| Autor |
Zpráva |
Eda
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 17:35
- Nahlásit
tak konečně doma, uff jsem utahaná, celý den jsem dřela na zahradě jako mezek Edka je hodná, snaží se moc neblbnout, jen se mi nedaří jí vysvětlit, že aportovat teď ještě nebudeme
dneska ráno jdeme z procházky a dělník-zahradník nás úpěnlivě pozoruje. pak pozdraví a co že je to za rasu psa. povídám že LR. to se pánovi očividně neíbilo, prý že jsou jen černý a bílý. já si pořád vedla tu svou a tušila jsem zábavný konec a taky že jo. pán šel na všechny 4 (naštěstí měl montérky) a začal Edu zkoumat zblízka. tý se to líbilo, že prý nějaká nová hra. tak mu olízla obličej (chudák nevěděl, co všechno měla před chvilkou v hubě ), pohopsala mu úsměv a bylo. stejně mi nevěřil a za našeho odchodu tam stál jak solný sloup a nevěřícně kroutil hlavou. když ho nezavolají do práce, myslím, že tam stojí a zírá doteď...
tak takovýhle my máme ranní stóry
Lucinda
musíme dělat osvětu s hněďákama, protože mě to už "štve" to stále někomu vysvětlovat...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:58
- Nahlásit
Ahoj všem,mám dotaz - nemáte někdo zkušenost s light granulkama pro labradorku? Není tlustá,ale vzhledem k DKK 4/4 by měla pár kilo shodit,aby se dostala pod 30 a váhu si udržela. Vím,že je to individuální záležitost,ale s lightkama nemám zkušenost a když jsem se třeba dívala na lightku od Proplan,tak mě zarazilo,že má 26% bílkovin
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:08
- Nahlásit
jana33
A kolik té fence je? A má s tou DKK nějaké potíže (kulhání,...)?
Já krmím poslední dva roky veteránku co má DKK 4/3 Acanou Senior Light. Sedne jí, má pěknou lesklou srst atd. Že by zhubla, to u ní nehrozí... Jsem ráda, když se drží okolo 37-38 kg.
A co takhle, jestli je fenka citlivka na krmení, zůstat u toho co má a přidávat hodně mrkve a přidat na aktivitě - plavání...?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:21
- Nahlásit
Ketrin
Je jí 17 měsíců Problémy vyloženě nemá,ale samozřejmě na způsobu chůze a postavení je to hodně vidět,pohybu má dost,ale je znát,že je pomalejší a třeba v běhu pohybuje zadníma "sounož". Jinak plave dost,stejně tak se hodně pohybuje,chodí na dlouhý procházky....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:30
- Nahlásit
jana33
No mně totiž pod 30 přijde už hodně málo, pokud není vyloženě prťavá.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:40
- Nahlásit
No to není,je o něco menší než Sam a ten má v kouhoutku 56,takže tak 53,54 v kouhoutku. A teď váží asi 34 a vet doporučil kvůli kloubům,aby měla max. 30. Není tlustá,ale vyloženě štíhlá taky ne,mě upřímně spíš přijde,že v 17 měsících má ještě takové "dětské faldíky", Samovi se začala taky doopravdy tvarovat postava do výrazu "kompaktní" až tak v těch dvou letech,kdy začal mohutnět,ale bez toho,aby tloustl. Ale nevím,jak je to u fenek.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 17:30
- Nahlásit
jana33
U fen je to stejné-dodělává se dvou-tří let.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2006 19:01
- Nahlásit
Tak jsem se nakonec s naší "hrdinkou" vypravila na veterinu. schválně jsem to vzala jinou cestou, aby nepoznala kam jedeme, ale před vstupem do ordinace jsem ji stějně neošálila. naštěstí mám zmáknutý trik, kdy si jí stoupnu těsně za zadek a tudíž musí jít pěkně přede mnou a tímhle úžasným profesionálním způsobem jsem Edku dostrkala do čekárny. Naštěstí to chce jen klid, a Alavis, tudíž to samý, co jsem naordinovala já. Jenom jsem to chtěla mít potvrzený od odborníka. horší je to se zuby. jeden přední se jí už kinklá a je částečně rozpůlený. krev z toho neteče, žádné otoky, Edu to nebolí. tak když nevypadne sám a nastanou problémy, tak bude narkóza a trhání
už nějak nezvládám vymýšlet hry, při kterých se moc neskáče a neblbne. snad to brzo přejde a nožka bude ok...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2006 20:46
- Nahlásit
Teda, tady se nehne ani chlup. Dneska jsem viděla sourozence Šíny. Moc krásný pesani, měla jsem radost. Vzala jsem Šínu na koňský závody, aby taky zažila trochu vzrůša. To bylo něco. Hodně čucháního a ty koňský bobky jsou tak dobrý. Už jí s sebou nikdy nevezmu. Ze závodů jsem nic neměla, jenom smíýkající se štěně na konci vodítka.
Eda
Jsem moc ráda, že Gita veta miluje a Šínu ještě unesu, tak je to pohoda.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2006 20:59
- Nahlásit
Ketrin
Nejen Borgoušek je focen v choulostivých situacích
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 06:45
- Nahlásit
Eda má novou kamarádku Ellie. je to 3letá krátkosrstá ohařka a budou bydlet v domě naproti nám. paní vypadá naprosto v pohodě a včera si hokly hrály o 106. viděly se poprvé a hned jsou kamarádky největší za což jsem ráda, protože ty lidi co tam bydleli dřív, nic moc...
včera jsme jeli na kolech už domů v lese docela rychle z kopce. a v tom sjezdu mě bodnul sršáň do nohy. naprosto příšerná bolest a na půl dne jsem byla vyřazená z provozu. což se hnědce nelíbilo, protože už má nožku lepší a chtěla si hrát...tak zatím, my jdeme ven
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 06:47
- Nahlásit
Lucinda
Dobrá fotka. Sourozence jsi viděla všechny???
Eda
Salina u veterinární kliniky ani nevyleze z auta. Na očkování za ní p.MVDr. vždycky musí vlézt do kufru.
Zato veškeří žluťáci (Bresta, Rambo, Borgo...) tam vždy chodili a chodí s mávajícími ocasy jako na společenský pokec.
S těmi zuby, to je blbý... od čeho to může být?
Jinak Brestina dohárává (dnes 21.den), už ji na procházkách pouštím volně, ale pořád mám oči i vzadu. Zítra jdeme cvičit se známým a jeho jedenapůlročním LR, tak uvidíme jak na ni bude reagovat. Abysme to na derby přítomným samcům moc nekazili, kdyby ještě nějak víc voněla. Jenže ona je právě ten typ feny, co psům voní víceméně pořád.
Doma se chystá rekonstrukce hlavní obytné místnosti, tak jsme o víkendu všecko vyklidili. Máme holobyt, a jediné co tam zůstalo jsou, ano hádáte správně - psí pelechy.
Jo a v pátek jsme byli v Hradci Králové a na náměstí jsme viděli pejska, snad bišonka nebo co, který měl tričko a přes něj džíny s laclem. Šel si ke mně čuchnout a mocně ho zaujala vůně háravky linoucí se z mých kalhot, takže opiercingovaná panička na něj marně volala: Seane, pocem!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 07:47
- Nahlásit
Ketrin
Sára taky chodí na veterinu pro podrbání a veškerý zákroky zapomíná v momentu, kdy jsou provedeny, za injekci paní doktorce olízne ruku... Předchozí dva pesani byli prdlouši, dostat je byť jen z auta byl problém...
Jinak se chlubím, v sobotu jsem naplánovala rehabilitační plavání, byly jsme s naší veterinářkou a jejíma retrieverkama, Sára aportovala peška z vody, světe div se, jen byl problém s tím, že jakmile vylezla, tak ho pustila... Ale překvapilo mě, že vůbec aportovala...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 07:57
- Nahlásit
Jandula
Paní MVDr. Š. byla teď taky úspěšná na zkouškách - dělá goldenům dobré jméno
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 08:07
- Nahlásit
Ketrin
Minulou sobotu, že jo? Říkala to, že prý to bylo docela náročné, ale sudí prý byli výborní, sice přísní, ale každému stejný metr...
Její goldenky jsou suprový, Sára se vybičovala, aby jí ten pešek náhodou nesebraly...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 10:26
- Nahlásit
Ketrin
Líby feňulky jsou opravdu šikulky a hlavně panička jim věnuje spousta času a energie, takže se to holt někde projevit musí
Jandula
Tak to jste si užili supéér víkend!
My jsme byli v neděli u našich a kluci se vyblbli v lese a na zahradě a včera jsme si vyrazili na výlet do Srbska! Bernášek tam zjistil, že je sice skvělé nosit si klacíky v hubě, ale že ještě lepší je s nima otravovat paničku a nechat si je házet...
Nemáte prosím někdo zkušenost s pejskem, který zvrací v autě? jak to řešíte?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 12:26
- Nahlásit
Jumi
Bernášek blinká??? Snad jen zvykat na auto, nejdřív ho nechat v nejdedoucím autě, pak začít na kraťoučký cesty jen pár minut a když to nepomůže, tak prášky... A osvědčilo se mi dát najíst předchozí den a ten den už ne...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2006 12:30
- Nahlásit
Jandula
Jenže malej baští ještě 3x denně!Nechce se mi ho celý den nechat o hladu - ještě když lítá po lese....
a kdyby zvracel pokaždé ale on jednu cestu do slaného zvrací druhou né to samé do KH, k našim a na cvičák nezvrací nikdy - to je asi krátká cesta...minulý týden cestou na Karlík ani jednu cestu nic a včera jsme jeli o ani ne 10km dál do Srbska zvracel obě cesty...
navíc obvykle blinká až v závěru - tedy cestou tam až za karlštejnem a cestou zpátky ve chvíli, kdy jsme odbočovali do garáže
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 09:31
- Nahlásit
Jumi a další
Nevíte něco o modrypes jak chodila na diskusi o štěněti a páníčkovi na odstřel? Už se dlouho neozývá...
Já mám nějakej blbej pocit, že to tam nějak blbě dopadlo.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:11
- Nahlásit
Ketrin
Co máš na mysli? Jak ten pejsa vyjížděl po rukách? Je fakt, že modrypes se už dlouho neozval. Co to bylo za diskuzi? Mně by zase zajímalo, jak ten Kombajn přišel o toho labíka, to bylo taky hrozný.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:14
- Nahlásit
Ketrin
Vidim jenom fenku od Dandy a občas hnědého pejska a černou ségru - ty šli spolu, no a taky od mamky černou, ale měla jsem od všech fotky, ale jak mi spadnul PC, tak nemam nic. Ten hnědý pejsek je fakt krásný a je to kliďásek, za to jeho ségra je dračice a pořád ho navádí k lumpárnám.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 11:20 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Lucinda
Co máš na mysli? Jak ten pejsa vyjížděl po rukách
No.
Já nechci sejčkovat, ale bohužel už se mi několikrát stalo, že když jsem měla nějaký blbý tušení, tak to taky pak blbý skutečně bylo.
A taky jsem z některých lidí otrávená. Mám teď nějaký "štěstí" na divný lidi, co mi furt píšou maily o rady o štěňatech, a to jsou teda někdy takový děsný bludy co si ty lidi myslí a představujou.
Třeba někomu odpovíš podrobně co a jak s nácvikem hygieny a že do těch 3-4 měsíců má prostě š těně nárok se počurat, a ona ti zas odpoví že už jí to ale vadí a že by chtěla aby v 10 týdnech vydržel 8 hodin.
Ještě že nejde o moje štěňata, ale to je slabá útěcha.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 12:05
- Nahlásit
Ketrin
tak to vypadá, že se doma nenudíš ještě, že jste zachovali pelechy my teď předěláváme předsíň, kde má Eda jeden z pelechů. chci jí tam udělat takový chráněný spaní (něco jako máte pod dřezem). tak musím za trhuhlářema a už se děsím tý megaceny někdy si vážně přeju mít nenáročnýho bišonka
no a zuby bude mít prostě špatný, no... nic moc s tím nenaděláme...
Jandula
tak jak s tebou ve čtvrtek? chystáš se na spin? přijď, popovídáme, zajezdíme. nebude to nic děsnýho, bolí mě sval na stehně, budu šetřit nohu
Jumi
no bezva, jezdíte do Karlíka, Srbska a nezastavíte se u nás v Dobřichovicích? pesani by se vyblbli kdybys chtěla, tak dej vědět a můžem je jít vylítat společně...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 12:26
- Nahlásit
Eda
(něco jako máte pod dřezem
Právě že náš originální pelíšek pod sporákem vezme zasvé!
Ale zase tam celkově bude více místa a pelíšky se budou moci porůznu nonšalantně povalovat mj. i u krbu (krbové vložky, což je hlavní důvod staveniště)
si vážně přeju mít nenáročnýho bišonka to si nepřej, tomu bys právě musela kupovat značkový kapsáče a mikiny s kapucema
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 12:52
- Nahlásit
Ketrin
aha, tak to je škoda, že ten psí úkryt tam zmizí to musíte tedy dělat zgruntu změnu to byla dobrá schovka...
já nevím, ale když ani já nemám značkový kalhoty, natož kapsáče... ale Eda by stejně nejvíc užila plavky a ostatní doplňky k vodě
|
Marilyn
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:21
- Nahlásit
Ketrin
Jandula
Ahoj holky, už jste koukali na nový fotky na mailku? Už přibral za 14 dní 6 kg. Je fešák co?
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:25
- Nahlásit
Ketrin
Jo, někdy jsou ty dotazy děsný a je fakt, že to umoří. Tak mám ještě jeden dotaz pro všechny. Máčeli jste granule svým miminkům při přezubování. Šína ještě nezačala, ale mám dojem, že až to vypukne, tak aby měla čím kousat.
|
Marilyn
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:35
- Nahlásit
Jak vložim sem na plochu obrázek? Prosím prosím
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:42
- Nahlásit
Marilyn
Máš ho v galerii? Já to dělám prapodivně. V galerii si kliknu pravym tlač. myší na obr. a ještě jednou na vlastnosti, zapíšu si adresu třeba http://www.mujpes.cz/gal atd. pak najedu zpátky na diskuzi sem a kliknu na čtvereček, kolečko, trojuhelník tady nad oknem kde píšu (ikona). Zobrazí se mi v levo nahoře nějaká adresa a tu přepíšu na tu svoji a odkliknu a je to. Teď teda nevim, jestli to pochopíš. Holky to nějak kopírujou, ale to já nevim jak.
|
Marilyn
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 14:08
- Nahlásit
|