Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Mirka2
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:12
- Nahlásit

OPI
To chce trpělivost. Moje labina začala chodit do vody až po druhých narozeninách. Do té doby šla vždycky jen tam, kde dosáhla. My jsme jí vždycky házeli její oblíbené klacky do vody, napřed tam, kde je mělko a potom nenápadně dál a dál a jednoho krásného dne se prostě pro něj rozplavala a od té doby ji to hrozně baví. Počkej na příští plavební sezónu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:52
- Nahlásit

Ono je to vždycky souhra všech možných okolností - roční doba kdy se štěně narodí, jak často se k vodě dostane, jaké má s ní první zkušenosti, jestli je povahou splachovací anebo poserka atd. atd.atd... - a ani se nedá říct, že ten kdo jde do vody třeba už v 10 týdnech, bude lepší vodař než ten kdo jde do vody třeba až v 8 měsících.

OPI
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:56 - Změnil/a: OPI
- Nahlásit

jééééééé,tak trochu mi spadl kámen ze srdce když vím že nejsme jediný kdo se tak trochu bojí plavat.Já mu také stále házím klacky,je fakt,že asi den o de dne dělá pokroky.Už aby nastal ten den kdy pro něj doplave,to bude asi jako když miminko udělá první krok Kolik je Tvé labině dnes????

OPI
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:02
- Nahlásit

Ketrin,to máš pravdu....Ten můj již od malinka chodil k vodě,ale jelikož je to tak trochu poserka a párkrát tam hupsnul aniž by sám chtěl tak si to asi moc dobře pamatuje.Ty máš také labíka???

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:07
- Nahlásit

OPI
Mám tři... dočteš se o nich na tomto fóru anebo na www.calenzana.wz.cz
Jestli ještě bude nějaké léto zkus jestli tvůj kluk půjde plavat za tebou. Oni někdy napoprvé radši s páníkem. Až zjistí, že plavat umí, tak už to pude, neboj.

OPI
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:12
- Nahlásit

Ketrin
Je fakt,že tohle jsem ještě nezkoušela,ale jen protože jsme tady v okolí nenalezli rozumné koupálko a nebo né moc velký bahňák kam by jsme mohly jít oba Ty máš chovnou stanici,že jich máš tolik????

Jandula
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:15
- Nahlásit

OPI
Mám poserku goldenku... teď jí budou dva roky...

Jinak je ještě dobrý psa ve vodě upoutávat, tzn. hodíš klacek, máš kamínky, pes když vleze do vody, tak do dálky hodíš kamínek, jen aby ho upoutalo, že tys tam něco hodila a něco se tam hýbe... Takhle jsem rozplavávala Sáru...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:17
- Nahlásit

OPI
že jich máš tolik???? Čím víc psů, tím větší zábava, ne? jo, mám registrovanou CHS, ale ne že bych měla jeden vrh za druhým. Zatím máme za sebou 2 vrhy (2004, 2006). jedna moje fena je nechovná veteránka, druhá chovná matka těch 2 vrhů a třetí je štěněčí rozjívenec - syn té druhé. takže tak.

Jandula
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:20
- Nahlásit

Ketrin
no co vlastně Borgoušek????

OPI
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:31
- Nahlásit

Ketrin
CHochocho,že se tak blbě ptám,vid????
Koukla jsem na na Tvé stránky a fakt supr Já mám jen jednoho Carlose,ještě stránky nemá,ale již brzy se na tom začne pracovat...Jsem tak trochu na PC telátko Carlos je s PP,ale zatím jsme neabsolvovali žádnou výstavu ani zkoušky...je to takový čertík. Jo a také jsou Tvý labíci tak zvědavý????Carlo už od malinka sedával lidem za plotem a koukal co pak tam asi dělají,no a ta zvědavost mu zůstala do dneška(už teda nadřepí u plotu) Taky se v něm nezapřou vlohy loveckého plemene a jelikož bydlíme momentálně na vesnici tak je to docela prekérka,poněvač všude lesy,pole...atd...často se ho bojím nechávat běhat na volno,aby nechytl stopu a nezmizel v dali Základní výcvik celkem zvládá(ale je to puberťák) Myslíš že mu mám více důvěřovat?????????

cherry
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:37
- Nahlásit

OPI
Já mám taky černýho LR. Na podzim mu budou 2 roky a taky není moc plavec. Letos plaval poprvé, a to se mnou. Koupili jsme novou hračku neoprenový kruh, já byla ve vodě, trochu jsem ho musela potáhnout, aby věděl, že umí plavat a pak už to šlo. Ale sám moc neplave.
Odkud máš toho svého?

OPI
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:39
- Nahlásit

Jandula
Já ho také lákám a myslím že to je na dpbré cestě,ale nejlepší je když někdo vidí že mám labrouše a samozřejmě si myslí jaký pak to neni plavec a když řeknu že tenhle neplave tak tomu ani nechtějí věřit....Jaké máš ještě zkušenosti s poserkou????

OPI
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:41
- Nahlásit

cherry
Já ho mám z chovné stanice od Záměstského rybníka.2roky mu budou 12.12.

Jumi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:43
- Nahlásit

Já bych řekla, že s tím plaváním je to různé! Náš starší pes první rok vůbec neplaval, jen se cachtal a teď jak vidí vodu, tak je k neudržení!Ale zase do vody leze rozvážně a nikdy neskáče! Zato malej, to je torpédo a do vody jedině placákem

OPI
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:46
- Nahlásit

Jumi
Malej????Kolik mu je???

Ketrin
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:51
- Nahlásit

OPI
docela prekérka,poněvač všude lesy,pole
Jaká prekérka, to je uplně ideální!!! Proč se ho bojíš pustit? LR neni žádný zdrhač, naopak je problém dostat ho trochu od nohy. teda většinou - pokud není zkažený právě tím, že chodí furt na vodítku. Labrador je závislák! Když chytne stopu, ověří si ji, chvíli po ní třeba pude, ale vrátí se. Neboj.

cherry
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:57
- Nahlásit

OPI
Chodíme taky na volno. Včera se trochu pustil dál po stopě, tak jsem se mu schovala, pak si mě hlídal. Když je třeba rozcestí tak se dívá a čeká kudy dál. Opravdu daleko mi ještě neutekl.
Teď trochu zlobí - je víc rušno (houbaři), tak mi uteče je okouknout a protože ví že nesmí tak letí jak splašený a každý se dost lekne.

OPI
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 12:02 - Změnil/a: OPI
- Nahlásit

V zimně jsem s ním byla v lesa a ještě s kámošem co má psí slečnu,hafani běhali,pohodička,ale tomu mému najednou něco přelítlo přes čumák a začal lítat sem a tam a naprosto ignoroval mé povely.Na konec jsem ho nalákala pomocí té feny.Docela jsem se vylekala a od té doby mám docela strach,takže chyba bude spíš ve mě než v hafanovi.Vodítko má navíjecí,takže ho ovládám na dálku a snážím se převážně jen poveli,ale už ho začínám opět pouštět tak se trochu lepším.Každopádně on to tady zná tak by se neztratil,jinak závislák to je to máš pravdu....

OPI
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 12:16
- Nahlásit

cherry
Asi máš pravdu chce to jen trochu odvahy a když zjistím že to mé zlatíčko si mě hlídá tak už ňáké vodítko bude tabu.No jo to jsme dvojka jeden nechce plavat a druhý se bojí aby nezdrhnul Již za nedlouho zase bude vše tak jak má být...Jezdíte na srazíky???

Jumi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 13:07
- Nahlásit

OPI
Je mu 5 měsíců

Jumi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 13:18
- Nahlásit

Tak náš Thorin - ten teda klidně zdrhne - hlavně u nás na vsi v polích...Chytne stopu a nazdar, prohání zajíce, srnku - fakt super věc na jeho chabrusí nohu...domu trefí sám ale je pravda, že ztratit páníčka nechce, takže když si vše vyřídí, tak se vrátí odkud utekl a tam hledá, kde je páník, jenže ono je to dost o hlas a nervy, čekat někde 10 minut, až se milostpán uráčí vrátit! ale je pravda, že jsme ho zkazili my naším špatným přístupem....

OPI
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 13:58
- Nahlásit

Jumi
Jééééé to teda dík za podporu já se chystala že odhodím vodítko a vyrazíme do polí.... Né,dělám si srandu,začínáme pomalu,ale pokud bude chtít zdrhnout tak tomu samozřejmě nezabráním,ale věřím tomu že se vrátí,zná to tady a ja to totální zavislák...To kámoška ta má křížence Labrador-Haski a ta ho dřív jen odepnula z vodítka a okamžitě bral čáru do lesa..atd...vrátil se třeba za hoďku,někdy za dvě....jak se mu prostě chtělo.Ale jednou sejmul srnu u silnice,sice se nikomu nic nestalo,ale ňáký dobrák ho znal tak zavolal na policajty a ty si k ní dojeli.Pejsek byl sice doma,ale jelikož je bílý tak krev byla vidět,no kámoška zaplatila pokutu a pejsek se už bez voďáku neproběhne... Kde myslíš že jste udělali chybu????

Jumi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 14:16
- Nahlásit

OPI
Kde myslíš že jste udělali chybu????
Když začal zdrhat, tak jsme ho připli na vodítko a několik let nesundali...
Teď už běhá na volno normálně - pomohla a situaci zachránila stopovačka!

OPI
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 14:22
- Nahlásit

Jumi
Já toho mého na vodítku držím cca půl roku,ale jelikož je mladý tak si myslím ža se dá ještě dost zachránit,ale velké zazraky od toho neočekávám.Myslím,že nás taky někdy čeká ňáký ten útěk... Jak stopovačka????

cherry
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 14:40
- Nahlásit

OPI
Zkus si najít tady diskuzi o přivolání. Pes jde na volno, ale má dlouhou šňůru nebo stopovačku. Takže pokud by chtěl utéct, tak přivolat příp. pomocí té stopovačky. Já ji taky občas používám.

Zazy
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 18:35
- Nahlásit

Ahojky!Chci se vám taky pochlubit s mým labroušem.Jsou mu čtyři a je to můj miláček.Za chvíli vám sem dám fotky.

Zazy
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 18:55
- Nahlásit

Tak jak se vám líbí?

OPI
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 19:13
- Nahlásit

Zazy
kolik mu/jí je???? Já mám doma taky černého labíka

Zazy
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 19:54
- Nahlásit

Jsou mu čtyři.A tvýmu?Máš taky psa nebo fenu?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 09:19 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

Takhle mi žlutá banda na táboře vždycky obsadila postel.

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání