| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 12:39
- Nahlásit
Ketrin
Já spala v obýváku, ve čyři jsem to zapla a spokojeně si u toho klimbala upřímně jsem čekala,že budou prohrávat dřív ale Slováci se teda vytáhli
|
lenca01
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2010 08:46
- Nahlásit
Ketrin
jana33
Ahojky ženy
No jo, časy se mění. Pamatuji si, jak v roce 1996 vyhráli MS a Bukač byl přitom kritizován. Teď nevyhrávají nic, v hokeji se propadáme a je to všechno o.k. Kdyby tam radši natáhl kluky od nás, kteří jsou víc sehraní, tak udělá líp. Ono tahat "velká jména" na led, také nezaručí úspěch.
A co jinak? Jak se máte? Já jsem zrovna nedávno uvařila pesanům sulc (holky to tedy dlabají spíš z povinnosti, aby jim to Sorbi nezblajzl, ale drak se po tom může utlouct ) Jak často jim ho mám dávat, nevíte?
Jinak s malým jsme teď byli na vítání občánků. Můžu vám říct, že jsem nemohla poslouchat ten proslov starosty, ani matrikářky, pač mi šly slzy do očí. Holt takový doják pro maminy
No a s malinkým teď chodíme po doktorech, protože mu zjistili reflux u močového měchýře na obou stranách. Na jedné má stupeň 3 a na druhém 4 z 5. Takže nás posílají ještě na další vyšetření, pak do Prahy. Zatím bereme atb - zajišťovací dávku, aby se předcházelo zánětům ledvinek, ale doufáme, že to bude všechno v pořádku. I když já pořád doufám a přitom je to nakonec všechno opačně. Ale malej roste jako z vody. Z autosedačky jsem musela vyndat fusak, pač jsem ho nezapla do pásů a celý jeden šuplík už mám vyklizený, protože to na sebe nenatáhne a to to neměl ani jednou na sobě. Sorbík si už asi zvykl. Občas mu nechám olízat ty nožičky, u hlavičky ho nechci moc vidět - on si občas na malého položí tlapku a já mám strach u té hlavičky, aby ho nějak nepraštil.
Jinak manžel chtěl Sorbiho zvážit, že to není možný, že má problémy ho dostat do vany, ale Sorbi měl štěstí, vytloukly se baterky, tak tomu ušel. Nemá to rád. Ale manžel z koupelny říkal Sorbíkovi něco v tom smyslu - ty nejsi pes, ale hovado, takže asi přibral.
No a já se pomalu s tajícím sněhem chystám na opětovný výcvik. Myslíte, že máme šanci se v poslušnosti zvednout, když teď měl tolik měsíců padla, anebo se mám smířit s tím, že mě bude mít už pořád na háku? Chtěla jsem zkusit nějaké zkoušky, ale nejsem si jistá. Jo a ještě jeden dotázek. Je reálné naučit ho chodit na vodítku "u kočárku" a povel "k noze"? Nebude se mu to plést? U kočárku mi chodí pěkně, ale nejde přimo u nohy, hrozně se předchází, tak jsem myslela, že bych zavedla povel u kočárku, aby věděl, že nesmí předejít kočár a u nohy. S tím máme pořád problémy, ale snad by to šlo. Taky bych používala na prochajdy s kočárkem jiné vodítko a na klasický výcvik lovecké. Myslíte, že by to pomohlo?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2010 10:49
- Nahlásit
lenca01
Ahoj paní,
sulcík vařím jednou za týden,deset dní plus mínus.
Co je to ten reflux? Tak držím palce,a´t je prtě v pořádku,t je trápení
Hele Sorbi se zas srovná,nevidím důvod,proč s ním necvičit a klidně se i pokusit o nějaké zkoušky. To,co měl nezapomněl,neboj
Ad kočárek - to víš,že se to naučí, spousta mamin má nějaký takový povel. Nebo zkus místo obojku a vodítka haltinu - ohlávku, vím,že kamarádka se 60k ridgebackem s tím měl jen ty nej zkušenosti.
Tak mi včera K zorganizoval utajovanou narozeninovou oslavu, sešlo se hafo lidí a jako vrchol večer jsem dostala Babetu teď ze mě bude postrach silnic
|
choco
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 19:47
- Nahlásit
jana33
Už jsem tu
Jj,to chtěl, to tu sportovku ještě hltal...pak se k nám přidal na nějaký to Wt cvičeníčko, stačilo pár nahlodání freshákem,aby to zkusil a pak to šlo ráz na ráz a začalo ho to bavit, protože viděl, že to přece jen jde.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 19:49
- Nahlásit
choco
Aha,tak to jo. Ono stejně jestli chcete až za rok,tak na rozmýšlení je ještě hafo času Co Andy, držej nožky?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 20:06
- Nahlásit
Už jsem Ti chtěla gratulovat,ale nechám si to až na zítra Nicméně babeta dobrý , to se Karlovi povedlo
Andy s nožkama tak střídavě oblačno, jakmile to venku víc protáhneme a víc se naběhá,tak pak třeba i týden odkulhá, ale zatím musím zaťukat,že to aspoň nevypadá tak,že by mu měla každou chvíli noha odpadnout. A teď máme už přes měsíc i nějakou novinku na nohy Apto flex od Aptus,který obsahuje i tu látku,co mu vloni píchali do té žíly,tak snad i to trochu pomáhá, plus semtam i ty bylinky a teď jsem i pořídila nějaký česnekový prášek,který by taky trochu měl pomáhat, i když to musím ve žrádle hooodně maskovat,protože to pak letí z misky všechno ven a Andy div nebrečí )Ale to jsem pořizovala hlavně kvůli ellie,protože ta začala žrát hovňousy,no tak uvidíme,jestli aspoň na jednoho to zafunguje
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 20:14
- Nahlásit
A dáváš mu i céčko,to je prej v kombinaci s kloubní výživou taky dobrý. Aptoflex, o tom jsem neslyšela,ale zeptám se na to Duchka,v pátek tam jedem na kontrolní kontrolu s malým příšerákem
Babeta super, musela jsem kružit kolečko po hospodě,fakt vtipný
|
choco
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 20:23
- Nahlásit
jana33
Fakt? Tak to musela být prča ))) Objeví se nějaký foto na FB?
Céčko jsem teď dlouho nedávala, zrušili mi můj oblíbený ester vit C od Swissu,ale už tu mám něco i s echinaceu dohromady nachystáno
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 20:26
- Nahlásit
choco
Naštěstí foťák u toho nebyl
Ono se může dávát i Cetebe. Tak to je dobře,že se Andík drží, hlavně,aby to vydrželo. Já musím zaklepat, že Rozárka už dlouho nekulhala,ani teď přes tu sezonu,tak se taky modlím, aby si to nerozmyslela
|
choco
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 20:47
- Nahlásit
Rozárka fakt válí, na to, jak dostávaly nožky určitě zabrat na honech,tak je neuvěřitelný, že to takhle zvládá To já bych právě Andyho na celodenní lítačku ani vzít nemohla, ale s tím už jsem smířená a prostě děláme tak,jak momentálně může nebo nemůže.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 20:53
- Nahlásit
choco
Ono se s tím člověk smířit musí,stejně ti nic jinýho nezbyde.
Jj Rozárka fakt překvapila, přitom měla fakt období,kdy kulhala fakt fest. Ono je to teda dost i o tom,že se nehoní s psiskama,ale opravdu "jen" běhá a ke konci už nelítá,ale chodí,ale nekulhá a šla by dál,takže super
|
lenca01
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 21:25
- Nahlásit
jana33
Ono je těch refluxů snad víc. My máme vracení se moči z močového měchýře zpět k ledvinkám, což může dělat paseku. Je to odstupňováno do 5. Do trojky je docela možné, že se to ztratí samo, ale 4 a 5 chodí většinou na operaci. Protože jak se ta moč vrací, tak to může a nebo poškozuje tkáň té ledvinky.
Jani, tomu jsem moc nerozumněla. Jakože Ti ten sulcík vydrží na 10 dní, bo ho 10 dní podáváš?
Jinak VŠE NEJLEPŠÍ!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 21:25
- Nahlásit
jana33 Dopředu všecko nejlepší k narozkám!
a na babetu nemusíš mít papíry?
lenca01 ahoj paní, to víš že se to Sorbi naučí, spousta lidí má dvojí povely, já taky - ne teda u kočáru ale buďto chci aby šel korektně u nohy anebo někdy z různých důvodů může jít ležérněji ale netahat (když je na vodítku) resp. nevzdalovat se (když je navolno).
Oni jsou chytrý, pochopí to, neboooj totéž s cvičením - vždyť je mladej, jsou psi co v tomhle věku teprve cvičit začali a dotáhli to daleko
Taky nevím co je reflux, já myslela že to je něco s blinkáním tak hlavně ať se to lepší
|
lenca01
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 21:30
- Nahlásit
Ketrin
Helí a co používáš za povel na tu volnější chůzi. Já jen, abych jednou nešla bez kočárku a jak magor nedávala před lidma povel "u kočárku"
|
lenca01
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 21:32
- Nahlásit
Ketrin
Jj, to je zase reflux žaludku bo jícnu. Jsem tak pročítala to tady a koukám, že vyšla nová kniha o výcviku
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 21:33
- Nahlásit
Teda naučí se to jak,kdo. Sam jde bud u nohy nebo lítá a Fanyna bude to samý. Rozárka ovládala povel "pomalu",ale teď už jinak nechodí,tak to postrádá smysl
Babeta - ofiko asi být musí,ale já budu jezdit tady jen naše silničky a na těch nechytaj,a co tady jezdili kluci i přes hlavní,tak taky bez papírů. Když budu mít smůlu,tak mě holt zařou,no
Leni,sulcík jednou za deset dní. A mrkni do zlatýho retrívra,dělá se revoluce,tak si zahlasuj
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 21:36
- Nahlásit
lenca01
Jinak budem držet palce,ať je malej v pořádku a na žádnou operaci nemusíte.
O výcviku,jaká?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 21:38
- Nahlásit
lenca01 říkám tady - to se může pohybovat když je navolno dejme tomu v okruhu nějakých 2 m okolo mě - před, za, vedle, to je jedno.. ale většinou jde vedle mě vlevo. a když je na vodítku tak může klidně na celou délku, jenom netahat.
Jaká kniha o výcviku??
|
lenca01
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 21:42
- Nahlásit
jana33
Jejda, tak to já jim ho dávám denně. To jim ale snad nemůže ublížit, že?
Ta od p.Zelníčka.
|
lenca01
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 21:44
- Nahlásit
Ketrin
To je dobrý
jana33
Kde to hlasování najdu? Tady na stránkách? Žádné jsem tam neviděla...
|
lenca01
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 21:47
- Nahlásit
jana33
Jsi mě pobavila, už jsem se to dočetla
|
lenca01
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 21:49
- Nahlásit
Holky, když budu posílat žádost o uchovnění, pošlu originál papíry, že? A musím k tomu poslat i orig.kartičku s res.CACem nebo ne? A fotky to mají fakt jako podmínku k uchovnění? (KCHLS)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 21:49
- Nahlásit
lenca01
No, neublíží,ale je tam dost tuku a je to zbytečný
Čím jsem tě pobavila?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 21:57
- Nahlásit
lenca01 PP originál a ostatní já posílám kopie. Fotku chtějí aby ho dali do té databáze na webu, ale že by ti ho bez ní neuchovnili to asi né
Jo tahle knížka!!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 22:02
- Nahlásit
Ketrin
Aha,tak už taky vím. Knížka toho pána
|
EvaK
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2010 20:45
- Nahlásit
škola Kynolog vás zve na Víkend pro retrievry plný praxe i teorie – lovecký výcvik (aporty dummy, zvěře, vlečky, slídění atd.), příprava na výstavu, zábavné soutěže a další. Přednášky na téma přirozené chování, psí instinkty, zdraví, využití retrievra. Pro všechna plemena retrievrů bez omezení věku nebo původu (i bez PP). Termín: 26.-28.3.2010 Heroltice u Tišnova. Podrobnosti na http://skola.kynolog.cz/content/view/65/36/
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2010 11:09
- Nahlásit
Toto forum bude uzamčeno. Další příspěky směřujte pouze na forum RETRIEVŘI
|