| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 10:02
- Nahlásit
ahoj holky..tak po dlouhy dobe jsem opet tu
koukam ze to tu nak vazne...
brut
co snehulka?? uz je po kastraci???
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 08:28
- Nahlásit
monika
Jó,tak to moc dobře znám. Ale když už to vypadá,že je to na dobré cestě,vypnout aspoň trošku by jsi měla,ať nezkolabuješ.Já myslím,že to nejhorší máte za sebou.
My včera byli konečně vykastrovat našeho dědu. Člověk by si řekl,však o nic nejde,ale já z toho byla úplně hotová.Taky ze sentimentálních důvodů,vždyť nám chlapec dal spoustu štěňat. Náš vet tady u nás mi ho ani vykastrovat nechtěl,protože měl strach z jeho věku,bál se aby mu tam nezůstal. On to totiž ani pořádný vet není,chodíme k němu jen na očkování. Kastruje sice běžně,ale problém byl asi trošku jinde,já mu asi sama nahnala strach,chtěla jsem aby mu důkladně nejdřív vyšetřil srdíčko a mám dojem,že to on neumí a nic nepozná. Prostě si ná mého dědu netrouf a tak jsme byly u odborníka,ke kterému jezdíme,když opravdu o něco jde. Ten z toho vůbec vědu nedělal. Ale i tak jsem to nesla špatně. Dědula ale vypadá,že je všechno v pořádku.Je mi to líto,že jsem to musela udělat a takhle ho ve stáří trápit,ale feny mi přibývají a já bych dva psy neuhlídala,nemám zas tolik prostoru. A hlavně jsem to udělala kvůli mím malím prdelkám,až začnou hárat aby k něčemu nedošlo,dokud budou maličké. Toho malého raubíře snad uhlídám.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 13:50
- Nahlásit
nika00
Sněhulka vykastrovaná ještě není. Zatím jsem jí jen snad konečně úspěšně zbavila blešek.....po několikáté jsem vygruntovala celý byt, vykoupala Sněhulinku, vydezinfikovala co se dalo....tak zatím je klid...ale jak dlouho nevím. Pro změnu má ošklivě zahnisaná očička, takže kapeme a vymýváme. Zdrápaná jsem ažaž....
žofka
Po pár dnech jsem tu......dědek bude v pořádku, uvidíš. Hlavně, že budeš mít víc klidu a nebudeš muset nervovat sebe i feňulky...a dědka vlastně taky.
Monika
mám obrovskou radost, že už je Fanynce takhle dobře. Je vidět, že vše špatné je pryč. Teď už si budeš moct oddychnout a odpočívat.
Balinka má tlapku taky lepší, ale s jistotou to budou vědět, až přestane růst. Do té doby bude muset brát vitamínové doplňky, vápník, fosfor atd. Zatím je ale dobrá. Jen při větší námaze nebo špatném kroku či skoku si sedne, zvedne packu a naříká. Váží 14kg a na chování teda není. Je to pěkná dračice a provokatérka.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 14:57
- Nahlásit
brut
Ahoj,zdravím tě v pracovního procesu,ještě tě to baví?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 15:04
- Nahlásit
žofka
baví, baví,
ale mám problém.....trvalé a dost silné bolesti zad s necitlivostí prstů na rukách i na noze.....takže problém jak hrom, prášky a prášky.....nic moc
Pevně doufám, že se to zlepší, příští víkend je sraz a já chci s Brutem jet
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 15:40
- Nahlásit
brut
Hmm,to není dobré,já bych to viděla,že bys potřebovala klid. Z pracovního procesu bych si dala pauzu,ale to neznamená,že nemůžeš jet na sraz. Kde to máte,docela vám závidím. Jsem tady taková sama samotinká .
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 15:47
- Nahlásit
žofka
sraz je tady s lidičkama a s pesánkama....na Želivce, celý víkend, takže beru Bruta. Místo ještě je, když by jste chtěli jet
Záda zlobí často, tak jsem si stále myslela, že je to to samý, ale není.....
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 16:49
- Nahlásit
brut
To ne,to já si jen poztezkla. My ještě pořád máme víkendy pracovní. Na zahradě už to zpěje do konečné fáze,ale zase jsem si vymyslela,že než půjdu do nemocnice,že musí být vymalovaný aspoň obývák a tak jsem mého chotě včera úspěšně přemluvila.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 19:44
- Nahlásit
žofka
my máme pracovní jen některé...teda já ne
S tím malováním jsi šikulka.....já malovat budu až zase na jaře...teď na to nemám sílu.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 20:12
- Nahlásit
brut
žofka
já se už pomalu zklidnuju. Fanka už řádí, dneska mi poshazovala všechny kytky z oken, WC papír jsem měla po celém domě, rozkousala nový váleček na malování (takže nic) a přestěhovala křeslo v obýváku. Jsem myslela, že mě klepne. Ale hlavně, že už je v pořádku. V pátek jdeme na krev a v sobotu vytáhnout stehy. Antibiotika jsme dobrali a ted už jenom přetrpět ty dietní granulky. Moc jí nejedou. Taky už ji trápím s poslušností. Zameškali jsme nejdůležitější dva měsíce a tak to pomalu musíme dohnat. Jenže ona potřebuje všechno dohnat a to je dost problém.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 20:48
- Nahlásit
monika
Jsem ráda, že je Fanynce takhle dobře. Myslím, že už se budeš moct v pátek opravdu radovat.....Fanynka je zdravá a tak je to správné. Hlavně ať jí to řádění vydrží, uličnici
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 21:47
- Nahlásit
monika
No vidíš,už je to zase ta pravá Fanča. Jinak rozmotaný toaleťák,to znám taky,ale jak by ti moji prckové posunuli křeslem,to vážně nevím. Oni jsou tak na ten toaleťák a nebo jsem dneska zjistila,že mám okousanou novou nákupní tašku,tak to by jim šlo.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 08:45
- Nahlásit
žofka
tak co hafanek?? uz je to lepsi???
brut
tak co ta snehulka???, holky holky...ja vykastruju celou svoji zoo a vy nic
jooo blechy to je neco..jednou je chytla sandy od kocky...mela jich fakt hrozne moc...nejdriv sem ji sprchovala...a to bylo uplne videt jak se vyplavuji..fakt hnus....taky se chudinka cela drbala...musela sem ji dat ten spot frontline a jeste strikat a dokonce sem musela vyhodit i deku z pelisku, pac me prislo ze se to neda ani vyprat...blechy sou mrchy...delaji si hnizda ve vlaknech..
nastesti uz mame klid...
ocicka mela taky jednou moje cica...doktor nam dal normalni lidske kapky a za par dnu to bylo ok.
jooo a jinak sem rada ze jedes na sraz... ja furt premyslim jestli mam vzit i sandy...ma harat ale nic nepozoruju, tak nevim...sice se casteji lize ale ani psum jeste nevoni...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 08:52
- Nahlásit
tak taky po dlouhe dobe zdravim na Zofce..
nejak to flakame, holky
kde se treba toula Cezar??
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 09:24
- Nahlásit
Ahoj holky,
nika00
není. Pořád nechce žrát,nechce chodit a taky jsem si uvědomila,že už 2 dny nekadil. Asi je to tím,že nemá žádný pohyb. První den po kastraci se procházel venku normálně,ale teď tam pořád ani nechce jít. Musím ho tam donést,když nechce ani se nevyčůrá a nebo místo občůrávání,vyčůrá celou dávku naráz a sedne a čeká až ho zase odnesu domů. Teď mě zajímá jen aby žral a kadil.Uvařím mu kuřecí srdíčka,těch se v neděli nabouchal,ale u něho člověk nikdy neví. On poslední rok z jídlem zlobí ani když mu nic není.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 10:05
- Nahlásit
Tak myslím,že jeho nežraní už hraničí s mlsností a trucováním.To už známe,když měl v zimě střevní potíže,taky mě zkoušel,dokud jsem ho nenechala dva dny hladem a hned mu byly dobrý i granule. Dala jsem mu teď do misky kondenzovanou tatru,normálně ji dávám jen těhulím a štěňatům,ale vím,že by se po ní pobyli všichni. Ani si nelízl,ale pak snědl kus tvrdého sýra. Tak to ještě s tím podsrojováním tento týden vydržím a příští týden už zase nastavím tvrdý režim.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 11:28
- Nahlásit
nika00
Na očička máme taky lidský kapky, jenže oni zaberou jen na chvíli a za pár dní má zánět zpět. Budu muset opět k vetovi....ten z nás bude mít radost
Já naštěstí chci nechat vykastrovat jen Sněhulku, takže nemusím spěchat.
Se Sandynkou uvidíš, když se nic dít nebude, tak holka pojede a jinak jí necháš doma. Já nad babčou ani neuvažovala, ta by byla nešťastná, takže zůstane v klidu doma se Sněhulkou.
Orry
Taky jsem se divila, kam se nám Cézar ztratila....snad se zase objeví
žofka
To víš, důchodci, ti si navymýšlejí
Dědek asi chce být litován, hlavně aby neměl nějaké problémy se střevama, když nebyl kakat
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 09:01
- Nahlásit
Ahoj holky,
jdu to tu zachraňovat,když to tak vázne.
Dědek už je po vykastrování v pohodě. 6. den dokonce skákal na háravku. A teprve po týdnu si to celé začal olizovat. Stehy se vztřebaly a celé se to pěkně zahojilo. A asi mám první poznatek,on patřil totiž k těm,co doma občůrával co mohl a to nás pěkně štvalo,zničil nám dost nábytku. No a on s tím přestal. Úplně ! Teda jestli to není jen přechodné. Někde se tu o tom psalo,že tenhle problém vykastrování nevyřeší,ale zatím to vypadá,že ano. Mlaďoch se ho občas v tomhle snažil napodobovat,ale v mnohem menší míře,teď to vypadá,že se nemá po kom opičit,tak je už taky čistotnější. A tak to vypadá,že to trápení k něčemu bylo.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 10:12
- Nahlásit
žofka
ahooooooooj
Hlásím, že Fanynka je v pořádku. Krevní testy dopadly výborně. Je všechno jak má být. Máme ještě dietu, ale máme přidávat pomalu normální granule. Taky za dva týdny přibrala 6 kilo a je v podstatě na normální váze. Jizva se krásně hojí, skoro není nic vidět. Řádí a je spokojená. A já su tak ščastnááááá!!!!!!!!!!!!!
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 10:20 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit
monika
No to je dost,že jsi se ozvala. Myslím,že by jsme tu taky měly zavést to zapisování docházky a dávat za neomluvené hodiny áčka .
A jsme zase u toho starého známého rčení,všechno zlé je k něčemu dobré. Ty jsi ščastná,já jsem ščastná,tak co by jsme chtěli víc.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:33
- Nahlásit
monika
žofka
tak to mám radost s váma.
Já tady mám na týden ségru s Balinkou a začínám mít pocit, že se asi brzy zblázním. Do toho nám před barákem kopou díry na kanalizaci, takže nastává problém s venčením a chůzí do baráku a z baráku. Včera jsem dělala dusno, tak zatím máme alespoň kousek chodníku....jinak bych se musela naučit lítat. Sněhulka měla zase blešku, takže jsem opět uklízela a dezinfikovala celý barák....a klasika, opět se skoro nemůžu hýbat. A to mám jet v pátek na ten psí sraz
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:00
- Nahlásit
brut
Á,další zatoulaná se raději ozvala,než aby dostala áčko.
Ale jinak ti teda nezávidím. Takové ty návštěvy na delší dobu,to teda fakt miluju. Doufám,že to nezakřiknu,když napíšu,že mě to snad nehrozí.
Hele,na ty blechy a nejen na ně si pořiď u veta stronghold. je to dobrá věc i v době komárů a ti ještě jsou. Byla sem zanesena nová infekce( začervení srdce) a ten přípravek je prevence právě na to,ale i proti blechám. Bude lepší,když se necháš poučit vetem a nebo si to najdi na netu. Já prázdnou krabičku už vyhodila,takže si už přesný popis toho přípravku nepamatuju. Ale začala jsem to používat jako prevenci na odčervení,protože ho měla aplikovaný jedna moje nová feňulka,když jsem si ji v létě pořídila. Chovatelka mě tak vyděsila s tím parazitem v srdci( přenášejí to komáři),že jsem si to hned pořídila taky. A píšou,že je to i proti blechám.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:06
- Nahlásit
žofka
já jsem moc unavená a bolavá ovečka....nějak mně ty záda s nohou zlobí čím dál víc, takže se zítra objednávám k lékařské vědě a uvidím, co mi řeknou
Ségře dělají podlahy v bytě, šatnu, takže nemá kde spát, nehledě na Balinku, která už je stejně velká jako Brut a všude se motá, pořád si chce hrát a mazlit se, takže by pánové nic neudělali
Sněhule je nastříkaná Advantixem, ale zatím se ta jedna bleška ještě našla....snad to bylo naposledy. Že bych chtěla stále vystříkávat byt, gruntovat atd. , to teda ne, to mně nebaví
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:08
- Nahlásit
ahojky, tak se taky jedna zbloudila duse hlasi k vam
brut
to me mrzi, doufam, ze ti doktori pomuzou...ja musim dneska ke svymu aby mi napsal zase ty masaze a rehabky, neb me taky boli zada a ruzne mi tam krupe a picha..ale proti tobe je to asi slabota...no musim taky zacit chodit plavat, abych aspon trosku zadum ulevila
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:12
- Nahlásit
Orry
já bych taky chodila plavat, ale u nás zatím není plavečák( bude snad na jaře) a jezdit pokaždé 35km tam a 35km zpět se mi nechce
Mně hodně rozhodilo letní malování a gruntování. Od té doby se mi bolístka trochu horší, ale zatím chodím, tak je to dobrý
|
monika
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:18
- Nahlásit
no holky, to je teda lazaret.
já se dávám pomalu dohromady psychicky. Tělesně jsem fit, ale Fanka mi fakt dala zabrat po psychické stránce. A to mi ještě veterinář neřekl, kolik to bude stát. To bude zásah. Už má skoro normální fyzickou zátěž i Fanka tak už se odreagovávám tím, že se ji snažím umravnit. Ale řeknu vám, je to teda dřina. Ty dva měsíce jsou teda znát strašně moc. Kupodivu mi dost hodně pomáhá Dorka. Ona poslechne hned a Fanka to napodobuje. Jsme prostě týýým.
brut
Na tom srazu opatrně a kdyby si viděla někoho padat do bazénu tak řvi, ale nechytej. Na to nemáš figuru!!
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 12:23
- Nahlásit
brut
no to ti verim..ja to mam nastesti kousek od baraku, ale zase mi chybi na to i cas...a navic mam i atopicky ekzem a tomu zase chlor nedela dobre..je to blazinec ale vzdycky muze byt jeste hur, vid
ve stredu jdeme s rockym zkusit zase jine agility..tentokrat bliz..tak uvidime jake to bude tam
jinak ted tak trochu "resim" problem viz tema smecka...no snad to bude dobry...
monika
jsem rada ze se vam dari uz lepe fakt moc...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 14:27
- Nahlásit
monika
Neboj, já se mám ráda, takže budu jen strašně řvát a koukat
Orry
Ono totiž jedné věci nikdy není dost, takže se každýmu většinou nakupí problémů ažaž.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 08:01
- Nahlásit
ahoj holky. tak se taky hlasim do klubu
žofka
jsem rada ze dedula uz je v poradku
monika
i Vam to snad vyslo a budete mit klid, vid? to je dobre a snad holky budou uz ok..
brut
tak co brut, uz balis?? tesis se? ja jsem zvedava na tu cestu...doufam ze nas v aute ty moje telatka nepozvracej
Zitra jdeme se sadny jeste na strihani...to aby byla hezka holka no a vcera jsem kontrolova stav harani a nic...ani se mi nezda ze by melo prijit...tak snad to bude ok...
myslis ze u veta by mi rekli kdy bude harat??
Orry
dneska jdete na agility vid??? tak nezapomen podat hlaseni jaky to bylo..my jdeme dneska na cvicak...uz do mirne pokrocilejch...tak jsem zvedava
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 08:06
- Nahlásit
nika00
jeeeee..tak musis Sanduli vyfotit a ukazat...teeeeeda...bude z ni uplna frajerka na srazu
jj jdem omrknout ty agi, tak jsem zvedava...tesim se. Snad to tam bude prima nez zacne zimni cas, tak budem chodit stredy..a pak uz budou jen vikendy a to se prida i Ronny (ma to tam taky domluvene) a ty stredy zacnu chodit jaaaaaa na plavani
tak at vam to dneska ve skolce slape kdo vas bude cvicit?
|