Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
lamalucni
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2013 17:48
- Nahlásit

Walda
Ale proč? Já nikdy nikomu neřekl, aby neklikal a mlátil psy.

Hele víš od kolika "výcvikářů" jsem už slyšela, že pokud nejsem ochotná psy řádně "zkorigovat" (čti zmlátit nebo vyškrtit), tak si ze mě budou tak akorát dělat srandu, nebudou ze mě mít respekt a nikdy nebudou fungovat? A že když psy odměňuju, tak cvičí pro pamlsek a ne pro mě? Extremisti jsou na obou stranách...

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 09:04
- Nahlásit

Walda

Neklikám, ale to neznamená, že se nesnažím na všem najít něco, co můžu použít.

tak on je klikr takovej soubor věcí, který k sobě patří, ne jen ta krabička.

nesnažím na všem najít něco, co můžu použít.

mně právě záráželo tehdá kdysi dávno, když jsme se o tom bavili, že zrovna tohle by se ti nehodilo - zase nemám na mysli jen ten klikr samotný, krásně to urychluje učení, je to pevnější a psa to baví maximalisticky, což si myslím, že by mělo vždycky být /a prirotitní /

že většina klikařů neumí dobře klasicky

hm, to nevím, no

davidkova renata
Walda
použití je výhodné v situacích, které jsou podobné té z předchozího odstavce. Tak jsem byl rád, že do toho trochu vidím.

já osobně nejsem proti korekci v případě, že se pes chová neslušně v základních věcech, který jsou nutný pro jeho přežití - tím myslím opravdu základní povely, přivolání, zůstaň/čekej, místo, lehni - kdy jde o to , aby je pes opravdu, opravdu vykonal a to rychle. A to pouze v případku, kdy to pes již opravdu, opravdu umí a zkusí, co to udělá, když na to peče. Pak jasnifka, Ale cokoliv co je víc, než tenhle základ a hlavně KDYŽ SE PES COKOLIV UČÍ a to i ty základní, pro život nutný povely, tak to není zapotřebí, je lepší po těch menších úsecích nechat k tomu dojít toho psa samotného s tím, že mu ty situace nastavuju tak, aby to opravdu mohl zvládnout a jinak si ho jistím vodítkem. My jsme jim ten život nastavili do šílených, pro ně nepřirozených kolejí, tak už bychom kurnik taky mohli dojít k tomu, že když v těch kolejích jsou nucení žít, mohli bychom jim to ukázat schůdnější cestou. Tolik osobní hlásání lajky klikací pozitvně trestací

davidkova renata

jak je to blbě páč pes dělá pro pamlsek a ne pro tebe

jo jasně a voni taky makaj z čistý lásky ke svýmu šéfovi a ne proto, aby si vydělali na pořádnou káru, koupili si víc věcí, zajeli si k móří... depak, všecko jen pro šéfovi krásný vočička, -no tak jo.

rozved se!! to neni možný todleto!

ešče počkám, za chvíli už sou vánoce, třá bude něco pod stromkem

z vás chtěl učit hazardní hry tak to můžet
Heh, to je na tom právě to boží, jak se ty zvířata bavěj! A třeba spešl u zvířat v ŹOLOO, který jsou doživotně zavřený ve vězení, mi to přijde hrozně důležitý a úžasný, že mají zábavu, namáhají mozek.

Neumi

copak v přírodě se tresty/korekce ve smečce (stačí i jenom matka x mláďata) nepoužívají ?!

ale jo, používají, ale trošku jinak, přece. Tam se vyžaduje respektování hierarchie, jakásí základní přírodní poslušnost- což jsou u mě třeba právě ty povely nutný k přežití psa v civilizaci. A tam pokud má pes pocit, že by to mohl očůrat, tak proč se mu nepřipomenout, ale zase až to DOOPRAVDY UMÍ! Tzn. jiná by měla být tvoje reakce u mladýho psa, který je zrovna u drnu podepsanýho hárafkou a ty na něj zavoláš a ono prt. Tam nemůžeš nic,páč jsi ho to ještě nenaučila, to že přijde 10000000 v situaci, kdy tam ovšem ten drn nebyl, neznamená, že umí přivolání. Umí, ale ne přivolání od drnu podepsanýho háravkou. Tam se ty musíš začít snažit to s ním v takových situacích pilovat, abys mu ukázala, co po něm chceš, že se musí ovládnout i v týhle situaci a hlavně, že se mu vyplatí i tentokrát přijít (tzn. odměníš ho výrazně líp, než když přijde v normální situaci. A jiný to bude u starýho zkušenýho barda, kterýho jsi tohle už učila a naučila a on se na tebe koukne a zas tu hlavu hodí dolů, s tim, že "Klídek si to dočtu, se taky nepoto." Pak zařvu klidně nepozitivně tak, že popadaj šišky.

RaduM
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 09:45
- Nahlásit

PetraK
jako že opravdu?? Já vždycky slyšela právě že kosatka na člověka nezaútočí (pokud třeba nepůjde o vyprovokování k útoku, to je jiná)

No jo, vopravdu. Počítám, že to nebylo zinscenované video, co pouštěl A kosatka měla normál nohu modelky v tlamě. Ale on říkal, kdyby na ní útočila, myslíte, že by byl problém v momentě jí urvat nohu? Nebyl a ta kosatka to neudělala, prostě se jen seznamovala s neznámým nejspíš
Jinak kosatky se už necvičí, po nějakém incidentu, kdy zemřel cvičitel (tuším, že ho utopila, protože ho nepustila na hladinu.

Walda
že většina klikařů neumí dobře klasicky, což pro mě plyne z toho, že podle nich, kdo nepoužívá čistě pozitivní posilování, používá tresty
Asi bych taky odlišila klikaře původně od divokých zvířat (Šusta, Karen Pryor) od klikařů čistě psích. Pač klikaři od divokých zvířat trest nepoužívají, protože tam by s trestem nikam nedošli. Ale sám Šusta říká, že nemá nic proti použití trestu, ale že si ten, kdo ho použije musí dobře uvědomovat jeho úskalí. A jako korekce si myslim funguje i wrong bridge (signál teď to děláš špatně) a ten klikaři divokých zvířat celkem používají.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 09:47
- Nahlásit

PetraK
My jsme jim ten život nastavili do šílených, pro ně nepřirozených kolejí, tak už bychom kurnik taky mohli dojít k tomu, že když v těch kolejích jsou nucení žít, mohli bychom jim to ukázat schůdnější cestou

hele ale..von ten jejich normální přirozenej život v přírodě bez nás..to je možná daleko větší masakr..
copak v přírodě se tresty/korekce ve smečce (stačí i jenom matka x mláďata) nepoužívají ?!

ale jo, používají, ale trošku jinak, přece. Tam se vyžaduje respektování hierarchie, jakásí základní přírodní poslušnost- což jsou u mě třeba právě ty povely nutný k přežití psa v civilizaci

tak ale ve smečce asi po něm nebude nikdo chtít aby stoupal na bedýnku a podobný blbiny..já právě mám dojem,že ty pozitivistííí skalní prostě berou plošně jak věci nutný pro přežití ,tak i tydle blbiny a to je co mi vadí.Jako vlastně potřebuješ akorát 2 povely myslim..Pocem a Počkej tady,to ostatní je jakoby navíc..
další věc je,že pokud neposlechne v tý smečce,druhej pokus asi už nemá a asi se nikdo nebude starat o to zda to "skutečně uměl" to sou prostě věci vyplývající právě z toho nastavení a hierarchie a myslim,že je možný toho docílit nejen ve vztahu pes pes ale i pes člověk,kdy ten člověk tu smečku supluje. a nejsem si jistá,že pidikrůčky sou to pravý zrovna v tědle případech,život je boj holt ..taky se neumim úpa vyjádřit,ale sou třá věci(nemluvim ted o cvikách) který bych dělala stylem hodim tě do vody a plav než pidimidikrůčky..v tomhle souhlasim dost s waldou..je jasný že tu vodu mám pod kontrolou a tu situaci v zásadě řídim,ale pudu na to rovnou prostě..třá vyjížděcí psi..nebudu stát měsíc 50 metrů vod nejbližšího čokla aby to milostpán ustál,to fakt ne..vemu ho mezi 15 dalších čoklů(určitejch povahovejch vlastností samosebou) a hotovo.Docela tohle praktikujem a musim říct,že to dosti zabírá a nemám úplně dojem,že by se pes hroutil.Podotýkám,že k tomu musej bejt relativně vhodný psiska ,ne že ho roztrhaj na kousky hned na začátku vychajdy

Neumi
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 10:20
- Nahlásit

...aneb co tě nezabije, to tě posílí...

život je boj holt ..
no právě, a aby to pes v duševním zdraví přežil, tak je nutno posilovat jeho nervovou soustavu a to tak, že zátěží (píšu prosím v souvislosti s všeobjímajícím pozitivistickým přístupem)

Další věc je definice toho, co je pro psa (zdůrazňuju pro psa, nikoliv člověka) pozitivní...

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 10:28
- Nahlásit

davidkova renata

..to je možná daleko větší masakr

ale to je "jejich" masakr, jejich pravidla,jejich zvyky. my to dost posunuli si myslím teda.

že ty pozitivistííí skalní prostě berou plošně jak věci nutný pro přežití ,tak i tydle blbiny a to je co mi vadí

tož to je vždycky o náhledu jednotlivce. ale může jít taky o vzájemný nepochopení - protože můžou mít na mysli ten proces učení??? ne už pak běžnou praxi, kdy to pes umí?? nevím. A pokud ne, tak myslím, že to i blbě chápou někteří, páč.... třeba M. Klimešová-když sáhnu do našeho rybníčku - psa, který neposlechne na zavolání buď dá na vodítko a tím mu sebere to co on chce - pěkně si lítat navolno a dělat si to co chci (což třebas já jsem a asi hodně lidí to tak dělá - používala přirozeně taky, je to takový logický) a nebo ho, když je prohřešek velký, uváže a sebere mu svou pozornost, jde od něj pryč,nevšímá si ho /to ale pochopitelně předpokládá mít psa na sebe nataženýho tak, že tu mou pozornost chce, musím se pro něj učinit nejdůležitějším, pak to zafunguje, pokud na mě dlabe normoš, bude mu takováhle věc fučik. ). Ale obé je forma trestu - teda podle mě, pokud já nechápu blbě slovo trest. A korekce velmi tichým slovem ne, kdy v hlase nemám důraz a emoce a je to jen upozornění, že se při cvičení pes spletl mi osobně taky nepřijde nic proti ničemu.

Jako vlastně potřebuješ akorát 2 povely myslim..Pocem a Počkej tady

no to ano. to jsou v pravdě dva základní, pro život tady potřebný povely. Jo a ještě FUJ!!, aby se čoklid naučil nežrat humáče.

,že pokud neposlechne v tý smečce

jenže - to je právě jiný neuposlechnutí, než v tom našem světě. Tam jde o to, že respektuje základní pravidla nastavený od přírody, ale ne povelování

z toho nastavení a hierarchie a myslim,že je možný toho docílit nejen ve vztahu pes pes ale i pes
to jooo, ale to podle mě osobně nemá s povely nic společnýho Jen se pak z toho u poslušnosti vychází páč pes tě respektuje. Mám na mysli to, že pes tě respektuje - tzn. bere tě jako toho, kdo to celý řídí, neosápne se po tobě, nevezme si tvoje žrádlo, když mu ne nedáš, atd, atd. ale to učení se povelů je o něčem jiným přece i u těch základních. Tam i když máš respekt musíš - nebo teda měla bys - toho psa učit formou přiměřenou tomu, že je to pro něj totál nepřirozený. V přírodě,když nereflektuje na zavolání smečky, tak ho taky nikdo nekoriguje, prostě má možná hodně velkou smůlu, ale nikdo ho za tohle netrestá, či nekoriguje. Ano malý štěně máma bafne a přišoupne ho k ostatním, ale netrestá. Jo zpraží ho za to, když je moc drzý nebo rozverný, ale to je něco jinýho. A velkýho psa taky nikdy nekoriguje, netrestá, když se zavelí, že se jde a on nejde. Zpražej ho za to, že poruší obecný pravidla - přeskočí šprušli v žebříčku hierarchie, ale nestane se nic, když šéf zavelí jdeme a on nejde. Podle mě to je něco prostě jinýho. Nevím, zda vysvětluju dobře to , co mám na mysli

.Podotýkám,že k tomu musej bejt relativně vhodný psiska ,ne že ho roztrhaj na kousky hned na začátku vychaj

jasně, ale - ty lidi potřebujou s tím psem fungovat nejen na těch vycházkách, takže v průběhu běžného - nevycházkového života si musí nějak poradit se situací, kdy v dálce jde pes, oni vědí prd, jaký ten pes je a potřebujou, aby se jejich pes soustředil na ně a ne na toho procházejícího. To je jedna věc a druhá věc je, že ne každej jedinec tohle hození do vody ocení a ne každej majitel má na to, aby to se svým psem i zpracoval, protože to, jaký majitel je, jak věci zvládá, to v tom hraje nemalou roli.

marta sam
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 10:29
- Nahlásit

Pač klikaři od divokých zvířat trest nepoužívají, protože tam by s trestem nikam nedošli

----

To je tedy absolutní nesmysl.

marta sam
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 10:36
- Nahlásit

Zatím jsem měl pocit, že většina klikařů neumí dobře klasicky, což pro mě plyne z toho, že podle nich, kdo nepoužívá čistě pozitivní posilování, používá tresty. S tím jsem se zatím setkal snad ve všech knihách a článcích. A jakmile k tomu dojdu, tak končím s důvěrou k autorovi.

-----------

Tak ono hlavně většina klikařů je ještě více psychicky nestabilních než většina pejskařů.

RaduM
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 10:36
- Nahlásit

davidkova renata
že ty pozitivistííí skalní
A ty jsou úplně nejhorší... Šusta je pro mě úžasnej v tom, že na každém semináři zahajuje tím, že on nám dá nějaký teoretický rady, který má vyzkoušený a který fungujou u zvířat v zoo a třeba na jeho psa. Ale že největšími odborníky na vlastní psy jsme přece my, takže my si to pak musíme zpracovat pro svoji potřebu.
On nikomu nic necpe, neříká nikomu, že pokud nebude používat všechny zásady, tak že to nebude fungovat. Což vyznavači "Pozitivní motivace" prohlašují. Prostě jen vysvětlí co jak funguje a proč a co naopak nefunguje nebo špatně funguje a proč. A já člověk nevzdělaný potřebuju přesně někoho takového, kdo mi to takhle pěkně vyoslí a já to pochopim a jsem schopná uplatnit. A vůbec nejde jen o klikání, ale o takový to všeobecný fungování zvířete, protože přeci jen člověk se svým myšlením má často problém pochopit to myšlení psí.

tu smečku supluje
Jenže ne každej to tak úplně umí a ne každej na to má. A přijde mi škoda kdyby jen kvůli tomu neměli mít psa, když s nim jsou jinak schopný dobře fungovat a zajistit mu fajn život.

nebudu stát měsíc 50 metrů vod nejbližšího čokla aby to milostpán ustál,to fakt ne..vemu ho mezi 15 dalších čoklů(určitejch povahovejch vlastností samosebou) a hotovo
O tom jsme též hovořili na tom posledním semináři. Myslim, že pokud je pes odolnější povahy a tolik stresu ještě přežije, tak to pravděpodobně zafunguje. Ale pokavaď to pes nedá, může se podělat celý vztah pes-psovod a nebo to neustojí jinak. Pač tam prostě při stresu stejně jako u člověka funguje vyplavování určitých látek do těla a každej snese jen něco. Já bych se tohohle zrovna docela bála. Navíc po těch pidi krůčkách to jde často rychleji, než si člověk myslí

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 10:40
- Nahlásit

Neumi
Další věc je definice toho, co je pro psa (zdůrazňuju pro psa, nikoliv člověka) pozitivní...

právě
hele ta vlkošeda tady vepředu je čuba našeho fíka

bral si jí ještě jí nebyl rok bo se nehodí do chovu a u chovatelů prudila tak,že tam jednoho psa natvrdo skalpovala..asi v 9 měsících,prostě pověst strašná a pokud bys jí viděla uvázanou,řekla bys,že z Bardějova už to dorazilo i k nám..jako hustý.Fíkovi to je samo úpa jedno,má psy na něco jinýho než my(ale bohužel sme mu zkazili už několikátýho psa takže jeho image je f prdeli prostě ).Tohle je focený po obranách kdy sme šli vyplavit čokle a řekli mu at de s náma a Dášu normálně pustí..přísahám,že ta čuba ani nenaznačilo nic z toho co předváděla do tý doby a předvádí i ted..bylo tam malý štěně,vysírací nána která má bezva zvyk letět podle čokla a řvát mu radostně díru do hlavy,honící se čokle,no normální bordel..ta čuba měla dle mne jedinej výraz..bože to je super ,že už nemusim bejt zlá a můžu si taky hrát..a hrála si

byla to první její vychajda tohoto typu..pokud by se na níš lo po pidikrůčkách,tak ti garantuju že bys na tom samým místě stála eště ted.
Další level byl když jsme byli na táboře,fík se zlil a absolutně netušil kde má čubu..ani jí nehledal popravdě časem vyšlo najevo,že čuba volně pobíhala mezi vostatníma psama po place celej den a myslim,že i přes noc.Jako je fakt,že kdo nebyl ve střehu,tomu čajzla jídlo ze stolu,ale to bylo celý Přály bych ti jí vidět na vodítku nebo úvaze..
takže za mne je toto pozitivní pro psa

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 10:46
- Nahlásit

marta sam

více psychicky nestabilních

a to je pravda, docházím na terapii 5x denně, časem to hodlám ještě rozšířit

davidkova renata
RaduM

Ale pokavaď to pes nedá, může se podělat celý vztah pes-psovod a nebo to neustojí jinak. Pač tam prostě při stresu stejně jako u člověka funguje vyplavování určitých látek do těla a každej snese jen něco.

tak, tohle přesně jsem měla na mysli tím, co jsem renatě psala. A navíc, to že to pes dá a zpracuje, neznamená ještě, že nevíme jestli to někde neotisklo šlápotu. ale zase - to je prostě věc názoru. Když to přirovnám k návštěvě zubaře - jdu radši ke svý zubařce, která je vlídná, řekne mi co bude provádět, co asi tak proběhne a mám-li, nebo nemám-li se bát toho že to bude bolet a je bez problémů dát mi injekci, když by to bolet mělo a já se měla bát. Tak sem půjdu radši a hlavně jí věřím, když řekne, že to bolet nebude a že to natuty vydržím a ta injekce by bolela víc, než ten zákrok. A její přístup mi v mých děsivých obavách dost pomáhá se strachem ze zubaře. Kdežto k rasovi, kterej se se mnou nebude párat, neřekne mi vůbec nic, injekci odmítne a při zákroku se budeme "přetahovat", takže to venkoncem vyjde ne nastejno ale na dýl, tak nejen už nikdy nepůjdu, ale budu ho i nenávidět z duše, protože ten můj strach ještě víc prohloubil. Možná by to chtělo se na ty zvířata občas juknout i jinak.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 10:49
- Nahlásit

davidkova renata

hele ta vlkošeda ta

ale tak to je něco jinýho, než když se pes bojí, či je mu jinak psí společnost nepříjemná, ne?

RaduM
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 10:50
- Nahlásit

PetraK
Ou jé, zrovna se mi vrací tvář k sobě Bych si to ani tak neuvědomila, ale jsem zubaře nesnášela, od té doby co mám tuhle zubařku mi nevadí ani když mám jít na vrtání. Protože přesně jak říkáš, posledně řekla, že bez injekce, že to bude v poho a bylo. Dneska řekla, že radši s injekcí a zase v poho. Celou dobu mi říká co bude, ať se neleknu apod. A já neříkám, že tam chodím ráda, ale nejdu tam se strachem.
Ale teda dneska se jí ta injekce tak povedla píchnout, že se divím, že neslintám, jak mám hubu ochablou

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 10:53
- Nahlásit

PetraK
že pokud neposlechne v tý smečce

jenže - to je právě jiný neuposlechnutí, než v tom našem světě. Tam jde o to, že respektuje základní pravidla nastavený od přírody, ale ne povelování

no pes neumí mluvit tak povely tam nejsou to je jasný,ale mě to pořád přijde jedno a to samý..prostě nastavení a dodržování pravidel..taky to neumim asi vysvětlit..určitě ne
jasně, ale - ty lidi potřebujou s tím psem fungovat nejen na těch vycházkách, takže v průběhu běžného - nevycházkového života
no jistě ale tohle jim právě ukáže že to neni tak děsný jak mysleli a že ten jejich pes je vlastně úpa normální,následně se uklidněj tim pádem atd..jako fakt sme to zažili..a pokud je majitel tak neschopnej jak myslim,že píšeš,tak mu nepomůže stejně nic..ani tomu psu

RaduM
Šusta je pro mě úžasnej v tom, že na každém semináři zahajuje tím, že on nám dá nějaký teoretický rady, který má vyzkoušený a který fungujou u zvířat v zoo a třeba na jeho psa. Ale že největšími odborníky na vlastní psy jsme přece my, takže my si to pak musíme zpracovat pro svoji potřebu.
On nikomu nic necpe, neříká nikomu, že pokud nebude používat všechny zásady, tak že to nebude fungovat.

jo to zní dobře to uznávám já ho na živi neviděla,jen ten rozhovor na videu a ten se mi ted a líbil..
Ale pokavaď to pes nedá, může se podělat celý vztah pes-psovod a nebo to neustojí jinak.
a proč by to nedal?od toho jsi tam ty abys to odhadla a nastavila snesitelnou hranici..pes bojavej bejvá zpočátku vysranej logicky ale brzo zjistí,že na něj každej úpa kašle a nikoho nezajímá vlastně a rozváže..nebo aspon se přestane tolik bát.a přece to,že to někdo nezvládne nebo neumí neznamená,že to nefunguje když to je udělaný tak jak má bejt ne??

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 10:53
- Nahlásit

RaduM
zrovna se mi vrací tvář k sobě
ak mám hubu ochablou

kouříš??? ešivá jo, tak je mi tě 2x líto, páč budeš vypadat jak dement a nebo spíš jak Zeman při becheróze, když si zapálíš

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 10:57
- Nahlásit

PetraK
bojavý psy sme taky viděli už venkoncem většina vysírá ze strachu..ta vlkošeda teda ne,to je sviňa,ale mazlik
btw.mi teda řekni co ty bys dělala s takovým čoklem?
Možná by to chtělo se na ty zvířata občas juknout i jinak.
jj tos mi to nandala tedka
jinak k příkladu se zubařem se nevyjadřuju páč to mě osobně přijde malinko mimo

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 10:59
- Nahlásit

davidkova renata

a dodržování pravidel..

dobře a jakých? jakých pravidel.

tohle jim právě ukáže že to neni tak děsný jak mysleli a že ten jejich pes je vlastně úpa normální,následně se uklidněj tim pádem

ale jo - jasně, jsou-li pohromadě vyrovaní psi. Ale vezmi v úvahu, že jsou opravdu psi, kterým je třeba hrrr kontakt druhého psa velmi nepříjemný. A upřednostní to, že se seznámí postupně, v klidu. Myslím si, že je to zase o tom, že nic není černobílý.

..a pokud je majitel tak neschopnej jak myslim,že píšeš

teď nevím, koho máš na mysli

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 11:02
- Nahlásit

davidkova renata

jj tos mi to nandala tedka
já jsem Ti ale nic nandavat nechtěla.

mi teda řekni co ty bys dělala s takovým čoklem
no vždy říkám, že u ní proč ne?

páč to mě osobně přijde malinko mimo

to je klidně možný, jiný příklad na kterým bych to připodobnila mě nenapadl.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 11:04 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

PetraK
teď nevím, koho máš na mysli
nikoho ,fakt..jen návaznost na to cos psala vejš..
Ale vezmi v úvahu, že jsou opravdu psi, kterým je třeba hrrr kontakt druhého psa velmi nepříjemný.
jj to je přesně Mařena voptej se gerdy,potvrdí ti to
ale jo - jasně, jsou-li pohromadě vyrovaní psi.
na a s těma my to právě praktikujem,dyk ti to píšu od začátku tam se čokl votrká,zjistí že to de i jinak než to dělal doted a že to celý neni tak děsný aby se nutně musel chovat jako kretén dyš vidí psa
dále se od nich může naučit psí komunikaci což následně využije při kontaktu s jinejm a čoklama z jinýho gangu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 11:09
- Nahlásit

PetraK
mi teda řekni co ty bys dělala s takovým čoklem
no vždy říkám, že u ní proč ne?

no myslim,že bys to stejně neudělala tuty bys špekulovala proč to jako dělá,že se tuty bojí a tak útočí,že je nesocializovaná a je nutný jí postupně pomalu socializovat a tak..dle mýho bys rozhodně neměla koule na to pustit jí jen tak mezi ty čokle..a skoro se vsadim že mám recht..jako neni to útočení nebo tak,ale jak tě tak už delší dobu znám,myslim si to prostě..mám pravdu?

RaduM
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 11:12
- Nahlásit

davidkova renata
a proč by to nedal?od toho jsi tam ty abys to odhadla a nastavila snesitelnou hranici
Jasně, ale nastavuješ to zase ze svýho pohledu. Ty bys měla tomu psovi umožnit ústup. Zase budu trapně tlumočit, ale kreslil obrázek ohledně té stresové hladiny. Že když už je to pro psa moc, měl by mít možnost dát signál a následně možnost ustoupit z té nepříjemné situace. To třeba někdo postupuje po krůčkách a stejně je to k hovnu (že to tak musím říct), protože neumožňuje ten ústup a vyklidnění psa, aby se ta hladina stresovej hormonů dostala zpátky a on byl v příštím pokusu schopnej udělat zas větší krok. Prostě pokročí, odmění, pokročí odmění a ten stres se tam stejně kumuluje. Vždycky by měl mít pes možnost to začít, možnost to skončit, motivaci a možnost ustoupit do bezpečí (což je vlastně též odměna, protože to je to co chce).
že to nefunguje když to je udělaný tak jak má bejt ne??
Hele to já neříkám, jen si myslím, že ne vždycky je člověk schopnej to odhadnout dobře. Ono se to nemusí projevit, může napáchat škody někde, kde ani nezjistí, že to nějak souvisí. Prostě sama za sebe říkám, že já bych do toho se svým psem nešla. Třeba moje neteř nemá ráda cizí lidi a když si ji chtěj hnedka muchlovat, tak řve jak tur a už k nim pak nechce. Ale když ji nechají být, daj jí možnost toho prvního kroku a možnost ustoupit k rodičům, tak ona se jde celkem rychle klidně pomuchlovat. To mi přijde úplně to samé Tlačit na pilu je někdy kontraproduktivní nemluvě o tom, že se to může celé podělat a zevšeobecnit i na další situace než na tu jednu konkrétní.

RaduM
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 11:14
- Nahlásit

PetraK
Nekouřím, ale jak dement vypadám stejně, stačí se usmát Za hodinu oběd, jsem na sebe zvědavá. Ještě že nemám třebas špagáty

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 11:15
- Nahlásit

davidkova renata
le mýho bys rozhodně neměla koule

určitě ne, protože jsem ta holčička víme?

.mám pravdu?

jo, určitě.

jj to je přesně Mařena

já vím. vždyť jsem jí přece viděla.

na a s těma my to právě praktikujem,dyk ti to píšu od začátku

no však ano, já to vím. a proč ne? ale prostě si trvám na tom, že jsou psi, kterým to takhle příemný není a nebude. to je prostě věc názoru, tož co?

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 11:21 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

RaduM
. Ty bys měla tomu psovi umožnit ústup. Zase budu trapně tlumočit, ale kreslil obrázek ohledně té stresové hladiny.

Ono se to nemusí projevit, může napáchat škody někde, kde ani nezjistí, že to nějak souvisí

přesně

davidkova renata

hele to pojedem furt do kolečka, jedna jak druhá. Jen prostě opravdu jsou psi, který, když jim přesně tohle uděláš, hodíš je zpátky, ale když jdeš po těch pidikrůčkách, dostaneš se mnohem dál, než by člověk očekával. Měla jsem tu možnost to zažít. A jsem fakt hodně ráda, že jsem tu možnost dostala, protože i mě samotnou ta zkušenost zase poposunula kapek jinam. Tož tak, mýdlo končí.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 11:36
- Nahlásit

RaduM
že ne vždycky je člověk schopnej to odhadnout dobře
musíš si víc věřit
Ty bys měla tomu psovi umožnit ústup
a jak jsi přišla na to že tomu tak neni?.to co píšeš o tý neteři..tak to je prostě přesně blbě!to mě třá nasírá u Rd že tam pes co se bojí lidí je vzat a násilně muckám a podáván do náruče všem co tam postávaj to by mě jeblo! ale to my právě neděláme i když je možný že si to někdo pd pojmem hození do vody místo pidikrůčků představí..což je blbě no
Tož tak, mýdlo končí.
taky du už,zde bordel jak f tanku ,musim vzít aspon vidle a zahrnout to pod gauč

Neumi
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 11:44
- Nahlásit

RaduM
Ty bys měla tomu psovi umožnit ústup

Však psu tu možnost nikdo nebere :
davidkova renata
pes bojavej bejvá zpočátku vysranej logicky ale brzo zjistí,že na něj každej úpa kašle a nikoho nezajímá vlastně a rozváže..nebo aspon se přestane tolik bát

RaduM
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 11:46
- Nahlásit

davidkova renata
Proč je to teda u neteře blbě? Vždyť neříkám, jak to dělaj, jen popisuju situaci stejnou. Že když se to láme přes koleno tak řve a k muchovačce další nedojde, když se to nechá pomalu a netlačí se na pilu, tak je to v pohodě. Ségra návštěvy předem upozorňuje a většina to dodrží, bohužel naše babička je trubka a snaží se jí muchlovat mezi dveřma a pak se diví, že jí pořád řve. Tož ale tam je to tím, že ona přec vychovala dvě děti a ví jak na ně
Já už jsem si v příspěvku někde výš uvědomila, že jsem si ten tvůj přístup vyložila trochu jinak, než to nejspíš je. Já jsem proti tomu tahat psa na vodítku, kterej se vzpírá mezi jiný psy, aby se jakože otrkal. Ale nejsem proti tomu, kdy se to nechá na psovi. Ono často se zjistí, že víc podělanej byl psovod než ten pes

vzít aspon vidle a zahrnout to pod gauč
Štastná to žena s místem pod gaučem, příště si koupím lepší gauč a pořídím si též vidle

RaduM
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 11:49
- Nahlásit

Neumi
Jaja, už jsem pochňápala, mě dneska omlouvá ta nateklá tvář, asi mi to tlačí až na mozek a ten si pak vykládá věci jinak než je oči čtou

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 11:53
- Nahlásit

RaduM
Proč je to teda u neteře blbě? Vždyť neříkám, jak to dělaj, jen popisuju situaci stejnou. Že když se to láme přes koleno tak řve a k muchovačce další nedojd
protožes to právě přesáhla tu míru ,to je jasný jak facka z tý věty..ale když jí vtáhnu do davu lidí a nechám jí bejt tak to bude cajk za chvíli..ale nebudu stát měsíc 50 metrů od davu lidí a přibližovat se po krůčkách,,chápem se?
á už jsem si v příspěvku někde výš uvědomila, že jsem si ten tvůj přístup vyložila trochu jinak, než to nejspíš je. Já jsem proti tomu tahat psa na vodítku, kterej se vzpírá mezi jiný psy, aby se jakože otrkal. Ale nejsem proti tomu, kdy se to nechá na psovi. Ono často se zjistí, že víc podělanej byl psovod než ten pes
myslim že s e chápem
Neumi
jo přesně tak

marta sam
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2013 11:57
- Nahlásit

a to je pravda, docházím na terapii 5x denně, časem to hodlám ještě rozšířit

Dělá Píp srandu dufám? Bo já nepsal, že se to týká fšeckých, nicméně stojím si zatím, co jsem napsal.

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání