| Autor |
Zpráva |
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:05
- Nahlásit
All
Taky se Vám "pochlubim". Dneska jsem vyběhla ráno se štěndama a Gitou na obvyklou prochajdu. Basky hned někde sebrala mrtvého rejska a už se honili. Myslela jsem, že je to jen obvyklá honička, tak jsem šla dál ke studánce. Po chvíli mi došlo, že to nebude jen tak a vidim naježenou Baskynu a ségry na ní. Skočila jsem po ní a začala jí to ládovat z tlaminy. Ble. V ten moment můj tolik opěvovaný povel "Fuj" vůbec nefungoval. Na konec jsem si říkala, že je to fajn, protože už mám dohledávku na srstnatou.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:08
- Nahlásit
Mmartin
Máš to zmáklý.
Tak to jste v pubertě? Je náhodou pěkná, jenom nesmíš ukazovat tu mokrou fotku.
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:33
- Nahlásit
Lucinda
Zatím asi v pubertě není, na to je moc hodná... Obávám se, že to pravé pubertální peklo teprve vypukne. Obložkové zárubně a botník už se třesou strachy
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 12:24
- Nahlásit
Mmartin
To je nějakej vtip? Já tam vidím místo čuby všude jen velký černý přeškrtnutý čtverec!?
Lucinda
S celníky a policií jsem měla kontakt, když jsem prodávala Ramba. Chtějí důvěryhodný předrentgen kyčlí (tj.aby pes byl už aspoň tak těch 10 měsíců starý) pak procházejí ještě poměrně přísným sítem jejich vlastní veterinární kontroly (lokty, oči, srdce, epilepsie, absence různých alergií atd.). Dále chtějí silný kořistnický pud. No a jinak, po dlouhém rozhovoru s jedním tím člověkem, který byl myslím docela upřímný a nic nezastíral, jsem si řekla že pro svého psa chci přece jenom jiný život.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 12:28
- Nahlásit
Lucinda
už mám dohledávku na srstnatou.
Mmartin
Obložkové zárubně a botník už se třesou strachy
Zárubně a botník můžou být v klidu, pokud si chtěli/y užít nějakých těch akčních chvil, tak to sis měl pořídit PSA! S fenkou si nic neužijou - nuda v Brně já nevím, co pořád všichni mají s tou psí pubertou, já jsem si jí zatím ňák nevšimla.... no ale třeba mě Borgo obohatí o nové zkušenosti.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 12:46
- Nahlásit
Jo a já byla s Brestou na veterině, protože to bebí po klíštěti, co už se hojilo, si opět rozdrápala, zanesla si tam úspěšně infekci a dokonce to začalo hnisat takže oholení srsti, čištění Betadinem a dokonce ATB navíc aspoň týden nesmí do vody Sakra. Bude se mnou teď chodit do práce, abych ji ohlídala, aby nemusela mít satelit. Taky jsem ji zvážila a jsme na tom obě stejně - potřebujeme každá shodit tak 3-4 kila!
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 13:12
- Nahlásit
Ketrin
Zas tak hubená, abys ji neviděla není... Nebo to bylo zcenzurováno ochránci přírody
To je můj věčný boj s galeriemi... Na CZ Pes mě to tam nepustí, na své stránky jsem neměl heslo, když jsem psal původně... Já to opravím, za 5 minut to poběží v těch původních příspěvcích...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 13:29
- Nahlásit
Mmartin
Už to vidím
to bylo zcenzurováno ochránci přírody - no co,co - normální sedmiměsíční nohatec fotit ji mokrou ovšem není zrovna nejlepší nápad
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 13:43
- Nahlásit
Ketrin
tak 3-4 kila! neblázni, hubnout teď v těch vedrech? To ti Bresťule žere jak zjednaná i v těch vedrech co byly a chystají se? Kašlu na celňase a poldy. Sice by se čubiny nenudili, ale ještě počkám.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 13:52
- Nahlásit
Lucinda
hubnout teď v těch vedrech a kdy jindy? v zimě zalezu za kamna s grogem a namažu si k němu chleba se sádlem
a Bresťule žere furt, vedro nevedro, to víš - smečková žárlivost a chamtivost ještě že už aspoň skončily ty třešně, kterýma se všichni 3 pořád cpali ale už zraje rybíz a pak pomalu budou švestky a jabka
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 13:59
- Nahlásit
Ketrin
Tak to opravdu nevim, kdy chceš začít hubnoucí kůru, když furt jenom "žerete"? V zimě se hubne!!!!! Nic neroste.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:04
- Nahlásit
furt jenom "žerete"?
Co se divíš. Ty snad nemáš labradory?!
Bresta byla po vrhu docela hubená. To já jsem ji chtěla zas přiměřeně vykrmit a trochu jsem to přehnala...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:13
- Nahlásit
Ketrin
Proboha snad to jsou labradoři. Gita taky neuvěřitelně zhubla po miminách a srst je v háji do teď. Ocas mírně vypelíchaný a srst řídká. Dalo jí to zabrat, ale už se lepší i to chování je už normální. Už zase nedoslíchá a honí kočky o 106. Včera jsem byla u kámošky co má ode mě štěně Dinky. Malá roste jak z vody a strašně miluje hrášek. Tak jsme tam tak včera stáli na těch jejich plantážích a ládovali se luskama o 100 péro. Dinkyna do záhonku sice nesmí, ale vždycky se jí podařilo nepozorovaně vklouznout. Lusky se jí musí vždycky vyloupat a to je strašná zdržovačka.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:27
- Nahlásit
Lucinda
srst je v háji do teď.
To už brzo skončí, neboj. Bresta taky byla hrozně vylínaná, na bocích jí prosvítala kůže... teď už je zas pěkně v srsti.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:22
- Nahlásit
Jandula
já vím, že taky občas řeším psí blbosti, jen tvůj příspěvek přišel v nesprávnou dobu pro mě. tak všechno ok?
Ketrin
hmmm...jen 3-4 kila? přijmi mojí upřímnou závist! nedávno jsem se napasovala do plavek, který div ve švech nepraskly fakt, nepřeháním... jinak předstírám, že mi moje nadváha nevadí...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:44
- Nahlásit
Eda
Ketrin
Holky neblbněte a buťe rády, že vás nikdo neobesílá mailama ohánějícíma se koncentrákem! Thorin je jedinej v poho se svejma 36kg. 12kg bernáš a já 46kg jsme neustále terčem nějakých připomínek! Žereme oba jak nezavřený a je nám to prd platné
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 16:11
- Nahlásit
Eda
To víš, že všechno ok. Držím ti palce ať je všechno co možná v nejlepším pořádku (nám tady dneska zemřel 18ti letý kluk, je to v prčici, lidi přijedou na dovolenou a tohle...)
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 17:02
- Nahlásit
Jumi
cože? jenom 46? tak to ti závidím snad ještě víc než Ketrin těch pár kilo údajné nadváhy... to bych chtěla mít taky takhle zrovna teď uvažuju, jestli mám ještě večeřet, ale prumbnu to
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 17:09 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
To já bych mít 46 kg nemohla,páč když zapřáhnu Samouška i Ferdu do dogtrekingových postrojů,tak by měli hmotnostně navrch a to bych teda letěla jak namydlenej blesk už teď to mám tak tak
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 19:08
- Nahlásit
Ahoj! Jsem teď hodně nažhavená do agility a Lenny naštěstí taky, docela nám to jde a hlavně ho to fakt baví! Jen jsem se chtěla zeptat, jestli někdo děláte agility s labroušem, protože když jsem se dneska jen tak mimochodem zmínila paní ve zveráči, že budeme oba muset trošku zhubnout, aby nám to líp skákalo a běhalo, tak na mě hleděla jak na blba, že jako s labradorem dělat agility nejde, neb je pomalý! Lenny má 35kg, ale je to spíš "sporťák" - dlouhý hubený nohy a úzký záda.
Potřebuju trošku povzbuzení, že nejsem úplnej blázen!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 19:23
- Nahlásit
Dasha
To rozhodně nejsi! Moje kamarádka měla se svým labrouškem problémy s temperamentem, tak se vrhli na agility, aby byl něčím zaměstnaný a nejen, že problémy s chováním jsou fuč - ale hlavně jsou i velmi úspěšní!
Tak se nenech odradit někým kdo o tom nic neví a jestli máte v pohodě klouby, tak není jediný důvod proč byste nemohli sbírat medaile
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 19:43
- Nahlásit
Jumi
Díky za podporu!
Měla jsem i možnost srovnání,byli jsme na táboře agility a poslušnosti a koliema( i krátkosrstýma) a sheltičkama a hodně jsme jim konkurovali,myslím v rychlosti a obratnosti! Jenže nás brali spíš jako ty,"co si to jen tak zkouší pro zábavu". Mě to ale chytlo, Lennyho taky, tak jsem do toho chtěla jít "naplno". A tady bude asi trošku problém-klouby! Občas,když dlouho leží a pak se zvedne,tak pár kroků kulhá na pravou přední.Připadá mi to, jako by tu nohu rozcházel, jako když si ji přeleží.
Budeme muset na rentgen, zjistit, jestli tam není DKK. Ach jo...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 21:30
- Nahlásit
Eda
jen 3-4 kila? přijmi mojí upřímnou závist
Haha, ty jsi teda vtipná...ty a nadváha
Ty 3-4 kila jsem si stanovila jakožto reálný cíl a zároveň návrat ke stavu cca před rokem... nikoli jako ideální stav
předstírám, že mi moje nadváha nevadí
To je ono - celý fór je v tom, umět ty kila nosit -viz H.Pawlowská např.
A vůbec, všimly jste si, že v těch zkoušecích kabinkách v obchodech mají nějaký divný zrcadla? Jako v petřínském bludišti, ale bohužel ne ty zeštíhlovací, ale naopak... Nu, jsou sami proti sobě, neb jim to myslím podstatně snižuje obrat. Když jsem si jak začaly ty tepla chtěla koupit nějaká tílka, tak jsem z kabinky zděšeně prchla a nekoupila nic.
Dasha
Proč bys byla blázen. Když vás to oba baví a jde vám to, tak jen do toho.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 21:50
- Nahlásit
Ketrin
Že tam mají divný zrcadla!!!? Já mám nožky do "O" a když si kupuju náhodou kalhoty, tak většinou nevyberu nic, protože mi to tu díru u kolen dělá ještě větší. Blbouni, konečně jsem je prokoukla.
All
Dneska jsem si hrála na zvířecího záchranáře. Odpoledne chodím se štěndama jednotlivě na prochajdu. Dneska jsme chodili rybník tak hektar veliký. Obě černé čubiny šly do vody bez problémů a i kousek plavali za klacíkem a to moje hnědé nemehlo do vody nechce. Bylo tam ještě asi 10 důchodců co se tam vyvalí s pejskama na odpoledne a krafou. Najednou slyšim - hele tam se něco topí, to je nějaký pták atd. Koukali jsme na to všichni jak blbý a čekali kdy se ten nebohý pták utopí. Padali návrhy - kdybych byl mladší, tak tam vlezu, nebo - radši se tam nedívejte to je příroda. Ptáček byl od břehu asi 40 metrů. Nejdřív jsem se jich ptala, jestli se tam lidi normálně koupou, pak jestli mě někdo zachrání, když se budu topit s tim ptákem a to mi řekli, že né a to mě definitivně uklidnilo. Slíkla jsem kalhoty, boty a ponožky, vlezla jsem do té vody a plavala jak o život. Zachránila jsem malého rorýse, byl prostě krásnej a úplně zesláblej. Důchodci si ho vzali domů, že ho vysuší a nakrmí. Tak jsem se stala řadovým členem spolku u Bernovského rybníka. Ještě cestou domů jsem se štípala do ruky, jestli se mi to nezdálo. Jo a abych nezapomněla, to moje hnědé nemehlo na mě koukalo celou dobu ze břehu a ani jí nenapadlo mi jít naproti. Zrádce, celou cestu dom jsem jí vyhrožovala, že jí prodám. To mám teda labradora.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 22:14
- Nahlásit
Ketrin
hmm, tak debatka o kilech je taky fajn...je to můj celoživotní boj dám si zmrzlinu a druhý den ji můžu spolehlivě vidět na svém břichu hlavně nerezignovat a neustávat ve stálém a ostřížím boji se špekama ale je fakt, že je to fajn strategie, jako že ty stehna mají přece normální velikost nejhůř můžu tvrdit, že je mám "vysportovaný" ale už dost o váze...
Lucinda
hele, a laskavě jí neříkej "hnědý nemehlo", jo?!? nebo si pro tebe ,jakožto milovnice hněďáčků, dojdu tak se jí nechtělo do vody, no... půjde později, dej jí čas
a řekla bych, že zrcadla v kabinkách v kombinaci s těma světlama jsou kapitolou samy pro sebe... nenávidím nakupování oblečení, téměř kdekoliv. tak nosím věci do jejich hořkého konce a hodně prožívám třeba nákup kalhot...
ale jinak máš velikou pochvalu za zachráněnýho rorýse. já se bojím ptáčků (když jsem byla malá, ošklivě mě klofnul kohout), asi bych dost váhala, jestli bych tam šla
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 22:35
- Nahlásit
Eda
Šla bys. Kdybys ho tam viděla chudáka, jak se bezmocně plácal na hladině a my na něj jen tupě zírali. Řekla jsem si, že můžu udělat jen tak málo a budu mít hřejivý pocit u srdce. Když nemůžu pomoct jiným zvířatům, tak alespoň takhle trošku.
Hnědý nemehlo - já bych chtěla taky všechno hned a když to nejde, tak snadno propadnu beznaději. Vím, že za měsíc může být všechno jinak, ale když do něčeho vkládáš naději a ono to jde opačným směrem, tak bych se šla "věšet". To určitě znáš taky.
Jste holky hrozný s těma kilama. S tím se dá něco trochu dělat, ale já ty moje fajfky už nenarovnám
Obě jste hubený jak lund. Tebe Edo jsem viděla na tom kole a Ketrin na jejích webovkách. Nechápu kde ty Vaše kila navíc jsou?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 07:21
- Nahlásit
Lucinda
Obě jste hubený jak lund. Tebe Edo jsem viděla na tom kole a Ketrin na jejích w
Edu neošálíš, ta mě viděla naživo, akorát je moc hodná a slušná na to, aby mi mou tloušťku nevymlouvala... fotka na webu je víc než rok stará... ale dost o tom.
Na chození do vody má fenečka spoustu času. Představ si, že by se narodila v říjnu. Tak by taky hned nechodila do vody. To je případ Bresty - narozena v srpnu, brzy byla zima takže ten rok už nic, pak v březnu vlítla do ledové Vltavy, což si zapamatovala a pak šla do vody až v červenci a v srpnu už dělala OVVR. Takže kliiiid.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 07:33
- Nahlásit
Lucinda
jasně, souhlasím s Ketrin, a hnědka půjde do vody později a potom bude litovat každýho dnu, který nebyla ve vodě (jako Eda) jako by mi na každý procházce říkala: "jenom tři aportky mi hodíš a hned zase půjdeme" kouká jí to z očí...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 07:38
- Nahlásit
Bresta teď taky do vody nesmí (má ten hot spot, jak to pojmenovala veterinářka) tak jsme včera ani k rybníku nešly, ale vydaly se pro jistotu do lesa opačným směrem. Pořád jí to čistím betadinem a musím mít oči na šťopkách a i vzadu, aby si to nedrbala. Je se mnou v práci a v noci jsme spolu spaly ve stanu (v ložnici v podkroví by jí bylo vedro)
|
Vernisss
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 08:13
- Nahlásit
NAzdárek !!!!
|