Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
ErzebethB
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 21:44
- Nahlásit

Vero
Můžu to vyzkoušet, ale v syrovém stavu, nebo nějak uvařené? A špek normálka klasickej nakrájenej na kousky? )

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 21:58
- Nahlásit

ErzebethB
na pamlsky se s tím bude asi zacházet líp s uvařeným, ale klidně můžeš i dávat syrový, bude-li šmakovat, špek normálka klasickej, vše na kousíčky podle velikosti pejska a vsadím se, že pokud nemáš úplnýho ignoranta, sama uvidíš rozdíl v nadšení oproti piškotku, nejen u toho návratu domů.
Hned po příchodu ještě před mytím bych pravidelně dávala několik kousků takového lepšího pamlsku.

Jinak můj pes velice mete domů, jakmile si u baráku vzpomene, že už jsem mu před odchodem nachystala misku s večeří, pokud to náhodou udělám, a asi tam někde je na zemi a čeká na něj.

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 22:00
- Nahlásit

Jinak u nás používám pamlsky vyloženě podle oblíbenosti, nejméně v kurzu jsou granule a piškoty, středně oblíbené jsou rohlíky a sýry a nej je všechno od masa a úplně hyper super něco smradlavého od masa nebo špek nebo kousek buřta.
Když chci něco učit, tak ty hyper super pamlsky ani nemůžu použít, protože psák nemá v hlavě nic jinýho, než jak tu úžasnost dostane.
A ten rozdíl v preferencích není jen u mýho psa.

birma
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 22:06
- Nahlásit

tak my máme nejmíň oblíbené granule, pak jsou frolíky apod, piškoty a nej je točeňák/párky/eidam smradlavější věci netestuju, syrové maso taky ne a vařené chystám ozkoušet až bude na čem uvařit a používám neustále kombinace nejoblíbenějších i neoblíbených pamlsků a stále je pozměňuju, jinak ho to velmi rychle přestane bavit (tím myslím, že třeba po týdnu točeňák + piškoty by mi nejspíš obojí plival, zatímco když na týden piškoty vynechám, tak jsou pak chvíli ony top, pokud ten zbytek je beze změny)

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 22:09
- Nahlásit

Verobirma
perfektní, díky za rady, otestujem....

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 22:11 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

ErzebethB
Jo a ještě - si nemyslím, že je chyba nějak jen v tobě, že to blbě děláš s mytím tlap, podle mě se domů nechce žádnýmu normálnímu neustrašenýmu štěňátku a nejradši by bylo pořád venku. Časem to spolu dáte dokupy.

PetraK má recept na domácí pamlsky z játýrek, optej se.

birma
točeňák + piškoty by mi nejspíš obojí plival
zkus taky špíček. A recepis od Petry, až budeš mít troubu.

birma
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 22:19
- Nahlásit

Vero
A recepis od Petry, až budeš mít troubu.
jestli myslíš játrovky, tak ty máme tak na úrovni frolíků - neurazí, ale rozhodně se pro ně nepřetrhne.
Ale on je obecně dost nežravec, ani maso k večeři nebude, když se nebude střídat (i když zatim nevim, jestli to je obecný, nebo se to týká jednoho konkrétního na kterym jsme to zkoušeli) a za střídání nepovažuje ani skoro 4 denní hladovku (ve smyslu nabídnu - nežere - vezmu), pokud se maso nezmění

LucieS
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2013 22:37
- Nahlásit

ErzebethB tak se mi zasekne dole a dostanu jí na ten pamlsek nahoru

Dáš jí pamlsek za každý krok, nebo jí ho držíš před čumákem a lákáš ji na něj?
Jestli ji lákáš, tak se jí vlastně doprošuješ, klesáš na ceně.... nevím jak to přesně popsat, ale lákání prostě nefunguje... Odměň mega odměnou za každý krok, ale nelákej .

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:18
- Nahlásit

ErzebethB

, jak to začít trénovat

Kachna má praavdu, netrénuj to, já to měla jako hru prostě, utíkali jsme spolu a kdo byl první na podestě, měl dobrotu, za párkrát se těšil a byl tam vždycky první. teď taky a přiznám se, že tu dobrotu dostává zkrátka pořád. Ne jako lákadlo, ani jako odměnu, je to takovej už rituál, stojí tam šmrdlá celým tělem, jak to vyhrál, že tam byl zase první , tak nedej mu to
Já jsem hodně odměňovací.

a jak tu psaly holky - fakt si dávej pozor aby nelákala, neuplácela, ale doopravdy odměňovala za výkon. a postupně posunuj laťku toho co je odměňováno, ale pochopitelně úměrně věku štěněte a požadavkům, který na něj můžeš mít.

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:20
- Nahlásit

birma

jestli myslíš játrovky, tak ty máme tak na úrovni frolíků - neurazí, ale rozhodně se pro ně nepřetrhne.

můžeš zkusit vyrobit to stejný, ale z rybiček. hmmm, ty jsou u nás ve velký oblibě. A ten zmiňovanej špíček tak ten taky.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 11:58
- Nahlásit

PetraKLucieS
Dostává po kouskách, když jdeme ke schodům, ale po schodech jí tahám na jeden pamlsek, jelikož když jí to dám na jednom schodu, tak mi ho vezme do tlamy a zdrhne dolů, zkoušela jsem to a víc jak na třetí schod jsme se nedostali.

Ale co jsme začali jen utírat vlhkým hadrem a za každou packu dostane ňamku, je to o trošku lepší. Zkusím dneska nakoupit nějaké ty lepší dobrůtky a uvidíme. Vyzkoušíme i to s tím honěním, to jí baví.

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 12:05
- Nahlásit

ErzebethB
a zdrhne dolů,

vodítko.nepustit. ona brzo zjistí, že když vyleze na další schod, vyplatí se jí to. Ale musí se jí to opravdu, opravdu vyplatit.a navíc. nechoď pak hned domů, seběhněte zase dolů tam si pohrajte a šup zase nahoru.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 12:49
- Nahlásit

Edituji svůj původní příspěvek
- před půl hodinkou jsme dorazili domů z vycházky, najednou to šlo schod po schodu (včera večer ani na vodítku) a paciny si taky nechala už otřít bez většího boje... ))

Hurááááááá

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 22:22
- Nahlásit

ErzebethB
Hurááááááá

no vidíte holky, jak vám to půjde. Hezky v klídku, pomaloučku.

moll
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 07:33
- Nahlásit

ErzebethB
včera jsem tu nebyla, tak píšu až těď... myslím, že bys kromě klikání měla nastudovat i normální výchovu psa (přivolání a připnutí na vodítko, proč šílel z krabice, proč ti uhýbá pohledem...) normálně s ním komunikuj - když na něj budeš mluvit a chválit ho za dobré věci a vyjádříš nesouhlas s nepovedeným chováním, když ho necháš, aby si svým tempem ošahával obrovský svět kolem, když si vybudujete rituál návratu domů z procházky tak ti pesan nebude zdrhat ven z baráku zpátky do světa. a přitom nemusíšpořád jen klikat... si představ, že by tě doma maminka vychvávala cvakáním.
máš malýho poděsa, tak mu dej dost prostoru a času a netlač na pilu - nebo se mu zahltí příjmové registry, vypne a bude problém ho restartovat.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 08:09 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

moll
si představ, že by tě doma maminka vychvávala cvakáním.

čéče a věřila bys že sou i takový?
https://www.youtube.com/watch?v=VkJw4AxvjNQ
jinak s tebou ale velmi souhlasim

birma
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 08:20
- Nahlásit

moll, davidkova renata
fakt by mě zajímalo, co vám tak strašně vadí na tom, že pes má časově přesnej signál pro něco, co dělá dobře a že umí sám vymejšlet, co to správný chování je
čéče a věřila bys že sou i takový?
a věřila bys, že třeba autíkům, který nejsou chopný poznat emoce, to může velice usnadnit život?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 08:28
- Nahlásit

birma
hele a věřila bys tomu že je mi to úplně fuk? reagovala jsem na moll poznámku o matce vychovávající klikrem dítě..bylo to něco jako vtip,nepsala nikde vo nějakejch autistech pokud vidim
jinak chápu že někdo neskousne jinej názor,ovšem to je jeho boj..osobně holt klikr nestavím na piedestal a nemodlim s e k němu každej večír no,řekla bych že 3 měsíční štěně lze normálně vychovat i bez něj páč to je stejný jak s granclema..co proboha ty stovky generací psů žrali před tim než je někdo vymyslel??
další věc je,jestli je erzebethB skutečně schopna přesně časově vystihnout kdy kliknout aby to mělo nějaký smysl..nechci se jí dotknout,ale sama píše že to je její první pes a dle příspěvků ani v klikání nebude úpln ě pevná v kramflecích..takže tak

moll
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 08:32
- Nahlásit

birma
nevadí mi, že má přesnej signál, ale že tak malej tvor má strašně moc práce s vnímáním světa kolem sebe a ještě k tomu má vnímat cvakání a dávat si to do souvislotí s činností, kterou vykonává téměř mimovolně - příklad s krabicí je názorný - objeví se něco velkého, co nezná...jde to prozkoumat, všechny smysly a nervy napnutý ze zvědavosdti a zároveň z připravenosti k útěku, kdyby se to ukázalo nebezpečným...hormony, stres, přetížení má za následek, že začne lítat jak raketa kolem ,aby si ulevilo od napětí....a klikající panička netuší, proč lítá.
autíci jsou jiná sorta - ti právě potřebují přesnost a jasnost signálů a neměnné prostředí - zkus dát pořádnému autíkovi do naučené cesty z bodu A do bodu B krabici a klikej mu k tomu...se vyjeví víc než to špičče. taky ho musíš napřed a hlavně pomalu naučit, že to nové mu neublíží a že to patří ke světu kolem. a taky že pokud má kolem sebe ty správnéí lidi, tak svět jebezpečný, protože ho uchrání. a to tomu štěndu chybí. to mi vadí - poanička více méně umí klikat, ale většinou netuší, proč štěně jedná, jak jedná....

birma
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 08:34
- Nahlásit

davidkova renata
jinak chápu že někdo neskousne jinej názor,ovšem to je jeho boj
to máš pravdu, jen nechápu, proč se ten někdo musí cpát do tématu, který je právě o tom jak nejlépe dělat to s čím on tak zásadně nesouhlasí a jenom rejpat
další věc je,jestli je erzebethB skutečně schopna přesně časově vystihnout kdy kliknout aby to mělo nějaký smysl..
to samozřejmě
dle příspěvků ani v klikání nebude úpln ě pevná v kramflecích..
jenže to ani bez klikání (a kdo u prvního psa po 14 dnech s ním byl, že?)

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 08:37
- Nahlásit

davidkova renata

..osobně holt klikr nestavím na piedestal a nemodlim s e k němu každej večír n

a.... tady to někdo dělá?
víš co moc nechápu? Proč, když lidem pozitivní motivace vadí, se o ní chodí bavit.

birma

o máš pravdu, jen nechápu, proč se ten někdo musí cpát do tématu, který je právě o tom jak nejlépe dělat to s čím on tak zásadně nesouhlasí a jenom rejpat

no vidím, že evidentně nechápeme obě tu stejnou věc

moll
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 08:38
- Nahlásit

birma
kdo u prvního psa po 14 dnech s ním byl, že?

právě...a největší problém k řešení je, že štěně nereaguje na klikání...to je o čem mluvím. erzebetha by se měla naučit ŽÍT se psem a VYCHOVÁVAT ho, pak teprve může do vyšší psí klikací společnosti.
dodávám, že nemám nic proti klikání ve správných rukou a se správným psem - moje 2,5 letá sao by se šla max. podívat, co zajímavého to tak cvaká .-)

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 08:38
- Nahlásit

davidkova renata

echci se jí dotknout,ale sama píše že to je její první pes a dle příspěvků ani v klikání nebude úpln ě pevná v kramflecích..takže ta

a proto je myslím v tomhle tématu, aby se zeptala. Pokud si neví rady a dělá chyby, bude je dělat s klikrem i bez klikru.

moll
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 08:42
- Nahlásit

PetraK
nevadí mi pozitivní motivace - jen mi vadí její nasazení v této formě v době, kdy majitelka ne zcela umí klikat a kdy štěndo sotva vnímá svět kolem sebe ...mi říkej, že s ešusem jsi začala klikat v jeho 11 týdnech a něčeho přitom dosáhla.
ona pozitnovní motivace je i když se ke štěndu pěkně mluví, pochválí se za dobře vykonanou akci (třeba za loužičku venku a nev kuchyni - k tomu se snad nekliká a jde to)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 08:44
- Nahlásit

birma
jenže to ani bez klikání (a kdo u prvního psa po 14 dnech s ním byl, že?)
tak proč argumentuješ přesným a srozumitelným načasováním? když samotný je ti jasný že to asi neni úplně vono?
vidim to přesně jako moll,akorát že ona to dokázala výstižně shrnout což mě se nechce páč meju vokna a peru záclony
a jinak sem netušla že to je VAŠE soukromý téma a že se semka nesmí psát když má někdo jinej názor na věc zrovna momentálně..ale zas u sem zvyklá,vod desenskýho,ten měl přesně ten samej styl a navíc moh ty lidi vyhodit a zablokovat když nešli s davem

moll
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 08:51
- Nahlásit

davidkova renata
já si ta okna a záclony nechávám na prázdniny

Neumi
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 08:54
- Nahlásit

..osobně holt klikr nestavím na piedestal a nemodlim s e k němu každej večír n

a.... tady to někdo dělá?
víš co moc nechápu? Proč, když lidem pozitivní motivace vadí, se o ní chodí bavit.

Copak pozitivní motivace = klikr?

a věřila bys, že třeba autíkům, který nejsou chopný poznat emoce, to může velice usnadnit život?
bingo - klikr byl tuším vymyšlen ke komunikaci s ptáky, delfíny, je výborná pomůcka ke komunikaci s psychicky velmi labilními jedinci (někde popisovali u totálně hysterického koně) - je nutné jeho použití pro běžnou komunikaci mezi normálním psem a normálním člověkem? Nemůže být lehce problém při budování a tréninku odolnosti nervové soustavy psa?.....

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 08:57
- Nahlásit

moll
nevadí mi pozitivní motivace - jen mi vadí její nasazení v této formě v době, kdy majitelka ne zcela umí klikat a kdy štěndo sotva vnímá svět kolem sebe ...mi říkej, že s ešusem jsi začala klikat v jeho 11 týdnech a něčeho přitom dosáhla.
ona pozitnovní motivace je i když se ke štěndu pěkně mluví, pochválí se za dobře vykonanou akci (třeba za loužičku venku a nev kuchyni - k tomu se snad nekliká a jde to)

já taky neříkám, že rýpeš a chápu i co máš na mysli. ale opravdu se se štěnetem dá s klikrem pracovat. Já jsem bohužel tu možnost neměla, tehdy to tu ještě nebylo. ale s každým dalším psem tímhle způsobem pracovat budu. Klikr nestavím na piedestal, ani bez neumírám, ale je to dobrá věc, která funguje. Musí se to s ní člověk , jako se vším naučit. Jistě, není v zájmu věci štěně uklikat k smrti a udělat z něj robota. To ani birma, ani ostatní, myslím, nemáme na mysli.

na pozitnovní motivace je i když se ke štěndu pěkně mluví, pochválí se za dobře vykonanou akci (třeba za loužičku venku a nev kuchyni - k tomu se snad nekliká a jde to)
jistě, klikr je jen součást celýho toho dění. není potřeba ho mít furt a bez něj nefungovat. Ale jsou situace, kdy psovi i majiteli usnadní chápání situace.

nak sem netušla že to je VAŠE soukromý téma .

ne to rozhodně není, ale přijde mi to rýpání takový stejný, jako když budu motorkářům psát do jejich debaty o vytunění stroje, že jsou to jen dárci orgánů.

le zas u sem zvyklá,vod desenskýho

a to je hezké.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 08:59
- Nahlásit

Neumi

Copak pozitivní motivace = klikr?

ne, to tu přece nikdo netvrdí.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2013 08:59
- Nahlásit

moll
já si ta okna a záclony nechávám na prázdniny

budou příští tejden,tak to už je fuk asi,stejně to nikdo za mne neudělá
birma
a eště k tomudle
s čím on tak zásadně nesouhlasí a jenom rejpat
víš o tom že pěkně kecáš? pokud si dáš tu práci a vyjedeš si mý příspěvky tak lehce zjistíš,že já klikám samo taky (někdy teda) a že jsem to tu i některejm radila a dávala fotky co se mi povedlo za pár minut naklikat přičemž sem si skoro jistá,že normálně by to šlo dost těžko..tak s ty svý rezolutní soudy poněkud zvaž příště
Neumi

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání