| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 11:28
- Nahlásit
Jirikovo
hele, s tebou se nebavím... Řeknu Sáře, ať tě při nejbližší možný příležitosti sežere...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 12:27
- Nahlásit
Jandula
jasne, nebav ... Sare rekni, at me pokouse, uvidime aspon, jakou mas u ni autoritu ...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:04
- Nahlásit
Ketrin
Nevím, jestli když fenka barví, může do vody. Gita mi vždycky do vody šla a žádný zánět neměla, ale asi záleží na citlivosti psa. Do úplného humusu bych jí asi nepouštěla, ale do normálního rybníka asi jo. Znám taky jednu fenku a s tou normálně po porodu chodili do vody, tak to si zdá horší, protože je přeci jenom otevřená a může dostat nějaký zánět. Tak vidíš, jak jste to krásně naplánovali. Tábor a pak hned vítězka derby - to super
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:11
- Nahlásit
Jumi
Už toho psa nakrm, ať má chovatelka klid a né že ho přecpeš, aby ti zase chovina nešílela, že má hubnout.
To je Bernášek šikula, že ti takhle aportuje. To ty moje opice dneska tahaly větev a to je náš celý aport
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:23
- Nahlásit
Holkýýý pomoc!!!!!
včera jsem si dovolila vzít kluky do parku, kde chodí víc lidí, aby si taky uvědomili, že jsou místa, kde se musí chovat způsobně a jenom na hodinu...Já hloupá si myslela, že za ty dva dny společných 2hod venčení, toho má malej dost a udělám mu oddychový den...jenže bernáš celej večer škodil a v noci našel pytlík s vatou a roztahal ho po celé předsíni, vzala jsem je teda teď ráno do lesa byli jsme tam přes hodinu a půl, malej měl jeden tryskopsí záchvat za druhým, tránovali jsme poslušnost, házela jsem mu klacky...a příjdem domů a ten pes je plnej energie a elánu a vesele tu řádí a škodí....co budu proboha dělat až mu bude rok, když v necelejch 4měsících ho tohle neutahá ani maličko
|
Norma
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:31
- Nahlásit
Já háravku do vody radši nepouštím, i když je spousta lidí, kteří to neřeší a záněty neměli.
Docela by mě zajímalo jestli je dobré pouštět do rybníka březí fenku.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:35
- Nahlásit
Jumi
co budu proboha dělat až mu bude rok No co, budeš šílet jako teď a ještě možná víc . Nechci se ti vysmívat, ale kiš kiš. Je vidět, že mu nic nechybí a je to zdravej kluk. Užívej si toho, protože ve třech letech se ti možná uklidní a na lítání vzduchem budeš jenom vzpomínat.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:36
- Nahlásit
Norma
Do měsíce březosti jsme dělali normálně a to i ve vodě, ale záleží na citlivosti feny.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:37
- Nahlásit
Moje veterinářka mi říkala, že to na zánět nemá vliv, že zánět dělohy nastává kvůli hormonálním změnám a poruchám a ne že by se nějaká nečistota dostala dovnitř, dost jsem si vyčítala, že jsem Sáru poslední den hárání pustila do rybníka, ale prý to na to vliv nemělo...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:43
- Nahlásit
Jandula
To je pravda, zánět dělohy je hlavně hormonální záležitost, ale citlivé feny můžou mít výtok, to je jako u nás ženských. Vlezeš do horší vody a je to. Někdo může vlézt do hnoje a nikdy nic nemá.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:46
- Nahlásit
Vypadá to, že se s náma Ketrin nebaví. Asi se stará o těch 7 příbuzných a k tomu své pesany, mohli jsme jí tam poslat ty naše poklady, aby se nenudila.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:48
- Nahlásit
Lucinda
to je dobrej nápad!
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 09:52
- Nahlásit
Jumi
Hlavně až jí budeš posílat Bernáška, tak mu dej velkou ceduli na krk - Malý hypoš, už jsem tu, já tu s vámi zametu.
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 10:45
- Nahlásit
Jumi
"tryskopsí záchvat za druhým" tak to je přesný .
No já teď mám problém s přivoláním. Má 20 měs. a teď je to vážně o nervy. Jdeme ven, je navolno (pokud nikoho nevidím), občas přivolám, trochu procvičíme a jdem. Ale pokud uvidí psa, tak se za ním rozběhne jak šílený. Není na něj spoleh a je to občas pěkná ostuda. Co s tím?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:03 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
cherry
asi bych sáhla po stopovačce, ta se mi osvědčila u staršího psa a přivolání nám opravdu hodně zlepšila
Lucinda
řádění s Borgoušem by si určitě pěkně užíval - až by lítaly chlupy
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:46
- Nahlásit
Jumi
asi ano, máme ji doma, takže bez ní teď na volno chodit nebude.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 11:55
- Nahlásit
Tryskopes-co mi to připomíná? Jo to fence z našeho prvního vhu (Annemarie!) říkali páníci TurboAnička.
Lucinda
vítězka derby tak jsme se zasmáli a vrátíme se do reality budu šťastná jak blecha, jestli po oba dny uspějeme v 1.ceně. Ona to sice všecko umí, ale znáš to- starší fena už má ledacos na háku a na ledacos vlastní názor a zrovna když to bude mět předvést, tak to nepředvede. Anebo třeba jo. Uvidíme. Poté, co mě loni vyškolil Rambo na PZ, tak před zkouškama neříkám radši vůbec nic.
Jinak s tím plaváním-ještě ji pár dní nechám, pak stejně začne chodit na vodítku a být nonstop pod mým ostřížím dohledem. Do rybníka kam chodíme lezu i já a nic mi není.
mohli jsme jí tam poslat ty naše poklady, aby se nenudila.
Jasně, 7 nebo 9 nebo 11 dětí-to už je fuk... vařím v prádelním hrnci, neustále hlídám aby mi Borgouše nehladili až do naprostého vyhlazení...samozřejmě zároveň chodím do práce - no děsně se nudím!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:03
- Nahlásit
Ketrin
já bych ti ho poslala i s granulkama!
Včera mi nějakej chlápek vytáhnul na malýho pepřák malej si dovolil čichnout k jeho vnoučátku....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:07
- Nahlásit
Jumi
vytáhnul na malýho pepřák Debil
To snad není možný...
Tady na venkově jsou ty lidi v tomhle přecejen normálnější...
Jo a Norma
březí fenu bych do rybníka nepouštěla. Jinak ale zátěž do půlky březosti může být vcelku normální - my chodili na běžky...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 12:10
- Nahlásit
Ketrin
to víš bál se aby mu malej těma bezzubejma dásničkama potomka nezardousil - to že měli náš malej a to dítě oči skoro vedle sebe, takže by případně skolil oba mu už asi nějak nedocházelo...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 09:22
- Nahlásit
Tak jsem dneska vyděsila chudáka štěně. Vyjdu si takhle ráno ven se smečkou. Holky lítali a dneska jsme to vzali druhou stranou kolem hřbitova. Akorát vycházela postarší paní v bílých kalhotech a Nice se k ní hned hrnula. Polilo mě horka a křikla jsem ke mně a letěla jejich směrem. Nice se otočila a když viděla můj zběsilý přesun, zapomněla na paní a vyděšeni si sedla, ale jak jsem byla v tom běhu, tak jsem to nějak neubrzdila a přistála na štěněti. Chudák malá, ta na mě nezapomene nikdy. V sobotu ráno odchází k mamce, tak s nad zapomene. Nejdřív jí chytnu za kůži a teď na ní sletim. Ta nebude normální chudák.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:11
- Nahlásit
Lucinda
Z toho si nic nedělej! Oni jsou splachovací a zapomínaj rychle - hlavně když máš v ruce piškotu
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:41
- Nahlásit
Lucinda
Taky bych z toho nedělala zas takovou tragédii. Pokuď jsi jí vážně neublížila což zřejmě ne. Vem si, jak si štěňata drsně hrajou mezi sebou-kolikrát by člověk nezasvěcený řek, že se už už navzájem zardousí.
My jedeme v neděli navštívit Borgovýho bráchu do Náchoda. Se těším a jsem na něj zvědavá.
Jinak zítra tu budu mít 18 lidí, tak jedu na meganákup.... mějte se
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 20:08
- Nahlásit
Jumi
Piškot jsem neměla, ale hladila jsem jí do úplného vyhlazení do rovna a hladka
Ketrin
navštívit Borgovýho bráchu Ty je tedy bereš popořadě. Nedávno to byla jiná oběť To aby začali rychle panikařit né? 18 lidí to je nářez. To počítám, že zítra budeš vyřízená a další tři dny to budeš rozdejchávat ne? Nebo jsi zvyklá? Jak to tak sleduju, tak tam máš pohyb lidí jak ve Varech na festu. Tak si to užij.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 22:29
- Nahlásit
Lucinda
Ty je tedy bereš popořadě.
Přesně jako naše paní chovatelka ta to také všechno objíždí a kontroluje! a neustále je se všema v kontaktu přes mail...na všecičko chce fotodokumentaci
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 14:45
- Nahlásit
Jumi
Tak to já je nechávám v klidu. Občas někdo zavolá, pošle fotky, ale nenahánim je, aby si nemysleli, že je chci dirigovat. Pokud mají nějaký problém, tak volají. Je tedy pravda, že se také chystám na drobné kontroly, ale asi né na všechny. Je ale hezké, když se chovatel zajímá o svoje děti.
|
Norma
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 16:32
- Nahlásit
Ahoj, já možná patřím k těm "otravnějším chovatelům" , stále jsem s majiteli našich štěňat v kontaktu a když bylo štěňatům tak půl roku tak jsem je všechny "objela". Ale my jich měli málo a byla to taková vymodlená štěňátka takže se to sledovat dalo a dalo se i "vybírat" kam půjdou. Něco jiného je to asi u vrhu 10 štěňat, to bych asi nestíhala. Nicméně, štěnda už dorostla tak tolik "neotravuju" a jsem vděčná za každé setkání či "fotodokumentaci".
Jaké máte zkušnosti s ultrazvukem? Myslím s odhadem počtu štěňátek podle ultrazvuku?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 17:11
- Nahlásit
Lucinda
Je ale hezké, když se chovatel zajímá o svoje děti.
jo já jsem moc ráda, že je takhle s námi v kontaktu...takhle jsem si to představovala
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2006 21:05
- Nahlásit
Ahoj kamaradi, zdravim vas z dovolene, kde jen odpocivam a flakam se... nezavidte, je tu vedro k zalknuti... mejte se, a pristi tyden se tu objevim... a Jirino, nezapomen na spin...
ps: neni tu ani jeden labrous, vzpoura...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2006 13:00
- Nahlásit
Jumi
Norma
Lucinda
já je nechávám v klidu
já možná patřím k těm "otravnějším chovatelům
To aby začali rychle panikařit né?
Já doufám, že je zas tak moc neprudím, a koneckonců všichni ve smlouvě podepsali, že mám právo štěně navštívit a přesvědčit se, v jakých podmínkách žije.
Jinak náchodský brácha je od Borga prakticky k nerozeznání, jen je Borgáč malinko tmavší a má malinko jinou hlavu, podle mě hezčí ale to je otázka vkusu a osobního zaujetí Kluci se spolu vyblbli.
Jaké máte zkušnosti s ultrazvukem? Myslím s odhadem počtu štěňátek podle ultrazvuku?
Já mám zkušenost, a i veterinářka to říkala, že počet co ukáže sono se musí vynásobit 2. Poprvé i podruhé nám sono ukázalo 4-5 štěňat.... a bylo jich 10 a 9.
|