Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 19:34
- Nahlásit

davidkova renata
ale chlap by měl udělat první krok di do toho ,zlato
tak počkáme, až tu nějakej chlap bude, když myslíš

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 19:35
- Nahlásit

zbrnd
tak počkáme, až tu nějakej chlap bude

tak to bé něco jako čekání na Godota .)))))))

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 19:59
- Nahlásit

davidkova renata
to ni, já si dám dyštag inserát

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2015 11:06
- Nahlásit

zbrnd

hele , já svou odpověď velmi zjednoduším. Mně to přijde, že to může být zajímavé, proto si o tom zjistim víc.

ovce se v tom zhledly
to že jsou lidé ovce, by ale nemělo vést k tomu, že se nebude raději prezentovat nic - což tak nějak z reakcí vyplývá. Já se za ovci nepovažuju a tak tedy prozkoumám a pokud mě to zaujme, jako kdysi klikr - uvidím, zda to sedne mě, či některému z mých psů.

nejsem schopen vse zkouset na vlastni kuzi ....
to chápu, nicméně mi přijde zvláštní, když lidé hned, aniž by věděli, něco odsoudí.

. si predstav ze kupujes auto a oni ti reknou ze zere 20l 98N na 100km
....... tak ale neřeknu hned z první , že to je hovadina, nebo že to je nesmyslné, či nepotřebné, jak tu padlo. Protože proč? Protože já v tu chvíli NEVÍM, zda to hovadina je a zda to je, či není potřebné.
a tímto tedy končím svůj vstup do rádia Jerevan a ještě jednou díky birmě za zajímavý tip.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2015 12:02
- Nahlásit

PetraK
hele , já svou odpověď velmi zjednoduším. Mně to přijde, že to může být zajímavé, proto si o tom zjistim víc.
Však jo, inciativě se meze nekladou, to je imo stejně relevantní stanovisko jako to mé. Každý máme své důvody, navíc mé je nyní chytřejší neb to nemusím číst a nejspíš se časem stejně dozvím, jaký to bylo vod Tebe ) takže jse na Tě vlastně vyzrál. Samo to předpokládá, že Ti v tomto ohledu věřím, že to popíšeš hodnotně.

to že jsou lidé ovce, by ale nemělo vést k tomu, že se nebude raději prezentovat nic
tak jak už jsem psal...jistě máš řecht teda recht ale zas jde o tu formu, jaku se prezenuje

Já se za ovci nepovažuju
to proto, že si lžeš...jsi prostě podobně jako já a vlastně skoro každý...samo ne všichni jsme stejnou mírou. Akurát teď si nejsem jistej, jestli aj teda Brtník je ovce, bo to by musel vypadat dost divně potom :/

, jako kdysi klikr - uvidím, zda to sedne mě, či některému z mých psů.
Hele ale já to vůbec nebral tak, že třeba Ty by si rozhodně neměla tu knihu číst, že Tě nesmí zaujmout atd... u Tebe si třeba myslím, že i když bude psána z 90% bulvárně a v duchu "zázračná metoda", Ty využiješ i těch zbylých 10%, který budou stát za to....ale tohle nic nezmění na tom, jaký bude dopad takový knihy na pejskaře potažmo pejsky celkově.

to chápu, nicméně mi přijde zvláštní, když lidé hned, aniž by věděli, něco odsoudí.
zvláštní? to je přece normální, takhle žijeme. Navíc já to komentoval v kontextu popisu té knihy...to nebyla ani její kritika, to byl její popis vytvořený někým, kdo na prodeji té knihy chce profitovat nejspíš a pokud teda neodpovídá ten ... tak pardooon no.

...... tak ale neřeknu hned z první , že to je hovadina, nebo že to je nesmyslné,
tak jinak v prikladu s autem jsme se nepochopili
jdes si kupovat treba novou halenku
vyrobce uvadi, ze je z 20% ze spandexu
ty vis, ze te spandex pri dlohodobem kontaktu s telem drazdi, ale halenka se ti libi
chces tvrdit, ze ji koupis, protoze co kdyby nahodou vyrobce/dovozce lhal a ten spandex tam nebyl? ze si ji proste koupis ? Pokud teda takhle funguješ, tak to "gratuluji"

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 20:31
- Nahlásit

seminář, řekla bych, že třeba Waldu by mohl zajímat

anonym
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 20:41
- Nahlásit

Tak ten seminar je bomba. To fakt existuje nekdo kdo da za tohle 3500? Mne tedy dostal ten posledni odstavec obsahu.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 20:56
- Nahlásit

anonym

To s tou fotografií nebo s energetickou úrovní?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 21:42 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

to je super seminář ten obsah fakt stojí za to, pokud Vás ten obsah zajímá, stačí, když mi pošlete své datum narození, oblíbenoi barvu a vůni, 598CZK a já vám všechny informace z dané přednášky zašlu na dálku do hlavy. Hned ten samý den si tak budete moci například poslechnout, o čem si povídají vaše labeo bicolor.

Ja zbrnd nejsem hlupak, jsem genius a jsem darem bohu z hvezd, proto jsem nazyvan hvezdny zbrnd.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 09:31
- Nahlásit

zajímavý článek

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 11:08
- Nahlásit

birma
vůbec mi to nepřijde zajímavý

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 11:14
- Nahlásit

zbrnd
třeba bude mít výjimečně někdo jiný názor než ty

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 12:59
- Nahlásit

birma
to je možný, mít nesprávný názor nelze lidem zakázat

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 13:03
- Nahlásit

zbrnd
lze mít nesprávný názor na to, jestli je něco pro onu osobu zajímavé?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 13:33
- Nahlásit

birma
samozřejmě

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 13:35
- Nahlásit

zbrnd
takže pokud je pro mě článek zajímavý a mám názor, že mi připadá zajímavý, tak je můj názor nesprávný a správný názor by byl, že mi nepřipadá zajímavý, ačkoliv by pro mě zajímavý byl?

Walda
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 13:47 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

birma

někdo jiný názor

Mě se koncept ne-cvičení líbí. Je mi to blízký, protože mám rád víc výchovy a míň cvičení.

Ale stejně mi připadá, že je v jejím náhledu dost polidšťování. V tom příběhu s asistenčním psem si pes neasociuje obrázek hrníčku s jakoukoli nádobou na pití, ale je to spouštěč k podání určitého hrníčku z určitého místa, zrovna tak potom lahev s pitím. A to psí "myšlení" je výběr vhodného, z repertoáru naučených postupů.

Mám takový příklad od jednoho mého psa.
Jednu labradorku jsem vycvičil pro paní, která má nervosvalové potíže - někdy postupně, někdy úplně náhle jí přestane fungovat nějaká část těla, nemůže jí ovládat, svaly jdou do křeče a podobně. Může to být krk, ruka, noha, cokoli.
Labi je naučená, pokud to jde, záchvaty předem ohlašovat a nebo při nich pomáhat.
Třeba, když panička upadne, protože přestane ovládat nohu, fenka jí překontroluje, jestli je při vědomí, pak se vedle ní postaví a dělá jí oporu, aby mohla vstát, pokud to nestačí, přinese hůl.
Před pár lety, v zimě, na procházce v lese, takhle paní upadla na svahu do křoví a nemohla se vyhrabat. Fenka přiběhla, očuchala jí a pak se postavila vedle. Jenže jak to bylo ve svahu, tak to nestačilo, byla moc nízko a postavit se nešlo. A hůl nikde. Tak se fenka vydala do lesa a našla klacek, podobný holi, na kterou byla zvyklá. Jenže tenká hůl je kovová, stejně tlustý klacek se zlomil. Tak to zkusila podruhý - našla pořádnou sukovici, o kterou už se paní opřela, vstala a došla k autu.

Ale stejně podle mě u toho "nepřemýšlela". Používala svůj instinkt a naučené patterny chování. Spouštěčem je určitá zdravotní anomálie paničky.

O to se snažíme. Kombinace výchovy, návratu, rozvoje a používání instinktů, výcvik tam, kde je potřeba jednoznačných akcí.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 13:59
- Nahlásit

birma
nikoliv

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 14:01
- Nahlásit

Walda
stejně mi připadá, že je v jejím náhledu dost polidšťování
taky mi přijde, na druhou stranu o jejich vnitřnim světě můžeme jen dohadovat na základě pozorování, důkaz pro to nakolik nám jsou podobní nebo nejsou nejspíš nikdy nezískáme.
je to spouštěč k podání určitého hrníčku z určitého místa
nemyslím, že to tak nutně musí být. Podle mě to pes dokáže do určité míry zobecnit (třeba na válec s ouškem určité velikosti) a hledat ho (jasně, asi ho nepůjde koupit do obchodu, ale doma může obejít místa, kde se tahle věc bude nejvíc vyskytovat), stejně tak přece dokáže zobecnit "míček", nebude znamenat jenom tenisák, ale i míčky menší nebo větší a různých barev, pokud je tak bude majitel nazývat a i ten míček dokáže venku hledat, pokud s tím už bude mít zkušenost.
hůl nikde. tak se fenka vydala do lesa a našla klacek, podobný holi, na kterou byla zvyklá
zrovna tímhle podle mě odporuješ tomu, co píšeš výš: k podání určitého hrníčku z určitého místa
stejně podle mě u toho "nepřemýšlela". Používala svůj instinkt a naučené patterny chování.
tak to už záleží na tom, co si kdo pod slovem "přemýšlet" představuje.

Walda
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 14:20
- Nahlásit

birma

určité míry zobecnit (třeba na válec s ouškem určité velikosti)....tímhle podle mě odporuješ tomu, co píšeš výš

Zobecnit si hrníček na všechny hrníčky, je podle mě pro psa hodně těžké, ale je asi schopen vybrat z několika známých hrníčků, které už podával.
A souhlasím s tím, že si to trochu odporuje, jenže já to cítím tak, že asociovat si hůl s klackem je pro něj mnohem snazší než hrnek s hrnkem. Klacky zná důvěrně, hraje si s nima, jako by mu byla půlka asociace přirozená a musí zapracovat jen na té druhé půlce. Ten rozdíl je asi fakt jen v mém pocitu, že z praxe trochu tuším, jak to psi vidí a s čím u nich mohu počítat

A ještě k tomu článku, odpovídání Ano a Ne.
Opět, v tom příběhu je to naučené divadýlko, pes je na tu sérii zvyklý.
I ten učební postup na závěr - podle mě je chyba už v kategoriích Ano a Ne, to podle mě není po psím. Podle mě by ty kategorie měly být Pro mě dobrý / Pro mě špatný, to je pro ně přece přirozený, a to jak to dávají najevo je jen věcí dohodnuté komunikace.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 14:31
- Nahlásit

Walda
já to cítím tak, že asociovat si hůl s klackem je pro něj mnohem snazší než hrnek s hrnkem.
to nemůžu rozporovat, i když fakt věřím tomu, že se to naučit a zobecnit dá. Zkusím někdy až se budem nudit
podle mě je chyba už v kategoriích Ano a Ne, to podle mě není po psím. Podle mě by ty kategorie měly být Pro mě dobrý / Pro mě špatný, to je pro ně přece přirozený, a to jak to dávají najevo je jen věcí dohodnuté komunikace
Moc nevidim ten problém, který tam vidíš ty. Podle mě se tam pes naučí prostě chci/nechci a to, jestli to člověk překládá jako ano/ne nebo jakkoliv jinak je mu šumák. Tohle mě láká zkusit víc než ty hrnky. Pokud se mi to povede, tak jsem zvědavá na výstupy na táboře, který máme fakt dost intenzivní, když se 4. nebo 5. den psa zeptám, jestli chce radši jít cvičit nebo zůstat chrnět v chatce

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 14:34
- Nahlásit

taky mi přijde, na druhou stranu o jejich vnitřnim světě můžeme jen dohadovat na základě pozorování, důkaz pro to nakolik nám jsou podobní nebo nejsou nejspíš nikdy nezískáme.
birma
no ja se domnívám, že přeci jen něco o funkci mozku a jeho části víme a vědět budeme více a více, pokud nezdinosauříme, takže ledasco se usuzovat dá .... jestli budeme mít důkaz a tedy to či ono vědět je vždy diskutabilní neb záleží, k jakému významu slova vědět se budeš klonit....pokud na to budeme nahlížet třeba čistě skepticky, nebdeme vědět vlastně nikdy nic a vždy s ebudeme jen domnívat

nemyslím, že to tak nutně musí být. Podle mě to pes dokáže do určité míry zobecnit (třeba na válec s ouškem určité velikosti) a hledat ho (jasně, asi ho nepůjde koupit do obchodu, ale doma může obejít
který pes? každý?

tak to už záleží na tom, co si kdo pod slovem "přemýšlet" představuje.
jasný a taky záleží na tom, co si kdo představuje pod pojmem instikt nebo pattern chování..takže dyk to tfrdím furt, tyhle debaty jsou defuckto o ničem

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 14:40
- Nahlásit

Walda
já to cítím tak, že asociovat si hůl s klackem je pro něj mnohem snazší než hrnek s hrnkem. Klacky zná důvěrně, hraje si s nima, jako by mu byla půlka asociace přirozená a musí zapracovat jen na té druhé půlce
to si děláš srandu? jestli ne, tak zvážím, že bych se mohl radovat, že nejsem na tomto portále největší exot já

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 14:42
- Nahlásit

zbrnd
který pes? každý?
průměrný pes se kterým majitel nějak pracuje a který má se zobecňováním už nějaké zkušenosti

Walda
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 14:43
- Nahlásit

birma

Tohle mě láká zkusit víc než ty hrnky

Budu zvědav na poznatky. Hlavně na otázky, na které pes odpoví Ne.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 14:48
- Nahlásit

birma
průměrný pes se kterým majitel nějak pracuje a který má se zobecňováním už nějaké zkušenosti
Nevím, jak si průměrného psa představit

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 14:53
- Nahlásit

Walda
Budu zvědav na poznatky
to já jsem taky

zbrnd
Nevím, jak si průměrného psa představit
jako střed gaussovy křivky

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 14:57
- Nahlásit

birma
jako střed gaussovy křivky
ani ten si neumím představit, třeba mi vůbec není jasný jestli teda ten váš průměrný pes zná důvěrně ty klacky, jak píše Walda?

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 15:14
- Nahlásit

zbrnd
třeba mi vůbec není jasný jestli teda ten váš průměrný pes zná důvěrně ty klacky
o průměrnym psovi jsem psala já (a zapomínáš na druhou část popisu, která byla stejně podstatná ne-li podstatnější) a ne Walda, ten zas psal o klaccích o kterých jsem nepsala já. Tudíž - průměrný pes je můj a ne náš a jeho znalost klacků je irelevantní, pro naši věc postačí, když bude znát hrnky
Možná ti bude stačit jednoduší odpověď na tvou otázku každý? ne

zbrnd
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2015 16:56 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

birma
(a zapomínáš na druhou část popisu, která byla stejně podstatná ne-li podstatnější)
to zas nevím, kterou druhou část máš na mysli - to zobecňování hrnků?

o průměrnym psovi jsem psala já a ne Walda
ano ano to vím a měl jsem to na mysli, když jsem reagoval

Tudíž - průměrný pes je můj a ne náš
an ano ano a přece na tohle vlastně stále ukazuji/narážím/odkazuji se

a jeho znalost klacků je irelevantní, pro naši věc postačí, když bude znát hrnky
OK, ale pak teda je to tady vlastně jen o tom tlachání, protože my va máme spolu jinýho průměrnýho psa než je pes, kterýho máš ty s Waldou..nebo ne?

Možná ti bude stačit jednoduší odpověď na tvou otázku každý? ne
No to nevím, to by mě asi zajímalo, který tedy ano když ne každý Ale nyní je mi už jasný, že ten náš průměrný, co zobecňuje hrnky. No ale i tak se mi to nějak nezdá celý tenhle náš kynonelogický výzkum.

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání