| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2013 14:52 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
RaduM
remcání funguje a ty příště přijdeš včas, tak ona to příště použije zas, pač to zafungovalo a tudíž bylo odměněno
no právě že nefunguje, a vona to ví, stejně jako ví, že nebudu s sebou nosit mobila, prostě nebudu, (když jdu sama se psem tak i jo, když nezapomenu, ale když jsme prostě s Brtnikem spolu a kdyby se něco stalo, řešíme to ve dvou, tak nevidím důvoda s sebou ten krám blbej tahat. Ví to, vi. ví že se mě někdy těžko dovolá a přes to, začne zmatkovat, že v sedm večer mě nemůže nikde sehnat
ale jak říká teta kateřina - kůň je jednou hříbětem, člověk dvakrát dítětem. No. má už svůj věk a ........ lepší už to nebude. což je značně nepozitivní představa
převýchovy rodičovstva nepouštěla, je to nevděčná a náročná práce, mám s tím zkušenost .
ale jde to. Já si fakt mámu vychovala k obrazu svému, ale jaksi její věk teď už hraje první ligu proti mě háájlz
Tož ale já dělám určo něco špatně, už to, že to dělám z donucení je totiž špatně.
ale mi se taky kolikrát nechce jí volat, co taky kurnik furt říkat, že jo /to je jak v manželství, taky nemůžu čekat, že budem s partnerem furt štěbetat, když jsme spolu kurnik dvacet let, tak prostě někdy není co říct/, ale tak vím, že je tam sama, nemá si s kým pořádně promluvit, takže i když padám hubou na stůl a šla bych radši spát, cinknu, páč já bych taky měla radost v její situaci, nebo radost - asi je to už samozřejmá součást jejího dne spíš, než aby se z toho vědomě radovala, ale byla by prostě zklamaná, kdybych nezavolala. a mě to zas tak moc nestojí, pár minut spánku a ty mi ona jako malýmu spratkovi uřvanýmu obětovala taky
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2013 15:03
- Nahlásit
PetraK
začne zmatkovat, že v sedm večer mě nemůže nikde sehnat
A to pro tohle já mám zas pochopení, já jsem zmatkař podobného ražení Ale vždycky to je z lásky k bližnímu svému a to pozitivní je
já bych taky měla radost v její situaci
Jasan a já to takhle s máti mám taky, pač ona má radost. Ale na tu druhou stranu mi to od rozvodu nějako nejde, pač nějak nemůžu vymazat to, že se choval jako kretén. A navíc on tu radost neprojeví, takže já ani nevim jestli ji vůbec má. Já tam prostě nemám žádnou motivaci, spíš naopak. Ale to by bylo do jiného tématu. Prostě nemám chuť se angažovat a když mě do toho někdo tlačí, je to snad ještě horší.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2013 15:08
- Nahlásit
RaduM
Ale vždycky to je z lásky k bližnímu svému a to pozitivní je
hmm, no jo, vim. máš pravdu. leč mě to prostě vytáčí. Kdyby bylo jedenáct v noci, deset, neřeknu ale pomoooct v sedm odpoledne (sválně nepíšu večer, páč v létě je pro mě večer až později). Se bojim, ž epříště začne zmatkovat už ve čtvrt na šest, páč v pět pět,bývám doma z práce .
chjo, no tak já se příště teda vovládnu no, když jinak nedáš
Ale na tu druhou stranu mi to od rozvodu nějako nejde, pač nějak nemůžu vymazat to, že se choval jako kretén
a táák, no tak to rozhodně nic nevymazávej. Ono taky by se mělo jet podle toho, že každej svýho štěstí strojvůdce a jak se do lesa volá,tak se z něj halt ozve (abych zůstala věrná tetě Kateříně ), to se holt nemůže dotyčnej divit.
Prostě nemám chuť se angažovat a když mě do toho někdo tlačí, je to snad ještě horší.
jsou lidi a situace, kde to ani o motivaci není. Nejde chtít brát a nedávat nic.
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2013 16:50
- Nahlásit
PetraK
no tak já se příště teda vovládnu no
Ono by to chtělo, aby se ovládla spíš máti v tomto případě, ale jelikož vim o čem mluvim, tak je to fakt těžký. On člověk někdy nabyde dojmu, že se něco stalo, ani neví proč. Možná to je nějaká psychická porucha a nebude to věkem, pač já tím trpím též a to jsem mladice
abych zůstala věrná tetě Kateříně
Si to budu muset zase přečíst, abych načerpala znova ta moudra
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 00:19
- Nahlásit
Vy jste grafomani. Jen malá vsuvka k těm koním:
boncKoně jsou jak známo lovná zvěř, přirozeně trpící lehkou klaustrofobíií, která je u některých jedinců silnější, u některých mírnější, někdy až mizivá. Z toho důvodu přirozeně nemaj rádi přepravní vozík, tudíž je nakládání do něj velmi často velkej problém. Viděla jsem velmi, velmi mnoho případů násilného nakládání koně který byl bez sebe strachy a ohrožoval tak min. na zdraví sebe i svoje okolí. V drtivé většině stačí koně nechat na vozík zvyknout, nechat ho se opatrně, s úskokama přibližovat, tak jak je jim přirozeně vlastní, nechat ho postupně si ho očuchat, ošahat. Zkrátka pidimidikrůčky.
Po mnoha letech úspěchů s touhle metodou (i u kobyly opravdu hysterické, klaustrofobické až na půdu) jsem si pořídila kobylu která lidma pohrdala. Naprosto pohrdala, sebevědomí z ní cákalo po kýblech, nebála se vůbec ničeho a pokud už, tak to řešila nikoliv útěkem ale agresivním útokem. Lidi pro ní byli červy vhodní jen na krmení jejího veličenstva (pro méně chápavé - o takových psech tady byla výš řeč). Práce s ní byla balancování na tenkym laně respektu. Došlo k nakládání do vozejku. Kobyla si ho s naprostym klidem prohlídla zvenku i zevnitř, po té vystoupila a odešla s tim že na tom neshledává vůbec nic zajímavýho. 14 dní po pidimidikrůčkách, páč jiná možnost prostě nebyla, násilí nepadalo v úvahu, 14 dnů jsme se neposunuli ani o píď dál, kobyla vyhladovělá, ale stále stejně hrdá.. Nakonec jedna rychlá sedace, fyzické odnesení koně do vozejku kdy nemohl protestovat, po jakštakš probuzení zacpání huby ovsem aby mi nerozložila vozejk na atomy. Druhej den to samý. Třetí den kůň nastupuje zcela klidně sám. Proč? Protože nemá jiný východisko, ví, že bude přeprán, že nemá cenu klást odpor. Vozíkem následně jezdila každý týden na trénink, nastupovala naprosto precizně, téměř do vozejku vbíhala a hned se zakusovala do sítě se senem. JENOM pokaždý musel bejt v zornym poli někdo, kdo držel něco v ruce. Klidně dítě s koštětem, to bylo jedno. Mohla jsem mít v ruce zlato diamanty (tj. žrádlo), nefungovalo, ona musela mít za krkem ten bič. Že musí. Žádná odměna jí nemohla vyvážit to ponížení.
Závěrem svého elaborátu jen dodam že hrdejch psů - osobností mezi náma běhá mnohem víc než takovejch koní.
Ty pidikrůčky - lákání na žrádlo, tady někdo dost blbě pochopil metodu "dostat koně na vozejk bez násilí". Ono tam o žrádlo vůbec nejde. Jde o to, že kůň se vystavuje určitému tlaku, který se bleskově povoluje ve chvíli, kdy jde kůň žádoucím směrem. Koni se dá vybrat, jestli od vozíku prchne nebo do něj vleze, s tím, že to prchnutí se mu tak znepříjemní, že si kůň dobrovolně zvolí ten vozejk, kde je mu naopak zaručený naprostý klid. Plus se k tomu používá pár fíglů, které člověka udělají v komunikaci s koněm čitelnějším (doteky na určité části těla, rytmický pohyb atd.).
Kdo viděl pracovat třeba Bořánka, ví o čem mluvím.
Netuším zda je to pozitivka nebo ne, ale funguje to nenásilně a poměrně rychle. A o žrádlo tam nejde.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 08:55
- Nahlásit
LucieS
Netuším zda je to pozitivka nebo ne
určitě ne ,pokud mluvíš o tlaku,oo hrůzo,a o znepříjemnění úprku ,,o ještě větší hrůzo,tak to jistě pozitivka není
jinak koukám že někdo pochopil současnej trend a rozhod se na tom slušně vydělat
http://www.svetzviratek.cz/index.php?route=product %2Fproduct&path=36_1483&product_id=49538
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 09:12 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
davidkova renata
To je soda, za pět litrů, no nekup to, mají dokonce slevu.
A metodika je opravdu vymakaná: (zpočátku se doporučuje potřít přístroj kouskem uzeniny nebo jinou pro psa lákavou vůní), zazní zvukový signál. Pak to funguje samo! A proto se to bude prodávat. Už je jedno, že to většina adeptů po pár dnech odloží. Taky by se to dalo používat na přivolání - když k tobě pes přijde a dotkne se nosem, pípne to.
Mimochodem, když jsme se se Šustou bavili o Karen Pryor, co ona na různý věci (zná se s ní), tak mi vyprávěl, že mu občas odpověděla: "No panáčku, já potřebuju prodávat knihy a DVD, tak prostě musím tu linii držet!"
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 09:17
- Nahlásit
WaldaPak to funguje samo! To mě nadchlo,počkám až to bude na aukru za 50kč,já pořád čekám,kdy budou dávat čipy,už z naprogramovaným ipem,prostě načipuješ psa a bude to
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 09:23
- Nahlásit
Walda
No panáčku, já potřebuju prodávat knihy a DVD, tak prostě musím tu linii držet!"
njn..ani mě to nepřekvapuje,ono stačí se podívat na domácí rybníčky kde se tak říkajíc káže voda a pije víno
jinak nevim na kterým webu jsem to četla a taky samo nevim jestli je to fakt pravda,ale v nějaký diskuzi o EO někdo argumentoval zrovna touhle dámou..že prý přiznala že když bydlela u lesa měla na psu EO též..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 09:58
- Nahlásit
RaduM
tak jsem včera měla hnedle před barákem názorný příklad toho o čem jsme se bavily. Vyšla jsem z domu z leva jorkšírák, hodně ušňafanej, hlavně na velký psy. Ten na volno. A proti nám paní s JRT na flexině. JRT vyjíždí na všechny psy. Paní se zastavila a klasicky napnula flexu. Posadila jsem Ešusa a s tím, že může projít, že budem v klidu. Pravila, že oni v klidu nebudou. Řekla jsem jí, že vím, že jsme se několikrát potkaly, ale že to klapne. Ešátor se díval do jinam, pes prošel, nevyváděl a paní ani prt. ani slovo. Tak jsem to pod dojmem naší debaty nevydržela a říkám jí,proč jste ho nepochválila?? Odpověděla, že chválej, že chválej moc ale že to nefunguje . Řekla jsem jí, že teď ale rozhodně pochválit měla a neudělala to, takže pokud chválej, tak ale evidentně chválej špatně, ten pes vůbec neví a nechápe. Zatímco jsme se bavily, JRT pořád v klidu - Ešus si seděl zády a čuměl co kde lítá. Znovu jsem se jí zeptala, proč ho kurník nepochválí za to, že v tom klidu je, že pokud na něj reaguje jen v momentě, kdy vyvádí, tak to vyvádění nejen upevňuje, ale taky ho v tom - páč ho okřikuje - ještě podporuje. Koukala jak z jara, že pes je v klidu a takovou dobu, zvlášť, když vedle byl ještě ten Andy. a vydržel to pěkně fakt po celou tu dobu, kdy jsme se bavily a kdy ho ona konečně občas pochválila, za to že koná to, co konat má.
A muselas škytat -paní říkala, že jedou podle Sízara,
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 11:28
- Nahlásit
PetraK
To je příklad jak vyšitej On občas člověk tím čekáním co zas bude za scénu naprosto zapomene jásat, že se scéna nekonala. Pro takovýhle lidi je hrozně fajn, když je na to někdo upozorní a vysvětlí jim to. Já byla na začátku v tomhle děsný tele a fakt mi dost pomáhalo, když mi někdo řekl, teď jsi měla odměnit. Ještě teď bych to při některých cvikách potřebovala
Jinak jsem si na tebe též včera při procházce vzpomněla. Pes mi krásně čekal, na kraji louky, tak jsem si vytáhla mňamku (pač to se přece musí podpořit) a že ho pochválím a on začal žvejkat trávu a u toho na mě čučel, tak jsem tak přemýšlela, co v tu chvíli vlastně podporuju, když ho odměním
paní říkala, že jedou podle Sízara
Tož to všechno vysvětluje
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 11:41
- Nahlásit
RaduM
hele a ted si vem, že na druhý straně existuje názor lidí kteří tvrdí,že za normální chování se neodměnuje..právě proto že na normálním chování není nic extra,je to samořejmost,čili proto..a te d jak z toho ven?
kdo má pravdu? napsat může kdokoli cokoli,může to vydávat za absolutní pravdu a vždycky najde příznivce..ale tim že je to napsaný se z toho jaksi nestává pravda žejo..
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 11:56
- Nahlásit
davidkova renata
hele a ted si vem, že na druhý straně existuje názor lidí kteří tvrdí,že za normální chování se neodměnuje..právě proto že na normálním chování není nic extra,je to samořejmost,čili proto..a te d jak z toho ven?
Já odměňuji za žádoucí chování, aby se v tom pes vyznal (pro něj je normální ječet po druhém psu, pro mě je žádoucí, aby ho minimálně ignoroval, pokud ne rovnou usmíval)
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 11:59
- Nahlásit
davidkova renata
jestli taky můžu . tak jasně že někdo tenhle názor má a má na něj právo. akorát že prostě v rámci poz. upevňování se "normální" chování odměňuje. zvlášť proto, že pojem "normální" se u vnímání lidí a psů dost liší. a proto označovánim a odměňováním žádoucího chování zvyšuju pravděpodobnost že pes bude chování opakovat a nebude se chovat v těhle situací nežádoucim způsobem. a funguje to moc pěkně. nejde přece vůbec o to, kde je pravda.. ale pokud to takhle funguje a chceme pracovat tímhle způsobem, je to rozhodně správně .
stejně jako pokud někdo potřebuje poradit, poradím podle mě nejlepší způsob, stejně jako někdo jinej radí podle svýho uvažování svoje.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 12:04
- Nahlásit
Neumi
ale jo,to jen jen protipol k tomu co se tu postovalo vejš..já nevim kde je pravda,nejsem bůh abych to věděla ,mě jen příijd e zajímavý jak na jeden a týž problém můžou být protichůdné názory a obě strany jsou o správnosti svého postupu přesvědčeny.. a jak můžeš říct či dokázat,na čí straně ta pravda je? nijak dle mne..proto nechápu lidi co si někde něco přečtou a hned to maj za bernou minci a přes to vlak nejede a prostrě to přijímaj bezvýhradně..to nechápu právě..
za sebe se striktně neklonim ani k jedný straně, asi bych se řídila momentální situací,nemám problém s odměnovánim psa,ale zas že bych ho odměnovala i za to že se nadechne tak to fakt ne.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 12:08 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
eva od jondy
jestli taky můžu
jistěže napsala sem příspěvek dřív než četla ten tvůj ted
. nejde přece vůbec o to, kde je pravda
čili pokud to dobře chápu,oba způsoby (jak odměnovat tak neodměnovat) jsou správně za předpokladu že si jede každej svůj styl..
edit OT,,nevim jestli jsi to ty ,ale znáš Míšu Spoustovou? bavily jsme se kdysi o ní splu nebvo to bylo s někým jiným? jestli ano,nemáš kontakt? já jí ted nepotkávám děsně dlouho a chtěla bych se něco voptat..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 12:10
- Nahlásit
eva od jondy
upevňování se "normální" chování odměňuje. zvlášť proto, že pojem "normální" se u vnímání lidí a psů dost liší. a proto označovánim a odměňováním žádoucího chování zvyšuju pravděpodobnost že pes bude chování opakovat a nebude se chovat v těhle situací nežádoucim způsobem. a funguje to moc pěkně.
díky tobě jsem mohla smazat to co jsem napsala. pěkně jsi to sešvihla dohromady
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 12:13
- Nahlásit
davidkova renata
,ale zas že bych ho odměnovala i za to že se nadechne tak to fakt ne.
ale o tom přece řeč vůbec není. tohle o čem mluvíme my, jen dává možnost nasměrovat to chování tam kde ho chci mít, bez potíži s pohodou pro obě strany, jednoduše, rychle. ano pochopitelně, když si to někdo vysvětlí špatně, fungovat to nebude, ale to je tak u naprosto všeho co si kdo může při výchově psa vysvětlit a špatně aplikovat.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 12:21 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit
davidkova renata
mě jen příijd e zajímavý jak na jeden a týž problém můžou být protichůdné názory a obě strany jsou o správnosti svého postupu přesvědčeny
Jsem schizofrenně oboustranná :
Hovík se narodil s tím, že normální = to co chce mamka (jako já).
Pastevec se narodil s tím, že normální = to co chci já-pastevec.
Takže chudák hovík si odměn užil jenom v rámci výcviku, kdežto pastevce skutečně odměňuji i když na mě na procházce jukne (vzhledem k radikalizaci mé lenosti jsem k této metodě dospěla poněkud samospádem jako k tomu nejméně namáhavému řešení výchovy )
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 12:28
- Nahlásit
RaduM
To je příklad jak vyšitej
no ta paní s tím jorkem ale to samý , když se ptala co má dělat ona, tak jsem jí řekla, že to stejný, že mu musí ukázat co je to ono, to co mu přinese výhodu, a zase že tím, že ho okřikuje, tak mu jednak dává tu pozoronost a druhak ho podporuje, kdežto když ho pochválí klidným hlasem v momentě, kdy teda zticha byl - a že zticha byl.
my si neuvědomujeme, jaký možnosti v tý komunikaci máme., což je škoda.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 12:34
- Nahlásit
Neumi
Jsem schizofrenně oboustranná :
to mi přijde rozumný
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 12:43
- Nahlásit
davidkova renata
hele jestli to dobře chápu, tak jo, můj názor prostě je, že je to úplně fuk .
Já si prošla obojím a pro mě je prostě tahle metoda lepší a správnější :-D. Protože mi vyhovuje a baví mě vě výchově i výcviku mnohem víc. Stejně jako ostatní třeba jiná metoda.
Co se týče výsledků snažení, tak můžu říct, že většina těch, kteří maj opravdu zájem to takhle zkusit, zaznamenává zlepšení a to je pro mě rozhodující.
Korekce prostě neprovádějí tak, aby měly požadovaný účinky.
A ještě pro mě velká výhoda..- Že nenadělaj žádnou větší škodu, pokud metodiku poz. upevňování úplně nezvládnou.
Což u metod se špatnym použitim tlaku a korekcí neplatí.
Můj pohled a zkušenost. Zároveň nemám problém s nikym, kdo pracuje se psama jinak, ale fakt se super výsledkem.
Zaslepený magory :-D, co tvrděj, že všechno může jít jen po jejich, znám na obou stranách barikády ;)..
Hele Míšu znám, ale neviděla jsem jí už léta.
Co sem koukala, má aktuální stránky, tak třeba by se dala kontaktovat přes vzkazy, nebo tak.
http://www.misaci.estranky.cz/
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 12:45 - Změnil/a: RaduM
- Nahlásit
davidkova renata
kdo má pravdu?
Mně je šumák kdo má pravdu, já používám to, co funguje a to co je mi po chuti A když se k něčemu vyjadřuju, tak dle svých zkušeností a úsudku o dané situaci, ale rozhodně nepotřebuju mít pravdu. Jen mám občas pocit, že jsem nepochopena a to mě sakra žere
PetraK
Jsi dobrá, že máš nervy na to, vysvětlovat to cizím lidem. I když tyhle o to aspoň, zdá se, stály. Já když to bočas na sídlišti vidim, tak se mi chce buď smát nebo brečet.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 12:52
- Nahlásit
eva od jondy
Já si prošla obojím a pro mě je prostě tahle metoda lepší a správnější :-D. Protože mi vyhovuje a baví mě vě výchově i výcviku mnohem víc
přesně
kteří maj opravdu zájem to takhle zkusit, zaznamenává zlepšení a to je pro mě rozhodující.
přesně
RaduM
Mně je šumák kdo má pravdu, já používám to, co funguje a to co je mi po chuti A když se k něčemu vyjadřuju, tak dle svých zkušeností a úsudku o dané situaci, ale rozhodně nepotřebuju mít pravdu. Jen mám občas pocit, že jsem nepochopena a to mě sakra žere
a taky přesně
nervy na to, vysvětlovat to cizím lidem.
nervy ne, nebylo proč paní to zaujalo, jak jednu tak druhou, řekly že Nojovlastně! Paní JRT byla příjemně překvapena, že ač jindy jeji pes dělal výpady, tak teď pěkně ukázněně seděl a užíval si šimrání pod krkem a toho, že je výýborně výbornej a to ve vzdálenosti zcela nečekaný a ve společnosti tří psů. Jork byl taky zticha ač jindy člověku buben protrhne.Blbý je, že to je jen střípek z celýho toho a to se na tý ulici nedá celý říct, paní by spíš měla jít někam, kde s ní bude někdo něco dělat. A něco si přečíst. a ne koukat na NG a povytrhaný kousky někoho, kdo mě osobně, ale říkám, to je můj osobní názor , přijde divno divnej a to hodně.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 12:53
- Nahlásit
eva od jondy
hele jestli to dobře chápu, tak jo, můj názor prostě je, že je to úplně fuk .
asi to chápeš dobře..
hele díky moc za ten odkaz!!já jí běžně potkávala ale ted nic dlouho asi se odgestila ven za konícima,dík
RaduM
ale rozhodně nepotřebuju mít pravdu
to taky nebylo o tobě ale o pravdě jako takový
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 13:01
- Nahlásit
PetraK
já myslim, že takhle to má hodně lidí.
a když jsou spokojený lidi i čoklové s tim, je to prostě ideál !
pak je mi nějaká pravda fuk .
davidkova renata
asi joo, tak jí kdyžtak pozdravuj !!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 13:03
- Nahlásit
eva od jondy
pak je mi nějaká pravda fuk
což o pravdu ani tak nejde - ta prostě bude vždycky z každýho úhlu jiná, to je jasný, dá se bavit normálně, ale takový to přitrapnělý shazování, to mi, pravda, vadí dost.
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 13:06
- Nahlásit
PetraK
divno divnej a to hodně
Tož to je velmi mírně vyjádřeno
davidkova renata
ale o pravdě jako takový
http://www.youtube.com/watch?v=99OwWwWUK3U
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 13:21
- Nahlásit
PetraK
jako chápu, ale já už si zvykla a z lidí, co by mě přitrapněle shazovali rádi, nemám problém si udělat velikou srandu.
jenže já jsem jednak zlá a taky když si vezmu, kolikrát sem si vživotě urputně myslela, že něco jde, nejde atd..
naštěstí ne ohledně psů )..
lepší je prostě vždycky se přesvědčit a pak soudit.
ale když vidim některý znechucený psy ze cvičení, v horším případě ve stresu, videa psů vypsychlých různejma psychologama, tam soudím hned prostě ;).
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2013 13:42 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
eva od jondy
a z lidí, co by mě přitrapněle shazovali rádi, nemám problém si udělat velikou srandu.
jo tož to já právě taky
jenže já jsem jednak zlá
to já už prej tetkon taky, nebo teda agresivní, pozitivně agresivní
taky když si vezmu, kolikrát sem si vživotě urputně myslela, že něco jde, nejde atd..
naštěstí ne ohledně psů
ale když vidim některý znechucený psy ze cvičení, v horším případě ve stresu, ;).
právě, a sama taky vidím rozdíl mezi tím, jak jsme něco dělali předtím a jak dneska a to jak nás to baví jinak. Ale je pravda, že věci jsou nepřenosný.
A hele on je vidět i rozdíl i mezi tím, jak pes pracoval, když jsme s tímhle začali a tím, jak s tím už pracujeme dlouho, jak se mu to dostává do krve (a mě ostatně taky a postupně i druhé půli). Třebas to, že se u toho pitomýho stříhání s Ešusem v podstatě oba bavíme, i přes to, že on je cíťa a každý to střihnutí v něm přesně vidím sebe na zubařským křesle , ale je hrdobec a vím, že to huhlomumlání je na efekt- stejně jako já u tý zubařky
videa psů vypsychlých různejma psychologama, tam soudím hned prostě
tak to vůbec no
|