| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 12:06
- Nahlásit
marta sam
Dělá Píp srandu dufám
dostalááá hooo!! . Dělá. ačkoliv někdy si myslí, že to tak stejně dopadne
Bo já nepsal, že se to týká fšeckých, nicméně stojím si zatím, co jsem napsal.
vona chápe, cháápe, i když má HáPé. a i chápu, co jste měl na mysli. Já vidím několikero lidí, kteří o klikru a věcech kolem toho, psali fanaticky jako o hovadině - stejně tak jako o krmení masem (mám takový pocit, že to je taková totožná skupina ) a dneska stejně fanaticky jedou klikr a pozitivno , a děsně barfujou, jsou ftipný. Mně klikr a halvně to kolem bavil a baví, právě proto, že to baví zvěř, jakoukoliv zvěř, neměla jsem možnost to zkoušet na kosatce, stačil mi Kostičik, s tím se dá dohodnout ještě hůř než s kosatkou .
|
marta sam
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 12:13
- Nahlásit
mám takový pocit, že to je taková totožná skupina
-----
ano, týká se to i všeho možného dalšího ...
Tak když to baví, proč ne, to je jasný, já taky nejsem odpůrcem klikru ze zásady. Jen nemám toleranci pro fanatické a fanatismu naslouchající bytosti.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 12:22
- Nahlásit
marta sam
je jasný, já taky nejsem odpůrcem klikru ze zásady. Jen nemám toleranci pro fanatické a fanatismu naslouchající bytosti.
i tohle chápu. je možný, že kdybych si cestu ke klikru nenašla tak nějak sama a navíc v době, kdy se tu o něm pramálo vědělo a každej tím pohrdal, tak možná mně to, při mojí povaze , a priori taky neosloví , nerada jedu v davu, ale i když tady by to asi bylo něco jinýho, zajímají mě takovýhle věci, líbí se mi poznávat zvěř. A štve mě, že jsem pořádnou možnost neměla kdysi dávno už. pro mě je fascinující vidět, jak se zvíře "zjinačí" , když dostane prostor pro "vlastní kreativitu".
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 12:27
- Nahlásit
davidkova renata
No jo, když u tý neteře je to těžký, pač rodiče to přes koleno nelámou, ty na to jdou dobře, jenže se najdou lidi, kteří i přes žádost rodičů nedbají, pač mají dojem, že ví všechno nejlíp... a oni jsou měkejši a takovou osobu neseřvou.
Ale myslim, že se v zásadě chápeme ;)
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 12:33
- Nahlásit
pro mě je fascinující vidět, jak se zvíře "zjinačí" , když dostane prostor pro "vlastní kreativitu".
To jo, a můj mladej k tomu rozvoji fascinující (a zničující)kreativity nepotřebuje ani klikr!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 12:35
- Nahlásit
Neumi
(a zničující)kreativity nepotřebuje ani klikr
to je ten vyšší levl
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 13:30
- Nahlásit
PetraK
ale to je "jejich" masakr, jejich pravidla,jejich zvyky. my to dost posunuli si myslím teda.
Jasně, tak v rom budem pokračovat, hledat lepší cestu a dělat ze psů čím dál víc čtyřnohý chlupatý lidi.
Tak to teda ne. Právě se snažím co nejvíc pochopit jak to mezi sebou mají, nic novýho nevymejšlet a používat to, co je jim přirozený.
..Nevím, zda vysvětluju dobře to , co mám na mysli
Já myslím, že to vysvětluješ dobře, jen ti právě není dost jasný, jak to smečkování funguje.
....je mu jinak psí společnost nepříjemná, ne? .....
si trvám na tom, že jsou psi, kterým to takhle příemný není a nebude. to je prostě věc názoru, tož co?
Jako že jsou psi, kterým není příjemný bejt ve smečce? To je konina.
Jsou jen psi, kteří lidským přičiněním neměli možnost správnou smečku poznat, a proto se toho bojí a reagujou více méně patologicky.
Žádnej pes se z uvedení do stabilní psí smečky nemůže ještě víc rozsypat, než je do teď.
jsou opravdu psi, kterým je třeba hrrr kontakt druhého psa velmi nepříjemný.
Vyrovnaná mečka se nechová Hrrrr. Právě proto je vyrovnaná. Chová se přirozeně a srozumitelně.
davidkova renata
byla to první její vychajda tohoto typu..pokud by se na níš lo po pidikrůčkách,tak ti garantuju že bys na tom samým místě stála eště ted. ...ani nenaznačilo nic z toho co předváděla do tý doby a předvádí i ted..
Vo tom to je. A stabilita přitomnejch lidí je stejně tak důležitá, jako přítomnejch psů.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 13:39
- Nahlásit
Walda
dělat ze psů čím dál víc čtyřnohý chlupatý lidi.
proč? tím, že se člověk snaží psa naučit věci, které jsou mu nepřirozené, tím nejférovějším způsobem?
. Právě se snažím co nejvíc pochopit jak to mezi sebou mají, nic novýho nevymejšlet a používat to, co je jim přirozený
hm, to se ale vylučuje s tím, že toho psa cvičíš.
jen ti právě není dost jasný, jak to smečkování funguje.
asi ne
To je konina
jo? opravdu? ty si nepotkal ještě psa, kterému je větší společnost psů nepříjemná z podstaty ? to bych řekla, že při tý frekvenci určitě jo.
Žádnej pes se z uvedení do stabilní psí smečky nemůže ještě víc rozsypat
no a teď tvrdím zase já, že je to konina.
Nemyslím opravdu psy lidmi pošoupnuté nějak jinam. Myslím ty, co jim to je opravdu nepřijemný, a věř že tací prostě jsou. I přes to, že pes je původně smečkové zvíře a ta smečka je nahraná na hardisku.
Vyrovnaná mečka se nechová Hrrrr.
nemyslím hrrr ve smyslu, že by mu něco udělali tak pitomá Waldo nejsem,(myslím teda ) , myslím tím to, že se prostě s ním půjdou seznamovat na jeho náturu příliš kách
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 13:50
- Nahlásit
PetraK
větší společnost psů nepříjemná z podstaty
Též znám a bylo celkem překvapivé, že se to projevovalo i s vlastními štěňaty, když už nepotřebovala péči matky.
Walda
Mě fascinuje, jak si my lidi myslíme, že víme, co je pro psa přirozené. Přitom psi se liší stejně jako lidi. A ač je pro člověka přirozené se pářit s opačným pohlavím, jsou jedinci, pro které je přirozené "pářit" se se stejným pohlavím. Takže nevim, proč by mělo být proti přirozenosti psa cvičit s klikrem a naopak cvičit normálně by mělo být přirozené.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 13:53
- Nahlásit
PetraK
hm, to se ale vylučuje s tím, že toho psa cvičíš.
Nevylučuje, mluvím o způsobu komunikace, ne o tom, co po něm chci. A o tom, že než psa začnu cvičit, tak ho nejdřív vybalancuju, aby se následným uposlušněním do něj nezakonzervoval nějaký psychický problém.
ty si nepotkal ještě psa, kterému je větší společnost psů nepříjemná z podstaty ?
Tohle je právě nesmysl, plynoucí z polidštěného pohledu na psy. Pokud se takhle pes chová, je to získané a dá se to odstranit. Takový pes pak bude vyrovnanější, než byl do teď.
Myslím ty, co jim to je opravdu nepřijemný, a věř že tací prostě jsou.
Nevěřím. Viz výše.
myslím tím to, že se prostě s ním půjdou seznamovat na jeho náturu příliš kách
Ještě jednou - bavíme se o vyrovnané smečce. Ta nikdy nenastoupí na psa tak, aby mu psychicky ublížila. Tomu právě nerozumíš.
Pes možná bude nejdřív vyvádět, dělat blbosti aco já vím co ještě, to je jeho věc. Ale kontakt se smečkou mu neublíží.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 13:55
- Nahlásit
Walda
Nevěřím. Viz výše.
no to nevadí.
Ta nikdy nenastoupí na psa tak, aby mu psychicky ublížila. Tomu právě nerozumíš
určitě,
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 13:57
- Nahlásit
RaduM
jak si my lidi myslíme, že víme, co je pro psa přirozené.
To nevím, ale už delší dobu se snažím tomu co nejvíc porozumět. Připadá mi to jako nejlepší cesta. zdaleka si nepřipadám, že bych už byl v jejím cíli.
Přitom psi se liší stejně jako lidi.
Naprostý nesouhlas. Psi se liší daleko míň, jsou to hlavně psi, právě ta smečkovost je spojuje. každý z nich kus svojí osobnosti sdílí se smečkou. To lidé nedělají.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 13:58
- Nahlásit
RaduM
Též znám a bylo celkem překvapivé, že se to projevovalo i s vlastními štěňaty, když už nepotřebovala péči matky.
no jo, ale když ono to neexistuje. Vono - jak to řikal Bolek Poblifka??
Mě fascinuje, jak si my lidi myslíme, že víme, co je pro psa přirozené.
ano, protože my lid, totiž my víme úplně fšecko nejlíp
Walda
ještě poslední- když jsme se tehdy bavili i klikru - pamatuješ se cos říkal? A dneska to taky vidíš trošku jinak, že? Tak třebas jednou překročíš ten stín velikého moudrého člověka, jenž ví víc než to zvíře samotný a zas to bude trošku jinak.
prostě je to o tom, že každý máme svoje názory.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 13:59
- Nahlásit
Walda
každý z nich kus svojí osobnosti sdílí se smečkou. To lidé nedělají.
Mohl bys to prosím více rozvést? Díky
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 14:17
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Vyrovnanost psa závisí z velké části na stabilitě smečky, ať už psí nebo lidsko-psí.
Proto brát moc v úvahu, že tenhle pes je takový a tamhle ten makový je polidštěný pohled, který člověku v práci se psy nepomáhá, ale brzdí ho.
Můj oblíbený C. Millan píše, že psa máš chápat jako zvíře-psa-plemeno-individualitu, v tomto pořadí. Ten polidštěný pohled je individualita(tj. můj Indy)-plemeno(GR)-pes-zvíře, protože takhle se díváme na sebe navzájem a u nás je to v pořádku.
A z toho taky plyne, jak nejlíp nevyrovnanýmu psovi pomoct k lepšímu životu.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 17:42
- Nahlásit
PetraK
Tak třebas jednou překročíš ten stín velikého moudrého člověka, jenž ví víc než to zvíře samotný a zas to bude trošku jinak.
pani, když já myslim, že právě soudruha Waldaufa káráš neprávem, protože to, co píše, je velmi srozumitelné a jasné, psovi ku pomoci tím, že z výcviku odstraní ty před-emoce...nebo jak to říct. Naprosto kupříkladu souhlasím s tím:
Vyrovnanost psa závisí z velké části na stabilitě smečky, ať už psí nebo lidsko-psí.
Proto brát moc v úvahu, že tenhle pes je takový a tamhle ten makový je polidštěný pohled, který člověku v práci se psy nepomáhá, ale brzdí ho.
Myslim si, že někdy je ten přeopatrnej přístup spíš na škodu, přemýšlení nad tím, jestli to náhodou na psu nemůže zanechat škody, jestli ho tím do budoucna neodpravím, jestli jedna nějaká menší špatná zkušenost nemůže psa rozložit na součástky. jasně že nikdo nechce, aby měl jeho pes špatný zkušenosti, ale to se nikdy nikomu nepovede, jak člověk, tak pes špatný zkušenosti v životě mít budou a nijak ho před tím neochráníš. Myslim si ohledně smečkování to samý, co Walda, když použiju tvůj příklad se zubařem - pokud mě bude můj zubař příliš utěšovat a pořád na mě mluvit, znejistim, znejistim celkem fest. Když mi řekne, že to neni úplně příjemnej zákrok, že mi ale dá injekci a kdyby mě to i přesto bolelo, mám si houknout, budu už prostě počítat s tím, že to může bolet a že si řeknu, až to bolet bude a on přestane, nebo to nějak pořešíme, aby se to dalo zvládnout. Když u něj uvidim, že z toho nemá nerva, nebudu ho mít taky. Když v letadle vidim i v turbulencích usměvavou letušku, jsem v klidu, když ztuhne úsměv i letuškám a jdou si sednout a připásat se, začínám se modlit a propadám panice.
Co se psa a smečkování tejče - vždy to psovi děláš příjemný, protože to je účel toho smečkování. Když se mu to nelíbí a nemá o to zájem, může si jít mimo tu smečku, nemusí si s nikým hrát, může je jen pozorovat, může si přijít jen pro společnej piškot, může si čuchat jen k jednomu členovi, kterýho se třeba nebojí. Můžou si taky všichni lehnout na zem a bojavej pes si je může jít očuchat v leže. Může se mu to udělat příjemnym nebo snesitelnym, ale přece jen proto, že můj pes není nadšenej z velkýho množství psů, nepřestanu chodit na společný vycházky...Maryji jsem takhle povolila nechtít ven při bouřce, až se to celý prohloubilo a napravujeme doteď. Naopak si myslim, že psovi je vhodný dělat pod správně vytvořenými podmínkami to, co nemá rád, nebo čeho se bojí. Čím míň bude věcí, kterých se bojí a na který si nemůže sáhnout, zvyšuje se kvalita jeho života.
Ta smečka, která může bojavýmu psu něco dát, je fakt složená z klidnejch a dobrotivejch zvířat, který nereagujou ani na případný výzvy k bitce či útoky. Kdybych Máňu k tomuhle nenutila, neměla by dnes krom Amálky ani jednoho kamaráda Ona opravdu společnost psů nemá moc ráda, ale prostě musí.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 17:54
- Nahlásit
Téda... To bude tím deštěm venku, ne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 18:29 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Gerda
že právě soudruha Waldaufa káráš neprávem,
já ho Gerdo nekárám, já jen říkám, že třeba dojde jednou k názoru, že člověk není vševěd a víme naprostý kulový, natož abychom s takovou rozhodností psali určitý věci. Ještě není dávno doba, kdy se psalo o pouhopouhých pudech, či dokonce, že zvířata bolest necítí, viz ten "moudrý" pán. Takže se třeba jednou posuneme zase o nějakej ten kousek jinam.
Myslim si, že někdy je ten přeopatrnej přístup spíš na škodu,
klidně Gerdo, já Ti to neberu.
tak pes špatný zkušenosti v životě mít budou
jistě. Ovšem některým se dá předejít, či situaci upravit
pokud mě bude můj zubař příliš utěšovat a pořád na mě mluvit, znejistim, znejistim celkem fest.
nemluvila jsem ani o utěšování, ani o pořád mluvení. Ani v souvislosti se psem, ani v souvislosti se zubařem. Ale o reálném popsání situace a určitém odstupňování - tzn. že mi nevezme např. hubu útokem, ale pod tou injekcí vyřeší jeden zub a další nechá na jindy. Narozíl od řezníka Kučery, kterej Ti je schopen vylágrovat tu hubu naráz. Výsledek je stejnej, zuby máš spravený, ale u mojí zubařky u toho nezešedivým, naopak se u toho bavíme - i tím, jakej jsem posera a ona dokázala to, že nemám břichabol měsíc před tím než tam jdu. A dneska dokonce ani ne v čekárně. Zato kdybych měla jít k řezníkovi Kučerovi, kterej mi tu hubu taky vyspravil, tak budu zvracet kvartál předem.
Když u něj uvidim, že z toho nemá nerva, nebudu ho mít taky.
a o čem jsem psala já? o tom stejným.ne?
Čím míň bude věcí, kterých se bojí a na který si nemůže sáhnout, zvyšuje se kvalita jeho života
s tím naprosto souhlasím. S čím nesouhlasím je, že jsou jedinci, kterým tohle hození do vody ublíží a hodí je to někam jinam. Nejde brát šablonu na všechno, a už vůbec ne na živý tvory.
Máňu k tomuhle nenutila, neměla by dnes krom Amálky ani jednoho kamaráda
otázka je, zda jsou pro Máňu opravdu těmi kamarády.
Ostatně nikde jsem nepsala o tom, že by se pes měl psů, lidí, nepříjemných situací, Gerdo stranit, jen píšu a na tom si prostě trvám a trvat halt budu, že je dobré tu situaci tomu psu nastavit a to tak, aby jí dobře zvládal. Můj názor. Vůbech jako nechápu, proč vám to tak vadí?
Podívej Walda má oblíbeného M.Čézara - z toho vychází. Ty a Renata třeba taky, nevím kdo je dnes pro vás ten pravý. Já čerpám inspiraci někde jinde. Tak to prostě bude rozdíl v náhledu na věc a nepřesvědčíme ani jeden toho druhého, ne? Je to ztráta času, a pořád meldování dokola.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 18:42
- Nahlásit
PetraK
Podívej Walda má oblíbeného M.Čézara - z toho vychází. Ty a Renata třeba taky, nevím kdo je dnes pro vás ten pravý. Já čerpám inspiraci někde jinde. Tak to prostě bude rozdíl v náhledu na věc a nepřesvědčíme ani jeden toho druhého, ne? Je to ztráta času, a pořád meldování dokola.
Mně připadne, že to je u vás možná spíš rozdíl plynoucí z povahy, řešení problémů obecně, než co jinýho.
Každopádně Walda píše věci z pohledu, kterej je podle mě nosnej pro přemýšlení, ne že ne. Jak to všecko je a kdo má pravdu, to teda nevím a nechci se nad tím zbláznit zatím si se psem tak nějak přirozenostně fungujem...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 18:44
- Nahlásit
PetraK
ale já tě o tom vůbec nepřesvědčuju, říkám, co mě k tomu napadlo, co třeba mělo pozitivní účinek na mýho psa
Neznám Césara, myslim, že jsem viděla někde jedno video, ale moc si to nepamatuju, nevim, co dělá se psama. A ani si nemyslim, že je to ztráta času, protože je spousta věcí, co se z tý diskuse daj přečíst zpětně, když si to člověk píše a sumíruje, sám si třeba pro sebe ten názor líp dokreslí.
jen píšu a na tom si prostě trvám a trvat halt budu, že je dobré tu situaci tomu psu nastavit a to tak, aby jí dobře zvládal. Můj názor. Vůbech jako nechápu, proč vám to tak vadí?
ale vždyť tohle je to, o čem píšeme všichni, to je docela zásadní věc, ve který se shodneme naprosto, vždycky tu situaci musíš nastavit, aby z ní pes vyšel vítězně a dobře.
Takže mi přijde, že stejně řikáme všichni to samý jen je to opsaný jinýma slovama
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 18:50
- Nahlásit
Za mě souhlas s PetraK.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 19:17
- Nahlásit
Gerda
Takže mi přijde, že stejně řikáme všichni to samý
člověče to právě nevím úplně - hození do vody, není nastavení situace - jako jasně, že nejsem debil, abych si představila, že to není pod kontrolou a někde za bukem se vyhuluje cígo ale mám prostě - díky tomu co jsem si tak zjistila, ať čtením, pozorováním jiných, či vlastní zkušeností - prostě jinou představu o nastavení situace. A jen si myslím, že ta je psu příjemnější. Jako mě návštěva mojí zubařky.
Neznám Césara, myslim, že jsem viděla někde jedno video
já jsem pravda neviděla celou jeho zérii, ale těch pár videí mně když neoslovilo, tak naopak se mi nelíbilo. Vybavuje se mi ta estráda se slepicí. Kdy to opravdu nebylo nastavený tak, aby pes byl hrdobec, z toho, že to zvládnul a tudíž to ani zvládnout nemohl, nemluvě o ozdůbce na krku.. Takže to se myslím právě asi neshodneme
A ani si nemyslim, že je to ztráta času
teď už si myslím, že jo, páč jedem dokola to samý , jdu mlátit s kaserólama a vyrábět poblifku
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2013 20:46
- Nahlásit
Gerda
pěkněs to sepsala,to zas jo
PetraK
Podívej Walda má oblíbeného M.Čézara - z toho vychází. Ty a Renata třeba taky
to máš pech bo já nesleduju celkem žádný tydle umělce,ani sama nevim proč
Je to ztráta času, a pořád meldování dokola.
vidělas to venku???co jako chceš dělat v tomdle počasí???
eště mi přišel na mysl březen 2008 alias petra..nemůžu si ted uvědomit zda se znáte osobně?
má 4 psy..Sindynu,bonsaj labradorka menší než mařka..vzala si jí kdysi přes gabiku ze slovače..byl to velmi problémový psík,když jí chtěli vyndat z kotce,museli jí uspat bo zalezla do vyhrabaný nory pod kotec a nebylo síly jí odtama dostat.Když dorazila s gabikou na nádraží,březen jí popad a sockou dojely dom Na druhej den nedala jinak než že mi jí vokáže.Vystoupila tady na konečný na petřinách a s ní na volno problémový psík...druhej den!!! pes se vod ní nehnul a byl úpa v cajku,táhly sme dolu k rybníčku a pobyly nějakej čas
Druhej byl Dárek..skorojezevec,měla ho od desenskýho z tý kauzy Krupá..několik generací psů žilo a množilo se a umíralo zavřený v nějakejch kobkách podzemních v nějakým statku.Vůbec netušili že je něco jinýho než kobka..Po páe dnech sem s ní mlěla spicha na Vinohradský..byla tam dřív,seděla na klandru ,klátila nohama a vedle netečně a znuděně postával na volno deprivant ..jak kdyby tam byl odjakživa
Další je Eliška,skoročíva.od harigelky z rity ..nebyla prej očkovaná bo nešla v tý ohrádce chytit..tomu věřim,kdo to tam viděl je mu jasný že čokl musí bejt vypsychlej dost,akorát že harigelka neočkuje bo to stojí love ..tak březen tam dojel a chyt si jí..hned prej.Nevim za jak dlouho sem je viděla na snu zvířat kde březen pomáhala,tj vozila celej den věci od vstupu na určený místa na kolečku a tak..za ní na volni ťapala v tom frmolu Eliška
poslední je Dasty, hyperaktivní magor,za toho můžu já teda..ten snad neměl žádnej problém,když nepočítám,že se hledal novej majitel proto bo patřil vymaštěný fetce kterou vyrazili z bytu a psa choval měsíc či dva ve sklepní koji v paneláku.s fetkou si březen dal sraz ve Stromovce,fetka mu podala vodítka se slovy Tady ho máš a nazdar.březen vzala vodítko na jehož konci byl 40kilovej ovčák,kterýho nikdy v životě neviděla,nastoupila s nim do tramvaje,pak přesedla na metro a jeli až dom..a sou spolu už 7 let
jsou tydle psi dost deprivanti myslíš? za mě teda jo.Přesto březen neměl JEDINEJ problém,od začátku vůbec.Ona neni žádnej ajznštajn ,to je nutný říct,ale dle mě je to v tomhle případě jedině výhoda..moc lidí by se od ní mohlo učit,akorát že ona si vůbec neni vědoma toho daru.A jestli já hodim psa do vody ,tak proti ní jsem jen slabej odvar,protože ona je vtáhne po plnýho provozu naprosto bezcitně ještě den den bez jedinýho pomyšlení na jakoukoli komplikaci..a funguje to kupodivu u všech psů co kdy měla
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 00:29
- Nahlásit
davidkova renata
To o březnové 2008 - souhlas.
PetraK
ale těch pár videí mně když neoslovilo, tak naopak se mi nelíbilo
To se z TV do hloubky pochopit nedá, ale zase tam jsou vidět některý věci naživo. Aby člověk zjistil o čem to je a jak na ty věci přišel, musí si přečíst knížku. Pro mě tedy nejobjevnější knihu o psech vůbec.
Nejdůležitější na tom čtení pro mě bylo, že o věcech, na který jsem si pomalu přicházel sám a fungovaly mi, mi ta kniha řekla: "hele, můžeš v tom jít ještě mnohem dál, neboj se toho". Takže mi ušetřila možná několik let bádání. A furt přemejšlím dál, co to vlastně všechno znamená.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 08:52
- Nahlásit
davidkova renata
moc lidí by se od ní mohlo učit,akorát že ona si vůbec neni vědoma toho daru
mám obavu, že tohle je nepřenosný
Waldadavidkova renataPetraK
vyměňujete si zkušenosti, nebo se snažíte navzájem přesvědčit, že máte pravdu?
Mně přijde, že strašně málo berete v úvahu osobu majitele. Když budu osoba řešící, budu potřebovat pro vlastní (a tím i psí) pohodu ošéfovaný takový kravinky, že osoba neřešící bude jen němě zírat .
Mně přijde super, že si můžu zvolit cestu minikrůčků nebo cestu smečkování, nebo jinou, najít si o ní dostatek informací a buď nějakou použít, nebo si vytvořít svojí vlastní. Mj. k tomu, abyste použili některé metody (smečkování...), musíš vědět, umět nebo mít někoho, komu naprosto věříš. Pak hodně věřím tomu, že i kdyby šlo o metodu mírně kontroverzní třeba, přinese rychlé a kvalitní ovoce.
Kdyžto pidikrůčky zvládne celkem vzato každý, ovoce taky kvalitní, ale strašně dlouho zraje .
Ale v té individualitě se myslím Waldo mýlíš. Když vidím králíky (myslím nechované jako domácí mazlíčky), se kterýma nepracuju, jak jsou každý jiný... Trošku nechápu, snažíš se tím říct, že každý pes je schopen pracovat stejně?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 09:16
- Nahlásit
davidkova renata
?co jako chceš dělat v tomdle počasí??
spát
já vím o čem u března mluvíš. A někdy to pochopitelně dobře je takovýhle přístup - pokud tedy hlavně ale majitel je psovi oporou, to především, protože ne každý to umí a má na to. Otázka ovšem zůstává, jak to ten pes snáší a co to s sebou nese dál. Ne vždy se tím všechno vyřeší- spešl, když ten pes má nějaou povahu. Élišku jsem měla tehdy v hospodě po nějaký době na klíně a.... jako že by to byl tak totál vysmátej pes, to nebyl. Ustrašená byla pořád. Pokud by se šlo tou cestou kroků pro psa snesitelných - kdo ví? hm? neví nikdo, protože se to nedělalo. není srovnání a pochopitelně ani být nemůže
,akorát že ona si vůbec neni vědoma toho daru
to je dobře, protože se z ní diky tomu nestane jeden z těch tajtrdlíků
.tak březen tam dojel a chyt si jí..hned prej.
tak úplně hned to nebylo. byla jsem tam a vezla ju dom.
Walda
To se z TV do hloubky pochopit nedá,
pochopit ne, ale mám oči, takže v některých momentech stačí myslím vidět. Tenhle člověk opravdu pro mě ne. A po téhle větě:
e psa máš chápat jako zvíře-psa-plemeno-individualitu,
asi už vůbec ne, páč frknout individualitu - tedy to jakou má pes nervovou soustavu, jakou má povahu (jestli je vořachlej, jestli se bojí), jak je vzrušivej, co ustojí, co ne tak frknout tohle až dozadu, když z toho je zapotřebí myslím dost vycházet, tak po týhle větě už vůbec ne
nejobjevnější knihu o psech vůbec.
no vidíš, já jsem si zase početla jinde a bylo to pro mě velkou inspirací.
ad ty posmívaný pidikrůčky - neřekla bych, že je to taková hovadina, když i já, lajka, která toho psa - šlo o fenu RTW - viděla před zkouškama poprvé v životě, jsem s ní - narozdíl od majitelky, která jí dle takovýhle návodů na nepříjemný povrch (pytel naplněný prázdnýma praskajícíma petkama) tahala právě pěkně jak tu kozu a divila se, že se to stále a stále zhoršuje a ten pes tam nechce jít už vůbec- jsem jí díky pidikrůčkům, kdy si ten pes ověřil, že to dá, na ten debilní pytel dostala během chvilinky předníma nohama, majitelce ukázala co a jak a pak už to bylo na ní. Pes to na zkoušce dal. tak to asi taková hovadina nebude, bych si tipla. Jak říkám, radši tomu psu umožním to dělat tak, jak na to má, aby se na to co bude následovat TĚŠIL, než abych ho tím provedla systémem dřevěný kozy.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 09:16 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
kachna_
málo berete v úvahu osobu majitele
No osobu majitele neberu v úvahu vůbec. Píšu tu o svém přístupu a každý si může vybrat. Osobu majitele budu brát v úvahu ve chvíli, kdy se s ním sejdu a budeme něco řešit z očí do očí. Ale i tak mu řeknu, jak to podle mě udělat nejlíp a bude na něm, jestli se bude snažit, nebo ne.
té individualitě se myslím Waldo mýlíš. Když vidím králíky
To si děláš srandu, že jo. Já když pracuju se psama, králíky nevidím. Příště už to radši nepij.
snažíš se tím říct, že každý pes je schopen pracovat stejně
Ne. Ten základní přístup je stejnej. A čím dále s daným psem pracuju, tím víc pak řeším jeho konkrétně. Až když dojde na výcvik a pracovní aplikaci, začnu víc řešit plemeno a individualitu.
Většina lidí postupuje opačně - začnou se zabývat individualitou psa, než vůbec něco udělají, a to je zablokuje tak, že se k jádru psa vůbec nedostanou.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 09:17
- Nahlásit
kachna_
Trošku nechápu, snažíš se tím říct, že každý pes je schopen pracovat stejně?
no jestli jsem to pochopila správně, tak tohle mi zarazilo hodně moc.
Mně přijde, že strašně málo berete v úvahu osobu majitele.
já to furt píšu - že důležitý je jak majitel,tak ale i ten pes, to co snese.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 09:24
- Nahlásit
Walda
To si děláš srandu, že jo. Já když pracuju se psama, králíky nevidím. Příště už to radši nepij.
máš potřebu urážet, nebo ti to jenom dělá dobře?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2013 09:38
- Nahlásit
kachna_
vyměňujete si zkušenosti, nebo se snažíte navzájem přesvědčit, že máte pravdu?
ne ,normálně se hádáme
PetraK
ako že by to byl tak totál vysmátej pes, to nebyl. Ustrašená byla pořád.
jako jo,vona neni žádnej střelec,na TART bych si jí nevybrala teda .nicméně pokud je pes schopen bez problémů fungovat bez vodítka aniž by panicky neustále prchal někam v dál,tak to asi nebude tak nejhorší.
narozdíl od majitelky, která jí dle takovýhle návodů na nepříjemný povrch (pytel naplněný prázdnýma praskajícíma petkama) tahala právě pěkně jak tu kozu a divila se, že se to stále a stále zhoršuje
tak ale já bych jí tam samosebou netahala jako kozu též ,to je kontraproduktivní,to si spojuješ věci,který jsem třeba já vůbec neřekla,pouze předpokládáš,že když jsem tak bekaná a hodim psa do vody klidně ,že bych při nácviku tohoto postupovala stejně jako ta majitelka..to máš blbě ale
já vím o čem u března mluvíš. A někdy to pochopitelně dobře je takovýhle přístu
no vona prostě neřeší píčoviny stručně řečeno..ono někdy je horší věci překombinovat..
|