| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 11:57
- Nahlásit
Ketrin
Jj sádlem,já jsem si to myslela. Asi jí preventivně naložíme do sádla celou
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 12:04
- Nahlásit
jana33 nebo do nějaký dobrý marinády. A jak psala Sehnerová, mírně okmínovat
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 12:14
- Nahlásit
Ketrin
K EIC , jsme moc ráda, že Dana Tajčová dala vyšetřit obě holky. Pokud by to pomohlo vaší databázi, tak fenka LR First Love Tankaram (My Faith Tankaram x True Tale Tankaram) je postižená. Snad se mi podaří přesvědčit majitele, aby ji nechali vyšetřit. Měla jsem jí ve výcviku a tento syndrom se u ní projevoval. Nejřív jsem si myslela, že je to špatnou kondicí, ale teď jsem přesvědčená, že to bylo ono.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 14:46
- Nahlásit
Marie Šustová
O té feně jsem slyšela (četla) a soukromě to vedu v patrnosti. Ovšem v oné databázi jsou, pokud vím, jen ti psi, jejichž majitelé dali svolení se zveřejněním, a/nebo jejichž výsledek testování autoři stránek dohledali na veřejných webech. Ale každopádně díky
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 15:47 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Marie Šustová
Můžu se zeptat,jak moc se to projevovalo,po jak velký zátěži? A dělali s ní nějaký zkoušky?
S těma výsledkama to je tak jak píše Ketrin,ale jsou tam i výsledky rodičů,kteří testovaní nejsou,ale děti jsou postižení,takže oba rodiče musí být přenašeči. Ale když není testovanej nikdo,tak to tam dát nejde
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 16:38
- Nahlásit
8 měsíční pejsek hledá nového majitele!!!!
Psala mi kamarádka,že si v úterý bere zpět svůj béčkový odchov - pejska/ největší puclík z vrhu - tyrkysáček/.Koupil si ho od ní mladý kluk a nakonec ho nechal své matce na krku.O psa je dosud dobře postaráno je zvyklý žít v bytě.Pejsek je z velmi zajímavého spojení Pinkerly Quien Sabe a Anastacia Vetcare Bohemia.Víte-li někdo o někom,kdo by měl zájem o dorostlejší,již vychované štěně volejte na tel: Marta Šnajdarová 777 303 731.Fotky a podrobnější info na www.thegoldenbracken.com
|
choco
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 22:59
- Nahlásit
jana33
Hezký fotečky Pár jsem jich už viděla na FB. S Dannym jsou fakt kouzelný
Už se chystám do pelíšku, ale jen ve zkratce...moooře se psům tuuze líbilo a moc si to tam užívali, Andyho už jsem dlouho neviděla tak pookřát Co nejdřív dodám taky nějakou tu fotečku. Počásko psům přálo, a i když udeřilo větší horko poslední dny,tak bylo vždycky kam zalízt, karavan jsme měli přímo pod stromy a u moře, které jsme měli pár kroků, jich taky bylo víc než dost A ježci vůbec žádný, a lidí začalo na pláži přibývat až poslední den
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2009 23:02
- Nahlásit
choco
Tak to je supeeer, a průjmíky žádný? Tak to závidím, taky bych hned jela. Ty z dovolený, Helča na dovolený....
Btw hlásím,že z malý je takovej závislák,že to svět neviděl. Minulej víkend jsem spala u kamarádky v Praze a tím to vyvrcholilo, už předtím měla takový náznaky,ale tohle asi byla bodka a běda, jak Fanče zmizím v podkroví, na části zahrady,kam psiska nemůžou, to je nářek,jak kdyby jí někdo řezal nožičky, a že je s ní Karel i všichni dospěláci jí vůbec nezajímá.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 09:01
- Nahlásit
jana33
Jsem se koukala do té databáze EIC.Hm ty máš teda také kliku,to ti řeknu!
Tedy moc testovaných není,ale podle účasti známých chovných jedinců ve výsledcích by u nás musela být postižena převážná část labradoří populace.To vám nezávidím hledat vhodného krycího psa!
Nezlobte se holky,ale já neznám ani jednoho nemocného - u kterého by se ta nemoc opravdu projevovala.O jedné feně mluvila Mája a to neví jistě,může to být i něco jiného,třeba srdeční nedostatečnost.Už jste se s tím někdo setkal naživo?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 10:40
- Nahlásit
Zuzana T
No já mám kliku na všechno, nějak je nám dáno starat se o nemocné psy Takže po chovatelských plánech veta a jak s výcvikem se uvidí podle toho,jestli a jak se to bude projevovat. Ouplně naživo jsem to neviděla, vím,že jednoho zná Petra Otevřelová, jednoho ta Mája (hele já si myslím,že to spíš bývá opačně, jelikož s o EIC neví,tak se příznaky svedou právě na srdíčko nebo epilepsii), jednu fenku znám osobně (jí se to projevilo jednou po aportování) a jednoho psa znám z netu - řešili neustále,co mu může být už asi před rokem,kdy kolaboval během procházek, svádělo se to právě na srdíčko,o EIC nikdo nevěděl,ted když se o něm začalo mluvit, udělali testy a je to ono. A jinak ano, odhaduje se,že 60% psů jsou přenašeči včetně téměř všech největších plemeníků,takže je to vždy sázka do loterie, co si domů pořídíš
|
choco
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 10:54
- Nahlásit
Zuzana T
Já mám kamaráda jehož feňule je postižená a už se to u ní v minulosti i projevilo...
jana33
Větší průjmík byl u Andyho asi dvakrát, ale jinak měli spíš jen řidší hovňouse, Andy víc...ale ládovala jsem je nějakou řasou a pak jedním práškem jednou a večer proti průjmu od veta (nějaký Aptus),ale ono se nebylo,co divit, házeli jsme jim do vody míčky a to se prostě občas nalemtali Pod srchou se naučili hned krásně sedět a nechat na sebe týct proud vody,což jsem teda fakt čučela A Andy má díky té slané vodě chrup jak bobr od perličky ))
Asi mu budu přidávat slanou vodu
A co ten tvůj závisláček? Ty ji nezkoušíš nechávat od začátku po chvilkách samotnou? Téééda , to se pak nediv I když z Andyho se poslední dobou stal taky pěkný vocásek, který za mnou neustále courá...ale samotný zůstane i tak bez keců , naštěstí Co se v mládí naučíš ... ))
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 11:05
- Nahlásit
choco
Nezkouším,páč jsem to u žádnýho psa nikdy nedělala,ona není nikdy sama A hlavně my jí samozřejmě necháváme samotnou s psiskama doma,když jedeme na nákup nebo tak a to je v pohodě (aspon teda nerve, když odcházíme a když se vracíme,je taky klid). Ona je neštastná,když jsem někde nadosah,ale ona za mnou nemůže. Jinak na to,že za mnou všichni labradoři chodí na záchod, do koupelky, sem tam, na to jsem prostě zvyklá,to neřeším
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 11:38
- Nahlásit
jana33
No to je mazec,když vybereš dobrou krev,dobré klouby,všechny zuby, pra-cat neg,s pracovními vlohami a trochu šik na výstavy,tak se ukáže EIC.To je hodně nepovzbudivé pro chovatele,hlavně skoro nemáš šanci/ myslím i v zahraničí/mít opravdu jistotu.Jedině si snad koupit odrostlejšího dorostence,přezubeného,předrentgenovaného a otestovaného.Máš ještě odvahu na další feňuli?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 12:01
- Nahlásit
Zuzana T
Zuzko,to ted fakt neřeším. Hodně lidí mi radilo,at Fanynku vrátím,že je ještě malá a nebude to tak bolestné,ale to už bych nedokázala,máme jí všichni moc rádi a je to naše sluníčko. Takže doufám,že budeme mít kliku a nebude se to projevovat nebo minimálně a budu s ní moc cvičit. Asi je všechno tak,jak má být a kdyby to nebylo tohle,tak by se nemuseli povést klouby nebo by mohla být jinak nemocná,sama máš ted bolestní zkušenosti,jaký všechno svinstvo může ty naše miláčky potkat. V každém případě event. další pes přichází v úvahu, až když bude Fanynka dospělá, bude mít za sebou pubertu a bude vycvičená. A to dřív než za rok a půl,dva roky nebude. Ještě jsme uvažovali o jagdteriérce nebo borderteriérce kvůli Ferdovi,ale podle jeho reakce na Fanču bychom mu tím asi zas takovou radost neudělali No a vzhledem k mému věku za ty dva roky asi začneme plánovat jiná mimina než štěněcí takže suma sumárum to beru tak,že ted prostě chov není naše cesta,ale jestli se to má povést,tak se k tomu určitě dostaneme. Ale jestli to bude za dva roky,pět let nebo kdy,to ted neplánuju. Ted je hlavní zpacifikovat náš malý kulový blesk
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 12:51
- Nahlásit
jana33
No moc ti přeji,aby se to neprojevilo a zůstala drakem po celý život.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2009 16:40
- Nahlásit
Zuzana T
No problém právě je v tom,že se tahle bestie projevuje u těch nejaktivnějších a nejvíc temperamentních. Uvidíme,nic s tím neuděláme
|
choco
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2009 00:09
- Nahlásit
Tak slíbené fotečky z psí dovči v Chorvatsku tady
http://picasaweb.google.cz/chocoshot/ChorvatskoPsi Dovolena#
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2009 12:19
- Nahlásit
Tak to tu trochu oživuju Hlásím,že dnes má piraňa 4 měsíce a 16,5 kg. A brzo začne přezubovat,už se jí vepředu malinko rýsují zoubky,co v mléčném chrupu nejsou. Tak doufám,že všechny mléčňáky nesežere a nějaký nám nechá na památku
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2009 07:30
- Nahlásit
Ahoj holky. Zuzana T Ad EIC - asi jak píše Jana - často se to zaměňuje s jinými chorobami... to, že člověk nikoho postiženého nezná, resp.si myslí že nezná, ještě nic neznamená, v poslední době slyším/čtu o dost psech s odpovídajícími příznaky. A těch "záhadných" úmrtí bylo také dost. K tomu si vem, co je psů kteří se nikde neprezentují, nikdo o nich neví, běžný veterinář doporučí psa jen trochu šetřit, svede se to na špatnou kondici, obezitu, DKK nebo srdeční slabost.... Rozhodně není na místě EIC bagatelizovat, a spojovat dva nevyšetřené jedince považuju v současnosti za hazard. Na druhou stranu není potřeba propadat hysterii, zatracovat přenašeče, obzvlášť v případě kvalitních krycích psů kterých je i tak jako šafránu. Zkrátka je nutné udělat jediné, a to testovat psy i feny, nespojovat přenašeče a nechovat na postižených.
Jinak vás všecky zdravím po dovče, jsem zavalená prací.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2009 20:36
- Nahlásit
Ahoj, zdravím vás...
nemáme zrovna dobré zprávy: váha: 32 kg=tlustá=hubneme
kulhání na PP tlapku, zřejmě počínající artritické změny v lokti
ale jinak je to fajn...
jana33
že všechny mléčňáky nesežere nám se jich pár podařilo polapit a jsou v krabičce od sirek, legrační pokoukání je to
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2009 20:43
- Nahlásit
Eda
Ona má špatný lokty?To jsem nevěděla Jinak si můžou podat s Rozárou ruce, je taky nějaká korpulentní,ale už nevím,co s ní,protože krmnou dávku už jí snížit nemůžeme, přílohy nedáváme,tučný taky ne,pohybu má dost....
Já měla mléčňáky od Ferdy,ale bejvalej přítel je vyhodil, páč nechápal,na co je schovávám
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2009 21:04
- Nahlásit
Ketrin
Ahojky Helčo Tak jak jste se měli? A kde jste to vlastně byli? Taky už 14 dní v práci po dovče nestíhám...Je to děs, nevím,co dřív...a ještě jsem lítala domů kvůli hafovi o hoodně dřív...teď ho do neděle posílám na chalupu, tak aspoň budu mít důvod , prič zůstat v práci naopak déle
Eda
Tééda, to je mi líto...kilča shodíte...32 kg není zas taková tragoška...a na nožku nasadíte nějakou kloubku a třeba to pomlže,,,vždy´t neměla žádný potíže nikdy,ne? A asi tě to sice moc nepotěší, ale Andy už kulhá téměř denně...u moře to byl asi zázrak,že si nekulhnul...
jana33
Jooo , tak já zoubky odchytit nestihla...když už jsem si všimla,že něco před Andym leží,tak byl zoubek v tu ránu v něm
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2009 22:13
- Nahlásit
Eda 32 kg=tlustá
Ehm - když Bresta v mladších letech někdy měla 32 kg, tak byla vychrtlina vychrtlá... její ideál býval okolo 35-36... no každá to má jinak a Edička je drobnější, ale tragoška to teda není a s loktem to je blbý, ještě je mladá na takový věci... snad nebude tak zle, co nějakou plovací rehabku třeba?
choco ahoj, my jako obvykle - lezení po horách. Takže po tom je teď to celodenní dřepění v kanclu vždycky šok zrovna se snažím dát aspoň pár fotek na stránky, ale už to mám nějak plný, musím s tím něco udělat
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 11:29
- Nahlásit
Ketrin
Tak si dej fotky na rajče a na stránky si házej odkazy
|
choco
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 17:15
- Nahlásit
Achjo, já mám dneska od rána slzavé údolí...naše malá bílá chlupatá Bibi dostala ráno tak silný záchvat, že mi ségra s brekem volala, že umírá...asi po půl hoďce mi volali znovu, že se z toho probrala, ale že nemůže chodit na jednu nohu a je zmatená...veterinář v těch končínách jim řekl,že je může vzít až večer, tak teď čekám,co z toho bude za ortel...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 17:26
- Nahlásit
Eda
kulhání na PP tlapku, zřejmě počínající artritické změny v lokti
Teda, myslím na vás - nám pomohl ChondroCan + hooodně pohybu a hlavně teda plavání...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 17:29
- Nahlásit
choco
Kde jste byli na dovče v Chorvatsku? Vypadá to tam lukcusně - a ubytování jak?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 18:23
- Nahlásit
Tak Bibča dostala prášky na epilepsii, které nám už nechtěl náš vet pro ni dávat , že to v jejím věku už nemá cenu....tenhle vet říkal,že k tak silnýmu záchvatu jí asi pomohlo i její nemocný srdíčko...tak uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet...
Dines
Byl to kemp Polari u městečka Rovinj na Istrii, ubytovaní jsme byli v karavanu s předsíňkou ,která sloužila jako kuchyňka...bylo to skromnější,ale úplně to stačilo A navíc pod stromy, takže psi byli chráněný před sluníčkem Kemp byl úžasný
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 18:32
- Nahlásit
choco
Karavan byl předpokládám váš vlastní...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 18:53
- Nahlásit
Dines
Nene, nebyl vlastní, měli jsme ho půjčený od známých mámy. Jeden je nový velký a druhý je menší a pro čtyři osoby a dva psí balvany byl tak akorát bych řekla a měli jsme ho za desítku na týden. Kdybys chtěla kontakt, tak bych ho sehnala.
|