Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Lucinda
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 08:35
- Nahlásit

Marilyn
Ketrin by ti asi řekla víc, ale ka mně a sedni by měl umět, aport (hračku) by mohl alespoň nosit v hubině, ale každý labrouš je jiný, Gita třeba na nošení moc nebyla a dodneška sice klacek donese, ale bez nadšení, jó s kachnou je to jiná. S tím taháním něco dělej, protože to je problém. Jinak si myslím, že na pětiměsíční mimčo je to tak norma. Prostě pilovat a bavit se u toho, aby nebyl znuděný. Mně se to kecá, já mám teprv 3 měsíční mimi a u těch se to ještě tak neprožívá. Taky záleží kam chceš se štěňou dojít.

Marilyn
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 08:58
- Nahlásit

Lucinda
kam chceš se štěňou dojít.
alespoň k dobrému vychování. Je dost blbý, když se mi zaběhne a na přivolání nepřijde, nebo když nejde odvolat od jiného psa, když je třeba. Slyšela jsem, že psa se dá dokonale vychovat pouze bitím. Takový plesknutí přes zadek proutkem neuškodí. Něco na tom asi bude. Když je vidět, že mě má na háku a dělá si ze mě srandu, tak tohle na něj platí. Nevím, jestli dělám dobře, svého psa nebiju, tak aby se mě bál, ale výchovná pomáhá. Co si o tom myslíš?

Eda
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:05
- Nahlásit

Marilyn
já bych byla úplně v klidu opravdu v 5ti měsících je to stále ještě prcek a nechvátala bych na něj... podle toho co píšeš, umíte dost věcí jen pozor, aby to v pubertě nezapomněl...
Jandula
to je dobre, že už je Sáře jakž takž fajn
mno, přístup do vody je tady úplně normální... kamínky, hlína, tráva... a hned několik podél břehu. spíš chodím tam, kde je hned trochu hlubší voda, aby mohly holky hned plavat a ne skákat po kamenech jako žáby

Marilyn
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:07
- Nahlásit

Eda
Tak to jsem klidnější. A kdy že nastane ta puberta?

Jandula
Člen
- Nahlásit

Eda
Já že Sára není takový plašan, jako je Eda, Sára potřebuje pozvolný přístup, neumí skákat do vody ze skal...

Eda
Člen
- Nahlásit

Marilyn
výchovná je ok, srovnala bych to s dětičkama... (tedy ještě ne z vlastní zkušenosti) pamatuju si, že za domovníma dveřma jsme měli dlouho schovaný proutek pro případ potřeby. ten pak stačilo Edě jen ukázat a většinou byl klid. byla chytrá a nenechala si zbytečně naplácat takže já bych s výchovnou souhlasila. prostě aby věděl, že ty jsi pán a nebaštíš mu všechny jeho vylomeniny

Eda
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:09
- Nahlásit

Jandula
jasně, to je v pořádku... může dojít pozvolným krokem až do vody a teprve tam se rozhodnout co bude podnikat. tedy pokud jí nebude vadit, že jí Eda přelítne nad hlavou a skočí palcáka do vody... (né, přeháním, nepřelítne jí nad hlavou, ale prolítne vedle ní stylem dělové koule)

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:15
- Nahlásit

Eda
To jí nevadí, ale dojít do vody pozvolným krokem a pak začít plavat, to je její... skákání z můstku fakt ne...

Lucinda
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:19
- Nahlásit

Marilyn
Musíš být vždycky zajímavější, než všechno okolo, třeba piškoty v kapse dělají divy a když to nezabírá, tak se otoč a utíkej pryč, on si to rozmyslí, jestli čuchat psa, nebo ztrátu tebe. taky si myslím, že občasná výchovná neuškodí. Psi bývají tvrdší, tak ho asi tak nezradíš jako fenu.

Marilyn
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:36
- Nahlásit

Tak to jsem vážně klidnější. Už jsem se bála, že je to ztracený. Protože když to tak vidím, jak nám to nejde, tak se bojím, jak to dopadne v budoucnu až bude tak roční. Pes jak tele a neumí poslouchat. Závidím kamarádce, která má 17ti měsíčního labrouše a poslouchá jak hodinky. K tomu má 8 ročního Leonbergra a dvě malý děti. Chodí s labroušem na výstavy a zkoušky a až na to, že většinou neobstojí, protože pejsek je sportovní postavy, než mohutnější, tak to má všechno v malíku.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:38
- Nahlásit

Marilyn
Slyšela jsem, že psa se dá dokonale vychovat pouze bitím
Kterýpak znalec ti to poradil Labrador teda určitě ne.
Švihnutí protkem není na škodu (to není bití) , ovšem:
1) nepoužívala bych na štěně, 2) musela bych si být perfektně jistá, že pes ví, co má dělat, a nechce to udělat.
Já jsem proutek kdysi 1x použila při tahání na vodítku-pes dostal zlehka přes nos. Fungovalo to zázračně, pak stačilo mu proutek ukázat.

K tomu, co má štěně tehdy a tehdy umět... opakuju to tu pořád dokola. Divím se, jak někteří na ty štěňata spěchají - proč a kam spěchat??? Když ho budeš nadměrně prudit, otrávíš ho. Já se (skoro 5-měsíčním) štěnětem zatím necvičím NIC. Hraju si s ním a trochu ho vychovávám. Samozřejmě ho nenechám na ulici na vodítku tahat atd. nedovolím mu, aby na mě dlabal, ale všecko po dobrém, hrou a s odměnama a pochvalama. Nejdůležitější je vybudovat si se štěnětem pevný vztah, který nesmí nic narušit. Na tomto vztahu se pak buduje všecko ostatní. Pes bude nadšeně a radostně pracovat pro milovaného pána, ale proč by se měl namáhat kvůli někomu, kdo ho pořád jen pro něj nepochopitelně trestá? Když se pes chová jinak než chceme, je to z 99% naše chyba a ne psa. U labradora to platí dvojnásob, to není žádné obtížně vychovatelné plemeno.
Přivolávám, jen když vím, že ho nic neruší a že určitě přijde. Přivoláváním štěněte od hry se psy se přivolání akorát kazí - téměř určitě nepřijde. Je dobré si vytvořit "systém povelů" podle toho, co je opravdu POVEL, který musí být splněn, a co je jenom nějaké "upozornění" ... příklad:
KE MNĚ = jasný povel, pes musí přiběhnot
TADY = používám např.při volném pohybu psa, kdy se blíží auto a chci jen, aby mě vnímal, kam mu ukazuju že má uhnout
apod.
Je strašně důležité udělat si pořádek v povelech a neplést psovi hlavu.
Uznávám, že já to mám usnadněné tím, že štěně se učí od starších fen. A já se učím ze svých vlastních předchozích chyb.
Nevím, jestli je to srozumitelné, co jsem chtěla říct. Neber to osobně ani jako kritiku.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 09:43
- Nahlásit

P.S.
Znám goldena, který si do tří let pouze hrál s pánečkem a paničkou, ve třech letech udělal OVVR ve III.ceně (pro nezasvěcené-to je docela ostuda). Pak to pána chytlo, začal s ním dělat a dnes je pes šampionem práce.

modrypes
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:36
- Nahlásit

Lucinda
Ahojky, taky se připojuji ohledně toho fuj v I. pořadí. Nerášek žere i ty slimáky, z budkou i bez. Dnes našel lidský výkal, ještě s papírem a než jsem doběhla už to měl v hubině. Tahala jsem to ven, až pak jsem zjistila co to je, tak mně docela natáhlo. Nestačí mu jen povel, na vodítku pořád chodit nemůže. Jak ho adekvátně "potrestat", aby si uvědomil, že tohle teda určitě ne?

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:50
- Nahlásit

modrypes
Sára taky asi do 4 měsíců žrala na co přišla... Byla jsem zoufalá, uvažovala o košíku a pak jí to přešlo... Teda to žraní všeho, lahůdky v podobě chcíplotin a lidských hoven si ujít nenechá, část sežere a ve zbytku se vyválí...

Marilyn
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 11:51
- Nahlásit

Ještě jeden problém ve výchově je ten, že mám pocit, že žárlí nebo spíš začíná být závistivý. Když jdu s ním k vodě a jde s námi i kamarádka taky se psem, tak spolu být ve vodě nemůžou, protože ten můj by ho nejraději utopil. Hodíme psovi aport do vody a když mého psa nedržím, tak se za ním vrhne do vody a začne ho okusovat a stahovat ke dnu. Jak se to dá ho odnaučit? Je úplně nemožný a jeho cíl je jasný. Zlikvidovat momentálního nepřítele.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 12:43
- Nahlásit

Marilyn
Dovedu si to živě představit a skutečně není jeho cílem zlikvidovat druhého psa. Štěňata a mladí psi si leckdy hrajou na pohled drsně. Pokud vám to vadí, posílejte je do vody na střídačku - jeden ve vodě, druhý na vodítku, pak zase naopak. Jinak psí žárlivost a závistivost se dá dobře využít - pes který nechce např.do vody nebo nechce aportovat, atd.atd., často začne, když vidí pracovat druhého psa, vidí jak je za to chválen a odměňován atd.

Marilyn
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 13:02
- Nahlásit

Ketrin
Přesně tak to je. , teď už to tak děláme, jeden je ve vodě a druhý na vodítku. Vím, že ho nechce zlikvidovat, to já jen tak říkám, ale je na něm vidět, že by ten klacek nejraději ulovil on. Tak buď za ním skočil do vody a tahal ho pod vodu, nebo si na něj počkal na břehu a pak po něm skočil. Když naopak držíme Amíska ( pes kamarádky ), tak Joník ( můj pes ) si pro klacík taky doplave, i když nejdřív váhá. Ale jak je ve vodě Amísek, tak sebou na vodítku škube, že se málem uškrtí. Můžu ho napomínat jak chci a je hluchý.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 13:10
- Nahlásit

Marilyn
Všechno co popisuješ, je v tom věku úplně normální.
Ještě k tomu co pes umí nebo neumí nebo má umět, jak jsi psala: můžeme se bavit o aportu nebo o odložení, a každá budeme pravděpodobně mínit něco jiného.
Aport = hodím nebo odnesu vhodný předmět, psa vypustím s příslušným povelem, pes běží rovnou k předmětu, správně ho uchopí, běží nejkratší cstou ke mně, předsedne a drží, dokud předmět s příslušným povelem neodeberu.
Tohle pravděpodobně 5-měsíční štěně ještě umět nebude a taky to umět NEMUSÍ! Úplně stačí, když každou chvíli něco sám od sebe nosí a pokud to přináší spíš směrem k tobě než naopak, tak je to super a má zaděláno na dobrý aport.
A tak dál...

Marilyn
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2006 13:33
- Nahlásit

Ketrin
To je jasný, že tohle ještě umět nemůže, ani to po něm nechci. Ale když mu hodím nějakou hračku, obzvláště do vody to má nejraději, tak mu řeknu " Přines aport " a on občas pochopí, co po něm chci. Spíš mi jde o to, jak dalece by měl v 5ti měsících ovládat sedni, zůstaň a hlavně k noze a ke mně. Ale asi mám na něj velké nároky. Kamarádka říkala, že Amísek v 5ti měsících byl chápavější a už takovéhle věci ovládal, sice asi málo, ale nedělal si, co chce. Tak jsem se toho zalekla, jestli něco neztrácím. Už jen z důvodu, že jedna holka si pořídila asi před půl rokem psa a má na něj čas jen o víkendu a v prac. dnech jen půl hodiny ráno a dvě hodiny večer. Tak se mi zdá, že i když ho v tomto času učí, tak to je hrozně málo, aby něco pořádně uměl.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 07:42
- Nahlásit

Marilyn

tak mu řeknu " Přines aport " a on občas pochopí, co po něm chci.
Nedávej mu zatím ten povel. Tím si ho kazíš.
Ještě jednou: každý pes je jiný. Nemá smysl trápit se tím, že sousedovic nebo kamarádky stejně starý pes umí to či ono, a tvoje štěně ne.
Ty teď hlavně potřebuješ, aby získal k tobě důvěru, aby tě měl rád, aby po tobě toužil! aby tys byla pro něj ten nejlepší tvor na světě. Hraj si s ním, vymýšlej pro něj různé zábavy, všechno se snaž nastrojit tak, abys ho mohla co nejvíc chválit a odměňovat a co nejmíň kárat a trestat.
Zůstaň: zase záleží, co si pod tím představuješ. Těžko bude v tomhle věku zvládat, že ho odložíš, odejdeš aby tě neviděl a on zůstane na místě, dokud se pro něj nevrátíš.
Přivolání je nejdůležitější, to máš pravdu to by už umět měl. Aspoň když není ničím rušen, nejsou okolo psi apod., tak by na přivolání přijít měl. Otázka je, pokud tomu tak není, jestli neděláš nějakou chybu.
Pořád se v poslední době setkávám s tím, že začátečníci co mají prvního psa, na vše neuvěřitelně spěchají a ženou to úplně nevhodně a zbytečně. Dá se tím nadělat víc škody než užitku, psa totálně odradit, otrávit. Batole co má ještě plíny taky neučíš matematiku.
Já jsem s temperamentním torpédem Brestou do roka dělala jen přivolání a budovala vztah. Nic jiného se nedalo, žila v trysku. Na roce odhárala, udělala OVVR a pak už to šlo...

Marilyn
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 08:44
- Nahlásit

Ketrin
Tak já tedy budu v klidu a nechám ho žít Uvidíme, jak se mu to v té hlavičce začne srovnávat. Včera jsem fotila další fotky, byli jsme u vody, tak pak pošlu. Trochu jsem mu přidala na těch granulích, ale zdá se mi pořád stejný, nevím, co tomu pí. chovatelka řekne.

Jandula
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 08:50
- Nahlásit

Tak hlásím, že Sárinka už je v pohodě, žere, tahá hračky a co je tedy nejhorší, leze k tátovi do postele (to lezla hned první noc a pěkně mu jí poblinkala)... Prostě je to šídlo jedno potrefený...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 09:35
- Nahlásit

Marilyn
Jsem zvědavá na fotky.

Jandula
Tak to je super, že se tak rychle dává do kupy.

Právě jsem přišla se psy z ranního plavání. Borgo pěkně nosí z vody dummy, někdy ho donese až ke mně i když stojím dál od břehu. Všechno dělá sám od sebe, nic mu neříkám, ale zato poté mohutně chválím a jásám

Marilyn
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 09:59
- Nahlásit

Tak co, už je tu někdo, kdo jede v srpnu na retriever tábor do Votic?

Jumi
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 10:03
- Nahlásit

Ahoj holkýýý!

Eda
Tak mám pro tebe zprávy, které ráda uslyšíš - bernášek si na chalupě sám česal meruňky a cpal se s nima i s peckama!

Ketrin
Tak jsme zkusili ten dummík - unese ho v pohodě, děsně se mu líbí až tak že ho nenosí až ke mně a někde si s ním lehne a okusuje ho - tak to se na něj máme asi zatím ještě vybodnout ne?

Marilyn
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 10:07
- Nahlásit

Jumi
Muj Joník se zase včera nacpal nezralýma švestkama a jablky a když jsem dnes ráno v koupelně slyšela, že tam tak podivně štěká a kňučí, pak mi bylo hned jasný proč. Žaludek mu to nevzal a tak jak to sežral, tak to z něj celý vyšlo. No asi to nebyl příjemný pocit

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 10:30
- Nahlásit

Jumi
někde si s ním lehne a okusuje ho - tak to se na něj máme asi zatím ještě vybodnout ne? Pokud nezabere nějaké tvé "šaškování", které by ho přimělo ho donést až k tobě v naději, že skvělá zábava bude pokračovat, tak bych se na to vybodla a zkusila znova zas třeba za 14 dní.

Jumi
Marilyn
Nás před švestkama a jabkama teď čekají ještě višně

Eda
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 11:37
- Nahlásit

Marilyn
bude tam hnědá 2 letá labradorka Bára, ale "varuju", je to taková spíš dámička, znám se s ní i s paničkou (malá holka) od vidění...
Jumi
hmm, tak meruňky... dobrý! Edička češe nezralý jabka. to poznám jen podle ohryzků, který zbydou na trávníku
Ketrin
ale višně to není nic moc, ne? málo dužiny a pecky... že jim to stojí za to...

Eda
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 11:40
- Nahlásit

all
dejte sem někdo nějaký pořádný plavací nebo prostě jen letní fotky, ať vím, jak se vaši pejsci mají... pořád sem cpu jen tu hnědou blondýnku a vy nic... tak to koukejte napravit!!!

Jandula
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 11:55
- Nahlásit

Eda
Já fotky svýho rekonvalescenta nemám... smůla... teď si válí šunky u táty v posteli, na to bych vsadila svojí výplatu, zamotaná do prubanu...

<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání