| Autor |
Zpráva |
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 07:17
- Nahlásit
Ketrin
Máš pravdu jistotu nemáš a lidi fakt zatají co můžou.
diskvalifikován pes- kryptorchid - mělo by se to podle mně objevit ve výsledcích výstavy, aby bylo jasné, proč byl pes diskvalifikován. To je průšvih no. Mně vylítli ve vrhu 2 náprsenky, sice pár chloupků, ale taky vim prd po kom. Je fakt, že kdysi byli praktiky i takové, že se krylo něco a psalo něco ... Nechci strašit, ale to je taky hustý. Ještě se vrátim k tomu kryptorchismu. To znamená, že všechna štěňata z toho vrhu nesou v genové zásobě tuto vadu a nemělo by se na ně chovat?
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 07:33
- Nahlásit
Včera jsem byla se štndama a Gitou na procházce v lese. Cestou zpátky jsme to vzali oklikou po louce a narazili na rodinu co bydlí v baráčku na kraji a mají taky labíka, ale žlutého. Holky vyběhli ho otestovat a já jsem jen bezmocně volala. Vyšli všichni obyvatelé domku - moc milí lidé a začli se mazlit s miminama, nakonec pustili ven toho svého a ródeo mohlo začít. Ty lítaly, pes byl šťastnej jak blecha, protože ven moc nechodí, prý jim bere čáru a neposlouchá. Všimla jsem si, že kulhá, no jasně kyčel. Ptala jsem se jich a tak. Říkali, že ho dostali zadarmo, že už jsou třetí majitele a to je psovi rok. Prý ho měli někde ve sklepě a strašně se bál jak lidí, tak tmy. Dodneška s nimi spí v posteli a do auta nevleze ani boh. Jo a ta kyčel. Byli u doktora, prý ho nějak prohmát a dal mu Alavis a za týden na kontrolu. Musí zhubnout, protože ja trošku silnější. Podle mně je Alavis slabota a měli udělat RTG, protože to nevypadá, že by se to za 14 dní spravilo. Nakonec jsme zjistili, že Gita je jeho bába po pejskovi z prvního vrhu, ale ten je moc pěkný, ale neuchovnili ho.
Jo a holky zase nosili srstnatou (rejsek).
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 07:35
- Nahlásit
Lucinda
mělo by se to podle mně objevit ve výsledcích výstavy
No, to uvidíme - může tam být jen "neposouzen" nebo "vyloučen", ale né důvod.
Já jsem se na to ptala několikrát - veterinářů, chovatelů. Prý jsou vždycky přenašeči oba rodiče. Znám jen 1 chovatelku, která z toho sama dobrovolně vyvodila důsledky - když jí fena ve dvou vrzích dala vždy nějakého krypťáka, přestala na ní chovat. A byla to špičková pracovní fena.
náprsenky, sice pár chloupků
to není vylučující vada, viz standart-
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 07:39
- Nahlásit
Ketrin
Vím, že náprsenky nevylučují, ale lidi na to taky můžou divně koukat.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 07:39
- Nahlásit
jsou třetí majitele a to je psovi rok. Prý ho měli někde ve sklepě a strašně se bál jak lidí, tak tmy.
To je strašný
RTG měli udělat určitě, aby věděli na čem jsou. Alavis jsem nikdy nedávala, ale chválejí ho? - já dávám caniviton, ovšem ne na kulhání (to naštěstí neřešíme) ale jako prevenci.
holky zase nosili srstnatou (rejsek
Tak to náš kocour chytil ptáka, potvora jakmile ho zakousl, tak už ho nezajímal... takže ho přenechal Borgáčovi, tj. Borgo nosil pernatou
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 07:45
- Nahlásit
Lucinda
náprsenky nevylučují, ale lidi na to taky můžou divně koukat.
Ani bych neřekla, pokud je to opravdu jen pár chloupků, tak to je vidět jen skutečně zblízka. A mimoto to má kdekdo. V prvním vrhu jsem to u 2 černých fen taky měla. Jednu z nich jsem viděla teď v zimě v necelých 2 letech a musela jsem fakt hodně hledat, abych těch pár bílých chloupků našla. Ale jsou tam.
Musím jít něco dělat, zítra nám přijde do firmy kontrola BOZP. Letos už třetí kontrola (předtim finančáci, živnost.úřad). Prudiči.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 07:47
- Nahlásit
Ketrin
Borgo nosil pernatou - zase jste lepší
Taky jsem to nikdy nepotřebovala, ale na RTG loni Gitě zjistil srůsty na páteři a v oblasti zadku, tak mi doporučil nasadit Stride, ten je dobrý, zabral mi i na koně. Gita zatím nekulhá a nemá pohybové problémy, ale asi jí ho po těch štěňatech nasadim, je sice drahý, ale je lepší.
Jo a ten pejsek, musel projít peklem, než si ho vzali. Viděla jsem ho hned jak si ho vzali a byl fakt vyděšený a to mu bylo 1/2 roku. Prostě prosr... tu rozvíjecí dobu 16 týdnů idi...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 07:48
- Nahlásit
Ketrin
Šmejdi šmejdiví
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 08:22
- Nahlásit
Lucinda
chudáček pejsa - hlavně, že teď už je u lidí, kteří se oněj dobře postarají a mají ho rádi...Tohle nikdy nepochopím, proč si někdo pořizuje štěně, když ho vlastně nechce a zavíráho do sklepa
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 08:45
- Nahlásit
Já tedy taky dávám Alavis jako prevenci. Hlavně v zimě nám bylo ouvej...
Jumi
kdyby jsme měli sklep (jako že díky spodní vodě nemáme), tak by taky neškodilo tam Edku čas od času zavřít to je jako když jí slibuju, že jí uvážu u útulku nebo že jí dám ke slepcům... jenže pak na mě hodí pohled neviného psíka a je po "výchově"
ne, ale nezlehčuju osud toho labrouše...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 08:46
- Nahlásit
Já dávám Sáře GAG tablety a musím zatím jen chválit... I když uvidíme, jak to bude za pár let...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 08:50
- Nahlásit
My dáváme lidské proenzi a nebo Alavis (ten jsme měli i tu novinku celadrin a přišla mi super) Thorinovi a malýmu Artican jako prevenci - dělají ještě Artidual už jako léčbu a prý je super, tak ho asi taky vyzkoušíme...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 08:53
- Nahlásit
I když uvidíme, jak to bude za pár let...
stejně pak už nebudeš moc říct jestli to bylo ok nebo nee, protože nebudeš vědět, jak by to vypadalo, kdyby nedostávala nic. Takhle já pořád přemejšlim jestli ta operace k něčemu byla, nebo nee a taky už se to nedozvim, protože bůh ví, jak by se Thorin pohyboval bez ní...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 10:15
- Nahlásit
Jumi
Taky to samo nemůžu vědět, ale soudím podle toho, že po operaci jsem jí dávala Caniviton a neustále kulhala, ve chvíli, kdy jsem přešla na GAG FORTE, tak během dvou týdnů kulhání úplně vymizelo, může to být souhra náhod a nemusí...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 13:03
- Nahlásit
Eda
hele kocko se zrzavym psem, jak to vidis tento ctvrtek??
jinak hlasim, ze tabor jsme prezili ... ale bylo to o fous
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 13:16
- Nahlásit
Sorry za OT, ale vztekám se tady... kdybych už se neozvala, tak mě ten kontrolor na místě zastřelil... když si tak čtu všechny ty zákony, nařízení a vyhlášky, tak kdybychom to všecko měli dodržovat, tak zaměstnanci asi tak 5% času pracují a zbytek tráví na školeních, zdravotních prohlídkách, relaxačních a ozdravných pobytech, zkoušením ochranných pomůcek a jejich údržbou a vylepšováním a tak dál.
Ať žije podpora malého a středního podnikání á la ČR.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 15:07
- Nahlásit
Ketrin
zachovej zdravý rozum a hlavně nestřílej ty kontrolora... tedy ne, že by jeden tak moc chyběl, ale mohla bys z toho mít zbytečný opetačky... a propós...ty relaxační a ozdravný pobyty by se mi celkem líbily... nechcete mě vzít za zaměstnance?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 15:23
- Nahlásit
Ketrin
Kontrolu nezávidím, jednu takovou jsem měla minulý rok v září, kdy zkoumali i jestli mám stejný počet papírů jako mi byl vydán atd...
Holky, držte mi palce, musím k zubaři (nevím teda kdy, nemůžu se mu dovolat) a asi mi budou řezat dáseň... fuj, jak já to nesnáším... taky budu potřebovat ozdravný pobyt...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 16:34
- Nahlásit
Tak holky, tohle vas posadi... Jak jsem tu řešila, jestli Sára náhodou nemůže mít při hárání pyometru, tak týden poté, co jí dovezli naši domů, tak jí má. Pravděpodobně zítra jde na operaci. Já se zblázním, ještě, že jsem tátu poučila, co všechno se může stát, takže když se objevil výtok, tak hned jel.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 18:56
- Nahlásit
Jandula
moc ti držíme všechny palce i pěsti i tlapky co máme s Edou dohromady!!! tobě k zubaři a samozřejmě i Sáře při operaci!!! snad to holka zvládne, je statečná! zkus se kvůli tomu moc netrápit. tedy já vím, jak mi bylo, když jsem vezla Edu na operaci, ale musíš to nechat na doktorech... a hlavně, když nejsi a nemůžeš ani být s ní... bude to dobré a dopadne to ok! uvidíš!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 19:54
- Nahlásit
Jandula
Ty jo. Tak jsi opravdu zbytečně neplašila. Ale neboj, bude to dobrý, když to podchytili včas... určitě už je pod antibiotiky, a je mladá - zvládne to! Taky držíme palce a dej vědět!
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 22:16
- Nahlásit
Jandula
Držte se holky, to je fakt hustý. Je to svinctvo, bojim se toho taky jak čert kříže. Nejvíc ti jí bude líto po operaci. Zažila jsem to s naší Bessynou. Měla 24 stehů, ale žila. Týden byla vyřízená a pak už to šlo. Ber to pozitivně - žádné starosti s protivnými pesany.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 22:20
- Nahlásit
Ketrin
Zeptej se těch otrapů, jestli oni mají všechny ochrané pomůcky a jestli už byli na ozdravném pobytu a taky jestli by neměli jít na oční a k zubaři. Měli by mít pravidelný pohyb, protože stálé naklánění nad lejstry škodí. No a když jim to všechno vyčíslíš, tak je jasné, že jsou v časovém skluzu a jejich nadřízený by si to pěkně slíznul na úřadu práce za špatnou péči o zaměstnance. Dej jim co proto.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 22:30
- Nahlásit
Lucinda
Hlavně že mám ve vnitropodnikové směrnici o bezpečnosti atd.bla bla, mimo jiné, že na žádné pracoviště organizace nesmějí vstupovat děti ani být vpouštěna zvířata. A přímo pod mým stolem je Borgouší pelech s hračkama a s kostí, miska na jídlo a vodu atd. Borgouš tam teda zítra nebude, ale ten pelech mě ani nehne uklízet.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 06:27
- Nahlásit
Ketrin
Když se budou ptát na pelech a hračku, tak jim řekni, že dodržuješ duševní hygienu a poctivě o povinných pauzách odpočíváš pod stolem a aktivně koušeš kostičku. Uvidíš, jak budou nadšeni z tvého dodržování předpisů o duševní hygieně na pracovišti.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 07:08
- Nahlásit
Ketrin
správně, pelech neuklízet!!! kde jinde máš taky odpočívat, aby ses nezdržovala od práce a nevzdalovala od pracovního stolu? a ta miska? přece pitný režim, pánové kontroloři!:
Jandula
tak je něco nového? moc na Sáru myslíme...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 07:52
- Nahlásit
Eda
Lucinda
Ketrin
Holky, díky moc, Sára jde na operaci dneska v jedenáct, naštěstí se to fakt podchytilo hned v počátcích, táta přišel z práce a bylo mu divný, že Sára, přestože ještě venku loužičku nedělala, tak je celá mokrá, tak se líp podíval a poučen ode mě, že jakmile se objeví výtok, tak ať maze k veterinářce jí hodil do auta, veterinářka udělala sono a nasadila antibiotika s tím, že jestli jsme stejně nechtěli štěňata, tak že by bylo lepší to řešit co nejdřív. Ale zvláštní je, že žrala normálně, pila normálně, byla veselá... a je mladá... Ještě že mám tak skvělou veterinářku, ještě než mi stihl zavolat táta, tak mi ona psala na mail a pak mi trpělivě odpovídala, je fakt zlatá. Taky říkala, že tenhle měsíc už operovala dvě feny s pyometrou, že je to pravděpodobně taky tím horkem, že se to takhle rozjíždí...
Svůj zub jsem si zatím vyřešila sama, stejně nemůžu dohnat zubaře, ale podařilo se mi ten váček vymáčknout, tak snad to teď vydrží domů...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:28
- Nahlásit
Jandula
žrala normálně, pila normálně, byla veselá
Salina taky.
je dobře, že jeli hned, čím dřív je zaléčená ATB, tím líp to zvládne, tak se neboj a držte se!!! Vím jak Ti je, mám ještě v čerstvé paměti, jak jsem Salinu pomohla doktorce už spící dát na stůl a pak jsem cca 2 hodiny seděla v autě před klinikou celá sevřená strachy a brečela. A když mi ji po těch 2 hod. předávali, už probouzející se, a ona chudina ještě ani nemohla vstát, ale ocasem už radostně mlátila o zem, to bylo radosti...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:36
- Nahlásit
Ketrin
Sára tam jde na jedenáctou a prý si jí mají vyzvednout kolem třetí, tak počítám, že si jí tam veterinářka nechá dýl, aby se probudila...
To bude v pohodě, Sára jen trošku urychlila moje rozhodnutí, jestli dát kastrovat nebo ne...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 11:20
- Nahlásit
Jandula
tak snad to bude fajn... holka to zvládne a ještě s námi bude blbnout na společným venčení snad se dá do pořádku, aby to mohla těm našim raubířům ukázat!
|