Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Mmartin
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 08:17
- Nahlásit

Kdo všechno jedete na ten "labradoří" turnus na Sázavu? Možná už to tady proběhlo a jen jsem líný hledat

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 08:36
- Nahlásit

Ketrin
Já tě taky viděla a chtěla bych říct, že jestli ty chceš shodit 3-4 kila, tak já musím minimálně pět (nereálné s mou žravostí, jak mi říká máma: já se divím, že stále ještě projdeš dveřma).

ko4ka
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 08:47
- Nahlásit

Ketrin
ahoj, můžeš mi prosím poslat propozice a příhlášku na tu klubovku, jak jsi mi včera psala, že bude v Brně? Máma do mě začíná rejt, že bych to mohla zkusit tam... Kdyžtak to pošli na mail, díky moc!!! ko4ka@centrum.cz

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:09
- Nahlásit

ko4ka
http://www.retriever-klub.cz/kluboveakce/vystava/2 006/vystavaeliot_2006-prihlaska.doc

Propozice mi ňák nefachčí, ale najdeš je tam taky. Jinak členům klubu by měl v nejbližší době přijít zpravodaj s propozicemi a přihláškou pro 1 psa.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:11
- Nahlásit

Jandula
jestli ty chceš shodit 3-4 kila, tak já musím minimálně pět
Tak to je vtip roku
jste na mě všechny moc milé, ale už dost, nebo se zase začnu cpát čokoládou (což jsem v poslední době drasticky omezila)

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:14
- Nahlásit

Mmartin
Jáááááá teda v případě,že mi psi přestanou blejt

Lucinda
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:23
- Nahlásit

Ketrin
Asi máš pravdu s tím plaváním, možná toho chci moc, když už teď umíme to "fuj", "ke mně" a máme "dohledávku srstnaté".

Koukej zhubnout 10 kilo, ať tě můžeme přihlásit na miss Twigi.
Mmartin
Ta lenost je hrozná, viď?

Lucinda
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:25
- Nahlásit

jana33
To jste na tom pořád tak blbě?

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:27
- Nahlásit

Lucinda
No hlavně to chytl i druhej pes,takže Samoušek už je na tom líp,ale druhej zase hůř. Rovnice rovnováhy ráno dostali trochu rozvařený rýže a jestli to vyblinkaj,tak pojedem po práci zase na veterinu. Holt když se furt musej líbat,tak to takhle dopadá.....

Lucinda
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:29
- Nahlásit

jana33
Tak to pak chytneš i ty? To bude nějaká střevní chřipka. Potěš pándoha, aby jste se stihli všichni vykurýrovat.

Lucinda
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:30
- Nahlásit

Eda
Jaký pán, takový krám?

Lucinda
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:37
- Nahlásit

Ketrin
Úplně jsem zapomněla reagovat na spaní s Brestou.
Ještěže jsi si jí nenaložila do postele, to už by jste se tam pak nevešli. A to spala taky ve spacáku?

Teda mně dneska tak bolí žaludek, že už mám v sobě mátový čaj, housku a furt je mi blbě. Nejlepší je, že za hoďku vyrážim na garančku se skůtrem do 60 km vzdáleného města. Doufám, že se zase někde vyflákám. Ještě dneska si lížu rány a modřiny mám, jako kdyby mě někdo pěkně zmastil.

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:39
- Nahlásit

jana33
Tak to držím palce. A jak se vlastně zánět žaludku léčí a jak dlouho to trvá? A vrací se to pak?

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:44
- Nahlásit

Jandula
No Sam dostal v neděli několik injekcí,něco na zklidnění zažívání,něco proti křečím,něco proti zvracení,nějaký vitamíny a ještě něco. S tím,že jsme se dohodli,že s antibiotikama tak dva tři dny počkáme,pokud by se přidal průjem nebo byl apatický,tak bych mu je začala hned dávat a jsme domluvený,že pokud by ještě dnes zvracel,tak by nám je přijela píchnout,protože prášky by vyzvracel,tak uvidíme. On už jednou něco podobného měl,ale to vyloženě nezvracel,jen se mu vraceli šťávy.Tak uvidíme.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:45
- Nahlásit

Ketrin
takže já bych za štěně platila pokud se do tý doby stanu členem 200,- ( pokud se stihnu přihlásit ). Pak já za sebe neplatím nic a kdyby šli semnou naši, tak když máma má ZTP/P, tak nic a táta těch 50,-, že? A byl by problém s tím, že by tam mamka šla s vodicím psem? Popiš mi postup od tý doby co tam vlezu, prosím tě. Chtěla bych se přihlásit, ale chytá mě nerv, nikdy jsem se ničeho takovýho neúčasnila a nevím co tam po mě budou chtít. Když ti posuzujou psa, tak s tebou ten rozhodčí mluví nebo ne? Co když jim nebudu rozumnět...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:47
- Nahlásit

jana33
jak se vlastně zánět žaludku léčí a jak dlouho to trvá? A vrací se to pak
To by mě taky zajímalo, a taky jak k tomu vůbec pes přijde?

Lucinda
Ještěže jsi si jí nenaložila do postele, to už by jste se tam pak nevešli
To my to máme zorganizovaný tak, že spolu v posteli spíme výjimečně-svátečně, když jsme někde mimo domov (tábor, dovolená, zkoušky, vzdálenější výstava...) Ona to dávno ví a doma by jí ani nenapadlo se do postele hrnout.
Nebyla ve spacáku.
Koukej ještě něco sníst, nebo z toho skútru spadneš z vysílení hladem.

Lucinda
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:02
- Nahlásit

Ketrin
Asi budu mít taky ten zánět žaludku. Taky chytnu všechno. Soukám do sebe housku, ale vypadá to bledě.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:02
- Nahlásit

Holky co vím,tak to může být jak infekční (něco jako střevní chřipka,ale zůstane to v žaludku),tak to může být následek vypití zkažený vody nebo sežrání nějaký echt ňamky. U nás to je to zřejmě fakt viroza,protože Ferda začal zvracet jeden den po Samovi,kdyby něco zpucli,tak by jim to začalo stejně.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:10
- Nahlásit

ko4ka
Já teď na ty propozice zrovna nemůžu kouknout, takže ty ceny nevím přesně, ale asi to bude tak jak píšeš.
S vodicím psem myslím absolutně žádný problém nebude, naopak se bude těšit všeobecnému zájmu a obdivu.
Postup: u vchodu do areálu je veterinář, kterému se prokážeš očkovacím průkazem s platným očkováním a max.tři dny starým potvrzením od veta v místě bydliště, že je fena zdravá. Aspoň to potvrzení bývalo vždy vyžadováno, teď občas někdy ne, nedávno se to tu někde na fóru probíralo... já byla naposledy na výstavě loni v září a chtěli to. To je v propozicích, co přesně vyžadujou po veter.stránce. Dále se u vchodu prokážeš vstupním listem, který ti přišel předtím poštou. To je vlastně vstupenka pro 1 osobu. Pak si vyzvedneš papíry. Na to je buď nějaký zvláštní stánek nebo stůl, příslušně označený, anebo se papíry vyzvedávají před začátkem posuzování přímo v kruhu.
Podle údajů na vstupním listu si najdeš svůj kruh a pak už jen čekáš, až přijdete na řadu. První jdou štěňata, pak dorost, pak mladí, pak mezitřída... atd.atd.
Systém posuzování má každý rozhodčí trochu jiný. Ale většinou nechá nastoupit nejdřív celou třídu najednou, všichni párkrát oběhnou kruh a chvíli se postaví, aby rozhodčí získal celkovou hrubou představu o úrovni třídy. Pak většinou - zvlášť když jde o štěňata a je třeba vedro - nechá všechny odejít z kruhu, aby si psy odložili do stínu, a nastupuje se jednotlivě. No a pak už děláš, co ti rozhodčí řekne. Když je rozhodčí ze zahraničí, což tady budou, je v kruhu tlumočník, ale většinou rozh.mluví anglicky. No, některý na tebe mluví, některý ani moc ne, to je jak kdy. většinou se nejdřív zeptá,. jak je pes starý, prohlédne zuby, psům zkontroluje varlata. Pak tě většinou nechá oběhnout jedno nebo více koleček, rovně od sebe a k sobě nebo i do trojúhelníku. pak většinou už jen udržuješ psa v postoji a rozhodčí si ho prohmatá a prohlíží a diktuje posudek. Pokud dostane známku VN (v dorostu) nebo V (v dalších třídách) tak pak po posouzení celé třídy všichni s touto známkou nastupují o pořadí a pak už všichni tito co postoupili, běhají a stojí v postoji najednou a rozhodčí vybírá první 4. Některému to trvá chvíli, některému déle, takže někdy se člověk i pes dost naběhá a pak už je to taky o tom, který pes se umí předvádět a vydrží to i delší dobu, a který ne.
O výstavách by se dalo psát dlouho, tohle je jen tak zhruba.
Jo a je zvykem vítězi ve třídě pogratulovat a i když si myslíš, že tvůj pes je nej,nej... a měl vyhrát, tak rozhodčí má VŽDYCKY PRAVDU, zásadně se s ním nedohadujeme a chováme se sportovně
A ještě jeden tip-já po tu dobu co jsem v kruhu, se snažím aby pes stál v pěkném postoji pořád, i když se na něj třeba rozhodčí zrovna nekouká... psa udržuju v dobré pohodě, mluvím na něj a chválím ho, zkrátka hledím si psa a nenechám ho válet se po zádech nebo skákat po druhých psech a nežvaním s ostatními vystavovateli... na to je dost času mimo kruh.

Lucinda
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:17
- Nahlásit

jana33
Tak to bude mít asi víc pesanů v okolí. Odkud jsi, nejsi náhodou z Karlovarska?

Já budu mít určitě tu střevní křipku, z toho rybníka, jak jsem lovila toho rorýse. Ta voda sice vypadala čistě, ale... No jsem trochu hypoš, ale dobře mi neni.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:20
- Nahlásit

Lucinda
To může být i z toho vedra, třeba jsi snědla něco ne zrovna čerstvýho, to je hned...
následek vypití zkažený vody nebo sežrání nějaký echt ňamky se teda divím, že to naši psi ještě neměli, či spíše že to nemají nepřetržitě celý život. Pití z louží a nošení všech možných fujtajblů v hubě patří k jejich každodennímu chlebu stejně jako dýchání

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:20
- Nahlásit

Lucinda
Ne my jsme z Prahy. Já jen doufám,že Samoušek nenakazil nikoho na cvičáku,protože to mu ještě nic nebylo. No uvidíme,jak budou vypadat dneska.......

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:22
- Nahlásit

Ketrin
ne nadarmo se o nich říká,že jsou to chodící popelnice,Sam je to samý

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:24
- Nahlásit

jana33
Mz měli to samé v břeynu na sídlišti to celkem řádilo - jsme z JIžního Města..Thorinovi v životě nebzlo tak zle.

all
kdz že yačíná ta psí puberta - mám pocit, že nám malej tak trochu klackovatí!

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:26
- Nahlásit

Jumi
No klukům naštěstí není nějak výrazně zle,jen jsou unavenější a blijou,no.
Puberta může začít kdykoli a skončit nemusí nikdy,jako u lidí

ko4ka
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:32
- Nahlásit

Ketrin
díky za postup Já toho anglicky moc nenakecám, tak budu vděčná za toho tlumočníka

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:41
- Nahlásit

ko4ka
Já toho anglicky moc nenakecám
Já taky ne... ale říct, že je feňuli six months, zvládneš ne? a zrovna tak budeš rozumět, když bude diktovat že má very good temperament, nebo že je to sweet yellow bitch, nice head... to si nevymýšlím, to má Bresta doma v posudkách... někdy se i píšou anglicky, protože rozhodčí se nepodepíše pod překlad, kterému nerozumí

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:49
- Nahlásit

ko4ka
Ketrin
Tak já vám nevím jestli to vůbec zvládnu...už to vidím, jak pes skáče jak koza, čuchá si kde nemá a leze mi pod nohz a při svém štěstí o něj zakopnu a bueme atrakcí celé akce

ko4ka
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 12:12
- Nahlásit

Ketrin
no tak to snad nějak zmáknem Akorát, že se mi ta výstava kreje se školením Cantes Polička spojeným se zkouškama a chci zkusit ZMP, takže v Brně se vyskytnem o týden později na národce. Do RK CZ se budu hlásit a těch klubovek máte víc ne? Takže na další se snad přihlásíme už v klidu...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 13:57
- Nahlásit

ko4ka
Každý rok jsou 3 retrívří klubovky - každý klub jednu + jedna speciálka, v jejímž pořádání se kluby střídají.
Speciálka už byla - na Konopišti. Klubovky jsou to Brno a ta Třeboň na podzim.

<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání