| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2012 14:12
- Nahlásit
Vero
Fajka
no já jsem neprozřetelně naučila kdysi dávno Hošíkusa "řikat" to RUM! a páč to je dycky sukces, když se mu to podaří, tak nabyl poslední dobou dojmu, že RUM! je to co já nejvíc chci, takže když mi nabídne to, že do krabice vleze předníma a já na to nic nic, začne "vykřikovat" RUMRUMRUMRŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮM! a když zase nic, tak řve ten rum a devastuje krabicu
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2012 14:16
- Nahlásit
PetraK
naučila kdysi dávno Hošíkusa "řikat" to RUM!
rum = haf?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2012 14:20
- Nahlásit
Vero
rum = haf?
tetkon zas já nerozumím otázce, rovnice mi nikdy nešly
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2012 14:21
- Nahlásit
PetraK
jako jak se říká RUM? že se štěkne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2012 14:25 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Vero
jako jak se říká RUM? že se štěkne?
nene, řekne opravdu RUM . on je takovej huhlobrumlomumla, vydává děsný zvuky, takže jsem se toho chytla jak houno košile a pracovala na tom. Někdy potřebuje čas, aby se rozmluvil - protože je to přeci jen pro něj těžký to trefit, ale jo, umí v hospodě objednat rum, naštěstí ho nepije, vystačí si s tatrankama taky máme rozpracovaný Jak dělá Armstrong - kdy začne vydávat děsný zvuky ale to se mu motá právě s tím rumem - takže občas to skončí tak, že vydává celej neščastnej zvuky jak vykleštěnec páč neví co teda má řikat
edit - teď nevím, jestli Fajfka byla svědkem? že by potvrdila?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2012 14:34
- Nahlásit
PetraK
teď nevím, jestli Fajfka byla svědkem? že by potvrdila
jo je to jedinej pes kterýho znám že umí říct RUM !!! divim se že nepatří hyeně a už nevěřím že si chodí sám vobjednávat tatranku
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2012 14:40
- Nahlásit
PetraK
on je takovej huhlobrumlomumla, vydává děsný zvuky,
doooobrýýýýýýý...
hele můj hošíček taky umí "mluvit..." páníček se ho to snaží naučit i na povel.. chceš jít na procházku? tak promluv jako člověk! (v té situaci ty zvuky nejčastěji dělá) - ale nemá úspěchy, páč není důslednej, nekliká a tak... ale teďka mě inspiruješ to vážně dotáhnout do konce
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2012 14:48
- Nahlásit
Vero
ale teďka mě inspiruješ to vážně dotáhnout do konce
to udělej, je to čurina. O nás si vyprávěj až na moravě páč jednou jsme takhle byli v hospodě i se známýma a přijeli tam rodičové od jedný holky, Ešus měl svůj mluvící den (někdy je kapek stydlivej a někdy dělá hajzlík drahoty ,a by byl vzácnej ) a fakt do dával několikrát za sebou (ono je to pro toho psa šichta - a pro Tebe taky - se trefit do toho správnýho znění) , od tý doby rodiče tý holky vyprávěj, že v Prahé žije péf, co umí vobjednat rum .
Fajka
divim se že nepatří hyeně
sem chlastala rum už v době, kdy hyjena ešče pila mlíko z flašky, mám přece jen kapek věkovej náskok
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2012 16:09
- Nahlásit
Fajka
moje jelito když neví jak dál a neví coby mě nabídl,tak sedne ..lehne..konečné stádium je řev
Hm, u nás taky, jen ten konec je jiný - utrápeně si vzdechne a zůstane ležet...
Jinak to sezení a zírání jsme měli taky, pomohlo že jsem šla jinam, otočila, zase šla jinam, a krabici do cesty a klik za dotknutí krabice.
Chtěla jsem pokračovat tím dotýkáním rukou, ale nebudu, už teď je pesan ujetej na ruce (když mě jóo moc miluje, tak mi bere ruku do tlamy) a nechci si vyrobit to, že mi bude ňuchat do dlaně furt... Tak přemýšlím co dalšího, to lano na stromě zní docela dobře.
Jo a ještě bych ho ráda naučila "vstaň" (doteď pro nás nepotřebný povel, který nezná), máte nějaký nápad, jak to udělat přes klikr? Když jsem to zkoušela (psa u nohy), tak to vůbec nepobral, neumím to vysvětlit, co po něm chci. Nakonec vstával tak, že se natahoval za pamlskem, což si špatně vyložil tak, že klik není za to že vstane, ale za to, že se bude natahovat za pamlskem... takže všechno špatně.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2012 11:56
- Nahlásit
Vero
konečné stádium je velice rychle nastupující, odhodlané a kupodivu vytrvalé, i když si ještě nikdy nic nevyřval.
přesná definice našeho plesnivýho jelita ... pro mě celkem šok bo akita hubu nevodevře jak je tejden dlouhej a jelito řve a řvé a řvéé
včera jsme snížili bedýnku (umyvadlo jsme vyměnili za misku pod květináč) a kupodivu s tím jelito nemělo žádnej problém a rotuje jako profík. za pár dní přejdem asi na koberec ..
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2012 11:58
- Nahlásit
PetraK
sem chlastala rum už v době, kdy hyjena ešče pila mlíko z flašky, mám přece jen kapek věkovej náskok
no jasně ty vykopáfko
LucieS
utrápeně si vzdechne a zůstane ležet...
taky to občas udělá ale to mě příjde že už má fakt přeplníno že je hotofson, takže se snažim skončit dřív než nastane tohle a nebo řev
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2012 20:37
- Nahlásit
všechno je o naší trpělivosti. dneska jsem měla s sebou na chalupě Ešusovu kamarádku, ta není vůbec nijak moc vedená,cvičená, aport moc nemá. nechce podávat. Naklikrovaná není. Nicméně metoda klikru funguje - prostě jsem v klidu vydržela až mi to podá do ruky. Předcházel to mu řef, pohledy do dálky, občas jsem já změnila polohu, občas jsem změnila polohu kroužku který měla přinést. Taky je to Dr. Vysedělová, ale pak se podařilo, že pochopila. Poté jsem si pomohla druhým psem - to sem píšu pro LucieS
a Fajka (Lucie má myslím taky víc psůch??? )
kdy mi Ešus pomohl tím, že v ní vzbudil žárlivost a zájem. a když jsem vždy jednoh posadila a dala do čekání a tomu druhým hodila, tak je to oba motivovalo k tomu aby mi to podali a to mi u fenky šlo, aby mi to podávala do ruky.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2012 11:52
- Nahlásit
PetraK
(Lucie má myslím taky víc psůch??? )
Už jenom jednoho .
Včera jsem zkoušela klikat, ale nic moc, nechali jsme toho. Budu se muset vrátit k něčemu fakt jednoduchýmu, přijde mi, že to pořád moc nepobírá, někde dělám něco blbě .
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2012 11:54 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit
..
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2012 18:04
- Nahlásit
Fajka
přesná definice našeho plesnivýho jelita
to jsem ráda, že v tom nejsu sama
dneska jsem si říkala, že vlastně on možná hošík prostě jen přemejšlí nahlas ...
a co děláš dál, když jste ve řvací fázi? já jsem se nějak smířila, že nedílnou součástí našeho učení je řev (venku to neva), nějak dílem to ignoruju, někdy utiším, trvám na svým, že z mé strany nic nebude, dokud nebude z jeho strany i něco jinýho než řev, a nakonec se k výsledku pěkně propracujem , třá dneska jsem zúžila šířku stromu na opírání ... všecko teda bez klikru a ne-shaping, trochu psa navádím a klikám v podstatě pusou (jako označení kýženého výsledku).
S klikáním zatím trčím u metody Vyseděl, moc jsem se k tomu nedostala, zatím klikám za pohled stranou nebo i nepatrný pohyb a zapojuju svůj pohyb, uvidíme. Zatím kupodivu pořád věří, že si pamlsek vysedí, a nedal se do řvaní... jestli není chyba, že když jsem ho naklikávala, tak se nehejbal? že si to spojil, že to je to, co má dělat? jenže když doma vemu do ruky pamlsek, tak to udělá vždycky... čeká, až si to vysedí
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2012 18:23
- Nahlásit
Vero
třá dneska jsem zúžila šířku stromu na opírání
my už to umíme na dálku, stačí ukázat a je to, jenže dneska jsem zjistila závažný problém: Byli jsme na cvičísí procházce a za úkol jsme měli vlézt se psem na vodítku do takovýho hustýho lesíka a proplejtat se s nim mezi stromama tak, aby netahal, nezaplejtal se a když se zaplete aby se vyplet. Grineček je zvyklej "houbařit" takže to velmi ovládá, ale jednou ho rozptýlil pes a on se zaplet za strom, já jsem mu rukou ukázala, aby ten strom obešel, načež Grineček na něj místo toho vyskočil. Tak já znova ukázala a on zase vyskočil a znova... no musela jsem poctivě vytáhnout piškot a fakt ho navést, aby pochopil, že když je v přítomnosti stromu a já máchám rukou, neznamená to automaticky že má na strom vyskočit takže na to pozor
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2012 18:55 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Grin
já jsem mu rukou ukázala, aby ten strom obešel, načež Grineček na něj místo toho vyskočil
jojo, teďka když chci, aby strom oběh, vyskočí na něj. ale myslím to přejde, páč vůbec vždycky, když se něco naučí, tak to začne nabízet i na jiný povely, než se mu to usadí
když je v přítomnosti stromu a já máchám rukou, neznamená to automaticky že má na strom vyskočit
jo, na to si ofšem pozor dám
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2012 19:13 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Vero
to jsem ráda, že v tom nejsu sama
ten úlevný pocit znám..měla jsem ho dneska na cvičáku když ve skupině před náma byl kavalírek kterej nebyl vidět ale slyšet furt to se mě rozlilo blaho po duši..aaaa nejsme v tom jen my
Zatím kupodivu pořád věří, že si pamlsek vysedí, a nedal se do řvaní...
a není on od nátury spíš klidnější?
moje jelito je spíš aktivka takže mě třeba na bedně stačí trochu změnit polohu těla a on přesnane řvát a začne se hejbat tak jak si myslí že by měl bejt.
Dneska vnikl zas jinej problém, snížili jsme bedýnku a možná sem se nějak uklikla a místo aby stál a opíral se o ní tak se o předníma o ní opře nakvačí zadkem do správný polohy k noze a sedne si ale prej to neva bo stenak se k noze musí rovnat do sedu takže vlastně už je o krok napřed ... kdo nestíhá sem já
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2012 20:49
- Nahlásit
Fajka
a není on od nátury spíš klidnější
No ani teda ne ... a to řvaní zvládne i za pohybu (výsledně některý cviky jsou prostě s řevem z nadšení). Jen doma u klikání prostě sedí, civí a slintá.
Ale zatím neva, však jsme na úplným začátku.
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2012 07:33 - Změnil/a: RaduM
- Nahlásit
LucieS
Jo a ještě bych ho ráda naučila "vstaň"
A proč to klikáš? Jen ho nech nabízet chování (jestli umí) a až si vstane, tak ho mooc odměň.
Byla jsem na víkendovým semináři pozitivní motivace s Pavlou Klučkovou. Ta klikr používá v podstatě jen u cviků, kde je hrozně těžké vystihnout moment toho, co dělá dobře a důležité to naprosto přesně označit. Zkoušeli jsme i v praxi a i papilon nebo čivava napochodovali nakonec do klece a ani jim to netrvalo dlouho
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2012 09:20
- Nahlásit
LucieS
Už jenom jednoho
to je mi líto , tak snad situace dovoli zase rozšířit časem smečku?
Budu se muset vrátit k něčemu fakt jednoduchýmu
no jestli už se dotýká krabice, tak vydrž. může mu to chvilku trvat, než se naučí používat mozek jinak než byl zvyklý. Co po něm přesně s tou krabicí chceš?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2012 11:45
- Nahlásit
A pak že kucí netancujou a nekníkaj
http://www.youtube.com/watch?v=MCJ9EUeew9M&feature =player_embedded#!
|
alenakern
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2012 12:03
- Nahlásit
Ahojte, nevím jestli se to tady už neprobíralo, ale mám velikej problém s aportem u své 4 leté piťandy. Je to obrovskej kořistník a aportovat prostě odmítá. Pro aport doběhne, ale zdrhne s ním, na stopce ji sice přitáhnu, ale obloukem a okamžitě ho po cestě vyflusne. Zkoušela jsem ji na aport naklikat, ale rozčílí se, řve a na aport ani očkem nekoukne, nevezme si ani pamlsek, prostě se rozhodla, že aport nebo cokoliv jiného nosit nebude. Zdrhat s čímkoliv co se jí hodí to jo, a ani to nepřekusuje, ale aport při tom zdrhání ještě překusuje.
Nemáte někdo radu co s tím
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2012 12:14
- Nahlásit
alenakern
a co má nejradši ze všeho?? Jídlo to asi neni, když si nevezme pamls... baví ji třeba se přetahovat?
|
alenakern
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2012 12:20
- Nahlásit
ty pamlsky si nevezme jen když prostě zuří a bojkotuje aport, jinak ji na dobrůtky utáhnu na cokoliv...už jsme se i přetahovaly, že jsem ji na stopce přitáhla a přetahovaly jsme se o to co jsem jí zrovna hodila, to sice jo, to se tahá jak blbá, ale jakmile se to nechá na ní tak to nepřinese, a rozhodně ji to přetahování ani nemotivuje k tomu, že by mě to nosila, abych jí to zase mohla hodit....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2012 12:31 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2012 12:32
- Nahlásit
alenakern
no a jak jsi ten aport učila?? rozfázovala jsi to?
a jak jste na tom s klikáním jako takovým ? pochopila princip klikru?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2012 12:47
- Nahlásit
alenakern
to bude chtít po pidikrůčkách a od opačnýho konce, napřed držení, přes podávání, nošení až na konec, jestli se nepletu... někdo fundovanější to určitě vysvětlí
|
alenakern
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2012 12:52
- Nahlásit
PetraK
když bylo jasný, že aport nosit nebude, tak hned šla na šnůru a snažila jsem ji vždycky přitáhnout a být rychlejší než ona, než ho flusne a zkoušela jsem se s ní potahat...na dlouhé stopce to šlo špatně, sice jsem ji ručkovala k sobě, ale šla obloukem..tak jsem zkusila kratší vodítko, pro aport byť jen na kousek hozený vystřelí, vezme, začne ho mlet v tlamě a je fakt umění být rychlejší než ona, chytit ho než ho flusne...žádný povel drž nebo cokoliv nezabírá...tak jsme na to šly jen přes vařečku, resp. kus duralové trubky - sedla, dala jsem ji trubku do huby, podržela, povel zůstaň, ( žádný aport) na pár sekund a pusť a odměna...to se jí taky nelíbilo, nechtěla to, okamžitě flusala...tak klikr, aport nebo cokoliv - pešek, pouzdro atd. na zemi, podívá se klik, čuchne klik, pokud o vzetí klik..nikdy ale nevezme úplně, spíš přestane pracovat, začne nadávat, pamlsek si nevezme, odejde...pokud jsme v zavřené místnosti tak odkráčí na druhý konec a už nic, pamlsky můžou být na zemi poházený a nic, prostě uražená...při tom nemá problém nosit cokoliv, co se jí líbí, ale nosí si to sama sobě, nepřinese mě...pokud už houknu ke mě, tak to pustí a příjde předsednout sama.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2012 12:59
- Nahlásit
Vero
a od opačnýho konce,
no přesně, proto jsem se i ptala, jak to učili a co myslí tím
Zkoušela jsem ji na aport naklikat,
|