| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 09:58
- Nahlásit
Ketrin
Je to prostě šikulka. Hele jestli ty si tam kvůli nosu nepřikřízuješ bloodhoundy
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 10:04
- Nahlásit
a že je to na exteriéru vidět, že?!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 10:12
- Nahlásit
Ketrin
No jistě,ty jsou hubenější než labradoři. Počkej po Borgovi budou pláštová štěňata
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 10:24
- Nahlásit
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 10:25
- Nahlásit
Ketrin
No ono se to prostě jednou někde projevit musí,někde strýček bloodhound vyleze
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 10:32
- Nahlásit
jen si rejpni, stejně je to ze závisti ale spíš bych čekala rejpance ve stylu retrívr je přinašeč a tím že s ním děláš barvu ho ničíš a měl by ti být odebrán pro týrání
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 10:36
- Nahlásit
Ketrin
To by byla závist! Páč barvu nemáme kde a s kým cvičit a vlastně jedinkrát jsme jí zkoušeli loni v Albeři. Což byla docela legra, protože nejdřív šel Samouš, barvu vypracoval v rámci toho,že jí šel poprvé moc hezky,na konci se mohl zbláznit radostí,že tam našel prasečí deku a nožičky. No a když jsme šli zpátky po cestě, tak zhruba v polovině navětřil barvu,kterou tam nakapala Jindra Rozárce, hajzlík zdrhnul a strašně si divil,proč ho tentokrát za nalezenýho kance nechválím
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 10:41
- Nahlásit
jak to taky chudáček měl hned všecko vědět.
no za chvíli se přestěhujete a můžeš cvičit barvu do alelujá. Si tam musíte udělat známosti s myslivcema, aby vás neprudili.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 10:42
- Nahlásit
Ketrin
Borgo je pašááák !!!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 10:45
- Nahlásit
Ketrin
No to je jasný,že se budeme s myslivcema kamarádit. Dívala jsem se na net a krajský sdružení je docela kynologicky zatížený,tak snad i ty přímo místní budou přístupný a tolerantní.
A barvu cvičit,no to nevím,to asi nejdřív budu muset zajet k Helence,aby mě to naučila
Btw bych se ráda přijela podívat na celé tvoje cvičení,abych viděla,jak to probíhá u tebe.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 10:47
- Nahlásit
jak to probíhá u tebe.
Uplně normálně. Někdy psi kraví a někdy zas pěkně pracují.
aby mě to naučila
já to naučit neumím. Moji psi to mají od pánaboha. Taky jsou to ty bladhaundi, žejo.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 10:49
- Nahlásit
Ketrin
Já taky nepíšu,abys to naučila moje psy,ale abys mě naučila,jak se ta barva kape a značí se ty cestičky
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 10:51
- Nahlásit
jak se ta barva kape a značí se ty cestičky
???? co je na tom k učení?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 11:08
- Nahlásit
Ketrin
pro mě hodně
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 11:23
- Nahlásit
no prostě si předem rozmyslíš, jaká ta dráha bude - jak dlouhá, jak těžká, pro jak (ne)zkušenýho psa - a podle toho vybereš terén. Tomu kdo to dělá poprvé, udělám úplně rovnou, krátkou a na co nejsnadnějším povrchu. No a pak to postupně ztěžuješ-prodlužuješ, děláš změny směru a vybíráš hnusnější a hnusnější terén (borůvčí, ostružiní a pod., kopec nahoru nebo dolů)... a pro fajnšmekry je zlatým hřebem barva vedoucí přes potok, ale tak daleko ještě žádný z mých žáčků není, ale šla jsem takovou barvu s Brestou i s Borgem na zkouškách a bylo to originální
jinak já si to dráhu značím svýtivýma nálepkama na stromech.
A kape se to normálně z petky s děravým víčkem a na konec se dá něco co psa motivuje a odměňuje za jeho snažení - ideální by byl čerstvě střelený kus spárkaté ale v reálu to bude buřtík a noha nebo srnčí deka nabo oblíbený aportík
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 11:26
- Nahlásit
svítivýma - no fuj
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 11:29
- Nahlásit
Ketrin
No já mám hlavně obavu,abych si dobře dala ty papírky,abych se pak v tom sama nezamotala A taky v praxi nevím,jak se drží pes s čumákem u země,tak by to mělo ideálně vypadat,ne?
Jo a kde bereš krev?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 11:35
- Nahlásit
Já to značím dost poctivě, abych od každý značky stopro viděla další, abych přesně věděla kudy to vede.
Když má pes dobrej nos tak stačí mu toho pak kapat míň. Když je toho moc tak jde s vysokym nosem popř.letí a snáz udělá chybu. Má jít s nízkym nosem a pomalu.
Ono to stejně toho psa moc učit nemůžeš. jakmile ví co má dělat a CHCE to udělat, tak už se může akorát zdokonalovat, ale já si myslím že dobrým barvářem se pes rodí.
kde bereš krev
mám známost s ředitelem jatek
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 11:43
- Nahlásit
Ketrin
Má jít s nízkym nosem a pomalu.
No to je přesně to,co jsem v praxi neviděla. Sam má tendenci jít s vysokým nosem a letět, protože on pomaluuuuu jít nepotřebujeeeee,protože tááááámhle už to jééééé Prostě už je dospělej a s tím frňákem umí dělat,tak ho to přeučovat nebudu,kor když nám to v praxi stejně k ničemu nebude. Ale u štěnda bych s tím posléze chtěla začít dobře,že.
mám známost s ředitelem jatek
A co na to manžel?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 11:47
- Nahlásit
tsss, na co hned nemyslíš je to rodinný kamarád
přesně to,co jsem v praxi neviděla
ale oni za to fakt sráží body. Tu tendenci letět má asi každej chuťovej pes, ale musí to ustát.
Mě psi vždycky chodili líp na 12- a více hodinových barvách než na těch čerstvých.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 13:14
- Nahlásit
Ketrin
ale oni za to fakt sráží body.
No a proto říkám,že bych chtěla vidět,jak se to učí,jak se začíná,protože jsem barvu nikdy víc nedělala a ani nácvik neviděla.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 14:08
- Nahlásit
no fakt to asi chce vidět, co o tom ještě psát.
Můžem si zkusit udělat na to čas na táboře.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 14:31
- Nahlásit
Ketrin
Jasně,to budu ráda. Já asi ty naše dospěláky už to nepřenaučím a stejně taky proč,když na žádný zkoušky nepůjdou. Ale ráda bych to dobře uměla a taky jednou to štěndo to ráda dobře naučila
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2008 17:24
- Nahlásit
Ahoj všem, hlásíme ze včerejška "mrtvý ocas"...
Vzali jsme hnědku na celodenní výlet do jižních Čech a nějak to přepískli s plováním ale jí se to děsně moc líbilo, já taky skoro pořád plavala a nějak mi nedošly ty následky jen si nepamatuju, jak na to. nechá se to být? zdá se, že jí to nebolí, chová se normálně, jak to jen v tomhle vedru jde
|
choco
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2008 21:26
- Nahlásit
Eda
A co je to mrtvý ocas?Přiznám se,že to slyším teda prvně...to má z nastydnutí nebo z přepracování? Posíláme jí pofoukáničko a a´t se jí zase brzy vrtí jak správný blabladorce
My máme za sebou víkend plný cvičení, tentokráte z klasiky a pro nás labradory spousta nových věcí. Učili jsme se stopu ve čtverci, která těm našim pažravcům docela šla a myslím,že i bavila Pak jsme se vrhli na klasickou poslušnost, kde jsem koukala, že i v tom vedru je Andy schopný a ochotný se rozhejbat a panička dostala spoustu dobrých tipů, jak docílit toho,aby ze mě nespustil oči, protože přiznávám,že na tohle jsme už docela dlabali a díky tomu,že sme to ani nikdy moc nepilovali na cvičácích,tak mám zas co dělat. Hlavně je fakt k vzteku,když si výcvikář vašeho pséka vezme a ten mu dělá co mu na očích vidí a ještě k tomu vrtí ocasem a má z toho fakt sám radost. No a pak přišli na řadu obrany...teda u nás se tomu moc obrany říkat nedají S Andym jsem se přetahovala a snažila upoutat na balonek a dneska už ho teda i uchvátil malý pešeček a se kterým byl ochotný se přetahovat taky,ale jak říkal figurant je na mě hodně fixlej a pokukuje po mě,jestli jako může se do toho balonku nebo pešku pustit a co na to říkám a tak. Bylo to ale fajn zpestření a vyblbnutí a panička dostala s pejskem pěkně do těla tím běháním sem a tam Zůstávám sice nadále věrná lovečině,ale už se moc těším, až tam přijedeme znovu. Andy bude spát asi tři dny v kuse a kdybych nemusela do práce,tak budu spát s ním.
Ovšem taky jsem tam u Andyho kousek pod uchem objevila mokvavou ránu, kterou si už asi týden furt rozdrbával (a já marně hledala proč se tak drbe) a tak to má te´d vystříhaný kolem dokola,aby mu do toho ty chlupy nelezli a uvidíme,co to udělá. Límec jsem bohužel dneska už nesehnala a tak budu muset k vetovi vyrazit zítra, aby si to furt nedrbal a nerozlezlo se mu to víc. Ještě přemýšlím,jestli ho tam vezmu s sebou nebo to zkusíme nejdřív sami, co to udělá.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2008 21:29
- Nahlásit
A fotečky jsou tady http://picasaweb.google.cz/chocoshot/VCvikovVKendC hlStovice
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2008 21:45
- Nahlásit
Tak my sme "taky" marod... Dennýsek má brutální zánět průdušek
|
choco
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2008 22:19
- Nahlásit
Dines
Zánět průdušek???Tak to je mi líto... to teda oproti vám máme prd...brzy se uzdravte, já budu muset s Andym asi na veterinu hned z rána, páč si to před chvíli zase rozškrábal
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2008 22:23
- Nahlásit
choco
No, těžko říct, jestli už to neni spíš zápal plic...
byla sem s nim u jedný vetky asi před 4 dny....ta prohlásila že má škrkavky a začla ho léčit na škrkavky(800,-) ..... no a dneska mu bylo bruuutálně blbě, tak s nim přítel jel jinam, rovnou mu udělali RTG plic, dostal injekce ATB a jednu na odvodnění (24hodin vůbec nepil) a teď tam budeme 10 dní jezdit na injekce....a snad se z toho brzo vylíže
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2008 22:53
- Nahlásit
choco
to máte určitě hotspot, hlavně musíš zabránit tomu aby si to škrábal, takže límec. Pak stačí to místo oholit a ošetřovat betadinou, popř. 1-2x denně omývat betadinovým šamponem nebo lactadermem. Borgo to měl loni a já se pořád chtěla vyhnout tomu límci, myslela jsem že to uhlídám, jenže to se uhlídat nedá, zbytečně se s tím trápil měsíc. jakmile jsme nasadili límec, po týdnu to bylo dobré. jo a samozřejmě nesmí do vody.
Eda to bude dobré - odpočine si a ocas obživne
|