| Autor |
Zpráva |
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 09:26
- Nahlásit
Tak jsem se prokousala Vašimi příspěvky
moll
- Nastudované jak "klasicky zacházet se psem" mám, jen mě klikr trénink moc zaujal tím, že je to něco jiného a doufám, že to bude i zábavnějšího, jinak jsem klikr teď momentálně odsunula, jelikož potom faux pas s bedýnkou jsem si řekla, že na tom zamakáme až bude větší a bude zvládat klasické a základní povely.
- A nejsem úplně totální idiot, nekupovala jsem si psa jako ozdobu do kabelky, nebo náruče, takže jsem toho nastudovala opravdu dost, jen to občas nechce tolik brát lidi po písmenkách za slovo a hlavně, je to můj první pes od malička, takže o některých věcí se člověk prostě nedočte viz. šílenství s bedýnkou, proto jsem se sem na toto vlákno obrátila.
a klikající panička netuší, proč lítá.
člověk může udělat třeba doktorát z výcviku hafanů a stejně ho vždycky něco překvapí, ale jsem moc ráda, že mezi Vámi rejpali se najde i takový, kdo normálně vysvětlí a poradí, jak na to, namísto toho, aby si na mně hodil ego, nebo co to tu bylo za snahu od některých.
PetraK
Mrška zabírá na kousky eidamu a špíček taky zabral, dávám jí ho jen při utírání tlapek, pod sprchu jsem jí zatím nedala, počkám, až mi půjde do schodů sama bez pamlsků, venku není mokro, tak to díky bohu jde
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 10:28
- Nahlásit
ErzebethB
ška zabírá na kousky eidamu a špíček taky zabral
prima, jděte na to pěkně postupně, pomalu,
co se klirkování týče- možná by se šiknul seminář nějaký,
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 10:33
- Nahlásit
PetraK
To určitě, existuje nějaká stránka, případně odkazy, kde se dají sledovat termíny? Našla jsem jich několik, ale většinou tam byly semináře, které již proběhly.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 11:10
- Nahlásit
ErzebethB
To určitě, existuje nějaká stránka, případně odkazy, kde se dají sledovat termíny? Našla jsem jich několik, ale většinou tam byly semináře, které již proběhly.
ejch, to nevím ale snad se tady někdo objeví, taky záleží pochopitelně odkud jsi.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 11:41
- Nahlásit
ErzebethB
najdi si fb dr. šusta - občanské sdružení za obzor - tam se nějaké termíny seminářů po republice dočteš - sice složitě, ale jo...
já si na tobě ego nehonila, snažila jsem se tě uklidnit s používáním klikeru a s tím, že ti na to štěndo nezabírá a zmatkuje. dejte si klídek, muchlejte se, odměny za očištěné tlapky lepší než za jiné méně podtstané věci, že ho občas chytne rapl ber jako normální štěněčří projev. kliker si nechej na později, až budete jako jedna duše ve drou tělech. pak pro tebe bude makat do roztrhání svého chlupatého těla
držím palce
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 11:44
- Nahlásit
ErzebethB
Jestli jsi na Facebooku, tak doporučuji skupinu Pozitivní posilování v praxi - semináře, víkendovky, přednášky https://www.facebook.com/groups/257968667671004/?f ref=ts. Fantišek Šusta bude mít do konce roku ještě několik seminářů na různých místech republiky (když odroluješ na konec tohohle článku http://www.katachyon.lerl.cz/view.php?nazevclanku= jaky-rozdil-muze-tyden-udelat&cisloclanku=20130500 08 nebo se podíváš na jeho FB stránku https://www.facebook.com/pages/Franti%C5%A1ek-%C5% A0usta-Zaobzor-os/528727567139092?fref=ts)
Mrška zabírá na kousky eidamu a špíček taky zabral, dávám jí ho jen při utírání tlapek, pod sprchu jsem jí zatím nedala, počkám, až mi půjde do schodů sama bez pamlsků, venku není mokro, tak to díky bohu jde
Tak to je právě ta pravá chvíle, kdy začít trénovat - když to nepotřebuješ akutně, protože tím pádem na to nebude takový tlak a dost času bez stresu. Vezmi ji do sprchy třeba každý den před večeří, klidně jen na chvíli trochu ošplíchnout a osušit, ať si to spojí s něčím příjemným. A pak nebudeš muset řešit, jestli se jí bude nebo nebude chtít domů, až bude hnusně.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 12:16
- Nahlásit
ErzebethB
Mrška zabírá na kousky eidamu a špíček taky zabral
vida vida, jsem si to myslela, že zabere
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 12:21
- Nahlásit
moll
Oukej, tak v tom případě díky za podporu, pochopila jsem to trošku jinak, než to bylo myšleno (nevýhoda písmen).
KaTachyon
Supr, díky díky díky... hned jsem si všechno otevřela v nových listech a postupně se tím prokoušu (až uklidím spoušť po atomovce) a budem jí tedy zkoušet do sprchy brát třeba před tou véčou, hadřík na nohy už funguje docela dobře, s tou sprchou začnem třeba hned večer
Vero
jojo, jsou to bestie prodejný pažravý
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 12:25
- Nahlásit
KaTachyon
pustila jsem si Pojďte pane budeme si hrát jsem ráda, že nejsem jedinej magor na planetě ,
ErzebethB
jojo, jsou to bestie prodejný pažravý
a toho je zapotřebí řádně využít.Pokud nejde o vyloženě nežravého psa, tak špíček zázraky dokáže , aleeee, nezapomeň že to fakt musí být malilinkatý kousky. A vypomož si tím, že si odměny smícháš.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 13:20
- Nahlásit
PetraK
snažím se to krájet na maličkatý kousíčky co to jde... ovšem musím jí to dávat z dlaně, jakmile ten pidi kousek vezmu jakoby do prstů, pokaždé mě vezme s mlskou
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2013 15:33
- Nahlásit
ErzebethB
kousek vezmu jakoby do prstů, pokaždé mě vezme s mlsko
to postupem času taky můžete vypilovat.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2013 12:24
- Nahlásit
PetraK
to postupem času taky můžete vypilovat.
Tak chození domů už je o 100% lepší, packy občas neutřem vůbec, občas hadrem, ale sprchu jsme teď dlouho po vycházce nepropagovali a přijde mi, že je to méně problémové
Jinak s tím, že mi ožírá ruku, tak nejhorší to je, když jdem na vycházku před baštou, to mám pocit, že mi z té ruky nic nezbyde, jinak se docela snaží být opatrná
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2013 17:30
- Nahlásit
Kdyby to někoho zajímalo, tak praktické lekce s doktorem Františkem Šustou budou o prázdninách v Třebosicích (http://borderka.eu/index.php/seminae) a Lysé nad Labem (http://www.superpes.cz/events/prakticky-seminar-s -frantiskem-sustou/).
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2013 21:09
- Nahlásit
Super díky mrknu na to, ale je to malinko zruky, tak doufám, že se mi to nesejde s prací :/
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2013 17:40
- Nahlásit
Nedá mi to ..Jen k těm zmateným štěndům, co se je lidi snaží zabavitn s klikremn a dělaj z nich magory :-D..
Jedno teď zrovna mám ;).. Už druhý, co je odmala vedený pomocí klikr tréninku a nemůžu si opět vynachválit ..
Tak ať vidíte, co jsem z něj udělala za deprivanta :-D..
URL
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2013 20:33
- Nahlásit
To je parádní videjko... tohle přesně je mé přání, abychom to takto zvládli.... zatím jsme natrénovali sedni, lehni, popros a pac bez klikru, ale někdy jí to trvá dost dlouho než pochopí co po ní chce, proto mi to klikání přijde lepší.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 11:33
- Nahlásit
ErzebethB
určitě se vám taky zadaří! akorát je fakt, že někdy dost pomůže, aby se na vás koukl někdo, jak cvičíte, pokud člověk začíná.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 11:38
- Nahlásit
ErzebethB
eva od jondy
někdy dost pomůže, aby se na vás koukl někdo, jak cvičíte
To rozhodně, sám na sobě člověk chyby málokdy vidí a pohled zkušeného je k nezaplacení. Nebo pokud není ta možnost, tak dost pomůže natočit se na video.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 12:36
- Nahlásit
lamalucnieva od jondy
Natočení na video plánuju už jakou dobu, ale většinou jsem sama doma, když cvičíme a nemám možnost kamerku telefonu nasměrovat takovým směrem, kde cvičíme.... Ale budu muset, jelikož si myslím, že dělám spoustu chyb.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 14:24
- Nahlásit
eva od jondy
dobrej deprivant , dobrej
|
Koničci
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2013 13:10
- Nahlásit
Máme Labradora bydlí venku ale nejhorší je že co se trochu hne to rozkouše prosím pomozte mi on kouše i boty nevím co mám dělat ja si snim hraju každý den ,kouše moje boty je mu skoro jeden rok ale neumí ani poslechnut na dej pac četla jsem vaše články ale nepomáhají.Prosím napište
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2013 08:59
- Nahlásit
Koničci
Nic ve zlém, ale mám dojem, že absolutně netušíš, jak pes funguje a jak se vychovává. Doporučuju co nejrychleji najít nějakého dobrého výcvikáře, který ti to vysvětlí. Odkud jsi?
A mimochodem, co se psem děláte kromě toho, že si trošku hrajete na zahradě? Labrador je pracovní plemeno, takže má spoustu energie - a když ji nevybije prací, tak ji holt vybije někde jinde...
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2013 11:55
- Nahlásit
Musím se pochlubit... v místním zverimexu měly obrovské slevy, povedlo se mi tam urvat klikr za 15,- Kč od Trixie (takovou tu červenou kostičku s plíškem uvnitř) a zkoušela jsem naklikat a následně po pár dnech odměňovat za mkrnutí do vočisek... Eliza pochopila okamžitě, největší podíl dávám tomu, že podělanej klikr Dog Activity za 80,- kč cvaká asi jako propiska, nebo myš u PC a klikr za 15,- dělá zvuk, na který reaguje okamžitě....
Tak mám velkou radost )))
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2013 14:17
- Nahlásit
lamalucni
si nejsem jistá, jestli koničci fakt jsou koníčci Byla by to ta lepší varianta. Pokud jsou koníčci koníčkama, je to pak velmi smutná realita.
ErzebethB
doporučuju to naklikání moc neuspěchat . pokud jsi minule už cvičila a nebyla naklikaná, podle toho co píšeš, tak pak je jasný, kde byl problém.
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 09:55
- Nahlásit
PetraK
No bylo to vidět hned při tom klikání, když jsem cvakla, prvních pár jezdila ušima a hledala odkud to jde a cca po 3 dnech průběžného naklikávání jsem pokračovala v tom, když mi mrkla do očí, tak klik a během cca 10x už to sama nabízí... Fakt si myslím, že je to tím zvukem, tenhle je jasnej, hlasitej a nepřeslechnutelnej i venku.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2013 09:08
- Nahlásit
Týbláho! Už jsem viděla agility kozu, agility slepici a agility rybičku, ale agility šváb??? Moc pěkné!
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2013 08:02
- Nahlásit
Ráda bych se zeptala zkušených "pozitivců", jak řešíte se psem zákaz. Striktní, trvalý zákaz, kdy není možné převést psa z nežádoucí činnosti na žádoucí. Napíšu konkrétní příklad, ale ráda bych věděla jak to řešit obecně, jaký by byl váš postup, protože takových situací se najde v životě povícero.
Konkrétní situace: nepřeju si, aby pes zahradní používal psí průchody do domu. A to předevšim v mojí nepřítomnosti. Technické řešení není možné. Pes je snadno ovladatelný, ve většině případů je s ním snadná domluva.
Chtěla bych mu umět vysvětlit, že něco ne, aniž bych mu místo toho nabídla co ano (těžko mu v téhle konkrétní situaci nabídnu nějakou činnost trvající 8-10 hodin, kterou by konal místo vcházení do domu).
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2013 11:13
- Nahlásit
bonc
Jako že máš víc psů, ostatní průchod používat můžou a jeden ne? Chápu to dobře?
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2013 11:24
- Nahlásit
lamalucni
jj, 2 psi a kočka jsou domácí, průchody používají, třetí pes je zahradní a používat ho nemá.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2013 15:20
- Nahlásit
bonc
Tak to jsem zvědavá, jestli někdo něco vymyslí, já si neumím představit, jak by tohle šlo naučit.
Jediné řešení, které mě napadá, je technické - existují obojky spárované prostřednictvím elektromagnetického signálu s mechanizmem otevírání dveří, takže se do baráku dostane jenom zvíře, které má tenhle obojek. Ale to by bylo dost drahé a navíc pro kočku není obojek na krku úplně bezpečná věc...
|