Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2014 09:59
- Nahlásit

zbrnd
třeba zde:
)))))) dobrý,tak tumáš něco v podobným duchu )))
https://www.youtube.com/watch?v=U-KWlytGplg&featur e=youtu.be
todle bylo pro mne psychopatický taky dost jakožto údajně výuka jak řešit psí strach..

zbrnd
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:05
- Nahlásit

davidkova renata
že za prachy by si někdo takhle nechal zku*vit psa,ale je to dost pravděpodobný v dnešní době
zlato...kde žiješ? nic ve zlým, ale jako fakt .... kdybys třeba viděla, na jaké úrovni komunikují bytosti, které za nemalé peníze učí ostatní lidi vystupovat a komunikovat s ostatními a dávat jim rady do života a podnikání, asi by ses nestačilo divit ....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:07
- Nahlásit

tak gůgl praví,že prej je to první serie z našeho školení..tak to potěš koštgě ,chudák pes

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:10
- Nahlásit

zbrnd
kdybys třeba viděla, na jaké úrovni komunikují bytosti, které za nemalé peníze učí ostatní lidi vystupovat a komunikovat s ostatními a dávat jim rady do života a podnikání, asi by ses nestačilo divit ....
ale tak já to tak trochu tušim..vono se to principielně nebude tak lišit od těch "výcvikářů"..jen to prostě nechápu,no..sem na to moc tupá nebo nevim..

zbrnd
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:12
- Nahlásit

davidkova renatatodle bylo pro mne psychopatický taky dost jakožto údajně výuka jak řešit psí strach..
ano ano dost podobný, jenže jaksi když takový perly pouštěj do světa přes National geographic, následky budou o dost horší, to jsem měl na mysli...

Hezký videjko taky no to Tvý....tak ale o tom je celý internet dnes...ono je to vidět i tady...velkokynologové se choděj předvádět, pznávaj množství obilí v granulích pohledem a tak...a vo tom to je....kdo se chce věnovat psům, věnuje se jim, kdo chce o tom kecat, chodí se věnovat psům na net...samo někdo stíhá obojí

zbrnd
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:17
- Nahlásit

davidkova renata
ale tak já to tak trochu tušim..vono se to principielně nebude tak lišit od těch "výcvikářů"..jen to prostě nechápu,no..sem na to moc tupá nebo nevim..
proč tupá..to jsem teda nechtěl napsat ani v nejmenším...já n¨jen chtěl upozornit, že je to tak se vším...konzum...a přeci nebudeme slovíčkařit, no ne? prostě to předvedeme a nemá smysl bazírovat na detajlech....takhle to psali v moudrý knize, tak to tak dělám tak proič o to neobohatit i ostatní.....co na tom,že jsem trotl, nepoznám, že psa nervím a že se mi možná taky za chvíli sesype...vet pak řekne, že jde o nezvladatelnou agresi, která vznikla bezdůvodně tak ho dám utratit bo co s ním a pak to obrečím s přáteli na netu a pořídím dalšího, proože bez psů jááá přece nemůůůžu žít, dyk je tak milujuuuu...typické ne?

birma
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:19
- Nahlásit

zbrnd
no tak hlavně zásadním výsledkem toho, co ta paní dělala bylo minimálně znejišťování psa

no to beze sporu, však jsem psala, že nechápu proč dělá, to co dělá a i kdyby tam nebylo víc chyb než špatné načasování, tak když jediná možnost jak říct psovi, co chceš je říct mu to ve správný okamžik a ty to budeš dělat blbě, tak pes logicky nebude vědět, co po něm chceš a to ho znejistí....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:20
- Nahlásit

zbrnd
hele zlato,to se ti bude líbit v návaznosti na to zač všechno sou lidi ochotný platit)))))))))) sem si vyjela další videjka z toho souboru a todle mne úplně rozstřelilo ))))))))))))myslim,že pro dnešek víc nedám,musim po pidikrůčkách si ty moudra dávkovat,nebo se úpa zhroutim bo se dostanu za práh .)))))) můžeš mi jako říct,nebo někdo,co je todle proboha za vědu,že se to musí vyučovat?nechápu nic už..
https://www.youtube.com/watch?v=TzM0nvlQPsY&list=P LE4E3514F27696CE2
do se chce věnovat psům, věnuje se jim, kdo chce o tom kecat, chodí se věnovat psům na net...samo někdo stíhá obojí
tak nebud nespravedlivej,někdo tu třeba tráví část pracovní doby,to by stejnak nebyl doma a nemoh se věnovat psům,to zas chápu,nejsem stachanovec zrovna .)))

birma
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:21
- Nahlásit

a pro změnu jedno video, co se mi líbí (návštěvnící seminářů pana doktora Šusty asi znají)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:29
- Nahlásit

birma
(návštěvnící seminářů pana doktora Šusty asi znají)
ne nejsem návštěvník ale znám ho..
jinak nemám náladu a čas to ted hledat,ale mě se třeba velmi líbí různý videa ze záchrany nejrůznějších ubohejch bezprizorních toulavejch psů(zahraniční mám na mysli ted)..na začátku je bud strachy šílenej pes co se snaží skočit do zdi anebo rafe jak postiženej vzteklinou a během pár okamžiků,fakt je to chvíle,se to zvíře uklidní a otočí o 180%..přitom to neni žádná věda,ty lidi co to dělaj sice budou do určitý míry vzdělaný,ale tuty to nejsou celoživotní návštěvníci seminářů,navíc na to maj fakt pár chvil a ne rok ..to mě baví a strašně ráda na to koukám,protože je to v zásadě strašně jednoduchý

zbrnd
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:48
- Nahlásit

birmano to beze sporu, však jsem psala, že nechápu proč dělá, to co dělá a i kdyby tam nebylo víc chyb než špatné načasování, tak když jediná možnost jak říct psovi, co chceš je říct mu to ve správný okamžik a ty to budeš dělat blbě, tak pes logicky nebude vědět, co po něm chceš a to ho znejistí....
jistě, tak mi to takhle ale přijde moc "vědecky" pojato...ve smyslu, že od první chvíle je vidět, že tam ta ženská tápe a ten pes to vnímá a je to tedy na něj přenášeno. Popisuješ to nejspíš správně, já to myslel tak, že ten princip toho špatného tam lze podat jednodušeji. Zas ono pro jednoho může být pochopitelnější jedno, pro druhýho druhý, to je taky prauda no

zbrnd
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:51
- Nahlásit

davidkova renata
tak nebud nespravedlivej,někdo tu třeba tráví část pracovní doby,to by stejnak nebyl doma a nemoh se věnovat psům,to zas chápu,nejsem stachanovec zrovna .)))
jistě, někdo tu zas ten čas třeba záměrně zabíjí ...nepopsal jsem to přesně...ještě jsem k tomu měl dopsat, jak to ti popsaní vnímají, je rozdíl se tu přijít odreagovat nebo se tu přijít radit/nechat si radit s myšlenkou že je to jako pro dobro psa a přitom plácat jedno co a nehledět na význam toho, co plácám

zbrnd
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:55 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

davidkova renata
a k tomu videu...35s mi stacilo ...typicka princezna, co po starani se o psa nad knihami a netovymi fory po trideni priprave zvedla zadnici ze zidle a jde rovnou ucit ostatni...nejlepsi referenci ¨je myslim ten pes samotny ... prijde mi, ze se chysta umrit nudou.

a je to taky typicky priklad toho, co furt tvrdim, lidi, kteri nemaji zaklady se kakaji do specialnich metod a postupu...zrovna tahle princezna ty zaklady fakt nema...ale jde ucit no kdyz je vetsina nasi spolecnosti absolutne tupa, uplatni se kazdy, kdo je ochotny udelat aspon neco ... a tak to funguje ve vsem...viz ty nase minule debaty na trochu odlisne tema.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:57
- Nahlásit

zbrnd
prijde mi, ze se chysta umrit nudou.

no a esi neumřel,žijou tam štastně a spokojeně dodnes )))))))))
du ven radši .)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2014 11:04
- Nahlásit

birma
já to nevím...ale nikde tam nevidím zadnou velkou abnormalitu v chovani toho psa ...nelibil se mu fotak ci kamera, byl ponekud nesvuj , ale tak myslim, ze tam proste neni nic, co by svedcilo o nejaky abnormalite, ale jinak proti tomu videu jako celku nic nemam, treba je tam ten pes proste nasazenej jako herec....proc ne, ucel to asi plni

Walda
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 01:39
- Nahlásit

davidkova renata

copak říkáte na tohle prej instruktážní video?

K tomu co jste napsali bych ještě dodal, že z té paní přímo cáká nejistota.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2014 09:08
- Nahlásit

Walda
K tomu co jste napsali bych ještě dodal, že z té paní přímo cáká nejistota.
Zjevně opomíjíte pane číst mé oduševnělé a totálně pravdopravdové vstupy neb já psal, že ona tápe a předtím i že znejišťuje psa(to jsem dokonce použil jako strohý základní dojem z videa) Tak a pan Walda to ode mne opsal a tvrdí, že to dodává. To v žádném případě nemohu souhlasit, musím se tvrdojistě ohradit a zvažuji občanskoprávní spor!!!!

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2014 01:14
- Nahlásit

davidkova renata

Četl jsem teď ten článek o moderních metodách výcviku a napadla mě souvislost s jedním místem rozhovoru se Šustou, na nějž sem dříve bylo dáno upozornění. Píše tam:

Koneckonců já jsem v USA viděl, jak přes klikr vysvětlovali v jedné firmě mexickým imigrantům bez znalosti anglištiny, co po nich chtějí za práci. A šlo to.

To je přesné, to je z klasické teorie výcviku přesné použití operantního podmiňování. Všichni víme, že to funguje, každý učil někdy štěně čůrat na povel.

Ale, že bych chtěl se po celý život domlouvat tímhle způsobem s kamarády, to tedy ne, je to zbytečně velká oklika:
"Jdeme na večer poezie? Nic. Jdeme do Národního na operu? Nic. Jdeme do hospody? KLIK, tady máš pivo."

Takže pokud bychom mluvili různými jazyky, asi bychom si vybrali ten, který by všem nejlíp vyhovoval, ten bysme se společně naučili, a v něm bysme se pak bavili.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2014 08:33
- Nahlásit

Walda
To je přesné, to je z klasické teorie výcviku přesné použití operantního podmiňování. Všichni víme, že to funguje, každý učil někdy štěně čůrat na povel.

Ale, že bych chtěl se po celý život domlouvat tímhle způsobem s kamarády, to tedy ne, je to zbytečně velká oklika:

asi jak pro koho

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2014 09:20 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Walda
každý učil někdy štěně čůrat na povel.
To podle mě není moc šťastný příklad. Samozřejmě je to zase o slovech a specifikacích toho, co by mělo být výsledkem takového učení. Podle mmě se ale takový cvik a míra jeho zvládnutí bude dost špatně vyhodnocovat.
Viděl jsem lidi, co tvrdili, že jim pes čůrá i kadí na povel, když vylezou z baráku. A jo často to tak bylo, ale jaksi blbě se to trénuje, pokud by to pes měl opravdu umět...na povel...třeba i v tramvaji. No protože když to tam neumí, je to podobný povel jako k noze,zvládaný jen cvičáku apod. A učit ho to v tý tramvaji by bylo složitý ani ne tak kvůli pasažerům, ale kvůli tomu, že když je pes tvyklej dostávat ten povel v nějakou dobu před barákem třeba, tak pak možná povel vykoná i kdž je nedostane a nebude se mu chtít čekat na trénink v tramvajce, leda pokud by měl zmáklej povel nekaď!

en bysme se společně naučili, a v něm bysme se pak bavili. a nebylo by to psíše tak, že bychom se naučil jazyk naši největší autority, protože bychom měli zájem ji rozumět?

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2014 10:12
- Nahlásit

zbrnd

To podle mě není moc šťastný příklad

Tak štěkání na povel, lepší?

že bychom se naučil jazyk naši největší autority, protože bychom měli zájem ji rozumět?
To je přístup pozitivního posilování - naučím tě, jak spolu budem mluvit. Tedy já, autorita nad zvířetem.
Pro mě je bližší to, co jsem napsal.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2014 12:21
- Nahlásit

Walda
Tak štěkání na povel, lepší?
Asi ano. Domyslím to, až se zcela vzbudím

naučím tě, jak spolu budem mluvit.
no já měl na mysli prostě spíš "snažím se rozumět tvým myšlenkám, abych se jimi mohl řídit"

já reagoval na tohle:
Takže pokud bychom mluvili různými jazyky, asi bychom si vybrali ten, který by všem nejlíp vyhovoval, ten bysme se společně naučili, a v něm bysme se pak bavili.
spíš jsem "narážel" na možnost, že by to třeba nebylo o dohodě, ale o snaze přežít a tedy přizpůsobit se komunikaci šéfa, vůdce.

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2014 15:39
- Nahlásit

zbrnd

o snaze přežít a tedy přizpůsobit se komunikaci šéfa, vůdce.

No jasně, tuhle tendenci má pes vždycky, když k tomu dostane šanci. Myslím, že psi si neustále trasformují naše chování a naší komunikaci do psovské podoby a touhle cestou se tomu snaží porozumět. Takže čim víc a líp jim v tom vyjdeme vstříc, tim lepší je výsledek.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2014 18:39
- Nahlásit

Walda
aha...tak ja se zas vratim k tamtomu :
Já myslím, že takhle to moc nefunguje....to je prostě jedna z lidskejch lží, že tohle je pro nás přirozenej postup a mnohdy ho i chybně přisuzujeme některým zvířatům. Sami si pak sobě lžeme, že jsme schopni se dohodnout neb jsme přeci lidé...úplně stejně jako si lžeme s morálkou a pod....samý propagandistický lži to jsou

wami
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2014 12:26
- Nahlásit

--- reklama na jednu akci ---
kterou nepořádám já, jen vím, že bude super ;)

Pokud se chcete o principech učení zvířat dovědět víc, a vyzkoušet si to klikání na vlastní kůži, přitom se pobavit, poučit a zlepšit si načasování, pojeďte ke kamarádům slovákům na tzv. Chicken camp
A proč kuřata? Protože ze všech zvířat se učí nejrychleji a nejsnadněji generalizují ;)

více info zde:
http://www.brzov.sk/sk/event/chicken-camp/

--- konec reklamy ---

zbrnd
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2014 13:56
- Nahlásit

Chicken camp
September 27 @ 9:00 am - September 28 @ 5:00 pm | 115-215
Kot-ko dáááág.

Nepořádá to Biluška?

Walda
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2014 09:59
- Nahlásit

V Psu příteli člověka č.7 je článek Františka Šusty o zvládání stresu u psů prostřednictvím pozitivního posilování.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2014 11:05
- Nahlásit

Walda
už sem ho četla ))))))

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2014 11:35 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Walda
klik (ale odměnit se musíš sám)
edit: ale proč si sem nenapsal i ty výhrady ke článku, to fakt nechápu,

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2014 12:31 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

kachna_

(ale odměnit se musíš sám)

to ani nemusíš, některý činnostě jsou samoodměňovací, on už se sám odměnil

ku, to fakt nechápu,

a jááá jooo, a jáá joooo tralaláá, tralaláá, jů to sem se zasmála! (edit - nevím, jestli znáš ten večerníček, odkud tohle je - edituju, protože mě dodatečně ještě napadlo, že ten popěvěk možná kachna nezná, tak proto, to jen na vysvětlenou, nic se nezměnilo, jen dopsalo, obsah zůstává stejný )

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání