| Autor |
Zpráva |
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 09:23
- Nahlásit
TomášW
ty jo tak to je fakt dobrý. Vím, že nejsi zkušený, já už vůbec ne....a právě mě zajímá jak na to jdeš... Vím, že každý pejsek je jiný a nedá se vše aplikovat na všechny pejsky stejně,ale tak zkusit se to může . chtěla bych mít ok to přivolání,ale jak tady čtu diskuzi,tak i né všichni dospělí pejskové zládnou přivolání na 100%...tak uvidíme.....
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 09:28
- Nahlásit
kalinka
kdyz ho od malicka budes chvalit a odmenovat treba jen na otoceni hlavou na zavolani jmenem tak to urco pude...ja si chci dat pozor abych si to privolani nepokazil, pac moje holka ma tu slovenskou cuvacku, oni jsou dost tvrdohlavi psi, a jednou ji dost potrestala, pac zrala neco co nemela, kdyz k ni prisla a pak si to hodne krat rozmyslela jestli teda ma prijit nebo ne...ale je to tezke mit nervy na uzde, kdyz zavolas psa, ktery zere hovno a pochvalit ho ze prisel
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 09:31
- Nahlásit
TomášW
pes na volno a tam stado srn, sotva je zmercil uz se za nima hnal, ale kdyz jsem zarval tak se otocil a sel si pro pochvalu...zatim je fakt supa
tak s timhle te potesim
Neha kdyz byla mala, tak se nechala v klidu odvolat od zajochu a srnek. Ja si rikala, ze to je fakt bezva, protoze mame chatu v lesich a je parada, ze se bude dat odvolat od zvere. Ale ouha......kolem puli roka se to zlomilo a cubinka uz se odvolat nenechala
tak v tomhle ti muzu poprat jen hodne zdaru, aby vam to vydrzelo
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 09:38
- Nahlásit
Barka
tak kdyz uz, tak at neco chytne k veceri
no, snad to nebude tak horke, jak kamosuv bigl, hrajem tady za staric fotbal, hriste je pod kopcem, kde jsou ty srny prave, jeho rodice vzdycky prijdou se psem, vypusti ho, asi si najivne mysli ze dneska teda neutece, za hodinu se vrati uplne mrtvy bigl no..
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 09:45
- Nahlásit
TomášW
nojo, tak to nemuzou od bigla nic jinyho cekat. vzdyt je to jeho napln
ale abych te uklidnila, k vece stejne nic nechyti
a abych uplne nemlzila, tak ted uz se zase odvolat da. vystartuje vzdycky, ale zasekne se a vrati.
ale dostala 2x poradnej vylagos, coz se mi moc nelibi, ale odvolani od zvere opravdu potrebuju.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 09:50
- Nahlásit
TomášW
a žere ti hodně hovínka? Taky doufám, že se brzy naučí fuj, protože nevím zda budu mít tak silné nervy jak říkáš ale budu muset a už dopředu se na to připravuji....
tak u nás naštěstí moc lesů není,ale na poli dost zajíců....a mezi poli silnice.........bojím bojím.....budu si muset na to dávat pozor.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 09:51
- Nahlásit
Barka
no to ja taky budu potrebovat, ptz na dost male plose, je ten les s divou zveri, hned vedle je kravin s lukama a el. ohradnikama, cesta, pole...jak je Neha stara? jo a dle dnesniho clanku na idnesu jsem metrosexual, vlastne metrotextual pac jako chlap pouzivam smajliky
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 09:52
- Nahlásit
Barka
a co je pořádný vylágoš?
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 09:53
- Nahlásit
kalinka
no zere bobky, zajeci a srnci, fuj taky jde, ale ne na 20 metru, to spis od nej zacnu zdrhat a nastesti jsem porad zajimavejsi nez to guvno, tak fici za mnou
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 09:59
- Nahlásit
TomášW
ježiš....už to mám před očima jak rychle hltá ty hovínka....
to se asi zblázním...mamky pudlík,když byla malá,tak jednou začala žrát hovínko a já jsem jí tak vynadala,že už ho nikdy nevzala....ale to jsem stála u ní......
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:03
- Nahlásit
kalinka
no jo no, nechapu proc jim to tak chutna...treba i konske koblizky miluje..tak jsme minuly tyden jedno potkali na ceste a schvalne jsem s nim prisel az k nemu a to delal ze ho vubec nevidi, moc dobre vi, ze to nesmi hajzel
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:04
- Nahlásit
TomášW
Nehundovi bude za 14 dni rok.
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:06
- Nahlásit
kalinka
bohuzel u me je vylagos fyzicke potrestani
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:07
- Nahlásit
TomášW
no u nás kousek za polem je jízdárna....a koně jezdí i po tom poli...takže to bude asi hostina
a sežral ho když jsi se otočil? ))
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:07
- Nahlásit
TomášW
kalinka
Neha taky zrala hovna, vsechny. i svoje. Fuj se naucila rychle. A ta hovna prestala zrat casem sama od sebe. Takze pokud nemate vylozene labuzniky, tak si myslim, ze je to prejde.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:08
- Nahlásit
Barka
A plave? A zimu ma rada? jo a zajima me(ted nevim jestli mas zahradu, ale ja jo) jestli kadi na jednom miste, a jestli se to naucila sama nebo ty...pac Nero se*e vsude a malokdy ho u toho chytim, jakoze ho preucim do rohu zahrady...jo a taky nejradsi se vyprazdnuje na zahrade...jdem na cvicak, a on to dve hodky drzi, nakonec to nevydrzel, a ciknul po ceste, ale proste to vidim ze prijdem dom a prvni co udela je ze cura...divnééé
samo ze ho chvalim kdyz se vychcie na prochazce...
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:08
- Nahlásit
Barka
opravdu? a to ho třeba třepneš přes zadek rukou? No snad se toho vyvaruju,ale když už kalich přeteče,tak taky nevím......
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:09
- Nahlásit
kalinka
nesezral, ptz byl na voditku...ale ja chtel aby ho sezral, pac by si zapamatoval ze tohle fakt ne
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:11 - Změnil/a: TomášW
- Nahlásit
kalinka
helejse, ja jsem taky pro fyzicke tresty, samozrejme primerene, beloujsi jsou v tomhle dost citlivi, ale ja zasadne taham za kuzi za krkem a nebiju,nechcu at se boji ruky, on se to casem nauci, ze fuj neni nic prijemneho ...ja osobne razim heslo cukr a bic
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:11
- Nahlásit
TomášW
taky bych nerada,aby pak kadila na zahradě....bude pravidelně venčená,tak jí zkusím odnaučit na zahradě úplně. jen čůrat...to je jasné...to neva.Snad to pochopí...abych pak nemusela pořád běhat po zahradě s lopatou a sbírat nadílky.....
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:14
- Nahlásit
TomášW
jsou chytří no...věděl, že když to sežere tak bude zle....
já vím, že jsem naše pejsky taky občas třepla,ale né nijak moc...jen upozornění, že už to bylo dost....ale právě jak jsem četla, že jsou bělouši tak citlivý,tak se toho chci co nejvíce vyvarovat....
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:18
- Nahlásit
TomášW
plave, ale nechtela. jako zimni stene byla v lete uz velka a vodu neznala. hrozne rada se prochazela po brehu a chodila do vody jenom po prsa. az v srpnu jsme ji tam konecne nalakali a od te doby je to kachna. Snich zboznuje. v nem radi jak potrhlo. zijeme v byte. takze problem s lejnama neresim. my kdyz jdeme na cvicak, ta po prijezdu se jde hned vencit na cestu kolem cvicaku. vycvikar mi rikal, ze se to nauci. a je to pravda. proste jsme tam tak dlouho chodily dokud se nevycurala. a ted uz pred vstupem na cvicak se i vykadi. a kdyz mas cas chvili na cvicaku, tak ho vem a bez ho vyvencit. proste nekolikrat, dokud se ti nevycura. me to takhle teda pomohlo.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:18
- Nahlásit
kalinka
jako za ty 2 mesice co ho mam, jsem trepal tak 4-5x vic ne a staci to, kdyz jsme si ho brali, tak nam majitele mamky rikali, ze ta fena spatne snasi kdyz na sebe rvou treba sourozenci, takze verim ze pes jasne pozna z hlasu co je ok a co ne...
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:21
- Nahlásit
Barka
no my jsme na tom podobne, tedkom je na vodu uz zima a prece jenom je dost maly, mi se strasne libi pohled na koupajici se a plavajici psy, taky z duvodu proc BSO tak pristi rok... s tim vencenim..dneska mam v planu byt venku cele odpoledne, to urco nevydrzi, tak vemu kupu piskotu a dem se ucit
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:24
- Nahlásit
TomášW
jo jo taky bych nejraději aby vše šlo max na zvýšení hlasu.....musím ještě doma vysvětlit jak se věci mají...protože myslím, že děda je takovej hrr....prý jí jasně vysvětlí, že do záhonů prostě nesmí..... myslím, že to asi tak nebude a záhony vezmou za své.....
|
Barka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:25
- Nahlásit
kalinka
jezis rukou NEEEE! vystartovala jsem za ni a kdyz jsem ji dohonila, tak dostala na prdel voditkem za slovniho doprovodu.
na cvicaku mi prave rikali, ze ji musim dohonit nekde na poli a tam si to s ni vyrikat, protoze kdybych ji privolala k sobe a pak potrestala, tak by prave ke me! chodit uz nechtela. pac by si myslela, ze ji hrozi po prichodu trest.
TomášW
ja prave pro fyzicky tresty moc nejsem. u nas staci poradne zarvat a ona to bere jako trest. jen u te zvere jsem udelala vyjimku, pac ji nechci mit odstrelenou!
jo a taky jsme ji naucila prichod na hvizdani. pac po lese rvat ke me je zdlouhavy a hvizd je i dal slyset.
kalinka
nezlob se na me, ale to je dost naivni predstava, ze ti pes nebude kadit na zahrade. a hlavne to nevim, jak ji to budes chtit odnaucit. vetsinou znamena venku=vencit.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:31
- Nahlásit
Barka
jj, to hvizdani taky delam, je to pronikavejsi a jde dale slyset, neboj se nebiju ho, nemam duvod a ani bych to nedelal...to mam spis ted nervy s kocura co si poridili nasi do baraku a nechali mi ho tam...jsem ho vcera omylem zavrel do koupelny na cely den..pekny fekal ty kocicince zahrabane pod kobereckem: a pekne me sere, bo mnouka ze chce za mnou, to jsem udelal jednou a zacal mi hryzat boty- a jen ty moje! takze u nas tedkom celkem sranda...
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:33
- Nahlásit
Barka
no jasně, přivolat nemůžeš,to tady říkal Tomáš, že je to takový paradox...přivolat a pochválit, že přišla i když máš vztek , že zrovna snědla třeba hovínko.Budu si muset udělat kodičku na to stíhání
S tou zahradou máš asi pravdu...a určitě se za názor nezlobím . Chtěla bych začít jí hned vynášet za plot....a když by začala na zahradě,tak jí zase vzít za plot...počítám, že občas to na zahradě udělá,a určitě jí za to nebudu nijak postihovat...jen bych to chtěla zkusit jí to naučit...a pokud to nepůjde tak nepůjde. Zlobit se na ní nebudu....
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:36
- Nahlásit
kalinka
ehm, ty s ni budes 24 h denne abys ji videla pri kadeni? pochybuju...to spis dlouhe prochazky a kdyz se vyprazdni tam tak moooc pochvalit
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 10:43
- Nahlásit
TomášW
no to nebudu,ale bude doma.....a babička s dědou jí budou vynášet ven než já příjdu z práce a pak s ní půjdu na dlouhou prochajdu...vyvenčím jí ráno než půjdu do práce, pak po práci a večer....V létě samo bude venku,ale s přístupem domů.nechci z ní mít psa u baráku...možná špatný názor a po čase ho změním...uvidíme
|