Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Miša
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 09:45
- Nahlásit

Do koľko mesiacov rastú labradori do výšky? Môj má 10 mesiacov a už má 57,5 cm. Mám pocit že mi asi dosť prerastie.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 10:01
- Nahlásit

Eda
Nevím jestli budou poslední - pokud vůbec nějaký budou První měla ve třech a půl, tohle by měly teď být druhý. A jelikož tohle bude jen žlutý vrh a já bych si po ní chtěla nechat černou fenku, tak asi bude "muset" mít ještě jedny. Jinak fena může mít poslední vrh v osmi letech a nesmí mít víc než jednou ročně, ale to asi víš. Já myslím, že odchovat na feně tři vrhy (kór jestli jich zase bude mít tolik) je až až. Nejsem příznivcem krytí každý rok. Jednak je to pro fenu záhul a jednak si ji chci taky užívat a ne aby byla pomalu půl roku omezovaná březostí a odchovem a nedalo se s ní nikam vyrazit.

Jandula
Moc dobře ti rozumím. Mně fakt bohatě stačí to chození na vodítku ty tři týdny hárání.
Zázračný trik na aportování neznám asi to prostě budeš muset začít cvičit od začátku. Posadíš si ji a dáš jí aport držet, třeba jen na pár vteřin. Pak pochvala a pusť (až na povel). Když tohle spolehlivě zvládá, můžeš jí dát aport držet a na vodítku s ní při tom chodit a při tvém zastavení musí usednout a držet. Pak můžeš začít s braním aportu na povel ze země (třeba jen na krok od tebe), pak postupně zvětšovat vzdálenost, a až nakonec dohledávat a přinášet z velké vzdálenosti anebo pohozenou.
Takhle odzadu (nejdřív držení a předávání, pak až vlastní přinášení) to cvičí myslivci a nejsnáz se tak přeučí různé zlozvyky vzniklé při výhradně hravém aportu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 10:05
- Nahlásit

Miša
Já myslím že v 10 měs. už snad víc do výšky nepůjde... ale moc si to nepamatuju. Psa mi měřili akorát na svodu, to mu bylo 13 měsíců a měl 57. Pak už nerostl. O fenkách se říká, že rostou do výšky dokud poprvé neodhárají.

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 10:07
- Nahlásit

Ketrin
No asi to takhle budu muset zkusit, zkoušela jsem nejdřív hravou formu, pak jsem to vzdala... prostě mám pocit, že můj retriever je tupec...

Věci si nosí, ale když chci, aby je držela, tak to fluše a když se náhodou opovážím jí to sama v tlamě přidržet, tak mám vzpírajícího se psa a sama jsem vzteklá...
Zkusím koupit nějaký příjemný aportek, který by se jí dobře držel...

Miša
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 10:16
- Nahlásit

Ketrin
Tak prečo mi každý hovorí že je veľký???
Aj na výstavách, každý chváli že je krásny, ale nikto nezabudne poznamenať že je nejaký veľký na svoj vek.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 10:17
- Nahlásit

Jandula
Ono i u té hravé formy to nakonec musíš dopilovat, aby to bylo všechno tak jak má být.
Jestli budeš kupovat aport, tak kup těžší. Klidně třeba jedenapůlkilovou dřevěnou činku. Oni s tím tolik neblbnou jako s lehkými.
Nic není ztraceno-já jsem si Brestu jako štěně v aportu taky zkazila. byla to výhradně moje chyba, ona je aportér od přírody. Pak jsem to napravovala zhruba tak, jak popisuju výše. A povedlo se.
Jen tak na okraj - včera mi venku k mé pramalé radosti přinesla mimo jiné pěkně zmrzlé koňské h...o

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 10:20
- Nahlásit

Miša
A co říkají rozhodčí?
Jestli sis všimla, tak spousta LR je teď pod ideální výškou. Mrňaví psi velikosti feny nebo ještě menší. Feny, které mají třeba jen 50 cm. Taky mi na výstavách často říkali, že je Bresta velká, přitom má ideálních 55cm. Jenom vypadala velká vedle těch "záprdků".

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 10:22
- Nahlásit

Ketrin
Jen tak na okraj - včera mi venku k mé pramalé radosti přinesla mimo jiné pěkně zmrzlé koňské h...o
A převzalas ho???

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 10:25
- Nahlásit

Jandula
Ještě před 2 lety by mi nic jiného nezbylo než si ho vzít a pochválit ji. Ale teď už ne - už má po zkouškové "kariéře"-už nikde chodit nebudeme - tak u ní si mohu dovolit ten luxus riskovat, že si u ní ten aport pokazím

Miša
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 10:26
- Nahlásit

Ketrin
Máme zatiaľ len 2 posudky a v oboch je napísané že trochu väčší pes, typický samčí výraz. Ale inak posudky celkom pekné. V kruhu bol o mesiac mladším psom a ten bol podstatne menší.

Eda
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 10:26
- Nahlásit

Ketrin
pchá, koní h...o mě nemůže už rozházet včera mě spíš u řeky překvapila (když konečně pochopila, že na ledu se nevykoupe, cha cha), když mi přinesla krásné celé (ještě se zaschlou krví) ptačí křídlo to bylo radosti... jen pustit ho nechtěla, že si ho bude jako všude nosit s sebou, fuj...

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 10:28
- Nahlásit

Eda
A pak si ho v nestřežený chvilce dá po tvojí postel a počká, až začne vonět, viď???

Eda
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 10:31
- Nahlásit

Jandula
to né, to jediný snad má princeznička zakázaný... chodit (nebo se alespoň přiblížit) do mý postele... chudinka malá, ale vážně nechci mít její chlupy všude!!! po zkušenosti s jezevčíkem, kterýmu naše postele v podstatě patřily kdy si zamanul...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 10:36
- Nahlásit

Eda
Zdechliny? Ty zase nepřekvapí mě. To je ta nejmilovanější zábava, vyhledávat v lese a poté přinášet paničce zdechliny v nejrůznějším stupni rozkladu. Rambo loni v květnu jednou dotáhl uhynulé srnče, už bylo pěkně velké, skoro jako on...a ten smrad!

Eda
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 10:42
- Nahlásit

Ketrin
tfůůj!!!! ble ble to se asi budem trumfovat, co čí pes donesl hnusnějšího? ale já už nemám trumf žádný, ale Eda nosí ohavnosti zase systematicky.Není procházka, kdy bych jí nepáčila něco moc ohavnýho z tlamy. protože, když to nepustí na PUSŤ!, tak to je nějaká zvláštní ňamka typu plesnivý pohozený svačiny, vložky, papír. kapesníčku (vše použité)

Marek a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 15:36
- Nahlásit

Ahojky vsem.Vsechny Vas zdravim.Prave jsem objevil tohle forum

Marek a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 15:43
- Nahlásit

tak to je muj hafan pred par mesici

Marek a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 15:46
- Nahlásit

tady je jeste miminko

Marek a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 16:07
- Nahlásit

Ahoj vsem, to je muj hafan jako miminko

Eda
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 16:27
- Nahlásit

Marek a Dasty
tak to vítej do klubu!!! Dasty je krásně stavěnej pes... jenom se neděs, někdy tu řešíme ne zrovna moc labradoří témata, ale jinak se máme v zásadě rádi...

Anonymní
# Zasláno: 17 Led 2006 16:35
- Nahlásit

Tak Dasty je fakt moc pěknej!

Handy
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 16:35
- Nahlásit

To jsem psal já

Marek a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 16:37
- Nahlásit

jj prave to jsem rad ze se tu neresi porad hafani

Marek a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 17:14
- Nahlásit

co delate s hafana?Agility,coursing?canisterapii?....

Marek a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 17:31
- Nahlásit

.Tak co je?Uz jste vsichni?Muzem vyrazit? ) .POslete nekdo takky nejaky fotky pls

Marek a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 17:35
- Nahlásit

Ketrin
Tak to mame stejny problem!!Muj to taky fluše, ale až budou penizky tak koupim dumnu a budem pilovat.Doma mi to uz prinese a sedi a ceka az reknu pust!Uvidime co venku?!!

Eda
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 20:26
- Nahlásit

Marek a Dasty
Klidně se koukni na www.eda.unas.cz tam mam hodne fotek... Ketrin a ostatní taky mají webovky, počkej až dorazí... Jinak Eda taky děsně ráda řídí auto!!! Jako spolujezdec je taky výborná!

Marek a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 20:31
- Nahlásit

jj diky, uz koukam, pekny stranky

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 07:14
- Nahlásit

Marek a Dasty
Vítám nové labrouší příznivce. Dasty je pěknej. Můžu se zeptat kdo jsou jeho rodiče? - jsem zvědavizna zvědavá
Jinak já žádnej problém nemám-to jsem radila Jandule - jo jo, to se to radí, když už to má člověk všechno tohle za sebou a momentálně nic necvičí. Ale jestli budu mít na jaře to další psí mimčo, tak si na mě určitě vymyslí zas něco jiného, aby se panička nenudila. A to mě právě baví!!!
Odkaz na své webovky sem dám, až budou aktuální-už se fakt stydím a musím s tím něco dělat. Ale můžeš se podívat na mé psy tady v galerii "Labradori Sali Bresta a Rambo " a "Dalsi labrousi".

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 07:20
- Nahlásit

Tak aspoň něco

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání