| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 14:07
- Nahlásit
Tak jsme už na stránkách KCHLS v databázi mladých a neuchovněných psů
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 14:18
- Nahlásit
Jumi
Dobrý
Taky tam jsou aktuální výsledky posledních SZVP - docela drsný, spousta psů vypadlo to jsem zvědavá, jak se předvedeme my v tom srpnu na derby, to bude ostudy
jo a vítězka těch zkoušek je naše (Brestina) "teta"-její máma je Brestina bába
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 15:25
- Nahlásit
Lucinda
Jaký pán, takový krám?
co? nerozumím
Ketrin
pcha, jendo malý derbíčko je pro tebe a Brestu pohoda, ne? jste fikaný a už to znáte, že?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 16:57
- Nahlásit
Ketrin
no co holky říkali tak ty zkoušky byli nějaké hrozné...tak snad se příště polepší a bude to lepší, když vypadne tolik psů! tak mi příjde, že je divné, že by se to takhle sešlo...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 20:09
- Nahlásit
Eda
pcha, jendo malý derbíčko je pro tebe a Brestu pohoda, ne? bohužel, sice to známe, jenže od 1.6. letos platí nový zkušební řád a vše je jinak! Sama jsem na to zvědavá.
Jumi
když vypadne tolik psů! tak mi příjde, že je divné, že by se to takhle sešlo...
Není to divné, to se prostě stane. Před 2 lety jsem byla s Brestou na MZPR - taky mě tam pěkně vyšplouchla, skončily jsme v 2.ceně, ale vzhledem k tomu že tam vypadlo spousta zkušených ostřílených machrů, se kterými se vůbec nemůžu rovnat, tak jsem nakonec měla radost i z tý 2.ceny.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 21:46
- Nahlásit
Ketrin
hmm, tak tomu nerozumím, neznám ani stávající pravidla
dneska jsem zjistila, že má hnědka ulomený dva přední dolní zuby asi od klacků. tak jí to muselo celkem bolet, ale vůbec nic nedala na sobě znát. ani nevím, jak je to dlouho... takže nemůžeme na výstavy. kdyby totiž viděli ty ulámaný zuby, tak to by bylo žůžo (ale stejně nejsem výstavama nadšená, tak mi to ani nevadí )
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 21:54
- Nahlásit
Eda
Tak to mě mrzí s těma zoubkama...Ale o klacek se mi to zdá divné, spíš o kameny, nebo jestli někde nespadla. mně dneska Bernáš také neodhadl výšku obrubníku a jen mu čelist klapla....a Thorin jezdí po tlamě celkem často!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 22:14
- Nahlásit
Jumi
já nevím, kameny jsme jí neházeli, ale lítá jako blázen a parakotouly jsou na denním pořádku... mně je to šumafuk, jen aby jí to nějak nevadilo, nebolelo... nevím...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 22:24
- Nahlásit
Eda
no jestli jí tam kouká dřeň, tak bych pádila k veterináři - to pak totiž není sranda, hrozí zánět a pak je asi lepší zoubky vytrhnout...fenka mojí kamarádky má zrovna zlomenou stoličku a berou antibiotika...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2006 22:27
- Nahlásit
Jumi
hmm, zítra se na to ještě pořádně podívám a kdyžtak zajedem k doktorce...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 13:37
- Nahlásit
Eda
Jak ulomený? Jako vůbec je nemá, nebo jen pahýlky...?
Taky se mi nezdá, že by klacky byly příčinou. Ale křehké a málo "trvanlivé" zuby je prý také jedna z vad, objevujících se u psů. i když asi vzácně. Každopádně bych též navštívila veterináře, aby zachránil co se dá.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 15:25
- Nahlásit
Ketrin
ne, jsou jen ulomený...ale nic z nich "nekouká"...
tady je vedro, že přestane snad za chvíli téct Berounka žít se dá jen ráno do 9 hodin a večer zas od 22
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 17:11
- Nahlásit
Eda
Tady je to podobné, dnes fakt extrém.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2006 17:28
- Nahlásit
Ketrin
no, zítra prý až 37st. (měřeno samozřejmě ve stínu) já musím na pochůzky do Prahy a nejde to zrušit. už se těším na jízdu ve vlaku, kde se mi zadní část těla okamžitě přicucne k sedačce a odcucnu jí až při výstupu ale jinak si nestěžuju, mám raději horko než zimu...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2006 13:32
- Nahlásit
Koukám, že horkem nikndo ani nepíše. Včera šla zase jedna moje holka do světa. Tak už jsem si na ni nějak zvykla, tak mi bylo včera opravdu úzko.
Tady se ten vzduch ani nehne, ale taková Praha - to musí být očistec.
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2006 13:54
- Nahlásit
Naštěstí máme studený sklep, takže pejsa leží pod schodama a je v poho.
Jinak souhlas s Edou lepší teplo než zima.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2006 14:08 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Lucinda
Jo, to je smutek, když odejde odrostlejší štěně. Ale určitě jsi nové páníky prolustrovala, bude se mít dobře A co, je někde v dosahu nebo daleko?
Cherry
lepší teplo než zima.
no ale odsuď pocuď
Naše smečka teď ožívá až tak ve 20 hod. a ještě Bresta chudina nesmí do vody, tak tam ani nechodíme...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2006 14:19
- Nahlásit
taková Praha - to musí být očistec
Bernášek je tím vedrem natolik ničen, že venku udělal bobánka a v zápětí si do něj sedl! Páníček se tvářil, že se mu tenhle Bernieho husarský kousek moc nelíbil
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2006 15:41
- Nahlásit
Jumi
No tak ten je hustej, já být kolemjdoucí, tak se umlátim smíchy.
Ketrin
Je to smutné, ale snad se bude mít dobře. Podle čeho jsi si vybírala Borga, že si necháš? Jsem celkem nešťastná. Dneska jsme byli zase u rybníka. Tentokrát jsem vzala Gitu a ty dvě rošťandy. Ta černá šla do vody hned a plavala krásně po boku Gity, ale ta hnědá moje furt hopkala po břehu, jako že chce, ale místo po hladině to brala pod vodu. Nakonec se tedy vydala za Gitou, ale tím pokusy skončily, protože začala v té vodě nehorázně hrabat a okamžitě to otočila a do vo dy už jsem jí za Gitou ani nijak nedostala. Jsem z toho rozhozená, protože to měla být fenka na kachny a ona vůbec neumí plavat. rostě klasicky hrabe a cáká si tu vodu do ksichtu. Je mi to tak líto. Jinak je hodná a neni takový drak jak ta černá. Začínám uvažovat, že bych se jí vzdala.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2006 22:20
- Nahlásit
Lucinda
vůbec ti nezávidím to rozhodování, kterou fenku si nakonec nechat... já bych ale nad hnědkou nelámala hůl, vždyť plavání se dá naučit, ne? třeba jí půjde zase něco jiného líp než je plavání...
all:
dneska v lese zase zážitek pro bohy... brzo ráno já a Eda v lese, funím si to na Brdech do kopce, Edka hopká přede mnou, vyběhla na cestu, tam si dřepla, v hubě dva klacky (klády) a čeká na mě, až se doplazím za ní. náhodou jsem zvedla hlavu a vidím na horní cestičce jede (k Edě zezadu) cyklista. to je blbý, mihne se mi hlavou, tak křičím, Edo, zůstaň. oka, zůstane asi 5 sekund, pak vybíhá na cyklistu. ten se lekne, neb si nevšimnul hnědky sedící ve stínu stromu, začal křičet pomóóóc, já kříčela Edo, ke mně, fuj, neboj se, nekousne tě... a to vše za mého pokusu o rychlý výběh na cestu, kde se vše odehrávalo. naštěstí to Edu přestalo po chvíli bavit a rozhodla se poslechnout a přišla za mnou. jo, kola jsou holt lákadla, který je třeba ztrestat. nevadí jí děděčci a babičky, kteří jedou pomalu, ale ráda dělá bububu na "závodníky". a mopedy, ty jí štvou ze všeho nejvíc tím zvukem pak jsme šly dál a já se bála, aby se cyklista nevrátil a nešel si to s námi vyřídit, ale usoudila jsem, že se asi bojí toho "velkýho zlýho zabijáckýho" psa...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2006 23:03
- Nahlásit
Lucinda
Podle čeho jsi si vybírala Borga, že si necháš Ani nevím, napsala bych zjednodušeně "podle povahy i exteriéru" ale spíš tak nějak, víceméně vylučovací metodou psů bylo pět... jeden byl hroznej salámista, druhý byl hodně brzy závazně zadaný, třetí se mi zdál že bude dost veliký. Zbývající dva se mi hodně líbili oba, i povahou... tak nakonec jsem zvolila Borga, protože měl (a má) pěknou hlavu, podobnou svému otci. Taky si myslím, že bude mít dobrý nos a bude ho umět používat. No, jestli jsem nešáhla vedle, to se teprve uvidí.
Neblázni, vždyť kolik těm štěňatům je - 10 týdnů? Co bys po ní chtěla. Hele, Rambo poprvé plaval v 7 měsících. To byl říjen. Pak to přes zimu "zapomněl" a na jaře nejdřív taky jednou dvakrát hrabal, než si vzpomněl, jak se plave. A v 18 měs.už byl "U". Nebo když si vzpomenu, jak Bresta "učila plavat" jednoho munsterlanda, který to -dospělý- fakt neuměl, plácal se v té vodě, že jsem myslela že se utopí, to jsem fakt nikdy neviděla. A taky se to naučil a normálně maká na honech.
No ale na druhou stranu to chápu, když ji chceš na práci, že jsi nalomená nechat si tu druhou. Ber to tak, že je to vlastně výhoda, že je můžeš obě ještě pozorovat a rozhodovat se.
No a ještě se pochlubím-Borgo dnes poprvé nosil dumíka i z vody, vrhá se tam šipkou nebo placákem a krásně to bere, ani na břehu nepouští... akorát teda ještě nesedá
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2006 23:11
- Nahlásit
Eda
Tohle s oblibou dělávala poserka Salina, když jsme neměli plot, že se od baráku vyřítila s děsným štěkotem na okolojedoucí cyklisty. Sice je nehonila, zůstala na našem pozemku na kraji cesty, ale argumentuj tím vyděšenému sportovci, který nic takového nečekal A merčit neustále jedním okem, jestli nejede cyklista a pak ji přivolávat, nebo žít v děsu, že budu někomu doživotně platit bolestné a kdovíjaké následky pádu leknutím z kola... zkrátka když tady udělali tu cyklostezku a provoz cyklistů ještě zesílil, tak jsme urychleně postavili plot.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2006 23:13
- Nahlásit
Tak se musím pochlubit! Dneska jsme byli odět venčit s naším labrouším kamarádem u rybníka a Bernášek opět plaval jako vydra! do vody skáče úplně super placáky Akorát sem tam, když už připlouvá ke břehu, tak jde zadníma po dně a předníma dělá děsnej ledoborec a jak vysoko stříká vodu, tak začne vyskakovat a ty velké kapky chytat Největší radost mám ovšem z toho, že jsem se odvážila házet mu míček a on pro něj pokaždé doplaval a přinesl konečně pes kterému se dají do vody házet hračky, aniž bych se bála, že už tam zůstanou nebo si pro ně poplavu sama
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2006 23:13
- Nahlásit
Lucinda
neni takový drak
Já mám radši ty draky a na práci bývají lepší. Máš to těžký rozhodování, nezávidím.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2006 23:15
- Nahlásit
Ketrin
Borgo je kabrňák a šikulka - moc gratulujeme
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2006 23:17
- Nahlásit
Jumi
Díky, zrovna to tu čtu, že Bernášek je ještě větší šikulka- takovej mrňous-super!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2006 07:16
- Nahlásit
Jumi
no bezva, vítáme další psí vydru mezi námi!
Ketrin
akorát teda ještě nesedá
hmm, tak Eda nejen že si nesedá (to musí být velevážená vzácná chvíle, kdy to udělá), ale i s aportem v hubě se začne vyvalovat ve vysoké trávě, válí sudy a provádí další skopičiny. Ale aby to nevypadalo, jako že bonzuju, takje fakt, že házíme klacky, bojím se, že bych o dumíka mohla v řece přijít...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2006 07:49
- Nahlásit
Eda
To dělá Edička mooooc dobře - klacek není žádnej aport, takže s tím si může dělat co chce
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2006 08:20
- Nahlásit
No já taky upřímně přiznávám, že do vody házím všechno ostatní, jen ne míčky, dumíky a různý hračky... Buď bych to pak musela lovit sama nebo to tam nechat... Takže klacky, občas kamínky atd...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2006 09:26
- Nahlásit
Ketrin
Už jsem vychladla, snad se to zlapší. Té černé se rozjíždějí ty nožky, tak si jí asi nenechám, ale jinak klacky nosí obě. Je pravda, že ta černá má slušnou hlavu, lepší než ta hnědá, ale já už stejně asi chovat nebudu, tak je to asi jedno. Ještě se zkusím zeptat doktora, jestli se ty nožičky nesrovnají aspoň trochu, když bych jí koupila nějaký preparát.
Borgo je nějaký rychlý né? Gita nikdy moc nosit nechtěla, až pak zvěř to jo, ale jak to byl jen klacek, nebo hračka, tak jí to vubec nebavilo.
Eda
Takže Eda je postrach ulice? Včera se mi ty dvě vopice taky rozběhly za kolem, ale fakt rozdíl malé štěně a dospělá Eda.Jumi
Tak to je Bernášek opravdu šikula. Míček hážeš tenisák?
|