| Autor |
Zpráva |
Orry
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 12:46
- Nahlásit
Cezar
mela jit na nejakou operaci snad za 15tis do brna..ale nic vic nevim....
monika
myslime na vas!!! uz snad bude jen lip
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:07
- Nahlásit
Orry
Tak to jsem teda moc zvědavá, co s ní doopravdy dělali, taky taková malá a už takové nemoci chudinka. No uvidíme co Brut .
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 22:58
- Nahlásit
hlášení: Fanynka se z toho dostává, dneska se sama ve stoje nažrala, nemusela jsem ji podpírat. Sice ji ještě musíme nosit ven, ale už je podstatně lepší. Dokonce už si hrála s Dorískem a kradla hračky naší Elišce. Bývá ještě hodně unavená a moc nevydrží,ale je to bomba proti tomu co bylo.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 07:43
- Nahlásit
monika
to rada slysim..jen tak dal!! stale drzime palce
jinak se dneska s vama loucim..zitra odjizdim na dovcu a budu tu az 11.9.06...tak se tu zatim mejte krasne a uzivejte posledni dny prazdnin
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 09:29
- Nahlásit
Orry
Přeju krásnou dovču a ať se ti moc nestýská a pejskům také.
monika
To jsem hrozně ráda, že to takhle pokračuje.Doufám, že už to bude jen furt a furt lepší.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 09:43
- Nahlásit
Zdravím,
moniko,ještě by mě zajímalo,jaké závěry z toho vetka učinila. Myslím aby se to už neopakovalo.
Jinak já už se zotavuju na zahradě . Ještěže se počasí umoudřilo a můžu dohnat co jsem zameškala. Ještě jsem si koupila B12 a železo,tak doufám,že už to bude jen a jen lepší.
Příští týden má přijet k nám Brut,tak už se moc těším,škoda jen,že to bude v týdnu,to manžel není doma a nebude si moc užít Bruta,když ho tak zbožňuje.
Předevčírem jsem byla s princeznama poprvé venku na vodítku,jedna byla strachy bez sebe,ale druhá byla ofrklá,jak vycházková lejdy. A tak to maličká okoukala a rozchodila se taky. Takže ještě párkrát a pak je šupnu na rozdvojku. To budem trojka. Zítra jedu do zverimexu ještě pro jednu rozdvojku a pak večtyřech už to bude ten zprávný rychot. Nejdřív to budu zkoušet až večer,až už nikdo není venku,at nebavíme celou ulici. Ale se starýma psama na trojvodítku to šlo v pohodě. Tak si určitě zvyknou i mladí.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 09:53
- Nahlásit
žofka
To je dobře že se dáváš dohromady. Je fajn že máš aspoň pro radost ty tvoje mladé a uvidíš, že budou chodit pěkně.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:13
- Nahlásit
Orry
hezkou dovolenou a děkuju za podporu
Cezar
taky moc děkuju a jsem strašně štastná, že je to dobré
žofka
Dneska už je to paráda. Zlobila ráno Dorku a pak si chvilku hrály. Je ještě zesláblá a moc nevydrží ale i tak je to paráda.Když do ní Dorka žduchne, tak spadne jak poleno na zem.Ráno sežrala celou dávku masa a granulí tak jak má a ted si žužlá ucho. Ještě chodíme na injekce. Zítra má poslední a pak se musíme domluvit na nějakém očkování. Měla život ohrožující reakci a tak musí veterinář najít vakcínu, která ji neublíží a i tak bude sledovat co se bude dít. Než ji naočkuje bude dělat krevní testy.Říkal, že se to může opakovat ,ale taky to mohla být náhoda. Mohla být oslabená a pak to tak řachlo. Budu se strašně bát každého očkování.
Tenhle víkend jsme měli absolvovat naši první výstavu a nemůžeme. Takže až v listopadu v Praze bude naše premiéra.
Taky jsem ráda, že se z toho vyhrabáváš. Jen tak dál. Brut pozdravuj a už se těším až se tady na netu zase sejdeme v plném počtu.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:16
- Nahlásit
žofka
musela jsem se smát když jsem si tě představila se čtyřmi blechami na vodítku. Já když jdu s holkama na dvojáku, tak lidi jen čumí a kroutí hlavami. Jeden pán se mě ptal jestli sebou nosím pas, že když mě ty kobyly odtáhnou do Polska aby nebyly problémy na hranicích až se budu vracet.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 11:35
- Nahlásit
holky dekuju..dovcu uziju..ale uz ted mam cestovni horecku..achjoooo
budete mi chybet...tak se drzte!!!!!!!!
|
monika
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 07:53
- Nahlásit
Holky je to zpátky, celé se to opakuje znova, už potřetí. Já se z toho zblázním.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 10:56
- Nahlásit
monika
No to snad ne, držím moc palečky, aby jste se z toho dostali. Je to hrůza, to snad ani není možné.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 22:16
- Nahlásit
Ahojky, tak už jsem zpátky a nestačím zírat, co se za 14 dní všechno může stát.
Naše dovolená proběhla vcelku v klidu ( teda když nebudu počítat moje vstávání několikrát v noci, kdy buď štěkal Brut, protože okolo chaty běhala vysoká k vodě pít nebo kňučela Denynka, což bylo téměř denně).
Balinka je po operaci, kterou zvládla nad očekávání dobře. Vzali jí štěp z ramene a vložili do cysty. Má celkem 11stehů. Cysta je hodně veliká, takže štěp vyplnil jen půlku a bude se čekat, jestli se ujme a taky jestli začne růst. Stále hrozí roztříštění kloubu a taky ramenní kosti. Byly se za náma podívat v chatě a musím říct, že to byly docela slušné galeje - a to tam byly jen od soboty odpoledne do pondělního večera.
Jak už jsem psala, tak nám začala hodně zlobit Denynka. Nejen že špatně slyší, ale taky neustále kňučí a skoro vůbec nechce na sebe nechat sáhnout. Takže nás čeká návštěva veterináře, ale to až příští týden.
Brut v chatě řádil jako šílený, neustále lítal po kopcích nahoru a dolů, lovil všechno, co se hnulo a taky štěkal na kdejakou loď. Každý den plaval, lovil "ryby", nosil klacíky z vody. Taky se občas proběhl za vysokou ( ale jen pár metrů a dal se bez problémů odvolat). Nachodili jsme v průměru okolo 15km denně na výletech, procházkách a houbách. Taky za náma dorazila Sarax s Trinčou, takže se pořádně vyblbl.
Tak to je stručně schrnuto.
žofka
Teda já doufám, že už jsi si smůlu a problémy vybrala a budeš pomaličku fit. Na Moravu jedeme úterý, středa a zítra se ti ozvu, abych upřesnila den a přibližnouhodinu naší návštěvy. Musím totiž ještě volat tetě, abych se ujistila, že nejde k doktorovi. Brut i Denynka jedou s námi. Mrzí mně, že manžel Bruta neuvidí, ale přivezeme mu alespoň nějakou čerstvou fotku.
monika
Jak je s Fanynkou? Mám oči plné slz a moc a moc držím palečky, aby už byla v pořádku.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 23:55
- Nahlásit
brut
ahojky, tak tě tady vítám po dlouhé době. S Fanynkou je to špatné, strašně zhubla, je to takový věchýteček, ale bojuje statečně. Pořád jenom leží, krmím ji každou hodinu, naštěstí vždycky něco sežere,ale moc toho není. Má zánět kloubů, ten se vyvinul z toho očkování. Začínáme třetí týden s antibiotiky a vždycky se to na dva tři dny zlepší a pak spadné zase do vysokých horeček. Nemůže se ani obrátit, jsem pořád s ní, nutím ji pít a baštit a obracím ji. Není schopná se postavit na nožky a tak ji nosíme ven se venčit. Tohle je ta nejhorší dovolená mého života.Do toho ještě hlídáme kamarádce fenulku, je naštěstí moc hodná, jen se nějak upla na mě a tak toho mám najednou moc. Přiznám se, že jsem už na dně. Pohled na Fanynku je strašný a já jsem slíbila, že první věc, kterou rozbije náležitě zapiju i když fakt alkohol nesnáším.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 08:03
- Nahlásit
brut
Tak tě vítám z dovolené, já se vrátila před týdnem a také nestačila koukat co se tu děje. Řeknu ti, že mi je ze všeho co mají ty mláďata špatně. To ty moje starosti s tím naším gripenem je nic, proti tomu co ty děvčata prožívají. Moniky i té Tvé sestry je mi upřípmně líto, jak kdyby neměla dost starostí a bolesti s tím předchozím pejskem. I když musím říct, že Beník snad už doopravdy bude hodný pejsek akorát mě nesmí vidět odjíždět, to pak jde přes vrátka a snaží se mě najít, ale to se dá řešit bez problémů, ale ty nemoci jsou strašné. Držím moc palečky Bastynce, ať se jí to vše pěkně hojí a ať je z ní krásný zdraví pejsek, aby měla sestra už s ní jenom radost a pevně doufám, že to tak bude.
monika
Tak jak jste na tom. Já ti nevím, ale mě připadá, že si s tím na té veterrině nevědí rady. No ale nemůžu posuzovat, nejsem tak věci znalá. Fakt se mi to zdá divné. No ale moc přeju, aby se to zlepšilo, musí to být fakt o nervy, ještě, že máš dovolenou, že se o ní můžeš starat.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:46
- Nahlásit
Tak hlásím mírné zlepšení. Pokoušela se podrbat za uchem. Jinak ještě pořád jenom leží, ale to prý nevadí, musí hodně odpočívat nabírat síly. Nejsem na to zvyklá, byla všude kolem mě a ted mi moc chybí to věčné zlobení.
Cezar
Vet si skutečně s ní nevěděl rady. Měl výsledky krve a věděl, že je někde problém,ale nenašli jsme ho. První týden to byla reakce na očkování a tu léčil. Vypadalo to, že to bude dobré, ale pak se to zase zhoršilo. Dostala další dávky na vorozu, která se z toho vyvinula a zase to bylo lepší. Pak to přišlo potřetí a nejhorší. Doma jsme zjistili, že si nenechá sáhnou na přední tlapky a na veterině málem doktora pokousala, když se jí dotkl. Doktor zařval hurá, víme kde to je a nasadil silnější antibiotika a kortikoidy. Chodimě denně na vetrinu na injekce a je to lepší. Já se ale ještě neraduju, po tom co jsme se už dvakrát radovali a pak to zase přišlo počkám až to bude jisté. Ale je fakt, že už dneska kousla Dorku do nohy když šla kolem. Ráno zbaštila samotné granulky a vypila misku vody.Do ted jsem jí vařila kuřata aby aspon něco sežrala, nechtěla vůbec nic. Holky strašně jsem se o ni bála, nedovedla jsem si ani představit, že bych o ni přišla. Manžel se zase bál o mě a fakt se snažil mi pomáhat. Ještě že ho mám.
Já mám poslední týden dovolené a tak doufám, že se to zlepší a já ji budu moct nechat doma samotnou. Ten první týden školy sice budou kluci chodit z učnáku brzy, ale i tak. Ach jo, už aby ta hrůza skončila a taky doufám, že to byl první a poslední průšvih tohoto druhu, který ji potkal. Nikdy bych nevěřila co všechno štěně přežije. Je ale moc statečná a je to bojovník.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 13:52
- Nahlásit
monika
To je dobře, že je takový bojovník, moc by mě mrzelo, kdyby se ji něco mělo stát, protože si velmi dobře pamatuju dobu když jsi na ní čekala a těšila se na ní. Ani si to nedovedu představit takové mláďátko. No snad už to bude jenom lepší musíš doufat stejnak člověku nic jiného nezbývá, ale je to strašné když by člověk chtěl hrozně moc pomoc a vlastně neví jak.
|
sněhule
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 14:09 - Změnil/a: sněhule
- Nahlásit
Probům Moni, dnes jsem náhodou zabrousila na vaši diskuzi a jsem v šoku. Myslela jsem, jak si neužíváš dovče a už se těšila na tvoje fotky a zážitky s holkama a místo toho.... Je mi to hrozně líto a držím ze všech sil palce, ať se do třetice Fanynka v té šlamastiky definitivně dostane. My jdeme na třetí dávku očkování za 14 dní a mi běhá mráz po zádech...
Psala jsem ti na pracovní mail, jak bylo na Moravě hrozně a ani jsem ti radši nepsala všechno a teď vidím, že je to prd. Myslím na vás a přeju hodně štěstí.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 18:00
- Nahlásit
Cezar
Snad bude dobře, Balinka je taky torpédo, takže má ségra co dělat. Do toho všeho má už přes měsíc rozkopaný byt, tak je pro ní nesnadný Balušku uhlídat.
monika
Teda takhle hroznou dovolenou mít je na blázinec. Dovedu si živě představit, jak ti je. Moc držím palečky, aby to malé zlepšení bylo už definitivní a aby se Fanynka postupně z problému dostala a zase řádila jak tajfun.
Holky ráno odjíždím na Moravu a budu tady zase ve středu večer nebo ve čtvrtek ráno. Doufám, že se dozvím samé dobré zprávy a budu se radovat, jak se vše zlepšuje. Fotky dodám, ale až koncem týdne, nějak nestíhám.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 19:19
- Nahlásit
Ahoj holky,zdravím.
Brut,tak dobře dojeďte a už se na vás těším. Trošku problém budu mít akorát se zubem,mám opět zánět.takže vy přijedete a já budu mít zase umrtvenou hubu,původně mi doktorka chtěla jinej zub trhat,ale bude muset nejdřív tohle,takže umrtvenou hubičku bych měla stejně.
Už mám toho lítání po doktorech plnou pr....Na září jsem už objednaná na jedno vyšetření do Znojma a zítra se budu objednávat na jiné vyšetření zas ohledně toho zánětu ledvin. Připadám si jak nějaká stará babka co je u doktora pečená vařená. No jo,když ono se to někdy tak sejde.
Brut,tak ahoj ve středu.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 22:20
- Nahlásit
žofka
Ahoj, už se těším. Dneska je to u nás trochu hektické, nějak nestíhám. Těším se na zítřek, to už bude klid a taky se půjdeme podívat na nějaká pěkná místečka.Pa ve středu
Jsem zvědavá na Bruta, dvoudenní maraton ještě neabsolvoval. Vyjíždíme brzy ráno, tak držte palce, ať je vše v pohodě. Pak se zase ozvu.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 09:55
- Nahlásit
žofka
Dojeli jsme dobře, skoro celou cestu pršelo, ale to byla výhoda....nejezdilo tolik aut.
Brut měl ráno zahnisaný i oči, tak nás čeká veterinář. Jenže ten, co jsme k němu měli jet, má dneska operační den ( to nám nemohl říct včera ), tak musíme k jinému. No, jsem zvědavá, jestli bude fungovat alespoň jeden. Snad to nebude tak hrozný, dostává Paralen a vitamín C....tak snad mu to pomůže.
Ozvu se večer
monika
Jak je na tom Fanynka? Je jí už líp, zabraly prášky? Moc držím palečky.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 22:48
- Nahlásit
Další hlášení: Fanynka je už dobrá, vypadá to, že se z toho dostala, ale nechci nic zakřiknout. Ještě chodí pomalu a nehraje si, ale už neknučí, žere v pohodě sama a má celkem zájem o dění v domě. Zatím si nechce hrát, ale mám pocit, že ví, že to ještě neustojí.Zítra máme poslední antibiotika a pak by mělo jít všechno do normálu. Začala už i přibírat a nevypadá tak strašně vyhuble. Co mě ale celkem štve, že se z ní stal můj ocásek. Je na mě strašně upnutá. Stejně jako Dorka. Bylo to prima, že se vázala spíš na Dorku a ne na mě, ale ta nemoc a to, že jsem s ní byla nepřetržitě z ní udělala cyculku.Kde se hnu tam ji mám za zadkem. Nemá šanci odpočívat, furt mě sleduje a jen zmizím, začne mě hledat.Doufám, že až ji zase začnou brát lotroviny tak se to zmírní.V pondělí už jdu do práce a bude dopoledne sama tak bude nabírat sílu.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 23:21
- Nahlásit
monika
Tak to jsem si oddychla. Mám velikou radost, že je Fanynce podstatně líp. Tohle vypadá víc než nadějně.
Neboj, ona se zase dá do kupy a jak se jí vrátí síly, tak začne řádit s Dorkou a pak taky nebude tak šílený závislák.
Další hlášení podávám já.
Brut má packu o kousek lepší, ale to nachlazení nevypadá dobře, takže to vidím na ty ATB. Oči jsou čisté, ale stejně ještě na noc dostane jedno mazání. Rýma, kašel se nelepší. Hodně odpočívá, pospává a to dokonce na dekách a kobercích, kam normálně ani v zimě neleze. Uvidím ráno. Pokud tam nebude výrazné zlepšení, tak jedeme k vetovi. Zkusila jsem rozpustit ve vodě "C", ale to oba skoro nepijí. Denynka začala taky pčíkat, tak jsem zvědavá, co se vyvrbí ještě u ní. A do toho ještě Sněhulka....naprosto stejné jako u Bruta a Denynky. Ta teda spí na topení, které jsem na radu veta zapnula.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:58
- Nahlásit
brut
já hážu céčko Fance do krku. Denně dvě tablety. Ve vodě mi to taky nechtěla. I já držím palečky at se z toho vylížete.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 23:44
- Nahlásit
Tak za sebou máme návštěvu u veta. Včera jsem jich pár obvolala a několik mi jich stanovilo diagnozu a léčbu po telefonu. Naštěstí jsem hned absolvovala s Brutem vyšetření u veta, který uspával Bastyho a stará se o Balinku. Nejen, že se mazlil s Brutem a ten byl poprve naprosto v klidu a pohodě, ale ještě byl natolik slušný, že nám řekl, kolik co bude stát a možnou alternativu k tomu.
Brut dostal Biseptol, Bromhexin a Probican na obnovení střevní flory. Denynka bude dostávat jen jitrocelový sirup a po pár dnech echinaceu na posílení imunity. Sněhulka to samé.
Naštěstí jsme přišli ještě včas, hrozil zápal plic nebo zánět průdušek....
Packa je skoro vyléčená, teď už stačí jen promazávat měsíčkovou mastí.
Jinak tenhle vet upřednostňuje bylinky před ATB, což jsem ráda.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2006 07:57
- Nahlásit
Ahoj holky,
tak koukám,že tady se všecko jen lepší.
Myslela jsem na Bruta,jak jste pochodily a taky mě napadlo,že by to mohlo přejít na zápal plic nebo něco podobného. Tak máš nachlazené všechny 3,no to je radost,ale hlavně,že jsou v teple.
Nám teprve dneska přijde známý namontovat k topení termostat a zkušebně zapnout kotel,už je na čase,už ho ani vypínat nebudu.
Jinak od včerejška jsem bez dalšího zubu,udělal se mi během jednoho týdne váček na dvou zubech,ten druhý byl znova na tom léčeném zubu,co mi řezali,tak konečně doktorce došlo,že není už co zachraňovat a je venku. Ten druhý se taky snaží zachránit,ale už naznala,že když se to nepodaří,půjde taky a to by pak znamenalo,že už by šlo všechno,tak jak jsem chtěla. Tak doufám,že se zub nezahojí,protože už žádné léčení nechci. jinak ven jdou určitě ještě 2,no a pak se uvidí. Chodím tam teď každý týden,tak snad se to už konečně někam hne.
Tak holky,ať se vám zvířectvo dobře zotavuje.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2006 22:10
- Nahlásit
Ahojky,
tak my jsme dneska dostali snad poslední antibiotikovou injekci. Dostávala je od 16.8. nepřetržitě. Fakt šílené. Ve středu jdeme na kontrolu jak to zvládáme a pak se domluvit na vitamínech. Dneska už zkusila běhat. Vypadalo to dost komicky, je vysoká a má strašně nekoordinované pohyby. Taky už měla snahu si hrát s Dorkou. Normálně mi vyhrkly slzičky. Jsem asi praštěná, ale já to s ní strašně všechno prožívám. Dorka kolem ní chodí opatrně a ani se s ní nepere. Čeká až za ní příjde Fanečka sama.
Taky už dneska zkusila provokovat tu fenulku co hlídáme tak si myslím, že u se to konečně bere k lepšímu. Ještě nemáme vyhráno, ale máme správně nakročeno.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2006 22:43
- Nahlásit
monika
Sice te neznam, ale mam kamosku dogarku(Marusku),dogouse miluju a tak celou dobu drzim Fance vsechny palce!!! Doufam, ze se vse konecne k lepsimu obrati a stenik se da do kupy! Ja si prozila jednou jedinkrat neco podobnyho u ockovani, ale to slo o 8letyho psa, do te doby zadnej problem.. Byl na tom taky bidne, ale vyhrabal se z toho, asi jako u vas, hlavne diky nepretrzite domaci peci a lasce.. Takze myslim, ze tvoje Fanca ma skutecne dobre nakroceno a od ted se bude jen vse zlepsovat!!!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2006 12:46
- Nahlásit
monika
Tak to je moc potěšující zpráva. Všichni držíme dál palečky a těšíme se, až nám dáš vědět, že je Fanynka zase úplně zdravá.
|