Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 17:40
- Nahlásit

PetraK
protože lidé díky tomu dneska konečně opouštějí starý a drsný metody výcviku a výchovy.

tak co mám tu čest vidět já, tak bohužel je toho furt málo. A znám i takový, co najeli na pozitivku a vrátili se ke starýmu, konkrétně jedna holka s ovčounama, prostě že to po dobrym nešlo mi řekla. Je to hlavně v lidech, ne v metodách. Kdo chce, najde si to, co mu vyhovuje. A když je to prostě taková povaha, že mu vyhovuje jít na psa drsně, stejně se to nezmění.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 18:07
- Nahlásit

birma
vyznělo to tak, protože veškerou informaci si ve výsledku můžeš vyložit jako nějakou metodiku
jasný, to je na tom to krásný, že když se takhle dorozumíváme těma písmenkama, ten druhej a třetí atd si to asi skoro vždy může vyložit různými způsoby.

pokud má zvíře dobrý podmínky k životu (dostatečnej prostor, mentální stimulaci a další věci), tak pro mě jo.
dobrý podmínky k řivotu v ZOO? ajo...dyt vono si zvire zvykne...ostatne je to jen zvire ze jo?

Rozhodně si nemyslim, že je chudinka malá jen proto, že něco umí, nebo proto, že to předvádí a někdo se na něj u toho dívá. Rozhodně si nemyslím, že by si to zvíře řekla "tý jo já chudinka se tady takhle ztrapňuju a dělám opičky, vždyť to uráží mou důstojnost".
IMO to o ničem nesvědčí. Nebo myslíš, že kdybychom třeba chytili nějakou třeba Pavlu Kolomolotivovou, když byla ještě malinká a pozitivním upevňováním ji vycvičili jen k tomu, že se chodí venčit ven z tý místnosti, kde má ty dostatečný podmínky pro život a kde když se zrovna nevenčí a nejí granulovanou vyváženou stravu poskytuje skoro nonstop sexuální služby našim zákazníkům, že by to tý dotyčný přislo jako pod její důstojnost?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 18:10 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Xerxová
když si sama vymýšlíš kravinky, které tobě a tvým psům vyhovují, baví vás, sedí vám... tak mi to vůbec neva. Jakmile začneme dělat vědu, metodiky... je to pro mě o něčem jiném. O tom, že to stejným (a zaručeně správným) postupem budeme "nutit" i těm, kterým to není vlastní
Hezky vyjádřené, takhle nějak dost podobně to vnímám taky.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 18:11
- Nahlásit

K napodobovani-moje fenka me prekvapila kdyz rano po buzeni deti mi zacala Sama podavat obleceni kluku - tedy odkoukala,ze ja kazde rano dam klukum pusu a nosim jim obleceni z kresla v pokojiku do obyvaku na sedacku ,a jakmile jsem kluky pusinkovala dobala do me s ponozkou v tlame a postupne mi z kresla vse podala.Ted kdyz reknu :"jdeme vzbudit kluky leti,da klukum pusu a obleceni taha uz az na tu sedacku v obyvaku-ale to uz jsem ji naucila. No a druha fenecka takova tunta kopiruje ji-nic sice nenosi,ale alespon ji nasleduje-ta vylozene povelum moc nerozumi,ale kopiruje co se da

zbrnd
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 18:13
- Nahlásit

PetraK
když o tom nikdo nic nenapíše, tak se to ti, co se zajímají, jako já nebudou mít šanci nikdy dozvědě
jasný...ale tak přeci záleží na tom, v jakým stylu o tom napíše...jestli ve stylu metodika styl výchovy atd nebo ve stylu a knoze o tom, jak se baví se svým psem...

každá z těch knih psaných a směřovaných jiným způsobem si přece najde jiný čtenáře a měla by být asi i jinak psaná

zbrnd
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 18:14
- Nahlásit

sicluceatluxK napodobovani-moje fenka me prekvapila kdyz rano po buzeni deti mi zacala Sama podavat obleceni kluku - tedy odkoukala,ze ja kazde rano dam klukum pusu a nosim jim obleceni z kresla v pokojiku do obyvaku na sedack
ja te asi nahlasim ty krom psu veznis i deti ????????

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 18:17
- Nahlásit

zbrnd
Nene mluvim o detech z Klokanku
😉

zbrnd
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 18:23
- Nahlásit

PetraK
moc ne, protože cokoliv co se napíše, udělá, může být špatně použito. A já jsem třeba za věci - ty přínosné - ohledně pozitivky a rozvíjení myšlení psů - hrozně ráda, protože lidé díky tomu dneska konečně opouštějí starý a drsný metody výcviku a výchovy.
probůch šenská, ty foe dyk Ti už není 15 .... jasný, že skoro vše má různý dopady ... ale jaksi otevři oči a jdi se podívat na ulici, co ti lidi tam s těma psama dělaj .... jdi se podivat kamkoliv jinam ...dyk je to vsechno oupa to stejny co bylo s Desenskym ....tedy o nabizeni lidem vsespasneho reseni .... nikdo netvrdi, ze obsah ty knihy bude urcite spatny, ale lidi to z vetsiny vezmou svym lasickym zpusobem .... pak vidim na ulici, co vidim...myslim, ze driv bych to nevidel...driv lidi byli zvyklejsi pouzivat svuj rozum a nejen hamtat vsespasne reseni odkudsi ... driv, kdyby treba tady ta holka odvedle ucila toho psika preskakovat prekazku zpusobem, ze ho nad ni vyvesi .... prvni kolemjdouci by ji to nejspis vysvetlil a dnes? a kdyz se o to pokusis tak s jekotem utece, protoze jeji matka nejspis nekde nastudovala, ze kazdy cizi clovek pokud neni zena je pedak a chce tu malou prehnout tak to tak vysvetlila i dcerce ... takze dcerka ma nejspis uzkostnou reakci na velke skarede muze a nejspis ji bude mit az do doby, kdy zjisti, ze oni jsou vlasne fajn, kdyz ji davaj ty penize za sex, kterej ji stejne nic nerika .... takhle to proste funguje...smej se jak chces ...je to logicky vyvoj

zbrnd
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 18:24
- Nahlásit

sicluceatlux
a nemuzou z ty kapsy vypadnout? konzultovala jsi to s nejakym vodbornikem? vis co, to neni bzunda.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 18:30
- Nahlásit

zbrnd
Jo konzultovala jsem to s jednim.Jmenuje se Skippy. Nejlepsi je cerpat inspiraci v prirode.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 18:39
- Nahlásit

sicluceatlux
to jsem nikdy neslyšel , tak nezbejva nez doufat

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 18:46
- Nahlásit

zbrndpriblizim:
"Skipyyyyyyy,Skipyyyyyy verny je nas kamarad,
holkyyyyyyyy,kluciiiiiiiiiiii kaaaazdy ma Skiiiiiipyho rad😜

zbrnd
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 20:25
- Nahlásit

sicluceatlux
Jo ty myslíš Agátku v dupačkách, no tos měla napsat hnedle.
https://youtu.be/LR_UYlDY_Ek?t=3m22s
To mě jen mrzí, že tam není taky zuzanarosakova v dupackach.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 21:37
- Nahlásit

zbrnd
Ale ne,no je videt ze prece jen nejake mezery mas

zbrnd
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 23:36
- Nahlásit

sicluceatlux
Tak jiste, kdyby ne, jak bych se asi vykadil, ze jo?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 08:53
- Nahlásit

birmačlověk třeba dvakrát obešel židli a pak si na ní sedl, vrátil se ke psu, řekl mu, ať to zopakuje a pes v klidu šel, obešel židli a pak si na ní sedl. Zírala jsem jak telemanovy vrata

jako můj pes taky strašně napodobuje..třá já du k lednici a žeru..a vona ,čéče,úplně sebejistě de k lednici a chce žrát .)) neuvěřitelný,fakt
Xerxová
Chňápeš mě, jak to myslím ???
sice to neni na mě ,ale já to chápu a dokonce i souhlasim

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 10:12
- Nahlásit

davidkova renata
jako můj pes taky strašně napodobuje..třá já du k lednici a žeru..a vona ,čéče,úplně sebejistě de k lednici a chce žrát .)) neuvěřitelný,fakt
Hele stříbro a řeklos ji, že má papat? Bo jestli ne, tak je jistý, že ta nová metoda je kouzelnější o to víc, bo nemusíš psovi ani říkat, že má teďkom zrovna napodobovat, bo to sám vycítí!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 10:26
- Nahlásit

zbrnd
Hele stříbro a řeklos ji, že má papat? Bo jestli ne, tak je jistý, že ta nová metoda je kouzelnější o to víc, bo nemusíš psovi ani říkat, že má teďkom zrovna napodobovat, bo to sám vycítí!

právě že ne!! je to úpa mimosmyslovej kontakt!myslim,že máme úpe zvláštní až mimořádnej teen..fstach ..sasrak prostě

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 10:46
- Nahlásit

zbrnd

.ale tak přeci záleží na tom, v jakým stylu o tom napíše.

a jak to asi mám vědět, v jaký stylu je to napsaný, když si tu knihu nepřečtu?
Je pak na mně, abych vyhodnotila- buď že je to hovadina, nebo je to něco, z čeho si něco můžu vzít.

Já nevím, jestli je to nějaká nová metodika, či co, prostě tady padla zmíňka o knize, kde je tématem nový, z mého pohledu možná zajímavý způsob učení psa, tak se na to chci podívat. Se přiznám, že moc nechápu, proč by mělo obecně vadit, že o tom někdo napsal???? Kdyby nikdo nikdy nenapsal o ničem , tak se nikdo nic nedozvíme. Já osobně jsem ráda, za kdysi pradávno útlou a tehdy na informace ještě velmi sporou knížku o klikru. Nasměrovala mě v učení psů někam tehdy úplně jinam, do směru, který mi vyhovuje. Kdyby se německá autorka držela toho, co tu píšete - tak si bohužel jedu to, co si jeli tehdy jela většina a navíc něco, co mi nevyhovuje. Ale abych nebyla jen u psů donedávna jsem stříhala jabloně, podle toho, jak se to dělalo vždycky. No výsledky nějak spíš horší než lepší - tudyma mi to nejde - zkouším teď něco jinýho a vypadá to, že to je pro ty stromy lepší. I tady jsem ráda, že o tom někdo napsal.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 12:12
- Nahlásit

PetraK
a jak to asi mám vědět, v jaký stylu je to napsaný, když si tu knihu nepřečtu?
Tak máš recht, že opravdu VĚDĚT tedy nejen se domnívat(jako já nyní) to nebudeme, dokud si to nepřečteme, to s Tebou musím souhlasit.
Já to, co píši samozřejmě píši zde na základě doměnek, které jsem vyprodukoval na základě přečtení si popisu na v tomto vlákně uvedeném linku, konkrétně tohoto popisu knihy:
- Zábavná výcviková metoda, které změní váš pohled na výcvik a posílí vztah mezi vámi a vaším psem.
- Fascinující výzkum, který dokázal, že psi dovedou odpozorovat, napodobit a zapamatovat si chování člověka.
- Podrobný návod, jak s tréninkem nápodobou začít a jak ho následně aplikovat na další nová chování.
- Naučit psa skákat přes překážky, dělat piruety nebo zvonit na zvonek nikdy nebylo snazší!

Prostě tyhle kecy pro mě nesvědčí o ničem dobrým.

donedávna jsem stříhala jabloně, podle toho, jak se to dělalo vždycky. No výsledky nějak spíš horší než lepší - tudyma mi to nejde - zkouším teď něco jinýho a vypadá to, že to je pro ty stromy lepší. I tady jsem ráda, že o tom někdo napsal.
To ale od tebe není hezký. Si představ třeba takovej velkej topol, co Tě bude třá v Tvým příštím životě mít doma jako mazlíka a bude se mu zdát, že máš moc dlouhý prsty, tak Ti je bude stříhat podle návodu, co najde v knížce od jinýho moudrýho třá platana.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 12:15
- Nahlásit

davidkova renata
teen..fstach
To neznám, to bude si nějaká pořádná prasárna. Ale tuhle jsem koukal na teen bondage a taky to nebylo špatný, ale vůbec jsem to nepochopil, na mě moc složitý

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 12:20
- Nahlásit

zbrnd

paušalizuješ.
Navíc - jak jsem psala, u nás vidím, že něco takového v některém z psů být i může- zda to je obecné to nevím, u Ruma to bylo v některých momentech tak výrazný, že jsme si toho všimli. Pokud to někdo podchytí, je to podle mě, dobře. Jak jsem psala, lidi můžou zmatlat úplně cokoliv a pokud by se proto neměly informace dostávat mezi ostatní, bylo by to - z mého pohledu - prostě škoda. Jak si to myslí jiní, to už je zase jejich věc, jak vnímají to, zda můžou , nebo nemůžou čerpat informace, inspiraci.

To ale od tebe není hezký.
Chápu
nicméně.-.. i tak - taky to nedělám ráda,nestřihám si ani kytice z kytek, který mám na zahradě, nerada dostávám pugéty. Leč pokud to neudělám, dopadne ta jabloň, jako právě vloni, kdy se díky velkému počtu větví a plodů rozlomila. To mi jí bylo líto mnohem víc, než když jí holt zakrátím.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 12:28
- Nahlásit

PetraK
paušalizuješ.
to si teda vůbec nemyslím
v čem podle Tebe?
jen jsem napsal, že to nevím, ale že vycházím z popisu oné knihy, v čem tam vidíš paušalizaci?

Navíc - jak jsem psala, u nás vidím, že něco takového v některém z psů být i může- zda to je obecné to nevím, u Ruma to bylo v některých momentech tak výrazný, že jsme si toho všimli. Pokud to někdo podchytí, je to podle mě, dobře. Jak jsem psala, lidi můžou zmatlat úplně cokoliv a pokud by se proto neměly informace dostávat mezi ostatní, bylo by to - z mého pohledu - prostě škoda. Jak si to myslí jiní, to už je zase jejich věc, jak vnímají to, zda můžou , nebo nemůžou čerpat informace, inspiraci
ale jo s tím souhlas, ale já se teda snažil psát o tom, že prostě to vypadá, že jde zase o prezentaci další všemocné výcvikové metody a to je IMO špatně

Leč pokud to neudělám, dopadne ta jabloň, jako právě vloni, kdy se díky velkému počtu větví a plodů rozlomila. To mi jí bylo líto mnohem víc, než když jí holt zakrátím
Jistě, proto jako zodpovědný člověk by jsi t jabloň měla zlikvidovat a ostatní podobné taky, aby se nenarodily další malé trpící jabloně a po nich zase další a další...jasný?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 12:40 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

zbrnd
Ale tuhle jsem koukal na teen bondage
coto???
já koukala akorát na veterináře z bondajbýč,ale to asi nebé vončo co?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 13:16
- Nahlásit

davidkova renata
coto???
ja tomu moc nerozumel, ale predpokladam, ze to bude podobny jako to stribrovo teen..fstach

veterináře z bondajbýč
koulim vokama a netucheem, vocode
má to něco s fenama, broskvema, čmudlama nebo je to vo Davidovi?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 13:21
- Nahlásit

zbrnd
má to něco s fenama
jj sou tam rúznorodý zviržatka a von léčí ) f telce to chodí.máš telku ,zlato? .) se kokni dyštak
musim končit pže se jako bojim aby mi někdo nepokáral,že plnim databázi až k prasknutí,následkem čehož může dojít ke zhroucení...fora jako myslim ..tak zatim

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 13:59
- Nahlásit

zbrnd
v čem podle Tebe?
jen jsem napsal, že to nevím, ale že vycházím z popisu oné knihy, v čem tam vidíš paušalizaci?

ne v tom, že vycházíš z popisu oné knihy, ale žes napsal tohle:

to že tomu někdo udělá takovouhle prezentaci, to ještě neznamená, že to je totál hovadina. Zda to tak je, nebo není, to zjistíš jedině, když si to přečteš.

ad ten Desenský, kterýho jsi tu zmiňoval - to že tomu mnozí podlehli,neznamená, že tomu podlehl celý svět. Mimochodem zrovna paradoxně, tohle co prezentoval, či prezentuje?? ani nevím, zda ještě funguje - vůbec nebyla žádná metodika a co to dokázalo udělat za paseku.

prostě to vypadá, že jde zase o prezentaci další všemocné výcvikové metody a to je IMO špatně

že to prostě vypadá, ale my to nevíme jistě a proto bychom si nejdřív měli zjistit o čem, že to je, než to odsoudíme.

jasný
naprosto. Popílit, vybetonovat, natřít nazeleno.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 18:09 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

davidkova renata
f telce to chodí.máš telku ,zlato? .
momentalne jednu ano, uz skoro rok(dokonce je tu zavedena i mesicne placena kabelovka), ale je nesmela, jeste se nezapnula a ja ji rozmazlovat nebudu

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 18:20 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

PetraK
ne v tom, že vycházíš z popisu oné knihy, ale žes napsal tohle:

Prostě tyhle kecy pro mě nesvědčí o ničem dobrým

no ale v tom zadnou pausalizaci nevidim ... dyk je to naopak specifikace...pise se tam o vycviku, o tom, ze to zarucene atd .....v cem ma bejt ta pausalizace? mozna teda zas vnimame jinak vyznam slova pausalizace , imo je to zevšeobecnění, ale to tam preci nedelam

to že tomu někdo udělá takovouhle prezentaci, to ještě neznamená, že to je totál hovadina. Zda to tak je, nebo není, to zjistíš jedině, když si to přečteš.
to ano, ale to jsem ti již odsouhlasil, že realitu jaký to je zjistím jedině, když si to přečtu....a já psal, že vycházím z popisu .... nejsem schopen vse zkouset na vlastni kuzi .... si predstav ze kupujes auto a oni ti reknou ze zere 20l 98N na 100km a ty si ho presto koupis a reknes, ze to nemusi byt prauda, tak to radej vyzkousis na vlastni kuzi jestli nahodou nezere mene, protoze by sis to taaak moc prala....jako ja netvrdim, ze to nemuzes takto udelat s tou knihou, ale nejspis ne se vsim to tak udelat stihnes tak ja proste reaguji na to, co tam o ty knize napsali no

ad ten Desenský, kterýho jsi tu zmiňoval - to že tomu mnozí podlehli,neznamená, že tomu podlehl celý svět. Mimochodem zrovna paradoxně, tohle co prezentoval, či prezentuje?? ani nevím, zda ještě funguje - vůbec nebyla žádná metodika a co to dokázalo udělat za paseku.
no to spatny, cim nasekal zlo bylo na stejnym zaklade...prezentoval ucinnou metodu kousani do rypaku a valeni na zada ..a ovce se v tom zhledly

že to prostě vypadá, ale my to nevíme jistě a proto bychom si nejdřív měli zjistit o čem, že to je, než to odsoudíme.
jak jsem jiz psal, je to indivindi, je to treba zjistovat prectenim nebudu ... ale Ty klidne muzes a ja klidne mohu psat, jak na me pusobi informace, ktera je o te knize zverjnena nebo ne?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 19:05
- Nahlásit

zbrnd
le je nesmela, jeste se nezapnula a ja ji rozmazlovat nebudu
ale chlap by měl udělat první krok di do toho ,zlato

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání