Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova a výcvik pomocí pozitivního upevňování
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 59 . 60 . >>
Autor Zpráva
Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 08:47
- Nahlásit

RaduM
No jo, když on je klikr jaksi k ničemu, když nemá co označovat, pač ten pes prostě neštěkne
no to mám uplně stejně sedí čumí jak puk a nic...

Se ale divim, že to od toho druhýho psa nepochytil
jednak toho druhýho nemám zas až tak dlouho a druhák když ono je to tak se přece nebude snižovat k takovjem blbostem jako dělá to druhý jelito...
učím to tak že seděj vedle sebe jeden řve jak protrženej i když nemá a druhej na něj znechuce ně kouká pak kouká na mě jako že dělej s tím něco at tu hubu zavře

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 08:48
- Nahlásit

RaduM

A to jako on má něco proti česneku?
no ve žrádle normálně ne, ale jinak - stejně jako cibule, případně pomerančová kůra- to jsou třídní nepřátelé, víš? Nemůžeš čekat nic dobrýho od něčeho co se jmenuje česnek a smrdí to jako česnek. cibuli bude honit po bytě, kopat do ní, kousat do ní a bude na ní řvát. Von je totiž v některejch ohledech dost choléra

RaduM
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 08:58
- Nahlásit

PetraK
Tož zkusím nasadit cibuli či česnek a uvidíme. Ale obávám se, že náš je v tomhle ohledu spší flegmouš, takže to nezabere

Fajka
A co kdybys toho štěkajícího odměňovala, pak by ten druhej třeba taky štěknul, aby něco dostal I když jestli na to kouká tak, že je pod jeho úroveň se chovat jako to druhý jelito, tak asi ani to nebude fungovat

Jinak mně se na semináři (velmi rušené prostředí s několika psy) podařilo psa přesvědčit, že ho klikr nesežere Prý dotazy nebo cviky na přání na závěr. Tak říkám, že se mi ho nedaří naklikat, že mi po kliku vždycky odejde a nechce ani super pamslek, prej tak ukaž a on seděl, já klikala a on žral pamlsky. Jsem si připadala jak debil

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:04
- Nahlásit

RaduM
tak asi ani to nebude fungovat
néééé asi ale určitěěěěěěěěěěě

nechce ani super pamslek, prej tak ukaž a on seděl, já klikala a on žral pamlsky. Jsem si připadala jak debil

takhle já si snima připadám furt!!! si vlastně řikám na co je mááááám

RaduM
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:09
- Nahlásit

Teda to s tím klikrem mě navádí na další otázku Ona mi totiž ta lektorka říkala a proč ho chceš naklikat, když tak krásně pracuje jen shapingem. Tak jsem nějako nebyla schopná odpovědět

Pracujete s klikrem pořád nebo jen u určitých cviků?

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:11
- Nahlásit

RaduM

ted jak chodim na cvičák tak kombinujem cliker + shaping...protože u něčeho to jde shapingem mnohem jednodušejc a rychlejc takže proč chodit k cíli přes Košice (nic proti Košicím )

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:20
- Nahlásit

RaduM

po kliku vždycky odejde a nechce ani super pamslek, prej tak ukaž a on seděl, já klikala a on žral pamlsky. Jsem si připadala jak debil

tak to je hektofór
ale jo, oni umí pobavit

it cibuli či česnek a

no a nebo tu kůru z pomeranče, či citronu, tak je taky umí naštvat - nebo takhle - oba moje pesany, i toho prvního , to štvalo. cibuli i česnek měj oloupaný.

no já to střídám , někdy se mi podaří zachytit nějaký chování v momentě , kdy klikr nemám u sebe, tak děsivě pochválím a zeptám se "Tjo a jak Ty to děláááš? Uka!" a protože se do něj mluví jak do mikrofonu, tak ví, že slovo Uka! znamená, že má zopakovat to co dělal, tak má-li náladičku a a pochopil-li zadání předvede to znovu. Takhle třeba vzniklo "Jak stojíš na hlavě?"... že si v pelechu otíral ráno kušnu, zadnicii vystrčenou k nebesům, v podstatě hned z první. ale princip je to v podstatě klikrovej.Stejně tak když teď jsem učila to střídavé zvedání levý a pravý nohy ve stoje, tak levou jsme klikali a pravou jsme ukazovali. Líp se mu to pocháplo.

RaduM
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:21
- Nahlásit

Fajka
kombinujem cliker + shaping
Hmm, já jsem to asi úplně nepobrala no. Pač já mám pořád představu, že klikr je jen doplněk shapingu, prostě nahradí jen tu slovní pochvalu. Ale ona říkala, že se mezi to dát rovnítko nedá, tak mi pěkně zamotala hlavu

RaduM
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:29
- Nahlásit

PetraK
no a nebo tu kůru z pomeranče, či citronu
Jako prťous mi venku sežral kůru z mandarinky, tak nevim, asi na něj zabere spíš ta cibule, jenže on je taková hračička.
http://www.youtube.com/watch?v=2gXUSOJuPcA&feature =related
Je to teda bez zvuku, ale v jednu chvíli na tu kost štěknul, ale to byl ještě prťous s poslední kostí už zdaleka tak nevyváděl Ale tak cibuli ještě neměl, tak třeba s ní bude taky vyvádět jako se vším, když to dostane poprvé

"Tjo a jak Ty to děláááš? Uka!" Haha to je koumák teda. Ale kolikrát mě taky překvapuje jak rychle si ty psiska uměj něco spojit I když tent vůj je asi trošku extra třída, neznám jinýho psa, co by kupoval tatranky a říkal RUM

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:30 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

RaduM

prostě nahradí jen tu slovní pochval

nenahradí. ukáže jen to co je správný , pochválit musíš stejně.

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:34
- Nahlásit

RaduM
jenže on je taková hračička.

šiš jak tam máchá tou packou jak an prvního mája je otomiléééj !!!

RaduM
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:34
- Nahlásit

PetraK
pochválit musíš stejně.

Odměnit ne? Pochválit ne. Ona zas říkala, že je u toho úplně ticho, že vůbec nemluví. Tak já nevim, on to asi každej praktikuje trochu jinak a všichni dohromady mi v tom děláte pěknej bordel

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:40
- Nahlásit

RaduM

No já chválim,krátce - protože na pochvalu je zvyklej, když se mu něco povede chválím víc a odměňuju víc.
ale tak poslouchej lektorku, já jsem lajka samouk

RaduM
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:45
- Nahlásit

PetraK
Tak ono nejde koho budu poslouchat, spíš je dobré najít tu nejlepší variantu pro mě a mého psa
Já někdy chválím, někdy jsem úplně ticho, jen hrstku pamlsků. Žádnej klikr, žádný slova, dobrý pokus odměňuju jen tím pamlskem. Ale to se dá praktikovat třeba na to, že má jít do boudičky. Ovšem když budu chtít odměnit něco, co udělá jen na krátkej okamžik, tak už je lepší použít krátkou slovní odměnu nebo ten klikr. Takhle jsem si to já vypozorovala v praxi, ale já jsem taková ujetá a i když to funguje suprově, tak pořád zjišťuju, jak se to má vlastně dělat správně

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:52
- Nahlásit

RaduM

jenže on je taková hračička.

boží.
to znám, Ešus má taky pár takovejch třídních nepřátel, než je pak sežere líbí se mi právě, že si s tím kolikrát nejdřív hraje, než to sežere

Ale kolikrát mě taky překvapuje jak rychle si ty psiska uměj něco spojit

no jo, páč jsme pořád ještě naučený je brát jen jako zvířata.

co by kupoval tatranky a říkal RUM

páč nás děsně baví krávovinky a mě hlavně hrozně baví rozvíjet jeho myšlení a schopnosti uvažování, kombinace, já nejsem páníček výcvikář, já jsem hračička. a taky vždycky bude myslím rozdíl třeba mezi psem který bydlí se svými lidmi a se psem, který je v kotci, ten byťák mám mnohem víc podnětů, je víc příležitostí se mu i chvilinku věnovat víc, než jen na procházce, při výcviku, nebo hře, komunikovat s ním. Já mám na něj navíc hodně času, on je sám od sebe komunikativní a kašpar.

RaduM
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 10:10
- Nahlásit

PetraK
hrozně baví rozvíjet jeho myšlení a schopnosti uvažování

Přesně, to jsi vystihla. Já než jsme takhle začali cvičit, tak jsem pořád jen vodila za pamlskem, cvičila poslušnost a tak a přišlo mi, že to pořádně nebaví mě ani toho psa. Ale jak jsme najeli na tohle a vidim jak to funguje, jak mu to šrotuje a vymejšlí, tak mě to hrozně baví.
Já jsem žila v dojmu že ohaři umějí jen honit srnky jak mylné. Na cvičáku jsem poznala výmaráka, kterej uměl ledasco a teď ještě maďar, jestli se nepletu Já mám vůbec k různým plemenům předsudky, ovšem na semináři jsem viděla shapovat i čivavu a spadla mi čelist

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 10:26
- Nahlásit

RaduM

jak mu to šrotuje a vymejšlí, tak mě to hrozně baví.
no a on se na tebe i víc naváže, naučí se tě líp vnímat,

že ohaři umějí jen honit srnky

no to se právě nesmí , ohař má v sobě sice chuť ty srnky honit, ale taky základ pro to, aby je nehonil, takže mu člověk musí ukázat, jak se má chovat. Ohaři jsou chytrý jako bejk, navíc zvyklí sice pracovat samostatně, ale pro pána - v podstatě stejný přístup jako mají psi ovčáčtí - tzn, dělám pro pánika, ale pracuju od něj daleko, musím si občas poradit sám, ale v rámci daných hranic. Líbí se mi psi se samostatným uvažováním, ale vazbou na člověka.

čivavu
však čibaba nejni debil. vždycky je to lidech. viděla jsem dogdancing s čibabou a uctivě jsem smekala. hlavně teda před paničkou, protože podle mě učit mini psa je náročnější - s tím velkým psem má člověk snažší konakt.

Radecha
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 23:33
- Nahlásit

Pač já mám pořád představu, že klikr je jen doplněk shapingu

Přesně tak, resp. klikr je prostě jen označovač (a tím může být např. i jakýkoliv slovo). K šejpingu (ani k pozitivnímu podmiňování/tréninku "pozitivní motivací") potřeba vůbec není. Někdy se hodí, ale čím déle takto se psy pracuju, tím méně klikr používám. Naopak v začátku, kdy jsem tento systém vůbec neznala, jsem (na radu trenérky) klikala o sto péro (navíc při použití luringu...)... trénink po dobrém prostě o klikru není.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 16:33
- Nahlásit

Aaaaach...
http://www.youtube.com/watch?v=VTsw7RlmyJE&feature =relmfu

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 17:50
- Nahlásit

holky, co si myslíte o dměňování dříve zakázanou činností? například - pes chce strašně do bahnitýho potoka, je rozběhlej, zastavim ho, pes sedí jak na žhavym uhlí, pochvalu nevnímá, pamlsek si neveme případně ho vyflusne, pohlazení ho obtěžuje. Mám dvě možnosti: A) přivázat ho, což je v podstatě trest (bylo by asi možný i dát knoze a odejít, ale bylo by to velmi neradostné k noze, což nechci) nebo B) výborněěěěě, volnooooo a nechat ho vymáchat v bahně, což je v tu chvíli největší a jediná odměna a značné pozitivní upevnění nebo co myslíte?

Grin
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 18:19
- Nahlásit

Adiddaska
což je v tu chvíli největší a jediná odměna a značné pozitivní upevnění

jo jo, to je super, používám to!!!! a je to fakt top odměna.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 18:25
- Nahlásit

Adiddaska
Klidne, proc ne. Jen treba po nem chtit pred "výborněěěěě, volnooooo a nechat ho vymáchat v bahně," vic pozornosti vuci tvy osobe, aby to nemel zadara a zacal te vnimat lip.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 18:40
- Nahlásit

Adiddaska

U nás to samý jako u Grin a Fifi...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 19:22
- Nahlásit

Grin
Hipík a Tonička a Rozinka

mně právě to taky přijde jako dobrá odměna, ale řikali mi na semináři obedience, že to nemám dělat, že ten pes až bude ve stresu, tak se odmění sám, že to prostě nedá počkat, až mu to dovolim. Tam to teda bylo o soustředění se na cvičení, když do haly přijde novej, extra zajímavej pes, tak moji čokle chtěj za nim samože, nedovolim to, teprv až něco odcvičej e tam pustim. A právě prej na zkouškách nebo závodech, když by byl ve stresu by za nim prostě vlítnul, aby sa jako uklidnil asi, tak nějak to chápu jenže jinou odměnu jsem zatim nevmyslela právě

Fifi
vic pozornosti vuci tvy osobe, aby to nemel zadara a zacal te vnimat lip.

jj, to zní dobře, ale na to už ho musim chytit za obojek, je to tam strašně vratký a já nechci, aby vystartoval a já ho musela zastavit zařvánim, právě to chci pozitivně upevnit. No nějak se s tim poperu

Grin
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 19:38
- Nahlásit

Adiddaska
Aha aha... No jo, tak to nevim, ja nejsem zadnej velkokynolog jak vis, na zkousky se se psem ani nechystam avycvik delam stylem ze co funguje to pouzivam a nebadam nad tim jestli pes bude mit touhu se odmenovat sam, protoze se mi to popravde nikdy nestalo, ale cokl taky nikdy nebyl ve stresovy situaci tohohle typu..

agáta12
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 19:44
- Nahlásit

Adiddaska
--holky, co si myslíte o dměňování dříve zakázanou činností? například - pes chce strašně do bahnitýho potoka, je rozběhlej, zastavim ho, pes sedí jak na žhavym uhlí, pochvalu nevnímá, pamlsek si neveme případně ho vyflusne, pohlazení ho obtěžuje. Mám dvě možnosti: A) přivázat ho, což je v podstatě trest (bylo by asi možný i dát knoze a odejít, ale bylo by to velmi neradostné k noze, což nechci) nebo B) výborněěěěě, volnooooo a nechat ho vymáchat v bahně, což je v tu chvíli největší a jediná odměna a značné pozitivní upevnění nebo co myslíte? --

za BÉ je správně , ale ještě před tím aspoň oční kontakt - jedině tak vlastně se psem komunikuješ
Stres je kouzelné slovo
- trochu stresu neškodí - říká se tomu napínání -
když to přirovnám třeba k těšení se na něco - to je taky trochu stresík ne?

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 19:57
- Nahlásit

Adiddaska
určitě bych se tohodle způsobu odměňování nebála. pokud bude pes na zkouškách ve stresu, může se stát cokoliv, ale určitě to nebude tím, že byl občas za odměnu poslaný za psem apod. může místo toho začít civět do země, čuchat, štěkat... nácvik ztížených podmínek je na tobě. naopak já mám zkušenost, že se pes učí při tomhle způsobu odměňování mnohem líp ovládat- např. obrany, kde pes poslouchá a za odměnu dostane to co nejvíc chce. nebo pokud chci ovladatelnost u zvěře, nechat se za odměnu na zvěř dívat apod.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 20:13
- Nahlásit

eva od jondy

jj, já to dělám i když vyběhne za kočkou třeba, zastavim ho a až kočka zdrhne pustim ho tam očuchat si místo, kde mu zmizela

jinak ten oční contact by měl bent soustředěnej, nebo může bejt i hrací takovej? a můžu ho u toho chytnout za obojek?

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 20:23
- Nahlásit

Adiddaska
postupně bych ztěžovala požadavky jako u každýho jinýho cviku. pokud se zvládne na povel zastavit před potokem, zkoušej tu situaci cíleně i několikrát za sebou. aby se neodměnil sám, můžeš ho jistit třeba i vodítkem. pokud chceš další věci učit shapingem, je i možný ho mít jištěnýho a čekat, jestli se mu zadaří vymyslet se na tebe třeba jen na vteřinu podívat. hned označit klikrem nebo slovem a poslat do vody. to samý se dá aplikovat na psy apod. až zvládne odcvičit i pár cviků nadšeně za tuhle silnou cílovou motivaci, je vyhráno. a samo střídat. jednou po něm chtít jen zastavit, jindy na pár vteřin kontakt, jindy mnohem víc. rozdíl je fakt jen v tý odměně, jinak vše jako jindy. a naopak proč takové silné motivace na cokoliv nevyužít ve prospěch .

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2012 20:32
- Nahlásit

Adiddaska
ale řikali mi na semináři obedience, že to nemám dělat, že ten pes až bude ve stresu, tak se odmění sám, že to prostě nedá počkat, až mu to dovolim.
když jsem měla Máju chvilku, našla kosti z pečenýho kuřete i se sáčkem, já jsem jí přivolala, zavolala fuj,ona to vyflusla, já to zkontrolovala a co teď? otrávený to zjevně nebylo, bylo to voňavý,čestvý, já nic srovnatelnýho neměla,tak jsem jí to vrátila. Už se mi to mockrát vrátilo v dobrym, páč se nebojí mi cokoliv odevzdat.
eva od jondy
Adiddaska
i když vyběhne za kočkou třeba, zastavim ho a až kočka zdrhne pustim ho tam očuchat si místo, kde mu zmizela
Já za odměnu pouštim z vodítka, odnaučila jsem tak ve třinácti psa tahat s velkokynologickým povelem "hele, když vydržíš netahat až támhle k tomu sloupu, tak tě pustim"

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 59 . 60 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání