| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:32
- Nahlásit
Jandula
My jedem prvně. Ale je to tak, že ti psa někdo drží, ty přejdeš na druhou stranu vody a přivoláš - takže pes po psu!
A já právě sázím na to, že to Thorin vezme okolo po souši
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 11:40
- Nahlásit
Jumi
Jo aha, já myslela, že stojíš, psa máš u nohy, hodíš aport a za jak dlouho se pes s ním vrátí... no teď koukám, že je to blbost, záleží na vzdálenosti...
Sára by to určitě vzala po souši...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:03
- Nahlásit
Jumi
jéé, a kde je to plavání? myslím, že by to Edu mohlo bavit...a je dobrý, že se plave po jednom, ale ona je zvyklá, že jí do vody něco hodím a ona to přinese. nemáme kde vyzkoušet plavání "jen tak". je tu jen řeka a třeba do lomu jí nedostanu chjo...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:52
- Nahlásit
sázím na to, že to Thorin vezme okolo po souši
Sára by to určitě vzala po souši...
ona je zvyklá, že jí do vody něco hodím a ona to přinese. nemáme kde vyzkoušet plavání "jen tak
To všechno nic není proti tomu včerejšímu LR který:
* nejdřív stáhl do vody mě, protože se nemohl dočkat
* pak tam vlezl, ale neplaval nejkratší cestou k paničce na druhý břeh, nýbrž kroužil po rybníku a užíval si sólo plavání (ostatní psi byli na břehu na vodítkách)
* pak sežral všechen chleba, který vedlesedící rybář vtipně v tu chvíli naházel na hladinu
* a nakonec brodil u břehu v blízkosti paničky a ona ho musela nahánět...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:05
- Nahlásit
Eda
Je to u Mladé Boleslavi a jestli se ti chce, tak určitě pojeďte až najdu odkaz na kamarádčiny staránky, kde je na to pozvánka, tak ti ho sem hodím...Letos se prý nic neplatí ani nepřihlašuje, jen se 14dní předem zavolá paní organizátorce aby věděla s kolika účastníky počítat!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 13:09
- Nahlásit
http://www.goldenretrivr.cz/
Tak tady to je!
|
Marilyn
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 15:28
- Nahlásit
Ketrin
Teda poklona, máš ty psy nádherný, právě jsem shlédla tvojí webovku.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 21:52
- Nahlásit
Jumi
děkuju moc za odkaz, určitě si stránky projdu teď jsem úplně grogy z úklidu po malování... kdyby jsme se rozhodli se zúčastnit, určitě kamarádce nejsřív zavolám. blbý je, že se většinou rozhodujeme až na poslední chvíli, co budeme o víkendu dělat...
Ketrin
hmm, tak to byl mazanej labrouš ale bez srandy, jak mám Edce "vysvětlit", aby plavala za mnou? když můžemm trénovat jen v Berounce. už jsem zkoušela plavat a volala na ní, ale poskakovala na břehu a čekala až vylezu a hodím jí aport
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 22:25
- Nahlásit
Eda
jak mám Edce "vysvětlit", aby plavala za mnou
Hm to nevím mně to připadá samozřejmý, že když plavu tak psi plavou se mnou, jdou za mnou do vody hned jak se ponořím no tak na ni zavolej Ke mně, ne?
Ona vůbec nejde do vody bez aportu?
Zkus si vzít s sebou do vody pár kamínků, kousek odplavat a pak je hodit do vody blízko sebe, aby to viděla, třeba půjde domnělý aport hledat. S kamínkama (samozřejmě házenýma z břehu) se většinou začíná cvičit slídění na hladině, kdy pes právě musí jít do vody bez aportu a prohledávat hladinu. A to je fuška ho v tý vodě udržet, když tam nic není k přinesení
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 06:48
- Nahlásit
Ketrin
S kamínkama jsem učila Sáru plavat, protože ona sice viděla, jak tam něco házím, ale pak když už jí nic neupoutalo, tak to obrátila (proto jsem neházela a neházím míčky a jiné věci, ale jen klacky), takže hezky jeden kamínek, druhý... atd.
Sára taky jde do vody za mnou a nejhorší trest pro ní byl teď u moře, když byly veliký vlny, ona na břehu, já ve vodě a ona strašně chtěla jít za mnou, když už se odvážila, tak přišla vlna a smetla jí, takže Sára jak na pérkách vyskočila ven a takhle zas a znova...
JINAK, UŽ JSEM BEZ SÁRY, teda na měsíc, ale teď mi jí naši odvezli domů, dostali instrukce, telefony na veterináře, Sára poučení o slušném chování...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 09:20
- Nahlásit
Ketrin
dobře, zkusím to s kamínkama. za těma jsem jí učila chodit do vody, když byla štěně. tak se zase vrátíme do jejích dětských let
Jandula
už máš metr a stříháš dny, kdy Sáru uvidíš? neboj, budeš mít starosti s balením a ani ti nepřijde, že jí měsíc neuvidíš...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 09:44
- Nahlásit
Jandula
Měsíc, to je dlouho... budeš se cítit divně bez psa. Mně stačí týden bez nich a už je to blbý. Ale, zas pak to shledání! neboj, ono to uteče... a hlavně pamatuj že Sára bude v pohodě, my to vždycky snášíme hůř než ti psi.
|
Oggy
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 13:55 - Změnil/a: Oggy
- Nahlásit
moji dva škodíci..
http://www.labradorstiretrivri.estranky.cz
jen fota zatím
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 18:55
- Nahlásit
Jandula
Tak to se drž, ale uvidíš uteče to jako voda a už ji budeš zase muchlovat!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 20:59
- Nahlásit
Oggy
ahoj, podle fotek vypadají jako krásní andílci... (jasně, skutečnost bude asi někdy jiná...) tak nám o nich něco řekni...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 21:44
- Nahlásit
Oggy
Pupíčci
Eda
Edka ti světlá od hlavy, nebo tak stejnoměrně po celém těle. Mne Šína světlá od hlavy a je teď taková celá divná. Přikládám fotku.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 21:47
- Nahlásit
All
Má někdo nápad, jak odnaučit osmiletou Gitu hrabat myši? Dneska už mě vážně točila. Nejhorší je, že to učí i štěňata, tak budu mít asi norníky a né slídiče
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 22:49
- Nahlásit
Zdravím všechny labrouše! Právě jsem se s mým "chlapečkem" vrátila z tábora pro kolie a sheltie. Byla jsem tam samozřejmě jediná s labradorem, ze začátku se nás někteří dívali skrz prsty, jako co tady míní dělat, copak ten pes umí i něco víc než jen plavat a plácat ocasem...ale nakonec jsme jim vytřeli zrak! Poprvé jsme tam trénovali agility a mooooooc nám to šlo! Sama bych nevěřila, jakou dokáže vyvinout rychlost a ještě při tom skákat a občas štěkat! A ta poslušnost!Mám pocit, že si prostě řekl,že jim ukáže, co je za frajera! No, úplně se dmu pýchou!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 06:56
- Nahlásit
Lucinda
Eda světlá od hlavy. Ale tvoje mimi je zlatíčko, jen asi bude mléčněčokoládová ale vliv má samo i jídlo, teď slunce a voda...
ale na myši nic neznám u našeho jezevčíka nepomáhalo lautr nic, když to byl norník a Eda nehrbe, naštěstí
Dasha
ještě že ostatním labroušům zachránil čest! to je dobře a postupně pronikejte na tábory dalších plemen, ať i ostatní vědí, jak jsou LR šikovní
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 13:17
- Nahlásit
Jumi
Ketrin
Eda
Ketrin má pravdu, měsíc je dlouhá doba, Sára to určitě prožívá dobře, cestu prý zvládla v pohodě. Zato já celý den doma chodím a koukám, odkud se vynoří, připadám si jak schizofrenik, jdu otevřít ledničku a koukám, kde je Sára atd. atd. atd. Včera večer jsem se ještě, blbec, dívala na nějaký doják a když jsem přišla do ložnice a viděla tam její pelíšek, tak jsem se rozeřvala jak malá holka...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 13:33
- Nahlásit
Jandula
já celý den doma chodím a koukám, odkud se vynoří,
když jsem přišla do ložnice a viděla tam její pelíšek, tak jsem se rozeřvala jak malá holka...
úplně chápu...
Eda
Lucinda
Na hrabání myší zabírá jedině - vyhubit myši! Což se mi letos na jaře docela povedlo, ale 2 týdny jsem psy nepouštěla volně na zahradu a i tak umírala strachy, že nějakou návnadu sežerou... Pak jsem ještě volala na číslo uvedené na krabičce pro případy náhodného pozření a moc hodná a chápavá paní mě uklidnila, že pes velikosti LR by toho musel sežrat cca dvě krabičky, aby mu něco bylo.
Ovšem mimo vlastní pozemek, na podzim když se to na polích myšma přímo hemží, to je děs. Když se do toho občas s veškerou vervou pustěj, nezabírá nic, poslušnost jde stranou, ani je nevolám protože vím že neposlechnou, musím si pro ně dojít
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 13:56
- Nahlásit
Ketrin
A já furt, proč Sára neposlouchá, oni za to můžou myši...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 16:07
- Nahlásit
Eda
Myslíš, že to bude s tou barvou tak hrozný? To abych začala šetřit na krémy s UV 100. Už umí "ke mě" a "fuj". Dva základní povely u Labroušů.
Ketrin
To jsem ráda, že nemám nenormálního psa jenom já.
Co jsi říkala výstavnímu postoji? Akorát se nám schoval ocas a to jenom proto, že tam štěkal nějaký pes a nebyl vidět.
Dasha
No jasně, že jsou labrouši nejlepší!!!!!!
Jandula
Jó dojáky, ty jsou dobrý. Rozdrásijí bebíno ještě víc. Ale víš jak budeš zdravá, když brečíš?
oni za to můžou myši no jasně a co jsi myslela?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 17:18
- Nahlásit
Ahoj holky!
já se z toho našeho psiska asi zblázním když začal ve 2,5měsících zvedat nožičku, tak jsem nad tím mávla rukou, ale 12. to je tento týden mu byli 3 měsíce včera se mu začal viklat zub a dneska mu vypadli dva přední horní prostřední řezáčky a to jsem četla, že psi přezubují až mezi 4.-6. měsícem! a místo jednoho mu tam už kouká nový, ale takové velikosti, že by se za něj nemusel stydět ani králík!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 21:07
- Nahlásit
Jandula
Jani, já tě nechci vůbec nějak urazit nebo tak... předem se omlouvám, pokud to tak vyzní!!! ale jenom teď máme doma zase jedno velmi těžký období a když čtu, že ty pláčeš, když u sebe nemáš milovaného psa, tak nevím... zkus si v těchto chvílích uvědomit, že jsou na světě daleko horší věci a někteří lidé trpí i víc a hned ti ta tvoje bolístka přijde nicotná...
Lucinda
Už umí "ke mě" a "fuj". Dva základní povely u Labroušů.
no, osobně bych to pořadí důležitosti přehodila. "fuj" je přeci to nejzákladnější pro popelnici na 4 nožičkách, ne? nebo nemáš pažravce obecnýho? to bych se divila...
Jumi
neblázni, ale raduj se! při tomhle tempu prolítnete pubertou a ani nebudeš vědět jak to je na jednu stranu dobrý
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 21:14
- Nahlásit
Eda
no kdyby to znamenalo, že prolítne pubertou, tak bych se radovala, ale nejsem si jistá, že to tak bude.
All
Chtěla jsem se zeptat. Měla jsem v úmyslu vzít Bernáška na podzim na výstavu do Třeboně, ale teď si říkám jestli by nebylo lepší zářijové Brno. Krom toho Brno by byl štěně a v Třeboni už dorost...co je podle vás lepší? jo a máme vůbec někam jet, po tom čtvrtku si nejsem vůbec jistá, jestli se máme někde ukazovat a nebo počkat až dospěje a bude se vidět co z něj je...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 21:16
- Nahlásit
Ono to FUJ se týká i zlaťáků = povel životně důležitý
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 21:29
- Nahlásit
Eda
Ano, pořadí bych prohodila. Už jsme okusili ptáka, žábu, ale slimáci nám nechutnají.
Jumi
To je jedno kam ho vezmeš. Možná bych raději volila štěňata, okouká se a budete rychleji hotoví. Taky tam bude nejstarší a je naděje, že bude vypadat vyspěleji. Možná má někdo jiný názor? Rozhodně se nenech rozhodit hodnocením, když nedopadne dobře. Každému se líbí něco jiného. Někdo tě doslova vyhodí z kruhu a druhý rozhodčí se může rozplívat nad tím jak máš krásného pesana. Mysli na to, že je tvůj a nikdo nezná jeho kvality líp než ty. Hodně štěstí.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 21:37
- Nahlásit
Lucinda
Výstavní postoj IA
A pokud vážně umí Fuj, tak hluboce smekám svůj myslivecký klobouk Salina ho 100% neumí ani v 10 letech!
na druhou stranu, mám temné podezření že LR který za všech okolností a vždy poslechne na fuj, není tak úúúplně LR...
Jumi
On už zvedá nožičku? Vyspělý to psík... Jinak začátek přezubování v 3 měs.je OK. Borgo už má všechny nové řezáky a spousta dalších zubů se klube.
K výstavám-to záleží, co od toho čekáš. Třída štěňat je úplně o ničem, v dorostu už se dejme tomu trochu dá posoudit, co z toho mimina bude. Taky už jsou starší a ti, co jsou k tomu trochu vedeni, už jsou schopni se i jakžtakž předvést. Jinak ale i tř.dorostu slouží hlavně k tomu, aby si to štěňata nezávazně zkusily a nasály atmosféru, dokud o nic nejde.
Eda
Ať jde o cokoli, přeju Ti ať je brzy lépe.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2006 21:42
- Nahlásit
Jumi
Ještě k tomu co píše Lucinda - opravdu dobrý rozhodčí se pozná i podle toho, že i když na psovi najde nějakou vadu, tak ji vytkne taktně a šetrně a zároveň na psovi najde něco, co může pochválit.
|