Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
Vero
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2014 12:49
- Nahlásit

No to sem se toho dověděla, že sem teď úpa nejchytřejší.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2014 13:23
- Nahlásit

Vero

No to sem se toho dověděla, že sem teď úpa nejchytřejší.

Už zas provokuješ? Píšu snad já, že jsem Vero?

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2014 17:19 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

zbrnd
tak když už se prt dozvím, aspoň si zaprovokuju, ni?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2014 17:59
- Nahlásit

Vero
hm, ale to neni seriozni. To bych treba ja nikdy neudelal. Je treba se snazit bytostem pomahat, povznaset je na vyssi uroven a tak ni?

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2014 18:01 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

zbrnd
To bych treba ja nikdy neudelal.

a co jiného už by tě činilo nadbůchem než to, žes lepší než my ostatní? tagže to byl vode mě jeden z četných dobrých skutků, víme?! tak!

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2014 18:03
- Nahlásit

Vero
dobre skutky jsou jedine ty me a to at uz jsou jakekoliv

Walda
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2014 23:17
- Nahlásit

Doporučuju knihu - John Bradshaw: Cesta do psí mysli

A když se mě budete zase ptát, proč to dávám sem, tak proto, že byste si jí měli přečíst.

Neumi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 07:10
- Nahlásit

A když se mě budete zase ptát, proč to dávám sem, tak proto, že byste si jí měli přečíst
Waldo, a proč stojí za to si ji přečíst? Přišlo mi na ni upozornění, tak jestli to fakt stojí za to....

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 09:56
- Nahlásit

Neumi

proč stojí za to si ji přečíst?

No je to opravdu o tom, o čem je její název, v originále se jmenuje Dog Sense.
Shrnuje výsledky autorova historického výzkumu vývoje domestikovaných psů, hlavně z antrozoologického pohledu, ukazuje, kde má cenu hledat analogie pro lepší možnost pochopení a srovnámí. Je tam i pár etologických výzkumů.

Podle mě, pro toho, koho zajímá a snaží se pochopit, co se v těch chlupatejch hlavách děje, je tam dost zajímavých informací z jiných pohledů, než se dá dočíst jinde.
A hlavně je tam dost poznámek o tom, co nejvíc zajímá mě - o možnostech co nejpřímější a nejsrozumitelnější komunikace (pro obě strany) mezi lidma a psama.

birma
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 13:40
- Nahlásit

chystaný titul od Plotu mě donutil vytáhnout zapadlé téma.
Viděla jsem na jednom semináři videa z takhle vedeného tréninku a bylo to víc než zajímavé, tak jen chci upozornit, že budou už i u nás informace

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 13:45
- Nahlásit

birma

hm - to by mě zajímalo docela. Páč Rumíček má myslím, docela tendence napodobovat určitý činnosti po nás - třeba zrovna pokládání tlapy na něco, či v práci s tlapkama obecně. Jsem ani nevěděla, že se někdo pohybuje tímhle směrem . Nám to přišlo jako zajímavý a spíš výjimečný, ale je pravda, že když si vzpomenu na to video od Miklosiho, tak zas co se divím.. no. prozkoumám. dík.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 13:47
- Nahlásit

birma
Mezi kynology dlouho převládal názor, že psy nelze cvičit napodobováním. Až studie vědeckého týmu dr. Ádáma Miklósiho dokázala, že psi umí odkoukat nové druhy chování nejen od svých chlupatých druhů, ale i od lidí.
tak akurát, že je to jako většina jiných věcí otázka míry .... takže zase bude spousta psů chudáky, aby si pár dementů dokázalo své ....

birma
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 13:48
- Nahlásit

PetraK
já mám za to, že jsem viděla videa na semináři u Wami a to byla fakt bomba - člověk třeba dvakrát obešel židli a pak si na ní sedl, vrátil se ke psu, řekl mu, ať to zopakuje a pes v klidu šel, obešel židli a pak si na ní sedl. Zírala jsem jak telemanovy vrata

birma
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 13:49
- Nahlásit

zbrnd
takže zase bude spousta psů chudáky, aby si pár dementů dokázalo své ....
člověk, kterej si potřebuje dokazovat svoje přes psa bude mít nejspíš psa chudáka ať bude používat jakoukoliv metodiku.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 13:51
- Nahlásit

birma
člověk, kterej si potřebuje dokazovat svoje přes psa bude mít nejspíš psa chudáka ať bude používat jakoukoliv metodiku.

Proto je lepší, když se k žádné nedostane.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 13:53
- Nahlásit

birma to byla fakt bomba - člověk třeba dvakrát obešel židli a pak si na ní sedl, vrátil se ke psu, řekl mu, ať to zopakuje a pes v klidu šel, obešel židli a pak si na ní sedl
na to je ale lepsi rc model nez pes, je spolehlivejsi

birma
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 13:54
- Nahlásit

zbrnd
Proto je lepší, když se k žádné nedostane
že jako bude vyrůstat izolovanej od všech psů a lidí a v životě k němu neprosákne žádná informace o psech až do doby, kdy si ho pořídí? Podle mě by bylo lepší, kdyby se takoví lidi nedostali ke psům, než aby se nedostávali k metodikám

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 14:07
- Nahlásit

na jednu stranu se brojí proti cirkusům a na stranu druhou se stále z více psů (koček, králíčků, morčat...) dělají cirkusáci.
Chápu výchovu psa (v lidském světě nutnost), dovedu akceptovat nutnost loveckého (služebního, asistenčního...) výcviku, líbí se mi některé hry se psy... ale čeho je moc, toho je příliš.

birma
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 14:09
- Nahlásit

Xerxová
bych řekla, že proti cirkusům se brojí spíš z toho důvodu, jakým způsobem jsou tam zvířata držená a učená, než pro to co tam předvádí.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 14:11
- Nahlásit

birma
že jako bude vyrůstat izolovanej od všech psů a lidí a v životě k němu neprosákne žádná informace o psech až do doby, kdy si ho pořídí?
To fakt nevím, nad tím jsem zatím nepřemejšlel, hnutí müsli tímto směrem jsem zatím neměl.

Podle mě by bylo lepší, kdyby se takoví lidi nedostali ke psům
To jistě i proto by se měli knihy o psech spálit.

než aby se nedostávali k metodikám
ano, pravda nicméněně já netušil, že chceš srovnávat i další možnosti vedoucí k tomu, o čem jsem psal.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 14:13
- Nahlásit

birmabych řekla, že proti cirkusům se brojí spíš z toho důvodu, jakým způsobem jsou tam zvířata držená a učená, než pro to co tam předvádí.
Fakt, takže pokud jsou tam na ně hodný, je to podle Tebe OK? A ZOO jsou tedy asi taky OK, jo?

birma
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 14:17
- Nahlásit

zbrnd
nad tím jsem zatím nepřemejšlel, hnutí müsli tímto směrem jsem zatím neměl.
vyznělo to tak, protože veškerou informaci si ve výsledku můžeš vyložit jako nějakou metodiku
pokud jsou tam na ně hodný, je to podle Tebe OK? A ZOO jsou tedy asi taky OK, jo?
pokud má zvíře dobrý podmínky k životu (dostatečnej prostor, mentální stimulaci a další věci), tak pro mě jo. Rozhodně si nemyslim, že je chudinka malá jen proto, že něco umí, nebo proto, že to předvádí a někdo se na něj u toho dívá. Rozhodně si nemyslím, že by si to zvíře řekla "tý jo já chudinka se tady takhle ztrapňuju a dělám opičky, vždyť to uráží mou důstojnost".

Walda
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 14:18
- Nahlásit

birma

chystaný titul od Plotu

Díky, to je zajímavý.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 14:20
- Nahlásit

Xerxová

ale čeho je moc, toho je příliš.

proč? však jsi znala Ešusa, všechny tyhle hovadiny ho bavily, stejně tak Bubici a Štajnidlo. Je to něco jiného - nebo tedy u nás je to něco jiného, než těch pár klasických povelů, které jsou opravdovou nutností, tohle je věc, kdy se oni neuvěřitelně baví (a případně vymýšlejí ještě svoje vlastní varianty )

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 14:45
- Nahlásit

PetraK když si sama vymýšlíš kravinky, které tobě a tvým psům vyhovují, baví vás, sedí vám... tak mi to vůbec neva. Jakmile začneme dělat vědu, metodiky... je to pro mě o něčem jiném. O tom, že to stejným (a zaručeně správným) postupem budeme "nutit" i těm, kterým to není vlastní. Ne každý je takový cirkusák jako ty
A budeme soutěžit, kdo ze psů lépe oběhne židli a lépe si sedne - co nejblíže tomu, jak seděl páník... a budeme chtít soutěžit a vítězit... a přestane to být sranda. Pro všechny ne, ale pro hodně psů bohužel ano - protože jejich ctižádost nebude taková, jako jejich páníků.
Chňápeš mě, jak to myslím ???

birma
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 14:52
- Nahlásit

Xerxová
A co ti psi, pro který neni sranda dvakrát obejít blok a tohle by je bavilo a zas to nebere páníčka? (řekla bych, že takových potkávám mnohem víc než těch o kterých píšeš ty)

birma
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 14:54
- Nahlásit

Xerxová
budeme soutěžit, kdo ze psů lépe oběhne židli a lépe si sedne - co nejblíže tomu, jak seděl páník... a budeme chtít soutěžit a vítězit... a přestane to být sranda
bych řekla, že zrovna v tomhle ani do budoucna nepůjde o soutěže, jako spíš o to, že některé věci se špatně učí a pro fajnšmekry to může být dobrá pomůcka. Většina majitelů psů nikdy nezjistí, že něco takového existuje

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 14:56
- Nahlásit

Xerxová

Jakmile začneme dělat vědu, metodiky... je to pro mě o něčem jiném. O

no jo, ale........... když o tom nikdo nic nenapíše, tak se to ti, co se zajímají, jako já nebudou mít šanci nikdy dozvědět. Rumíčkovo chování nás zaujalo, i jsme ho párkrát podpořili, on se chytá, nenapadne tě, že to půjde dělat líp a že to není náhoda. To bys nemohla vydávat vůbec nic. To tohle můžeš napsat třeba i u knížky Franty Šusty, o dalších knížkách za který já jsem ráda, že jsou.

Chňápeš mě, jak to myslím ???

moc ne, protože cokoliv co se napíše, udělá, může být špatně použito. A já jsem třeba za věci - ty přínosné - ohledně pozitivky a rozvíjení myšlení psů - hrozně ráda, protože lidé díky tomu dneska konečně opouštějí starý a drsný metody výcviku a výchovy.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 15:01
- Nahlásit

Xerxová

hele a navíc, tady jde o to jakým způsobem něco učíš, a ne co učíš. Tzn, že touhle cestou může být učení něčeho pro některého psa mnohem jednodušš -vïz Rumíček.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2015 17:37
- Nahlásit

Xerxová
Tak už teď vídám na loukách lidi co mají rozestavenou nějakou prolejzačku nebo tak, prostě ňáký agility a fakt to hrozně řešej, je tady jeden kluk, co to bere děsně vážně, zřejmě se chystá na nějakou soutěž, ale že by byl pes až tak nadšenej, to mi nepřijde. Chtěl by se i normálně "bavit" s ostatními psy, ale to má smůlu, prostě pilujou sestavu. Tak to je pro mě taky moc, jako hezký, pes se soustředí, ale nenechat ho jen tak být psem, když by zrovna chtěl je škoda.

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání