| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 09:09 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Karol
Tak si tu píšu sama se sebou... koukala jsem na výsledky MZPR na stránkách KCHLS a přepadlo mě neblahé tušení, že tam zapůsobila kletba od posledního táborového ohně (že Temné Oko už nikdy neudělá žádné zkoušky, pokud se nepřizná), ovšem vypadá to, že těch Temných Ok je hned několik... jo ale smích mě brzy přejde, neb jsem se, já blbka, nechala vyhecovat a Brestu přihlásila na MVZPR . A jako že ona ještě nikdy na zkouškách nevypadla, tak tentokrát se jí to na závěr kariéry zcela jistě podaří
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 13:45
- Nahlásit
Ketrin
kletba od posledního táborového ohně
Na to jsem si samozřejmě taky hned vzpomněla - byli jsme zrovna na cvičáku, když Evě volaly zklamaný hoky ze zkoušek, jak to dopadlo...to jsou ty křivé přísahy, pozor na ně
A dík za odpověď na to oblečení. Právě ty džíny jsem zvažovala, jestli někoho třeba neurazí...a asi teda neurazí.
Chystáš se s Borgouškem ještě letos na OVVR? My to rozhodně necháme na příští rok na Albeř. Bondík zatím nepochopil, že je rozený přinašeč a nepřinese a nepřinese
S Brestou hodně štěstí. Jste holky šikovný, tak jen trochu toho štěstíčka a bude to
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 14:01
- Nahlásit
Karol
Ono teď podle těch nových řádů vždycky hodně lidí vyletí, jak to tak sleduju. I když na vrcholných zk.od KCHLS to tak bylo vždy. A já se ani nebudu moct vymlouvat na kletbu, neb Temné Oko opravdu nejsem
Na OVVR pudem v květnu do Petrovic k p.Planému, přes zimu ho nechám dozrát (teda Borga, ne p.P.), pak už se chci věnovat přípravě na další zkoušky. On by teď třeba prošel, ale nedalo by se na to koukat a já chci, aby už to k něčemu vypadalo-odevzdávat vsedě a tak. No uvidíme, jestli bude co k čemu.
nepřinese a nepřinese
Bondík je zatím odnašeč? Tím si musí projít každý...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 15:46
- Nahlásit
Karol
Co ty máš za pesana?
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 16:15
- Nahlásit
jana33
Goldenka, přespůlročního. Sem chodím na návštěvu , když je u nás mrtvo
Takovej je krásnej:
http://www.goldenretriever-bond.estranky.cz/
Co ty?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:10
- Nahlásit
Ahoj Holky!
My jsme si s přítelem dnes dali takový dost blbý závazek, že nezapnem PC dokud se něco nenaučíme tak jsem se teda učila a asi moc nenaučila, ale už se mi po vás stýskalo!
No já chci jít zkoušet aportky zítra ráno - zuby máme komplet vyměněný (snad) tak uvidím, jak nám to půjde! Ale doma s míčkem je to na jedničku s hvězdičkou - jenže venku s dummíkem
Taky jsem si dneska koupila nějakou knížku - psí škola hrou a tam už učí 2měsíční štěníska stopy, tak to chci vyzkoušet, ale mám dotaz - musíme to dělat na stopovačce, nebo nějakým speciálním vodítku?
S těma OVVR se na to asi taky vrhnem až v létě na nějakém tom táboře...
A Bresta to určitě zvládne - před derby jsi taky lamentovala a jak ste dopadly skvěle i slavného Bruse s jeho "U" jste pokořily!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:19
- Nahlásit
Jumi
i slavného Bruse s jeho "U" jste pokořily!
Chacha... jenže Bresta byla "U", když Bruce teprve trénoval na OVVR... jenže tohle bude fakt náročný a fakt nevím, proč tam lezu dělat si (jí) ostudu. No asi mě to baví
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:21
- Nahlásit
Jumi
stopy,
To jako jakou stopu - tvoji? Určitě nejdřív na vodítku a vést ho přímo po tom, aby pochopil co má vůbec dělat. Ale přijde mi to jaksi... předčasné.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:29
- Nahlásit
takový dost blbý závazek, že nezapnem PC dokud se něco nenaučíme
Fakt blbý závazek bych si měla dát něco jako, že nejdřív uklidím celý dům po řemeslníkách, kteří tu dnes celý den lozili... mimochodem ráno přišli 2 a smečka je vítala, všichni 3 je radostně mlátili ocasy a vrtěli se kolem nich. 1.pán: to jsou ale hezký psi. A už je drbal a ňuchňal. 2.pán: ztuhl s rukama přitištěnýma k tělu a 3x se zeptal, jestli ho opravdu nekousnou.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:38
- Nahlásit
Ketrin
jenže Bresta byla "U", když Bruce teprve trénoval na OVVR
Tak to je teda odemně pěkně...ehm...no omlouvám se Brestě i paničce a asi si budu pro příště muset prostudovat lépe vaše stránky...jujda jujda (potřebuji smailíka vyjadřujícího největší stupeň studu)
No asi mě to baví
No asi jooo
S tou stopou jsem myslela svojí....No já jsem právě myslela, že by ho to mohlo bavit! A na Zlatým retrívrovi dělaj s o víc jak měsíc mladšíma štěndama už od července stopy a tahaj orebice jak vzteklý a já mám pocit jestli jako něco nezanedbávám a toho svýho malýho génia nějak neochuzuju... Ale rozhodně jsem to nemyslela, že ho tim začnu nějak mučit, jen tak zkusit jestli nám to půjde a když néé tak to odložíme...Na vodítku vím, ale jestli musí být nějaké jiné, než na kterym chodí normálně - v tý knížce se tváří, že to má nakonec vypadat tak, že uvidí vodítko a okamžitě začne čuchat okolo a to asi u toho co máme procházkové nenavodím...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:39
- Nahlásit
jestli ho opravdu nekousnou
A nekousli
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:46
- Nahlásit
Jumi
ehmjujda jujda atd. co blbneš... tím jen míním, že Bresta už je prostě stará kůže
stopa: no já nevím...že bys ho už zvykala na vypouštěcí vodítko, co se používá na vlečky? Já si prostě furt myslím, že to k tomu věku nepatří, protože já když už bych tohle dělala, tak zas bych chtěla, aby už se to dělalo opravdu tak jak se to má dělat, aby se pes nekazil. A na to ještě není zralý. Ale nechci tě zrazovat, třeba je v té knížce nějaká spešl hravá metodika, aby to pak pes rozlišoval?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:58
- Nahlásit
Ketrin
Hmm, hmm ,hmm...tak já to ještě zvážím! A teď mi konečně napsala paní Otevřelová, že se jde v neděli poprvé cvičit s RS, tak to třeba utiší moje svědomí, že nic neděláme! A asi máš pravdu, že se spíš zaměříme na chůzi na vodítku a tak...jenom mě to tak přišlo, že by to mohla být zábava, ale zas nikdy jsem to nedělala, tak bychom asi měli počkat na nějakou odbornou asistenci a ta autorka je chovatelka vlčáků, tak to je asi taky jiné kafe!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 19:18
- Nahlásit
Ketrin
helejď se, sice nevím, co přesně znamená MVRZP, ale s Brestou to zvládnete levou zadní s přehledem
mám velikou radost z toho krásného počasí, Eda plave jako v létě a pohodička, škola není, starostí tak akorát. teď už jen čekám nějakou tu ťafku zhora, aby mi bylo připomenuto, že život je boj...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 06:04
- Nahlásit
Eda
MVZPR=Mezinárodní všestranné zkoušky z přinášení retrieverů... ale to co píšeš Ty - MVRZP - by mohlo být třeba Mimořádně Vytlemený Retrívr se Zkaženým Přivoláním
a je pěkné, že nám tak věříš že to zvládnete levou zadní ale to si můžeš myslet právě jen proto, že nevíš vo co gou... je to tam samý dvojitý aport a handling... uááá
Jumi
A co takhle jako hravé zpestření schovávačka pána -to je vlastně taky "stopa" - někdo psa podrží aby se nekoukal a ty se schováš, a pak pozoruješ jak moc při hledání používá nos.
Ňák se mi komplikuje cesta do Brna - porucha na autě - za chvíli s tím jedu k odborníkům a doufám, že to vyřeší na počkání...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 07:48
- Nahlásit
Ketrin
Mimořádně Vytlemený Retrívr se Zkaženým Přivoláním
to mluvíš o nás???
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 08:34
- Nahlásit
Jumi
Jak to vypadá s tou nedělí?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 09:04
- Nahlásit
Karol
Aha,tak už vím,já jsem si říkala,že se asi známe,když jsi byla na cvičáku,když volali holky,že je od zkoušek vyhodili. Já jsem ta s tím jediným černým labrošem,co se radši bude tahat s těžkou králičí kožešinou plněnou pískem než aby si v klidu nosil půlkilovýho textilního dummíka
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 12:49
- Nahlásit
Jandula
Hele já mám takový problém - chtěla jsem ti kvůli tomu psát! V sobotu jedu do Brna okoukávat psiska a páníčky a pak si chceme udělat vejlet na hrad Veveří (přeci jen je to místo odkud jsou oba Benáškovi rodiče ) takže jsme celý den v tahu a včera mi psala paní otevřelová, že v neděli ve tři je konečně cvičení s retriever sportem, kam určitě moc chci...Tak jestli jít venčit v neděli dopoledne, ale zas aby se malej moc nestrhal a nebo to o týden posunout? Strašně mě to fakt mrzí a připadám si trochu trapně, že to takhle na poslední chvíli měním, ale až do včera jsem s tím počítala...A jedete toho 30.9. na Lovoš?
Ketrin
pozoruješ jak moc při hledání používá nos
To nemusím pozorovat!On nos překvapivě používá hodně - třeba Thorin nee. Doma hrajeme hru, že jim schovávám mlsky a velim hledej a oni je hledaj...Thorin celou místnost projde a hledá očima, pak příjde ke mně a já mu musím ukázat, že v ruce ho nemám a pak teda použije nos. Malýmu řeknu hledej - on vrazí čumák k zemi a už to má našlý...A když třeba venku hned neposlechl na zavolání, tak jsme se schovali, že ho vystrašíme, že nemá páníky - a ono houby vystrašenej...vrazil nos na zem a už nás měl!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 12:52
- Nahlásit
Jumi
Nevadí, tak to necháme na jindy...
Co je na Lovoši?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 13:22
- Nahlásit
Jumi
vrazil nos na zem a už nás měl!
Tak to je dobrý. To je šikula! Borgo taky hodně lítá s frňákem u země, ovšem pak zas mechanika pohybu podle toho vypadá-doufám že to nebude dělat v kruhu
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 13:28
- Nahlásit
Jandula
Jdeme s holkama z bývalého ZR na pochod na Lovoš...Zatím je určené jen místo a datum - až bude trasa a víc podrobností, tak ti to pošlu!
Ketrin
Bernášek při tom také vypadá dost legračně Jinak to ale není šikula, ale trouba - právě si půjčil Thorinův provazový uzel a mlátil s ním kolem sebe až se fláknul...no řen jako by ho na nože brali
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 13:29
- Nahlásit
Jumi
Borgo zase včera dostal výchovný chňap od Saliny (rval jí z tlamy jabko), ale preventivně pištěl ještě dřív, než vůbec chňapla
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 14:20 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Ketrin
Benáš je právě děsně uječenej! Člověk by řek, že mu trhaj nožičky v jednom kuse! Chodíme venčit s 2 ročním labíčkem od naproti a toho v jednom kuse provokuje a pak řve Já si na to musela dost zvykat, protože Thorin, když kvíkne, tak to už na něj musí přinejmenším spadnout betonová zeď a tahle malá potvora kvičí v jednom kuse....
Brácha má dnes 20tiny a dostal nafukovací kladivo, Thorin je z toho nadšenej jak ho s tim kluci proháněj a Bernáš se z toho počůral tak ti mám pocit, že je občas trošku chabrus na nervy
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 15:09
- Nahlásit
Jumi
jasně, napiš. A zvládnou to i mrzáci typu Sáry a Thorina?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 15:35
- Nahlásit
Jandula
A zvládnou to i mrzáci typu Sáry a Thorina?
Jede náš mrzáček, jede Irča s Bárou, Karin s Badulánem,Dita s Keskou, ty se Sárou - no mrzáčků pomalu více než zdravých a až budem vědět jaká je trasa tak se rozhodnem, jak dál. S Irčou už jsme si domluvili, že si případně dáme něco kratšího!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 15:45
- Nahlásit
Jumi
tak super... Ještě blbý dotaz, kde je Lovoš?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 15:54
- Nahlásit
ahojky holky, tak si na mě zasedla nějaká choroba zlá a ne a ne se mě pustit. říkám jí, že je venku krásně, že chci běhat s Edkou po lese, u vody... ach jo...
Ketrin
helejď, prostě vám věřím, že to zmáknete, i když nevím o co přesně jde. to je jako když jdu na zkoušku a máma říká, že to určitě udělám a bude to dobré. taky neví z čeho to je a co musím umět.... věř a víra tvá tě uzdraví
jinak co se týká jablek, to je taky legrace. potkáme známé pejsky. oni si nesou jablka. chvíli si s Edou hrajou, pak ona ukončí hru, vezme jim jejich jablka (tak asi 2 se jí vejdou do tlamy)a odkráčí středem pak jen za zády slyším, jak psy jejicj paničky chlácholej, když si jabka nechali vzít...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 16:15
- Nahlásit
Eda
Co ty děláš 30. 9.? Nejela bys taky?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 16:27 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Jandula
já to jen "z povzdálí" sleduju a nevyjadřuju se. jsem totiž známá tím, že nevíme, co budeme dělat druhý den, natož za 14 dní. ale vím o tom a když to vyjde a nebude v plánu nic jinýho, tak jedu...
|