| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 10:39
- Nahlásit
uvidíme,co budeš říkat po táboře,ty naivko
ajta, žeby?!
Takže vy už nechcete LR holku, ale jagošku - ok, dobře vám tak
jinak teď se jdu zas bohapustě chvástat. na výstavě se sice Borgo choval jako buran - neustálý čmuchání a z toho plynoucí tahání - ale včera i dnes zvedl 2 (3) kusy srnčí zvěře pár kroků před ním a zůstal stát! dnes ráno jsem ani neměla píšťalku, jen jsem mu řekla NE.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 10:44
- Nahlásit
Ketrin
Takže vy už nechcete LR holku, ale jagošku - ok, dobře vám tak
Samozřejmě,že nééé. Chceme labrošku,ale jak jsme v sobotu říkali,až tady jednou Ferda nebude,tak nám určitě naše dny budou připadat fádní a nudné a u nějakého neposlušného arogantního tvrdohlavého machrujícího teriéra zase skončíme
Tak to je Borgo machr. My v sobotu nechali labroše pár kroků vyrazit za zajícem a pak je odpískali a taky musím chválit,krásně se v běhu obrátili a přihnali se ke mě. A dneska ráno jsem je taky mučila, v dálce jsem viděla kámoše ohař,ke kterému se normálně rozeběhnou,tak jsem je hezky zastavila,posadila a podařilo se Ale víc chválit nebudu nebo přivolám velkej průser
|
schafa
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 12:26
- Nahlásit
Ad Eli,tak jí rozhecujte,rozehrajte. Vykašlala bych se na nějakou vzornou předávku apod a brala bych to všechno jako hru. Teprve až jí to zase začne bavit,tak bych jí nenásilně a zase hravě vedla k předávání apod.
jj pokusim se ji zase do toho vratit chut, sice mi ted drzi hezky, dlouho a muzu ji drbat, sahat na aport a nepusti ho, ale proste ten jeji utrpnej vyraz je fakt hroznej a sama si proste aport nevezme ani za nic ... sice si myslim, ze bych ji zachvilku tu jeji zabejcenost prerazil, ale ja chci aby to delala rada a protoze chce, tak se pokusim to uplne cele prekopat a uvidim jak to zafunguje ...
|
schafa
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 12:40
- Nahlásit
Tak to je Borgo machr. My v sobotu nechali labroše pár kroků vyrazit za zajícem a pak je odpískali a taky musím chválit,krásně se v běhu obrátili a přihnali se ke mě.
Teda, tak to je fakt super to se mi moc libi, kdyz pan dokaze zastavit psa v jakekoliv situaci. Tak ja take pridam pochvalu na nase cerny milacky, kdyz jsme se vraceli v nedeli z prochazky, tak vyplasili na okraji pole bazanta, nejdriv stali, pak jim to doslo a vydali se pronasledovat, hani vytahla pistalku a vyslala na endyho down ten se uplne ukazkove se slozil do downu a vedle nej si lehla i elis, akorat teda nedala hlavu na zem, pac zjistila, ze ji down nedavam povel ja, tak ji v hlave srotovalo jestli ma mit hlavu dole nebo ne potom handa piskla "ke mne" a oba se vydali k nam a krasne kazdy pred svyho pana predsedli ja tam jenom stal a nedelal jsem vubec ale vubec nic, tak me to dost prekvapilo ...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 12:43
- Nahlásit
schafa
Tak to jsou taky šikulky. Hele a proč je klasicky downujete?
Ad to přivolání,jestli můžu radit,trvejte na tom,že když pískne nebo přivolá Hanka,pesani předsednou k ní a když pískneš nebo zavoláš ty,předsednou u tebe. To samé i jiné povely. Dost vám to zjednoduší život,my se s tím dost prali.
|
schafa
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 12:52
- Nahlásit
schafa
Tak to jsou taky šikulky. Hele a proč je klasicky downujete?
Ad to přivolání,jestli můžu radit,trvejte na tom,že když pískne nebo přivolá Hanka,pesani předsednou k ní a když pískneš nebo zavoláš ty,předsednou u tebe. To samé i jiné povely. Dost vám to zjednoduší život,my se s tím dost prali.
Downujeme pac nas to naucili na cvicaku vime ze LR to delat nemusi, ale kdyz to umi tak je to jedine plus. Zatim jsme jeste spolecne privolani vubec neprovozovali, vzdycky jsme privolavali kazdy sveho psa (samozrejme nemam namysli klasicke hvizdnuti, vsichni psi sem ale mohli bychom zacit zkouset...
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 13:21
- Nahlásit
Hezký pondělí všem, jsou nějaký fota z toho vašeho srázu, ať se můžu aspoň pokochat??
|
choco
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 13:39
- Nahlásit
jana33
páč jsme začali chodit ze začátku na lovečák mezi ohraře apod. a tak jsme je to učili společně s nima taky...ale důležutý je,že prostě s sebou kecnou do lehu na dlouhý písknutí
schafa
no když přivoláváš Eli,tak Andy problém s tím,že by šel před tebe nemá,kolikrát se k ní přidá, horší je to s Eli, ta na mě většinou prďánkuje
|
choco
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 13:46
- Nahlásit
jana33
jinak si ale spíš každý voláme a chceme věci každý po to svým, jen když venčí jeden z nás oba, tak teda musí poslouchat oba
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 13:46
- Nahlásit
chocoschafa
jako momeeent....tydlecty řeči si můžete vyříkat doma... u nás je mrtvo, tak já vás tu budu zase chvíli vobtěžovat, neva, že jo... Lucky aport prostě néé. myslím, že je na tom jako Eli, tak až Martine přindeš na to, jak jí to udělat fajné, mi dej vědět...Páč s hravým jsme moc nepochodili (Luckýno ho bere za stranu a né uprostřed... a ani mi ho nedonese, páč mu vždycky vypadne z tlamajsny-taky aby ne, když to drží jako debžoň....)
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:10
- Nahlásit
jana33
Tak to je Borgo machr Machr bude, až bude podobná událost natolik všední a nudná, že u toho budu zívat a ani mě nenapadne vám to tady psát
víc chválit nebudu nebo přivolám velkej průser
tak tak, čili já to o tom ránu dopovím - pak jsme se vraceli z venčení domů a u cesty z trávy čouhaly zaječí uši - si myslel, že ho nikdo nevidí nebo co no, vystartovali všichni - matka s potomky - akorát Salinku tohle nebere. Zajda byl ale rychlý, takže čubky to vzdaly hned a Borgo vzápětí - holt je těžší, tak tu brzdnou dráhu má delší
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:12
- Nahlásit
choco
schafa
to znám když cvičíme ve skupině a v přestávkách je necháme vylítat - jeden si připíská svého psa a přiřítí se všichni - vždycky říkám já tě nevolala miláčku, volno!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:14
- Nahlásit
Ketrin
Tomu neříkám velkej průser tomu říkám,psíci si zalaškovali
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:16
- Nahlásit
jana33
ahá a já myslela že je to ztráta autority
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:18
- Nahlásit
Ketrin
To zcela jistě,dominance jako hrom,příště tě sežerou za živa
|
schafa
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:22
- Nahlásit
Montik
ti dam doma ) neboj na ty aporty vyzraju ) ja ji hravou formou ted nebudu ucit to aby mi nosila primo aport, budu se ji snazit spis namotivovat a dodat chut ze noseni veci neni pruda, ale sranda a ja z toho mam velkou radost kdyz mi prinese jakykoliv predmet ...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:57
- Nahlásit
schafa
hm, tak Lucky třeba míčky nosí, hračky nosí, klacíky nosí, ale tu blbou činku néééééééééé.. No, budu na něj muset taky vyzrát, páč jinak ho zabijuu....
|
choco
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 15:17
- Nahlásit
Montik
to Eli taky,ale nepodá Ti to....
|
choco
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 16:08 - Změnil/a: choco
- Nahlásit
Montik
když už si to vezme blbě,tak bych mu to jednoduše opravila tak, aby to držel správně a jestli už vydrží držet tak aby ti to po cestě k tobě nepustil musíš to drží opakovat, jde to i pomoct si vodítkem,kterým mu přidržuješ tu činku zespoda a tím vlastně i nadzvedáváš jeho hlavu krapet nahoru a už jsi to zkoušela s tím přetahováním? To by u vás přeci jen mohlo zabrat....ale to my neděláme...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 09:07
- Nahlásit
Ahoj všem,tak jak se máme? Včera v podvečer bylo úplně úžasně,sice poprchávalo,ale na psí procházku ideál, nikde žádný lidi,všechno vonělo,no nádhera. Samoušek chytl třetí kosmickou rychlost a naběhal sto jarních kilometrů,vyplašil asi 10 bažantů a vždycky se díval zasněně jak letí s výrazem - zase nějakej divokej aportek
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 09:10
- Nahlásit
jana33
No vidíš, to já včera vytáhla psa ke kolu (podruhý v životě ) - no, přežili jsme oba, ale ta jeho fyzička je fááákt tragická
No a já su blbá anžto mam chromýho psa 4 dny po dobrání ATB a takhle ho mrzačim
Ovšem aspoň vypadal že ho to bavilo a kromě dočasné pohybové a činnostní mrtvolnosti mu nic nebylo
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 09:11
- Nahlásit
Dines
Myslím,že u kola by se naši unudili. Oni chtějí stopičkýýýýý,remízkýýýý,roklinkýýýýý
|
choco
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 09:34
- Nahlásit
jana33
Já jsem si dneska vzala do práce pomocníka, ale jen co slupnul snídani, tak leží a nehne ani brvou, tak je všechna práce zase na mě a že jí mám požehnaně. Divokej aportek jo? A ne spíš jako...jooo kdybych měl dneska k véče takovýhodle bažanta na divoko )))
Dines
Tak to bych teda hafa ke kolu po atb nebrala,kor když byl ještě v takovým stavu...a co mu to nakonec vlastně teda bylo? Jakýho bacila zjistili?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 09:36
- Nahlásit
choco
Hele asi nezjistili nic, ale měl teda zápal plic asi - každopádně už přes týden je fit a svěží a antibiotika dobral ve čtvrtek - taky sme jeli jen kousek, takže zas až tak nezodpovědná nejsem (snad)
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:14
- Nahlásit
Ahoj! Včera byl fakt krásnej vzdoušek pro LR, to je pravda. Eda honila na louce kobylky, snažila se je žrát, pak vyplašila pár koroptví a zajíčků. Pak jsem zmerčila ohromnej mrak jedoucí nad nás... no, nestačily jsme to a doma byla ždímačka
Jinak dneska ráno jsme byly opět běhat v lese. Edě se moc nechtělo nejdřív, ale pak na mě čekala na kopci, kde jako jsem... mám to teď jako relax, zítra před hnusnou zkouškou...
Ketrin
Gratulujeme samozřejmě k výstavním úspěchům!!!
|
choco
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 11:43
- Nahlásit
Eda
Tak to zase držíme palec, ať to dobře dopadne
My jsme byli včera cvičit a před odjezdem, kdy jsem ještě něco řešila ohledně lovečáku a měla Andyho už u sebe na vodítku, se na Andyho z ničehonic úplně bezdůvodně vrhl ridgeback, naštěstí teda s košíkem , protože to by byl jinak Andy dorvanej pěkně. Andy se snažil vyprostit a schovávat ke mě a pak se teda podařilo psa dostat dolů za pomocí jeho paničky...Andy se teda bál jak sfińa a když jsem pak zkoušela ještě kolem toho psa projít, tak to bral hooodně oklikou se staženým ocasem...snad to bude brzy zapomenuto a nezanevře teď na všechny psy...byla jsem z toho taky pěkně mimo a ráno ani nevím jak jsem se normálka ocitla u Andyho pelechu a spala vedle něj, máma na mě ráno koukala jak z jara,co tam dělám )) Asi jsem měla nějaký divoký sny
|
choco
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 11:57 - Změnil/a: choco
- Nahlásit
Tak to jsem se musela svěřit, co nás to potkalo za nepříjemnost...
A teď nějaký veselejší fotečky z víkendu a z blbnutí hafanů na zahradě
Labrouši i s naší chlupaticí
Andy zírááá
Lítačka s balonem
Tady neví,kdo koho sežere dřív
A tady koukají jak andílci
A tady už nekouká ... )))
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 22:10 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
choco
děkujeme za držení, dobře to dopadlo, ještě v úterý a bude zas na chvíli pokoj už jsem na to učení nějak stará
podívejte se na http://eda-hneda.rajce.idnes.cz/ jsou tam fotky poněkud z jiného soudku, 5ti týdenních borzoích miminek co mě udivilo, že byly hodný a neřádily tak, jak to znám od LR kdyby jste náhodou věděly o zájemci o štěně, majitel se nebude vůbec zlobit...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 08:18
- Nahlásit
Eda
krása a opravdu to vypadá že jsou hodný, ani neokusujou tu bohyšku a jinou vegetaci, ale oni si to za čas vynahradí a nejsi z toho učení nějaká pohublá?
už jsem na to učení nějak stará přesně to jsem si říkala včera, protože nám dovezli do kanc.novou mašinu a já jsem ji zkoušela přimět aby dělala to k čemu je určena.... no šlo to nejdřív ztuha ale pak jsem zjistila, že je nejlepší zahodit návod k použití, který psal zřejmě nějakej tatar, a řídit se normálně intuicí
jinak samozřejmě gratulace ke zkoušce/kám !
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 08:39
- Nahlásit
Holky,já už si připadám na učení taky stará a to si teď kromě vysoký začínám dělat autoškolu a od října kurz stříhání psů. Legra bude až mi vyjdou víkendy stejně na vejšku i na to stříhání, případně v lednu zakončení stříhání a zkoušky na vejšce. Jsem prostě magor.
Jinak dnes večer razíme na veterinu, Sam už nám asi dva měsíce občasně kašle,vždycky tak den,dva,někdy z toho i dáví,pak má zase dva tři dny klid a furt dokolečka. A jelikož potřebujeme celou smečku naočkovat,tak ho radši necháme prohlídnout,aby se mu tím očkováním nerozjela nějaká viroza či co.
|