Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 09:26
- Nahlásit

Walda
Tohle mi právě vadí. Proč? Vím, že to je nadsázka, ale napsala jsi to. Tenhle zaťatý přístup je naprosto zbytečný.

ale to není zaťatý přístup, to je holé konstatování faktu

Vero

Třeba by se i někdy nějak shodli, kdyby se vynechaly všechny ironické až agresivní a osobní nevěcné tóny.

přesně, páč ono to pak je o tom, že jak se do lesa volá, tak se halt z lesa ozve.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 09:29
- Nahlásit

Walda
Psíček II si to taky jistě ráda přečte.

ano, protože Psíček II má stejnej názor jako RaduM

Walda
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 09:56
- Nahlásit

PetraK

Psíček II má stejnej názor jako RaduM

Znamená to, že se taky podepisuješ pod tohle:

moje představa o pozitivnu zahrnuje korekce a v případě nutnosti i správně použitý trest. Nejsem fanatická vyznavačka "Pozitivní motivace" kdy se dodržuje 150 základních principů a jak jeden vynechám, tak to nefunguje a nedej bože, že bych na psa "šáhla".

Tak to je skvělé. Dámy a pánové, máme tu další záblesk normality.

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 10:07
- Nahlásit

Walda
Dámy a pánové, máme tu další záblesk normality

???
proč taková ironie? copak tady píšou vyznavači fanatického dodržování "50 základních principů a jak jeden vynechám, tak to nefunguje a nedej bože, že bych na psa "šáhla"?

za sebe, vidím to stejně jak RaduM a mám pořád dojem, že v té debatě šlo původně o něco jinýho

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 10:09
- Nahlásit

Jo a i já mám dojem, že tady zatím nikdo nepopsal žádný hození do vody.

Neumi
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 10:12 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit

Pastevce jsem do vody ani házet nemusela, spad si tam trouba sám a jak rychle zjistil, že umí plavat - a bez pidikrůčků!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 10:15
- Nahlásit

Vero
Jo a i já mám dojem, že tady zatím nikdo nepopsal žádný hození do vody.

tak to je zajímavý rozuzlení

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 10:16 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Vero

proč taková ironie?

protože asi nic jiného čekat nelze.
Kdyby si místo toho ajronizování , Walda DOOPRAVDY přečetl co jsem tu kdy psala, co si o pozitivnu myslím a jak si ho já sama osobně jedu v praxi, tak by něco takovýho těžko napsal, ale co jaksi asi čekat. Jen mě to nějak překvapuje. ale to bude asi tou neshodou okolo elektrifikace kdysi a ač Walda nechápe, proč se barf a granule nedohodnou,nějak se mu to nepovedlo zrovinka třeba u tý elektrifikace a ted' se to asi veze nebo co, jinak to nechápu. Což je ale venkoncem jedno a mi i fučík. Když se někdo vyžívá takovým způsobem, jako to teď Walda předvádí, posouvá to moje mínění o něm zcela do jinam.

A NEPRŠÍÍ HURÁÁ, ,tak už to tady snad dlouho trvat nebude.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 10:26
- Nahlásit

http://www.novinky.cz/domaci/304055-slunce-se-ukaz e-az-v-nedeli-mohou-prijit-dalsi-bourky.html

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 10:39
- Nahlásit

davidkova renata
http://www.novinky.cz/domaci/304055-slunce-se-uka z e-az-v-nedeli-mohou-prijit-dalsi-bourky.html

eh tohleto ale vůbec není pozitivní motivování k ničemu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 10:42
- Nahlásit

Vero
eh tohleto ale vůbec není pozitivní motivování k ničemu.

já to furt řikám, že se to tu posunulo jinam

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 10:42
- Nahlásit

Vero
to ne,to naprostej souhlas..jen ,že radovat se z ustávání srážek bylo jaksi předčasný

Walda
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 11:46
- Nahlásit

Vero

proč taková ironie?

To nebyla ironie.
Mě fakt potěšilo, že RaduM konečně krátce popsala, jak to vidí, že občas použije korekci i trest. A Petra K se ktomu přístupu přihlásila.

PetraK

Kdyby si místo toho ajronizování , Walda DOOPRAVDY přečetl co jsem tu kdy psala, co si o pozitivnu myslím a jak si ho já sama osobně jedu v praxi, tak by něco takovýho těžko napsal, ale co jaksi asi čekat. Jen mě to nějak překvapuje. ale to bude asi tou neshodou okolo elektrifikace kdysi a ač Walda nechápe, proč se barf a granule nedohodnou,nějak se mu to nepovedlo zrovinka třeba u tý elektrifikace a ted' se to asi veze nebo co, jinak to nechápu. Což je ale venkoncem jedno a mi i fučík. Když se někdo vyžívá takovým způsobem, jako to teď Walda předvádí, posouvá to moje mínění o něm zcela do jinam.

Co to je?

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 12:09
- Nahlásit

Walda

Co to je?

ale nic milý Waldo, to jen větříček, toho si nevšímej. Ale hlavně jsem to nepsala tobě, ale Vero, neb tento způsob komunikace, který zde nastal mě nebaví a tak už v tom dál nejedu.

RaduM
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 12:19
- Nahlásit

Walda
že občas použije korekci i trest
Napsala jsem, že v mé představě o pozitivnu je korekce a správně použitý trest, nikoliv že je praktikuji Protože já jsem si jistá, že bych v mnoha případech trest správně nepoužila a tudíž by to nikam nevedlo.

Walda
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 12:43 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

PetraK

to jen větříček

Taky mi to připadá spíš jako průvan v mozku, než jako text, který má hlavu a patu.

RaduM

v mé představě o pozitivnu je korekce a správně použitý trest, nikoliv že je praktikuji

Co, že by se záblesk nekonal? Tak aspoň v těch představách.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 12:48
- Nahlásit

RaduM

trest správně nepoužila

zkusím se přes tohle oslím můstkem vrátit do normální debaty - četla jsem tuhle , a bohuže ovšem sklerotik vůbec nevím kde článek o takových těch trestech nevědomých - kdy kupříkladu pes něco dobře udělá - myšleno požadovanou činnost, zazvoní telefon, a člověčí reakce se přepne k tomu tomu telefonu, pozornost - která měla v ten moment být věnována psu a byla by pro něj i určitou odměnou, je fuč a pes nechápe, proč když dobře konal je naše reakce opačná a v podstatě ho člověk "potrestá" tím, že mu svou pozornost odepře. Nebo u dveří, kdy pes ať už vídá, nebo odhání návštěvu, tak v momentě, kdy vykoná co má - tzn, buď drží kušnu, nebo sedí, či je na místě podle toho co je požadováno, tak to lidé mají tendenci vypustit a věnovat se návštěvě.

další co se tam zmínilo bylo to, že lidé často na procházkách třeba věnují psu pozornost v momentě až když zlobí - tedy zlobí podle lidských měřítek, ale jinak jedná podle toho jak ho příroda sestavila - tedy běží za kámošem, haraší se sousedovic fenkou, požírá exkrementy - ale v momentě kdy ten pes jede podle našich představ, a to sám od sebe, aniž bychom jeho chování museli nějak opravit, či ho na sebe upozornit tak prt, A přitom se to při učení právě dá skvěle využít a psa v tom správným podpořit ještě dřív, než se to posune někam jinam. A to je pak ta cesta, že se pes třeba začne sám "ptát" jestli za tím psem může běžet, nemusím ho ani v momentě, kdy má svoje volno já sama zastavit (aby se třeba zjistilo, zda ten blížíci se pes a pán jsou ke kontaktu vhodní ) . Líbí se mi, že to celý vede k vzájemný komunikaci, ne k tomu, že ten pes musí být "veden" nebo jak bych to řekla.
(jen teda nevím, jestli jsem to, co tam psali, nějak srozumitelně sesumírovala )

Neumi
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 13:03
- Nahlásit

PetraK
četla jsem tuhle , a bohuže ovšem sklerotik vůbec nevím kde

Řekla bych, že tady :

http://www.dogsmagazin.cz/dogs/vycvik/psi-psycholo gie/pozitivni-motivace-iv-aneb-nevedome-tresty/

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 13:03
- Nahlásit

Walda
určitě to na semináři bylo zmíněno- i v rámci pozitivní motivace se používají tresty - přesněji řečeno negativní tresty.

RaduM
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 13:09
- Nahlásit

PetraK
Četla či slyšela (už nevím) jsem o obojím To s tím přerušením lekce je dokonce v pravidlech Karen Pryor, že nemáme bezdůvodně přerušovat lekci, že to ten pes chápe jako trest. Takže ho často trestáme ve chvíli, kdy vlastně dělá něco, co chceme. Jenže já si tohle věšinou uvědomím až zpětně

Ad 2, to bych řekla je normální lidská vlastnost ve výchově nejen psů. Prostě člověk má tendenci vždycky vidět to špatné a to dobré brát jako samozřejmost. Bohužel. Ale já se snažím průběžně odměňovat to, že drží určitou vzdálenost, která mi vyhovuje, to že na mě čeká u silnice, aniž bych mu řekla, že očůrává jen rostlinstvo, nikoliv majetek, že vyčkává na moje svolení, když potkáme známého psa atd. Je toho spousta, co odměnit, jen člověk musí chtít.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 13:13
- Nahlásit

Walda

Taky mi to připadá spíš jako průvan v mozku

určitě milý Waldo, já bych řekla, že jsem přímo bezmozek, abych se tak držela linie, kterou jsi mi mým přejmenováním nastínil a tím pádem i použitého názvosloví

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 13:13
- Nahlásit

RaduM
nikoliv že je praktikuji

nikdy psovi ani neřekneš "ne" nebo "tohle je špatně"?

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 13:22
- Nahlásit

Vero
nikdy psovi ani neřekneš "ne" nebo "tohle je špatně"?
v rámci poz. upevňování někdo tyhle signály používá, ale během výcviku, aby psu naznačil, že tudy cesta nevede. ale pro psa to neznamená trest nebo tak.
prostě se vychází z toho, že lepší než zakazovat, je formovat chování a psa naučit ne co je špatně, ale co je dobře.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 13:25
- Nahlásit

RaduM

To s tím přerušením lekce je dokonce v pravidlech Karen Pryor, že nemáme bezdůvodně přerušovat lekci, že to ten pes chápe jako trest. Takže ho často trestáme ve chvíli, kdy vlastně dělá něco, co chceme. Jenže já si tohle věšinou uvědomím až zpětně

ano, tam to bylo takhle nějak obecně a to co zmiňuje Neumi
je myslím i to co jsem četla.

Já si tedy tohle hlídám a hodně a jak jsem zpětně zjistila , tak nějak podvědomě úplně od začátku (ale jasně, že člověk se neuhlídá na 100%),

normální lidská vlastnost ve výchově nejen psů.

to máš smutnou pravdu.
já jsem teda ten typ co je hodně chválící a odměňovací, nicméně ale než jsem si třeba přečetla další věci, nenapadlo mě to, jak se to dá právě využít hrozně moc v tom běžném civilním provozu a dotáhnout to až takhle. Fakt mě děsně štve, že tohle jsem nemohla znát dřív. Heh a je vidět, jak to celý ale pomohlo i třeba i Brtníkovi, kterej na základě toho jak jsem z toho byla nadšená časem podstatně změnil svůj náhled na to, jak ke zvířeně přistupovat. Ne že by přistupoval špatně, ale měl tak takový ty klasický představy o výchově /o výcviku prt /, ty jsem mu nabourala hned když přišel Ešus k nám domů a postupem času přehnětla už definitivně

RaduM
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 13:32
- Nahlásit

Vero
"ne" nebo "tohle je špatně"?

Myslim že ne. Možná nevědomě. Ale spíš ho oslovím a on přesune pozornost. Fuj máme třeba naučené od mala, ale už jsem ho hodně dlouho nepoužila, ale to bude tím, že to není třeba
Bavím se samozřejmě stále o učení a výchově, nebavím se o situaci, kterou nemám pod kontrolou a potřebuju okamžitě zasáhnout, pak šáhnu k čemukoliv, co je v zájmu všech zúčastněných.

RaduM
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 13:41 - Změnil/a: RaduM
- Nahlásit

PetraK
tak nějak podvědomě úplně od začátku
Tak to máš štěstí Já třeba běžně přerušovala lekci, když jsme cvičili ve chvíli, kdy přišel manžel z práce a vůbec mě dřív nenapadlo, že ho vlastně trestám ve chvíli, kdy něco dělá dobře. I když to je otázka, pač on je nadšen příchodem páníka

Taky se snažím hodně chválit a odměňovat, nejen ve výchově psa. Ale úplně moje přirozenost to asi nebude Ale oproti jiným jsem na tom ještě dobře
Já když čtu Karen Pryor, mám nutkání tam jednu pasáž podtrhat a pak dát knížku tátovi. Pač tam je přesně napsáno, že takové to "Ty nikdy nezavoláš" snižuje pravděpodobnost, že příště zavolám. Naopak "Já tě tak rád slyším" by pravděpodobnost zvedlo. Takže teď už mu nevolám vůbec, protože tím negativním posilováním z jeho strany to moje chování vymizelo

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 14:18
- Nahlásit

RaduM

když jsme cvičili ve chvíli, kdy přišel manžel z práce a

no to vůbec, u nás se fšichni rozčilujou, že se jim zdá, že jsou v pozornosti až za zvířetem - třebas neotevřu dveře, když zvoní máma, dokud se Ešus neuklidní, takže musela počkat, nebo když budu cvičit a přijde Brtnik,t ak ho tak jako odmávnu na pozdrav, ale pozornost je upřena na co to právě děláme.

"Ty nikdy nezavoláš" snižuje pravděpodobnost, že příště zavolám. Naopak "Já tě tak rád slyším" by pravděpodobnost zvedlo.

znáááááám. ale ........ člověče máma to nějak říkat přestala - poté, když jsem jí řekla, že takovouhle podobnou větu ještě jednou zopakuje a já to fakt udělám . Ovšem je to čistě nepozitivní z mé strany . Ale nebylo to ohledně telefonování, něco podobnýho. Teď bych tohle potřebovala nasadit na situaci, že má drahá máteř odělá vyrvál i po sousedech, když se její dospělá prastará dcera proti jejímu očekávání nevyskytuje JEŠTĚ!!! v sedm večer doma a to jen proto, že jsem řekla, že dneska je mi na nic a tak očekávala, že oproti jindy, nebudu v polích do večera, ale budu parkovat doma. A co víc, nebyl doma ani ten Brtník, určitě se něco muselo stát! stalo se fakt něco hroznýho- dlouhá procházka zakončená nefiltrovanou dvanáctkou . tož jak teď pozitivně tohle odstranit? Nemyslím ty procházky zakončený dvanáctkou, ale reakce matky, která si nevšimla, že má dceru dospělou, vdanou a s takovou náturou a životem, že naopak není normální aby v sedm doma byla

RaduM
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 14:24
- Nahlásit

PetraK
tož jak teď pozitivně tohle odstranit?
Musíš pidikrůčkovat přece...a ty si dáš hned dvanáctku Kdybys začla desítkou, šlo by to určitě líp
A pak taky, určitě neodměňuješ, když neremcá, no? Přiznej se

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 14:29
- Nahlásit

RaduM

Musíš pidikrůčkovat přece...a ty si dáš hned dvanáctku Kdybys začla desítkou, šlo by to určitě líp

bože ty jsi jemen!!! mělo mě to kurňa hned napadnout

A pak taky, určitě neodměňuješ, když neremcá, no? Přiznej se

hmmmmmm, přemejšlím............. dá se jako odměna brát nečekanej pugét jen tak, když člověk přinese nákup. jen tak pro radost? Je to odměna, nebo pozornost? eeeeeeeejch pozornost = odměna, že? A jsme doma. tak jo odměňuju. A taky napíšu třeba SMS, že Mámo mám tě rádo. pravda ne každej den, ale zase abych jí nerozmazlila, ne?

RaduM
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 14:45
- Nahlásit

PetraK
nečekanej pugét jen tak
Jestli bys jí neměla vysvětlit, co má doma za poklad A víš jak, jestli ono to remcání funguje a ty příště přijdeš včas, tak ona to příště použije zas, pač to zafungovalo a tudíž bylo odměněno

Já bych se do převýchovy rodičovstva nepouštěla, je to nevděčná a náročná práce, mám s tím zkušenost Tož ale já dělám určo něco špatně, už to, že to dělám z donucení je totiž špatně.

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání