Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 13:01 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

alenakern

a s tím klikrem - šla jsi hned rovnou na ten aport, nebo klikrujete i jinak a jinde? Ptám se proto, že jestli fenka ví o čem klikr je.

jde taky o to, aby pes to kliknutí opravdu chtěl - tzn. já třeba při klikání používám pamlsky, který jinak nedostane. Zkusila bych taky aby byla fenka před cvičením trochu hladovější - ne jí nedat šest dní nažrat (já bych taky hladová cvičila špatně) ale dát třeba jen menší snídani, nebo lehčí .
Byly tady hozený videa, kde učili pesany klikr od vteřinového držení -

alenakern
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 13:14
- Nahlásit

PetraK
no nalikala jsem ji přes večeři, a pak jsme klikrovaly i při poslušnosti, protože mám trochu problém s tím jásavým chválením, a na ten aport mě přišel klikr taky dobrej, i když o tom tak přemýšlím, tak spešl u toho aportu jako kdyby byla mimozemšťan a to jak jindy reaguje na klikr a na pamlsek tak u aportu prostě dělá , že neví co to je

alenakern
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 13:15 - Změnil/a: alenakern
- Nahlásit

PetraK

cvičíme vždycky "nalačno", ale mě už připadá, že se prostě rozhodla ten aport, resp. cokoliv zvednout a podat ignorovat...ty luxusní pamlsky už mě taky napadly...jsem z toho bezradná, jinak je šikovná na ledacos a nemá problém, ale tady jsme se prostě sekly a nemůžeme se pohnout dál

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 13:31
- Nahlásit

alenakern
no nalikala jsem ji přes večeři

teď tomu úplně nerozumím jak přes večeři
jak dlouho a jak jsi jí naklikávala? a s čím?

, a pak jsme klikrovaly i při poslušnosti,
aha, takže jí klikáš čistě jen za věci už naučené?

Může se pesa zbláznit, když klirk vezmeš do ruky? těší se na to? Možná jsi udělala chybu podobný tý mojí, když jsem tehdy začínala, já jsem naklikávala čistě na piškoty a čistě jen doma - vycházela jsem z toho, že můj pes je nedožera a za piškot se přerazí. Když jsem si myslela, že je naklikanej, šup šla jsem si stím klikat při poslušnosti a vylepšovat věci staré. Bylo to fajn, ale ne úplně co jsem si představovala, takže jsem to udělala pak tak,ž e jsem se na klikr chvíli vyprdla, nechala to odeznít a začala úplně od znova. A zcela jinak.

Naklikala jsem na echt gold lůůkcůs pamlsky
Naklikala jsem jak doma, tak venku bez rušívých elementů a pak s rušivejma elementama /protože při prvním naklikání, pes sice poslechl a povel udělal ale kliknutí mu bylo fučik, to jsem chtěla změnit a změnila/
Když mi pes reagoval v každý situaci na kliknutí , ukázala jsem mu, jak klikr funguje na zcela novém triku, protože klikr je nejen o tom, že přesně označuju psovi správné chování, ale taky ho učím používat tu kouli, co mu sedí na krku , tzn. že si sám vymyslí, čím ze mě ten klik vypáčí. Proto musí být to obrovský nadšení z toho, že se bude klikat, ten pes MUSÍ TO KLIKNUTÍ CHTÍT a jak toho docílí mu ukážeš právě na něčem úplně novém. Na nějakém jednoduchém triku, na dvou na třech. a až pes DOOPRAVDY pochopí že musí něco udělat, aby přišel klik, tak se můžeš vrátit k tomu, co už jste se učili klasicky. U toho aportu - byly tady hozený videa, jak to někdo učil, číhni na ně.

alenakern
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 14:46
- Nahlásit

PetraK
no bylo mě doporučeno naklikat ji tak, že jsem ji dávala večeři po hrstičkách, klik, hrstička, klik, hrstička....jo, klikala ji ji věci víceméně naučené.....to, že by se bláznila vidíc klikr, to teda nee, a taky jsem ji vlastně naklikávala jen doma, takže v podstatě jako ty

takže to zřejmě bude chtít zkusit x změnit tak jak píšeš asi to naklikání nebylo to pravý, no jo no, chce to trpělivost a je fakt, že já sama už jsem z toho jak to nikam nepokročilo dost rozladěná, tak jak to má potom bavit ji....na videa jsem se podívala a je fakt, že ta snaha z její strany není žádná i kdybych jí tu věc ukázala, a možná je problém jednodušší než si myslím, prostě je to v tom naklikání

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 15:44
- Nahlásit

alenakern

dybych jí tu věc ukázala, a možná je problém jednodušší než si myslím, prostě je to v tom naklikání

myslím, žes to uspěchala. ale hlavně ona neví co. Neví jak to funguje, nechce z tebe to kliknutí vypáčit.
Rozhodně jí neklikej na večeři - nebo aspoň mi to přijde divný. Cvičení a krmení nespojuju. Večeře je večeře a klikání je bonus / s tím, že joo, večeře bude tedy o něco málo lehčí, páč jinak by si člověk vyklikal kouli.
dojdi do řeznictví, kup kus voňavýho špíčku, nakrájej ho na pidimidi kousíčky, vezmi misku a začni klikat doma- v kůchni, v pokoji, v předsíni, jednou stůj, podruhý si sedni na zem, na židli... ať si klikání nespojí ani s místem, ani tvojí pozicí. Klikni tak 10x a konec, přestávka, třebas hoďku, pak znova krátkou sérii.... ač ti doma zareaguje tak, že když klikneš zhmotní se u tebe celá radostná, jdi za barák bez těch élementů, pak přidej élementíky (tohle je teda moje řešení, myslím, že se takhle nenaklikává, ale já jsem chtěla tu radost z klikání i když budeme mezi jinými psy)
a až bude mít fakt radost, když vezmeš klikr do ruky, tak začni s nějakým úplně jednoduchým trikem a na tom jí ukaž o čem to je.

DŮLEŽITÁ VĚC - NESPĚCHEJ, dej všemu čas a jdi po pidikrůčkách. když něco nepůjde, vrať se o ten pidikrůček zpět. Možná by se ti šiklo někam zajít na kurz.

alenakern
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 15:53
- Nahlásit

PetraK
to naklikání na večeři mě doporučili na cvičáku, ale je fakt, že jsem tak měla klikat týden i dýl, a pak už zkoušet klikrem odměňovat...jenže ona seděla u misky jak trubka, a vždycky seděla a mám dojem, že si to spojila se sezením a čekáním na kus žvance a žádná radost, prostě ty granule pochlamstala na 20x a stejně asi nevěděla proč jí to tak komplikuju...takže pak se není co divit, když ji chci klikat aport nebo peška nebo prostě cokoliv co by měla vzít a taky třeba podat
takže začneme od začátku s extra neběžnýma dobrůtkama znovu klikat a uvidím jak bude reagovat, díky

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2012 15:56
- Nahlásit

alenakern

vždycky seděla a mám dojem, že si to spojila se sezením a čekáním na kus žvance a žádná rados

hm asi jo, chce to prostě měnit místo a pozici.

prostě ty granule pochlamstala na 20x a stejně asi nevěděla proč jí to tak kompliku

přesně

takže začneme od začátku s extra neběžnýma dobrůtkama znovu klikat a uvidím jak bude reagovat,

chvíli neklikej, nech to vyšumět, jo? a se jí to vykouří z hlavy to spojení.

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2012 09:06 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

dr. Vyseděl včera fstal, a zkoušel se různě hejbat za účelem dosažení pamlsku

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2012 11:20
- Nahlásit

Vero
dr. Vyseděl včera fstal, a zkoušel se různě hejbat za účelem dosažení pamlsku

předpokládám, že propuklo olbřímí veselí?
a co přimnělo Dr. Vyseděla změnít názor? Čistě jen trpělivost, nebo něco jiného?

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2012 12:07
- Nahlásit

PetraK

a co přimnělo Dr. Vyseděla změnít názor? Čistě jen trpělivost, nebo něco jiného?

možná mu prostě došla trpělivost... Možná to, že jsem dle rad měnila svoje pozice, naposled jsem třebasedla na zem, to bylo nezvyklý asi.
Tak uvidíme, jak to bude dál

Ale zatím je klikání furt o trochu větší zábava s kocourkem, páč ten je děsně aktivní, furt se hýbe a o pohádku o trpělivosti a růžích nikdy neslyšel

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2012 13:16
- Nahlásit

[b]Vero[/b

]Možná to, že jsem dle rad měnila svoje pozice, naposled jsem třebasedla na zem, to bylo nezvyklý asi.

může bejt, já jsem to právě odkoukala.

Tak uvidíme, jak to bude dá
joo, klídek pijánko.

Ale zatím je klikání furt o trochu větší zábava s kocourkem,

ty jo věřím, musí to být paráda. bude taky běhat agi, jako to kůtě tady na těch videích?

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2012 15:10
- Nahlásit

PetraK

joo, klídek pijánko.

jasně. jediný, v čem jsem kdy byla vevnitř nerpělivá, bylo přivolání když se to tak veme, nic jinýho pes zas tak nutně nepotřebuje...

bude taky běhat agi, jako to kůtě tady na těch videích?

von je domácí, vprostřed města. tak parkur asi nééé. ale nakonec doma se dá taky dělat dost. ono ale hlavně záleží, jak a jestli nám to vůbec půjde a jestli ho to bude bavit a tak- ta holka z videa i její kůtě jsou zátračný, to my nejsme.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2012 15:20
- Nahlásit

Vero

když se to tak veme, nic jinýho pes zas tak nutně nepotřebuje...

ešče bych v rámci zachování života hlasovala za povel čekej / zůstaň. Páč mě osobně to zachránilo život, když jsem přecházela a blbě se podívala. kamarád zařval razantní zůstaň! čimž mě přibil k asfaltu a ta dvanácettrojka mi jen zléhýnka ovanula gezicht . a to stejný si myslim, se hodí u čokloj. To ostatní už je naše nadstavba, co po nich chceme a co nás i je zabavuje.
Kecám- ešče FUJ! bez toho to v dnešním světě taky moc nejde.

von je domác

to neva přece, šak mu můžeš postavit mini dráhu doma fantazii se meze nekladou.

a holka z videa i její kůtě jsou zátračný
no ona bude z těch co mají dar a trpělivost

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2012 15:36
- Nahlásit

PetraK
ešče bych v rámci zachování života hlasovala za povel čekej / zůstaň.

jojo, to bych byla zapomněla.

Páč mě osobně to zachránilo život, když jsem přecházela a blbě se podívala. kamarád zařval razantní zůstaň! čimž mě přibil k asfaltu a ta dvanácettrojka mi jen zléhýnka ovanula gezicht . a to stejný si myslim, se hodí u čokloj.

nevim, esi bych u sebe zůstala přibitá, nebo bych vyskočila metr vysoko., sresový situace jsou blbý... a jiný... já právě proto nechodím bez vodítka tam, kde je provoz. vyjma klidných ulic, kde mám přehled. ne že bych to psa neuměla naučit, ale prostě- nevěřím těm debilním náhodám, zkratovým jednáním, včetně svýho. a bydlíme tak šikovně, že to neva, do 5 minut jsme na volno.

Kecám- ešče FUJ! bez toho to v dnešním světě taky moc nejde.

jo. to taky. fuj a zůstaň se ale tak ňák líp učí, páč v tom není ve hře rychlost čoklího běhu a možnost průserovýho odhalení paniččiny fyzické neschopnosti si se situací poradit.

no, a ještě taky, že se nerveme, to je taky zásadní...

to neva přece, šak mu můžeš postavit mini dráhu doma

to je fakt. uvidíme, jestli ho to ale chytí.

no ona bude z těch co mají dar a trpělivost

jojo. a taky musím dodat- asi i fůru volnýho času na to...

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2012 15:51 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Vero

nevim, esi bych u sebe zůstala přibitá

hele von zařval tak rezolutně, že mi nedal na výběr
(ten den už to byla moje druhá kolize s dvanácettroskou, nevím, proč jsem si v ten den umínila, že se nechám zajet zrovna touhle značkou )

já právě proto nechodím bez vodítka tam, kde je provoz. v
no já sem vostuda, vím, že se má a má to svou logiku, ale chodíme navolno. u chodníku se zastavuje sám, vidím-li psa, tak ho pro jistotu i zpoveluju, když přecházíme, mám ho buď u nohy nebo přesně vymezím směr.

y, že se nerveme, to je taky zásadní..

jo, povel neřřřřřeššššš! případně tiché "Pipi, kašli na to!" to podle situace

jestli ho to ale chytí.
a já myslím, že jo, však kočka je zatr chytrý zvíře, aktivní zvíře a jestli je čistě bytový, bude rád, že má nějakou zábavu jinou, neobvyklou.

asi i fůru volnýho času na to

jo tak to bez pochyby. však je to cácorka. Je skvělý, že ten čas využije takhle. Máme tady paní uklízečku, její dcera je děsně zvířecí, hrozně moc, začala teď studovat zemědělku, máma se furt křižuje - v dobrým, co zas bude říkám jí, buď ráda, že má céra v týhle době takhle pevnýho koníčka a takovýhodle koníčka, páč ona tím žije.

Vero
Člen
# Zasláno: 29 Úno 2012 15:58
- Nahlásit

PetraK
no já sem vostuda, vím, že se má a má to svou logiku, ale chodíme navolno

Ono záleží taky na tom, jak vypadají ty ulice,a na páníkovi. Já bych prostě nebyla klidná - takže mi to nestojí za to.

myslím, že jo, však kočka je zatr chytrý zvíře, aktivní zvíře a jestli je čistě bytový, bude rád, že má nějakou zábavu jinou, neobvyklou.

Zatím mu oči svítí, když vidí, co bude. Svítí mu teda z vyhlídky na jídlo, to je fakt - ale hlavní, že jeví zájem
Vyseděl mi včera zkusil nabídnout "popros". Ale je nesmělej a zaraženej, ani ho úspěch nevybídl k opakování - není si jistej, co se děje, že nevydávám povely.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Úno 2012 20:01
- Nahlásit

jako nevim esi to někoho zajímá,spíš ne,ale Nána lítá po bytě za sběračkou coby aportem rychlostí světla,dneska sem zkusila podávat jiný věci,např. krém na ruce,mobil a musim říct,že čokl je podává na první dobrou a aportuje vzápětí na to..jako dost dobrý musim říct,furt mě nepřestává fascinovat jak to funguje
v dalším kole budou klíče..kdo mě zná,,ví,že to je sakra vysokej level pro ní ..sem zvědavá..

Gerda
Člen
# Zasláno: 29 Úno 2012 20:18
- Nahlásit

davidkova renata
máš základ na psa, asistenta geronta. To je dobré si myslím. Měla by ti začít podávat berle a tena lejdy. Až ti připomene, že si máš po záchodě umejt ruce, máš hotovo.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Úno 2012 20:33
- Nahlásit

Gerda
Měla by ti začít podávat berle a tena lejdy.
Tena Lejdy posleze odkladat do odpadkace.
davidkova renata
musim říct,že čokl je podává na první dobrou a aportuje vzápětí na to.
Hezky. U nas se postupuje zvolneji, jsme u osmicky kolem nohou a toceni se sem a tam kolem me a predemnou, polohy na prepravce atd.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Úno 2012 20:35
- Nahlásit

Gerda
máš základ na psa, asistenta geronta. To je dobré si myslím. Měla by ti začít podávat berle a tena lejdy. Až ti připomene, že si máš po záchodě umejt ruce, máš hotovo.
jj myslim,že du dobrým směrem.. berle má někde neonka ve skříni myslim a až jí naučim tlačit kriplkárku do kopce vod rybníčka,můžu pustit fšecko z hlavy..to bude snadný řekla bych..

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 08:42
- Nahlásit

Vero

Vyseděl mi včera zkusil nabídnout "popros"

no vida ho pana doktora, nejen že je študovanej, ale ešče taky je slušně vychovanej

Ale je nesmělej a zaražene

a nesmělej
celkem slušná partije, když to tak čtu

no jo, dej mu čas. šest let byl zvyklej , že se mu říká, co má dělat, tak to musí nejdřív překonat tudleten styl myšlení. Klid prťka, klídek pijánko vono to pude, přes to, že myšlení neni pudová záležitost

Svítí mu teda z vyhlídky na jídlo, to je fakt

no to je fučik!! vono to taky vo tom jídlu je, že jo . kočka je hravý stvoření, bude ho to bavčit.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 09:40
- Nahlásit

Fifi
jsme u osmicky kolem nohou a toceni se sem a tam kolem me a predemnou, polohy na prepravce atd.
dyš mě právě vůbec neba nic vymejšlet a hlavně nevim co ani,sem tupější jak ten péf,přeprafky nemaje nemůžem blbnout ani s ní(beztak by jí ta krafka zřejmě přiaportovala) ) .asi zvostanu u těch cviků co můžu využít normál na place nebo nevim..ale líbí se mi jak to fachčí,to jo)

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 10:50
- Nahlásit

Fifi

jsme u osmicky kolem nohou

taky vodjíždíš ?? Na Křemýlkovi teda myslim. Mně Ešus popováží . Včera jsme si osmičkovali v obchoďáku, tak jsme mohli dát i klobouk na zem, co jsme měli publika
a vtipný je, že když mu řeknu okolo někde v civilizaci, třeba okolo lavičky, tak to při druhým kolečku začne hrozně komentovat. To dřív nedělal, začal loni na pozdim, běhá vokolo a huhlá si pod fousy něco v tom duchu jako : "Tyvolejá tadyjakdebilběhámdokolatojezasevostuda!" a s každým dalším oběhnutím je nasranější

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 20:13 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

PetraK
tak to musí nejdřív překonat tudleten styl myšlení.

já vím dám. myslím ten čas. mu.

okolo lavičky, tak to při druhým kolečku začne hrozně komentovat.

obíhačku kolem čehokoli jinak než s řevem nemáme. s řevem se to naučil, s řevem dělá a je celej hrozně nadšenej. už jsem i dumala nad tím, naučit ho to bez řevu... (hlavně protože pánečkovi to leze na nerva, tak nemůžem nic obíhat, když jsme všichni) - ale bylo jasný, že by to byla taková dřina, a nejspíš i kažení psího nadšení, že jsem se na to vybodla...

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 22:20 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Vero
já vím dám. myslím ten čas. mu.

to je jak morzeofka

než s řevem nemáme

no von neřve - zatím teda, ale myslim, že k tomu začal pracovat. On si to komentuje, huhlá, bručí, je nasratej, že to nestačí jednou. Ale to je jen v civilizaci, když to budem cvičit doma, na chodbě v baráku, v polích, tak nic, ale jak by ho asi u toho mohl někdo vidět, že by byl za blbce, prostě nevidí důvod proč tam rotovat jako idiot..... a je to jen u toho obíhání

nejspíš i kažení psího nadšení, že jsem se na to vybodla.

to chápu. No ono by to asi šlo, ale musel by se nejdřiv klikatůrou naučit ovládnout svůj zvukovej projev a pak to pospojit nějako. Ale to by bylo dloooooooooooouhý asi.

RaduM
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 08:05
- Nahlásit

Jak byste pozitivní motivací naučili spa štěkat? I když já tak pořád přemýšlím, jestli ho to vůbec učit
Ona je u něj totiž potíž to štěkání odměnit, on totiž štěká opravdu zřídka, řekla bych snad jen při hře s páníkem a to ho už musí sakra vyprovokovat a jen někdy, takže chytit ten moment je skoro nemožný.
Kamarádka třeba učila svého psa štěkat na povel tak, že ho přivázala ke stromu a dělala že odchází, což není až tak pozitivní, ale u nás to stejně nefunguje. Ten náš blboun prostě neštěkne. Můžu ho uvázat kdekoliv a on způsobně sedí, čučí směrem, kam jsem odešla, ale neštěkne. Na zvonek taky neštěká, na žádný zvuky v podstatě, tak vážně nevim.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 08:27
- Nahlásit

RaduM

já teda nevim, esli je to úplně pozitivní, ale já jsem Esšálka naučila štěkat na česnek . Prostě jsem ho s ním ve hře "zlobila" až se naštval a štěknul a já mohla jásat (tehdá ještě bez klikru)

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 08:34
- Nahlásit

RaduM
Jak byste pozitivní motivací naučili spa štěkat

tak já to mám tak jak píšeš jeden neštěká vůbec a tam se to snažim na povel naučit už 6 let a úspěch nikde žádnej a druhej pés zase štěká pořád štěká rád a furt ..tam bych potřebovala naučit to ticho
možná se nám to jednou za dlouhých zimních večerů díky klikru podaří...ale moc šancí tomu nedávám...

RaduM
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 08:40
- Nahlásit

Fajka
díky klikru podaří
No jo, když on je klikr jaksi k ničemu, když nemá co označovat, pač ten pes prostě neštěkne
Se ale divim, že to od toho druhýho psa nepochytil

PetraK
A to jako on má něco proti česneku? Já se obávám, že to naše trdlo by se ho buď snažilo sežrat nebo by mu byl šumák

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání