Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 20:49
- Nahlásit

Adiddaska
A dela to, i kdyz bys ho vzala ven samotnyho? Bez brachy?
LucieS
Ja se cubam schovavam jen v bezpecnym prostredi, navic na ne furt vidim a kdyby zacly zdrhat, pisknu.
Ale jinak taky reguluju akcni radius bezne piskanim, pripadne zavolam jmenem.

Vero
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 20:52 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Ještě taky přemýšlím nad tím, že když se čék psovi schová, tak ten pes to nezjistí nikdy hned, když má nějakou čichací práci.... bude každej pes až takovej cíťa, aby ho to schovávání pohnulo k tomu se najednou ustravičně ohlížet? nebude to některýmu vyrovnanýmu dospělýmu psovi spíš šumák, protože ví, že si páníka pak už najde?

Jako esi není možný, že některou povahu tím naopak budu učit větší samostatnosti a tomu, že z dohledu páníka se normálně může.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 21:05
- Nahlásit

Vero

neloví, ani se nerve, je akorát rozcanclanej a myslí si, že prostě pujdem za nim. On celkově začal bejt poslední dobou dement strašnej. Třeba se jdu sprchovat do koupelny a on najednou začne řvát, jakože vyje jako uplnej magor. Jsem na něj z tý koupelny houkla: ses posral ne?!?!? a bylo okamžitě ticho. Jako myslim, že je prostě problém s tou paní, co u nás pracuje, ona má zákaz je jakkoli rozmazlovat, ale pokud nejsem doma, nevidim, co se děje
Jako esi není možný, že některou povahu tím naopak budu učit větší samostatnosti a tomu, že z dohledu páníka se normálně může

myslim, že u nás ne, on se vrací dost překvapenej a rozhozenej, jakože co je? kde jste, proč nejdete za mnou? .

Fifi
bez bráchy to dělá míň, ale taky. je teda fakt, že bez bráchy moc nechodíme, max třeba na cvičák nebo k doktorovi.

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 21:14
- Nahlásit

Vero
bude každej pes až takovej cíťa, aby ho to schovávání pohnulo k tomu se najednou ustravičně ohlížet? nebude to některýmu vyrovnanýmu dospělýmu psovi spíš šumák, protože ví, že si páníka pak už najde?
Jako esi není možný, že některou povahu tím naopak budu učit větší samostatnosti a tomu, že z dohledu páníka se normálně může.

Ja vim, jak to myslis asi. Z myho pohledu to je o tom, jako se vsim - jaky si to udelas, takovy to mas.
Kdyz ja zmizim z dohledu (a treba jen skocim za krovi, lehnu si do vyssi travy, kdyz je psice par desitek metru ode me), je to pro cuzy impulz ke hre. Pozitivni hre na hledanou - zapoji rypaky, slidi a aktivne me hledaji. Pri najiti je velka pochvala, hra, pamlsek, potahani se s necim.
Takze u nas to nefunga tak, ze by si pes rek - "Debilka se zase schovala, este si tu docucham neco a pak ji teda pudu hledat, kdyz jinak neda". U nas to je spis "Jeheee, zmizelaa, najiit, bude legranda, kdepak asi muze bejt, potvurka podivna?"
Adiddaska
bez bráchy to dělá míň, ale taky. je teda fakt, že bez bráchy moc nechodíme, max třeba na cvičák nebo k doktorovi.
Tak co si ho brat nejakou dobu na vychazku separe?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 21:19
- Nahlásit

Fifi

Tak co si ho brat nejakou dobu na vychazku separe?

chodim tak průměrně na dvě hoďky denně, tzn že bych chodila na 4? jako jo, je to možnost, ale teprv až selžou všechny ostatní

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 21:28
- Nahlásit

Adiddaska
Ne, sem myslela si ho vzit treba separe na kratsi, porovnat si ho a pak jit s obouma. No uvidis.

Hyena
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 21:28
- Nahlásit

Hele, ono záleží na tom,jakého je pes nastavení. Bude ti to fungovat u psa,kterej je ve své podstatě závislák a chce být s tebou a u tebe. Vpodstatě mu dáš najevo, že ty ho nepotřebuješ, ale on tebe jo. Já při příchodu čubu ignoruju..vpodstatě jako " tak si domachrovala". Na Hyenu mi to v pubertě zabralo velmi dobře a občas to použiju i teď. Pokud budete mít ale samostatějšího psa typu begle nebo husky, tak vám jen zamává, že fajn,ať ho čekáte za tři dny s večeří. Je tam riziko, samozřejmě. Chce to trochu přemejšlet a mít psa u kterýho víte, že nikoho sám od sebe neopere. Ono je rozdíl,když to udělá člověk na sídlišti nebo na louce vedle dálnice. Za sebe bych to v týhle situaci zkusila.... uvidíš, jak rychle tě bude hledat a halvně, jak se bude chovat při příchodu- zda bude nadšený nebo zda se přiloudá jen tak.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 21:48
- Nahlásit

Hyena

Rambík neni vůbec samostatnej pes, je to uplně závislý střevo, který si akorát navyklo, že proč by se vracelo, když může bejt všude první a my za nim vždycky časem dojdem.

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 22:02
- Nahlásit

Fifi
A dela to, i kdyz bys ho vzala ven samotnyho? Bez brachy?

heh, taky jsem se na to chtěla opýtat. Myslím, že by to chtělo někdy je prostě separovat. Tohle je někdy nevýhoda, když má člověk dva psy (a více), že se nedá ukočírovat všechno u všech, páč u jednoho se na to člověk má možnost vždycky zaměřit cíleně . A i tak - když půjdeme s někým, tak si ten pes rozhodně nabude dojmu, že má mnohem větší volnost, než když s ním jdu sama.

Adiddaska
když může bejt všude první a my za nim vždycky časem dojdem.

no pokud je to opravdu tak, tak tady sis odpověděla sama, ne? Je závislej a jen si nabyl dojmu, že ho dojdete? No tak ho nedojdete a naopak si třeba na opačné straně posvačíte něco dobrýho. Co nedostane ten, kdo byl halt v tu chvíli daleko, ne?

Jak jako zajimavejsi veci? Dnes jsem mela s sebou bazanti stehno!!!!

no , ale tohle nemusí nutně znamenat přeci, že jsi pro něj zajímavá, zajímavější, než to co ho žene kupředu, že ne?

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 22:02
- Nahlásit

Hyena
Chce to trochu přemejšlet a mít psa u kterýho víte, že nikoho sám od sebe neopere. Ono je rozdíl,když to udělá člověk na sídlišti nebo na louce vedle dálnice.
Krista, tak je snad jasny, ze nebudu hrat na schovavanou v zazverenym lese, kde by mi terier zdrhnul nebo s Kremylem nekde na poli, kde litaj srny ci cizi psove. Nepodcenuj zdejsi komunitu zase tolik.
Já při příchodu čubu ignoruju..vpodstatě jako " tak si domachrovala"
Ja fenu pri prichodu nikdy neignoruju. Jednou mi zdrhnul Skritek na poli za srnama, vypichla je pred nosem - letela jak blesk a ve dvou minutach byla zpet. Pochvalila sem ji za privolani. Pak jsem si ji uz jistila, aby za zveri nesla, neb to byla moje blbost. Na nejaky "domachrovani" si nehraju.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 22:10
- Nahlásit

PetraK

no , ale tohle nemusí nutně znamenat přeci, že jsi pro něj zajímavá, zajímavější, než to co ho žene kupředu, že ne?

hele, já vim, že samozřejmě bych měla bejt pro něj zajímavější než to, co ho žene dopředu, akorát nevim jak. Neumim udělat sebe zajímavější, takže udělám to jeho chození dopředu míň zajímavý tim, že ho už smečka nebude následovat. A když bude blíž, tak se můžu udělat zajímavou tim, že přivolám na nějakej dobrej pamlsek. Žádný hry, ani hračky, no way. A když teda přijde z tý dálky, tak dělat jakoby nic, neodměňovat a jít si dál svym směrem. Už jsem to dnes praktikovala, pěknej vopruz a navíc z toho lítání kulhá, no nic, budu to muset chvíli vydžet, snad mu to dojde brzo

Vero
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 22:20
- Nahlásit

Fifi
Kdyz ja zmizim z dohledu (a treba jen skocim za krovi, lehnu si do vyssi travy, kdyz je psice par desitek metru ode me), je to pro cuzy impulz ke hre.

Jo, tomu rozumím, to je zas něco jinýho ještě.

Teď jsem si vzpomněla, jak jsme jednou psovi tuhle hru s mužem sehráli a dopadlo to pěkně úchylně: psák hledal, hledal, nenacházel... tak jsme ho zavolali. A psák místo aby šel po hlase, usoudil, že jsme pokračovali dál v cestě, a radostně začal sprintovat kamsi úplně do prčic kupředu a museli jsme pěkně řvát, než se jako zarazil a začal se motat a váhat......nebyla to moc dobrá hra v tu chvíli

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 22:25
- Nahlásit

Vero
A psák místo aby šel po hlase, usoudil, že jsme pokračovali dál v cestě, a radostně začal sprintovat kamsi úplně do prčic kupředu a museli jsme pěkně řvát, než se jako zarazil a začal se motat a váhat....
Chapu a rozumim. Ale tim, ze ja tohle ucim cuby odmalinka, tak se naucej takhle nepanikarit (pokud se neukryju opravdu dumyslne a po vetru), a kdyby, tak je furt sleduju a na pisknuti se vrati. Neco jinyho je to ucit dospelaka, to je jasny.

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 22:35
- Nahlásit

Fifi
Ja fenu pri prichodu nikdy neignoruju

no tak já se přiznám, že v případě, že jde o opakované "opuštění prostoru" nebo-li , je to v situaci, kdy by si Ešátor rád pádil (třebas jako sledování háravky, která šla polema před námi a valil by a valil a jaksi by pozapomněl, že jsme tam spolu), tak se tedy tvářím při prvním podání neutrálně, pokud mu to trvá víc než jednu otočku, aby mu do hlavy došlo, že prostě nepovalí jak urvanej vagon po nádraží, tak už se tvářím otráveně až naštvaně. Nechválím, nepeskuju, ale je na mě jasně, čitelně poznat, že se mi to prostě nelíbí. A vzpamatuje se, sám. pro tu nespokojenost.

Adiddaska
,
dopředu míň zajímavý tim, že ho už smečka nebude následovat.
to stopro. Plus bych ještě přidala při procházkách různý hry,krátký fakt kraťounký. My třeba při návratu míjíme řadu laviček, tak si v nich uděláme "pseudoslalom" s tím, že psa do toho nenutím, ale otážu se: Tak co? Zkusíme to dneska?. A on většinou jde, proběhne to, já jsem z toho naprosto v desátým nebi, dostane odměnu a valí o kus dál ke sloupkům, kde ví, že bude "Tač!", neboli na ně vyskočí a pak je oběhne. A zas má, de facto zadáčo vydělano dobrotu. Nemusí poslouchat /když se mu nechce, nikdo ho nenutí/, jen si hraje a těší se na to.

pěknej vopruz a navíc z toho lítání kulhá, no nic, budu to muset chvíli vydžet

vopruz to je, no, to jako bez debaty , to kulhání je blbý, to jsem si neuvědomila, jak na tom jsou. Jo a taky - možná to teď - pokud to dělá jen teď - dělá kvůlivá hárání? Možná se už do toho fenky daly.

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 22:39
- Nahlásit

Vero
to jsem buldozéra pěkně frustrovala...

jo, tohle je spolehlivě dostane

Adiddaska
a jak na něj asi dostanu toho druhýho psa, aha?

nijak, půjdeš tam cíleně až budeš s tím prvním jen separé. , jednoduché milý Wotsne

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 22:40
- Nahlásit

Vero
my nemáme holt ten základ, kdy čék učí blízkosti štěně, já byla nadšená momentem, kdy psovi došlo, že venku je se mnou a začal se podle toho i řídit

tak jasně, tohle je o něčem úplně jiným, než když má člověk spratkopsa od malička

LucieS
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 22:48
- Nahlásit

Vero
a jak zabraňuješ tomu, aby se pokoušel tu vzdálenost k návratu postupně zkracovat? já už jsem se nakrkla na to ustavičné testování hranic, co ještě stačí a co už ne, a zavedla povel, kdy se musí vrátit a oběhnout si mě.

Já ti nějak už nevím, ale snažím se být max důsledná, takže pes ví, že když už po něm něco chci, myslím to vážně... Moc se hranice netestujou, je to nějak zaběhlý a tak to funguje. Ale nikdy jsem neměla žádné běhačky-lítačky typu ohař, asiati se spíš tak nějak courají (pokud se nic neděje, to je pak zas šmouha během pikovteřiny).
Ale teda když je pes vyčuměnej, letí, větří nebo je prostě trochu víc mimo sebe, tak si ho většinou přivolám až k sobě, popř. vezmu na vodítko, chvíli jde u nohy, pak zase vypustím.. prostě snažím se chovat podle situace, ne pořád to samé bez ohledu na to, v jakém rozpoložení je pes.

Adiddaska
Možná by pár sekvencí na vodítku mohlo zabrat, i když je to otrava.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 22:49
- Nahlásit

PetraK

nijak, půjdeš tam cíleně až budeš s tím prvním jen separé.

nééé, já s nim nebudu chodit separé, to už by mě mrdlo, jak sem psala Fifi, to je až ta poslední možnost, když všechny ostatní selžou. s háravkama mě to napadlo, ale spíš ne, ono to začlo už dýl, když jsme byli na dovče a on se tady stal velitelem domu a vodil si na procházky svou svěřenou smečku - paní uklízečku a Kokoska, děsně narost a když jsem se vrátili, tak se divil, že ho nenechám určovat směr. Rychle pochopil, že jako nepujdem tudy, kudy on určí, ale přišel na to, že když se trefí do tý trasy, kterou jdem (máme třeba tak 8 míst na venčení, který střídáme a pokud to tam tak dobře nezná, tak daleko nechodí), tak že vlastně si může nenápadně furt hrát na velitele, protože my jdem v podstatě za nim. samozřejmě, že je to moje vina, že jsem na to prděla (nebylo to ze začátku tak markantní) a nechala to takhle rozvinout a upevnit, byla jsem prostě líná a věděla jsem, že ho přivolám, když bude potřeba.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 22:51
- Nahlásit

LucieS

jak myslíš na vodítku? Jako celou procházku? zatim jsem nakázala muži, že on smí venčit jedině na flexině, protože on na to neni, aby se čoklovi 100krát schovával. Jinak já někdy ho beru na vodítko během procházky, aby se zklidnil a "vykrokoval" kvůli těm nohám, pak ho zas pouštim.

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 22:53
- Nahlásit

Adiddaska

no tak holt tahle oblbovací pakárna, že se mění směr pokaždý a hned, když překročí mnou stanoveno vzdálenost a ten kdo je momentálně u mě z toho profituje, kdo teprv dochází, má smolikof. Teda to je věc, která funguje u nás, nemusí pochopitelně fungovat na každého psa. Pokud by byl samostatná jednotka, bude to o něčem jiném, ale pokud je to záprdek - si psala, že on je, tak by to zabrat mohlo. Plus bych třeba ještě s tím druhým zkoumala klidně nějakou myší díru - jako že máme společný "tajemství" , když už jsou dva, využít výhody "žárlení"

LucieS
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 22:57
- Nahlásit

Adiddaska
No, myslím to tak šikovně nadávkovat, párkrát ho vyzvat ke zpomalení (to co normálně používáš) a když to neklapne, tak prostě úplné přivolání a vodítko, chvíli u nohy, zase vypustit... asi to není moc "pozitivní", ale když to dobře načasuješ, může to fungovat.
Ještě je dobrá věc najít úzkou pěšinku a psa před sebe prostě nepustit, no anebo z toho udělat povel, myslivci myslím používají "za paty", že pes prostě jde těsně za tebou. A různě to venku prostřídat s volným pohybem, podle toho, jak moc máš zrovna pocit, že na tebe dlabe.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 22:57
- Nahlásit

PetraK

Plus bych třeba ještě s tím druhým zkoumala klidně nějakou myší díru - jako že máme společný "tajemství" , když už jsou dva, využít výhody "žárlení"

jj, to děláme a Kokosek to velmi rychle pochopil a hrozně si to užívá, nehne se ode mě na metr

Hyena
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2012 09:04
- Nahlásit

Fifi
Jednou mi zdrhnul Skritek na poli za srnama, vypichla je pred nosem - letela jak blesk a ve dvou minutach byla zpet. Pochvalila sem ji za privolani
To je trochu jiná situace, tady čuba udělala sama dobré rozhodnutí. Pokud jí ale k návratu motivovala obava, že neví,kde jsem a že mě ztratí, tak tam jí fakt chválit nebudu. Vpodstatě nechávám psa " vykysat"- " když chceš letět, tak leť, ale následky si přičti sám"...tak tady fakt podle mýho není za co chválit. Ignorovat neznamená, že se s ní nebavím, ale nijak se nejevím, že dorazila, jedu dál,c o jsem chtěla.
Ad komunita- beru to tak , že to tady nečtou jen lidi,c o přispívají ....nechci mít na svědomí nějakého psa jen proto, že někdo blbě pochopí můj příspěvek.

Hyena
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2012 09:09
- Nahlásit

Adidaska
Podle toho, co píšeš, by to na Rambíka mohlo fungovat. Prostě mu tím znejistíš jeho přesvědčení, že " odhadne" směr cesty. A ještě se dá dělat dobrá věc, že mu just z tý osvědčený cesty uhneš- před tím ho jedním signálem upozorníš, že měníš směr a pak jdeš dál...prostě všechno na principu, že ty rozhoduješ o směru a ty bez něj být můžeš, ale on bez tebe ne. Proto to ovšem funguje jen u psů, co to mají s páníčkem takhle nastavené a jen na to občas pozapomenou.

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2012 09:25
- Nahlásit

LucieS
Moc se hranice netestujou, je to nějak zaběhlý a tak to funguje

mysela jsem testování toho, co už je ta půlka (cesty zpět). já to samozřejmě přesně nikdy neodhadla a pak si postupně všímala, že pes si tu půlku se svým pojetí zas zkrátil

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2012 10:15
- Nahlásit

tak to vypadá, že čoklidovi po včerejší lekci v lese, kdy naběhal 100 podzimních km celkem spadnul hřebínek a ráno se mě na procházce držel jako klíště uvidíme co odpoledne na delší procházce, nechci to zakřiknout

Hyena
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2012 10:49
- Nahlásit

Adiddaska

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2012 11:13 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Adiddaska

100 podzimních km celkem spadnul hřebínek a ráno se mě na procházce držel jako k

no vidíš, ty si udržíš kondici a čokl si to srovná v makovici. Je to pravda, kapek oser, to jako jo, ale kdo vydrží, má výhodu a věř, že je to o tom vydržet dýl a čék ani nemusí křivýho slova říct.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2012 12:34 - Změnil/a: Adiddaska
- Nahlásit

PetraK

no já právě se moc nenaběhala s Kokym, chodili jsme furt sem a tam, zastavovali jsme se a dělali pitchovinky za pamlsky. Běhal akorát Rambík A ráno jsem měla radost, že se nevzdaluje vůbec, tak jsem ho na louce cvičně přivolala a mazlila (bo on si nehraje nikdy a s ničim), byl hrozně šťastnej a chyt z toho amok

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2012 13:54
- Nahlásit

Adiddaska

byl hrozně šťastnej a chyt z toho amok

to nehraní si, zkus ho to naučit přes přetahování, třeba s plyšákem měkkým, jen kraťoučce a pak to kousek odhodit, ale jeho u toho přidržet s tím, že vyběhnete spolu a on vyhraje a bude se moct prsit, jak vyhrál souboj.

, chodili jsme furt sem a tam,

jo to je přesně vono, trošku vopruz, vopruz, ale myslím, že funkční. a člověk u toho nestresuje, nenadává, netlačí a milé psovstvo se diví, co, že se to děje, že to nejede podle něj

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání