a znovu dnes, nikdy předtím to neudělala, naučila se přeskočit plot k sousedům a tam si otevřít branku. Včera jsme jí našli na cvičáku, dneska utekla jen na ulici, hned jsme jí zavolali domů, nevím co s tím...
No k tomu svodu. Je to jako na výstavě, jen trošku podrobnější, proběhneš se v kruhu, pak se kontrolují zuby, měří se výška. Dostaneš svodovou kartu, kam se zapisují veškeré údaje - stavba těla, barva, pigment, povaha atd... Bonitace je to samé, jen se dělá s dospělým psem. Jenže u svodu ti odpustí spoustu věcí - zuby ještě nemusí být dorostlé, takže když nějaký chybí, tak to neva, a celkově jsou benevolentnější k chování psa v kruhu atd. (mluvím z vlastní zkušenosti )
My máme třeba ze svodu téměř vše v pořádku až na tmavě hnědý pigment, delší bedra, široce nasazené velké ucho - jsme netopír a měké prsty... Toho co se posuzuje je spousta.
Doufám, že jsem to popsala alespoň trochu srozumitelně

TomášW
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 13:27
- Nahlásit

vlkaga
Ja za sebe musim rict, ze se mi libi velke usi, je to takove steneci...k tomu utikani, pritelkyni taky psice utikala, ale jen kousek a proto, ze sousedi meli venku spek pro kocky...ono je asi nejlepsi zjistit proc ten pes zdrha a pak to podle toho resit...jinak ta fena sama od sebe prestala zdrhat...

Barka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 13:28
- Nahlásit

vlkaga
mno, moji mame zacal letos utikat novofundlandak. je to zatim vyreseny tak, ze je privazanej. musi totiz zvysit plot, a nez to udelaji, tak hafan je proste na retezu. je mi ho lito, kdyz ho vidim, ale nic jinyho s tim delat nemuzou nez bude ten plot hotovej. ale jako je to na prd, kdyz tam mate rusnej provoz.
tak bud vysokej plot a nebo kotec.

vlkaga
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 13:32
- Nahlásit

No zatim budem zvedat plot, 120 cm davame s přehledem , mám takovej pocit, že to mám za trest, za ten víkend

Barka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 13:33
- Nahlásit

vlkaga
no.....mozna na tom neco je, kdyz to zacla delat vcera

vlkaga
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 13:33
- Nahlásit

TomášW mě se netopýři taky moc líbí

TomášW
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 13:42
- Nahlásit

http://m.facebook.com/photo.php?r5a959749&pid=3026 3142&id=1580829166&refid=13
jsem na mobilu tak aspon tak...zrovna nekde zahrabal kost...

kalinka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 13:47
- Nahlásit

vlkaga
určitě jsi to popsala super.Takže na svodu opravdu jen chodím v kruhu. Poslušnost se neposuzuje? A pak teda měří, váží, atd....prostě taková prohlídka...
No tak to doufám, že brzy příjdete na to proč zdrhá a nebo jí to třeba přejde...

TomášW
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 13:48 - Změnil/a: TomášW
- Nahlásit

proc se to tu jako dalo 2x a smazat to neumim

TomášW
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 14:15 - Změnil/a: TomášW
- Nahlásit

co to jako dela:-/

vlkaga
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 14:17
- Nahlásit

kalinka poslušnost jako taková ne, jen musíte umět chodit v kruhu u nohy, zůstat stát ve výstavním postoji a zůstat stát při měření. Zuby se většinou posuzují v sedě.

Barka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 14:24
- Nahlásit

kalinka
ale na svodu ti toho hodne odpustej, protoze chapou, ze mas jeste mlady zvire. takze kdyz nebude stat ve vystavnim postoji, tak se nic nedeje. budes ji akorat porad zvedat

kalinka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 14:42
- Nahlásit

vlkaga
Barka
No tak to snad zvládneme Včera jsem se na štěnda byla zase podívat a asi se odběr posune o týden se asi nedočkám

No na výstavě jsem vyděla pejska co si teda do pusy sánout nechtěl, kuličky už vůbec ne...pořád se točil a když ho rozhodčí obešel, tak uskočil a ve finále na něj vyjel..bylo vidět, že byl mladej,ale nevím co s ním udělal...zda ho úplně vyhodil..neslyšela jsem co jí říkal.
Může psa za toto úplně vyhodit? asi jo co?

vlkaga
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 14:45
- Nahlásit

kalinka no jestli to byl ten samý pes co jsem viděla já, tak byl vzloučen pro agresi, ale měla jsem spíš pocit, že měl hafan zrovna slabou chvilku, mimo kruh byl celou dobu v pohodě a zaštěkal si holt v nevhodnou chvíli, tohle posouzení závisí na rozhodčím, taky možná psovi rozhodčí nesedl...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 14:53
- Nahlásit

Baico

čágo Baico, prosím pochopila jsem z Tvého psaní že budeš mít taky co dočinění z HACCP, potřebuji info co se týká porážkových míst, konkrétně nákres kam se střílí na porážce dobytek. Našla jsem si zákony o týrání a jim podobné věci, ale tohle jsem nikde nevyšťourala, nevíš kde bych to mohla najít?

Díkys a omlouvám se všem, že zaneřáďuji bělouše, hovězinou....

Montik
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 14:58 - Změnil/a: Montik
- Nahlásit

kalinka
jj, pes může být z kruhu vyloučen... u tohohle psa byl problém, že ho nevystavoval majitel,ale pouze dcera majitele, která se psa trochu bála..nebyla schopná ukázat zuby a když pan rozhodčí chtěl hafanovi zkontrolovat kulky, tak se to psovy nelíbilo a rozštěkal se... jako, musím říct, že pan rozhodčí s ním měl trpělivosti dost.... Jinak je pejsa v poho, znám ho od miminka...

Jinak zdravím LuStu, ráda jsem tě poznala a Žemli samozřejmě taky...

kalinka
a kde jsi byla ty?? Pořád jsem čekala, že se k nám někdo přihlásí a ono nic.. S holkama jsem stála přímo u kruhu jakoby u vstupu...

vlkaga
a tebe jsem taky nikde neviděla...

kalinka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 15:03
- Nahlásit

vlkaga
tak to nevím jak se choval mimo kruh.No nechtěl na sebe vůbec sáhnou od toho rozhodčího. Možná ještě ty zuby,tak nějak zvládli,ale kuličky vůbec a když už ho moc otravoval tak po něm trochu vyjel.....ale pes agresivní nevypadal, spíš nervózní

kalinka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2009 15:30
- Nahlásit

Montik
No já to tak nějak obcházela,ale potkala jsem slečnu(nevím bohužel jméno s Baicem a paní Vobořilovou. Jinak jsem tam potkala pár pejsků a ptala jsem se na jméno,ale žádný z diskuze a taky jsem nechtěla obcházet zvědavě všechny

no ten pejsek nevypadal agresivně jen prostě nechtěl zkontrolovat kuličky...ani se mu nedivím
Ale bylo vidět, že s ním opravdu měl trpělivost.

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání