| Autor |
Zpráva |
Eda
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:23
- Nahlásit
Karol
kde jsou ty fotky z výstavy? taky bych se koukla...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:31
- Nahlásit
Eda
Dlouhoho jsem je hledala - ale je to v galerii, kterou najdeš na hlavní stránce tady na cz-pes - klikneš na galerii a potom hned na první stránce třetí odspoda ti vyleze galerie "Labradori Sali, Bresta a Rambo". Tak tam. Ale upřímně, nejdřív jsem prohledala skrz na skrz stránky Ketrin a potom jsem na to šla přes google...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:35
- Nahlásit
Karol
aha, tak galerii Ketrin bych našla hned, myslela jsem, že jsou ještě někde jinde... ale sem se taky kouknu, ještě jsem je neviděla...díky
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:39 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Karol
v čem vidíš větší rozdíl?
Hlavně v tom, že Borgáč se, jak je vidět, bude pomaleji dodělávat. Teď je Borgo typický půlroční nohatec, zatímco brácha Blade (říkají mu Brian) už vypadá skoro jako hotový labrador, akorát menší - už má pěkně širokou lebku, správné předhrudí atd. Největší sranda je, že jsme Briana byli začátkem srpna navštívit a to ti kluci byli k nerozeznání. Takže jsem v sobotu fakt čuměla, jak se změnil. Borgo se zas o něco lépe předváděl... Briánkův páník sice zkušenosti má, ale s dobrmany a ti se vystavují jinak.
Jsem ale fakt moc ráda, že vyhrál bratr a ne naopak, protože je to navnadilo!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:45
- Nahlásit
Ketrin
z fotek je Borgo takovej snad hubenější a jak říkáš nohatější ale normálně bych je od sebe nerozeznala
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 18:22
- Nahlásit
dvě vydry v akci z dnešního výletu do lesa a k řece...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 06:45
- Nahlásit
Karol
Dlouhoho jsem je hledala
jsem prohledala skrz na skrz stránky Ketrin a potom jsem na to šla přes google...
proč ses nezeptala? ... čímž mi mimo jiné elegantně připomínáš, že bych měla webík aktualizovat...
Jak jste se na GR bavily o těch postojích-ty, já i Jumi máme aspoň naději, že to naše štěňata budou mít zděděné po rodičích, kteří všichni byli hojně vystavováni. A jak to tomu psovi přejde do krve, tak je to neodnaučitelné... Brestu už 3 roky nevystavuju a přesto, kdykoli např.zachytí nějaký zvuk, který vyhodnotí např.jako zašustění obalu od tatranky, už je v kuchyni a stojí ve vzorném postoji A Borgáč, ten se zatím nejlíp staví sám od sebe venku na procházce, když něco cítí nebo slyší.
Jestli jsem to správně pochopila, tak Bondíka ještě čekají letos Budějovice i Třeboň? To jste se do toho obuli...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 07:59
- Nahlásit
Ketrin
Bondíka ještě čekají letos Budějovice i Třeboň? To jste se do toho obuli...
Ehm...a pak ještě Letňany . Jsem to asi trochu přehnala...
Ale zatim nám to přišlo docela zábavný, tak snad nebudem moc zklamaný z českých rozhodčích, pověsti kolují jen ty nejhorší...
A nezeptala jsem se asi proto, že mě to hledání bavilo
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 08:08
- Nahlásit
Ketrin
Fakt myslíš, že se výstavní postoj dá zdědit?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 08:35
- Nahlásit
No co co? neoceníte ani synchronizaci dvou labrovyder při výlezu z řeky? to jste mě tedy zklamaly, kamarádky...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 08:47
- Nahlásit
Eda
Jejda jejda! Já tvoje akvabely rozhodně oceňuju ! Včera v noci jsme je dokonce okukovali s manželem a móóóóc se nám ta fotka líbila! Jen už bylo na psaní nějak pozdě a unaveno...a dnes ráno se na to zapomnělo. Tak promíííííííííň
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 09:35
- Nahlásit
Ahoj holky,jak se všichni máte? My jsme byli na tom labradořím srazu,bylo to moc fajn,v areálu byl soukromej rybník,tak byli psiska furt ve vodě. Jinak všude okolo ĺesy a moře hub,takže smečka lítala jak splašená,pořádně se unavili. V neděli se teda ještě klukům podařilo u naleziště hříbků najít včelí hnízdo a trochu to schytali. Zatímco Sama to moc nerozhodilo, ferda předváděl hereckou etudu - roje rozzuřených včel napadli bezbranného psíčka a padal do mechu jak zhaslá srna Jinak se musím pochlubit naším novým aportíkem - koupila jsem kachní pach,vzali jsme dřevěný polínko,obalili ho starou utěrkou,pro Samovu potěchu na něj přivázali pár peříček,co jsme našli v lese a napachovali - celá smečka vyhledávala a nosila úplně úžasně
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 10:58
- Nahlásit
Karol
tak dobře, omluva se přijímá...
jana33
hmm, taky přemýšlím o nějakém samo domo aportu abychom se nenudily a zase měly nějakou novinku při venčení...
teď jsem se vrátila z kola, byla jsem se projet jen na silnici. a pěkně jsem se divila. těch mrtvolek nejrůznějších drobných zvířátek jsem po cestě potkala hrozně moc nevím, asi byla nějaká divoká noc...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:07
- Nahlásit
Eda
no holky na cvičáku nám říkali,že se ty pachy začnou po čase rozkládat a začne to smrdět a nedá se to z toho dostat,takže proto si vyrábíme domácího,nerada bych po měsíci kupovala nový dummíky z důvodu smradu Jinak musím říct,že vypadáme v lese jak blázni,když já se sehnu k zemi a přítel na mě volá - našlas hříbka? - a já - ne,ale je tu peří
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 12:16
- Nahlásit
Karol
Fakt myslíš, že se výstavní postoj dá zdědit
Heh... to samozřejmě ne, ale dá se zdědit schopnost se mu rychle a hladce naučit... stejně jako se mohou dědit např.pracovní vlohy a nevlohy - když budu chtít psa na práci, tak si pro jistotu vemu štěně radši po ozkouškovaných rodičích, než po někom kdo má jen OVVR v III.ceně, že. A tak dál.
Eda
Sorry že neplésám nad akvabelama atd., mám fofry.... a jak to že místo akvabel netrénuješ aport?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 22:22
- Nahlásit
Ketrin
já vím, že bych měla raději cvičit to, co nám nejde... ale dneska jsem se chtěla vytáhnout před rodinou jak už pěkně umíme aport na suchu a Eda když zjistila, že máme "diváky", tak úplně zapomněla jak správně mi má aport dát a hopsala jak štěně no, prostě fiasko... a necelou hodinku před touhle estrádou nosila aport celkem slušně...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 22:34 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Eda
já vím, že bych měla raději cvičit to, co nám nejde
Z vlastní zkušenosti VŠ študentíka vím, že někdy je mnohem větším přínosem zanechat učení a oddáchnout si při činnosti, která nejvíc baví, než to lámat přes koleno a za každou cenu se drtit takže nácvik synchronizovaného plavání byl jistě přínosný a má pozitivní vliv na práci při aportu
Eda když zjistila, že máme "diváky"
Ale to je přeci úplně normální! Tohle ti udělá chytrý pejsek vždycky - musí ti přeci ukázat, že není žádná cirkusová cvičená opice!Thorin mě také pokaždé, když se chci něčím novým, co umí vytáhnout, svým chováním odkáže do patřičných mezí
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 22:42
- Nahlásit
někdy je mnohem větším přínosem zanechat učení
Tak to máš tedy naprostou pravdu, když to vztáhnu i na ty psy. Někdy platí - čím víc se cvičí, tím je to horší... a pravidelně týden před zkouškama to vždycky vypadá, že pes neumí absolutně nic
ještě jsem si Jumi vzpomněla - co naše Bavella-Bali, chodí cvičit?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 22:54
- Nahlásit
Ketrin
Jasně chodí my jsme ji potkali akorát jednou ale Karol
se zmiňovala, že s nimi se tam potkává často....ale jak si ji pamatuji, tak byla do práce jak ďas - myslím, že se tomu nějak říká chuťový pes, nebo ne?Tak to pak páníky vysloveně motivuje s takovým šikulou někam chodit!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 08:38
- Nahlásit
Ketrin
Bali chodí, teda minulou neděli jsme jí viděli po dlouhý době, a je to pořád neřízená střela, i když za ty prázdniny s ní musela panička děsně pohnout, protože se třeba nechá i na chvíli odložit, což všem přítomným vyrazilo dech Je to FAKT divoška, ale hrozně sympatická (mně se prostě ty tvoje štěnda děsně líbí!) a do všeho hrr. Já jsem z ní nadšená. Jak sebou cuká při každym aportu, kterej se jí netýká a skáče metr do vejšky, když ví, že se jí to týká....prostě z ní bude parádní pracantka, když jí teda panička zvládne, samozřejmě. Ale myslim, že se k sobě holky dost hoděj, a že to zvládnou.
(Jen si vždycky říkáme, že do bytu bysme jí nechtěli , to musí bejt děs!!!)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 09:14
- Nahlásit
Ahoj holky,musím se vám svěřit se svým včerejším zážitkem.Byla jsem ráda,že byl Karel se mnou,protože já už jsem mírně panikařila. Vraceli jsme se z venčení z Draháně,asi v půl devátý,takže už tma a najednou dva stíny velkejch psů. Proti nám navolno bez obojků bez majitele dva malamuti,resp. pes a fena. Nejdřív se obcházeli,tak jsme na ně houkli a odběhli. Jenže pak se vrátili a ten malamut naskočil s příšerným vrčením na Sama. Naštěstí Sam je zlatíčko a i když normálně si to líbit nenechá,tak se rvát nechtěl,tak jen vrčel a stál. No já už je samozřejmě viděla ve rvačce,tak jsem natáhla ruce,že toho psa shodím,pak mi došlo,že takovou obludu těžko odhodím a ještě se do mě pustí. Naštěstí Karel na ně začal řvát a nakonec se mu je podařilo odehnat. No ale byla jsem fakt vyklepaná,táhli se deset kroků za náma až k autu. Fakt nevím,co bysme dělali,kdyby se začali rvát,ještěže Sam je takový zlato Ale fakt nic moc pocit,dva velký psi bez majitele a dominantní k tomu
Jinak jdete zítra někdo do Koloděj? Dostali jsme potvrzení na 11 hdoinu,tak to asi bude zase jen jedna skupinka
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 09:22
- Nahlásit
jana33
Tak to je fakt děsnej zážitek! Přesně znám ten okamžik, kdy vyleze za zatáčkou napřed obluda a pak dlouho nic. A člověk čeká, jestli má majitele, nemá majitele...(si asi naivně myslim, že majitel všechno vždycky zachrání...)
My tenhle víkend nejsme v Praze, takže ani na cvičáku a Jumi psala, že jdou v neděli. Takže to vypadá, že budou v sobotu "velký" a v neděli "malí".
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 09:28
- Nahlásit
Karol
no já jsem nervozní z jednoho psa bez pána,natož ze dvou malamutů navolno.Fakt se mi klepali kolena.
Aha tak to jo,my už jsme holt vyrostlý
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 09:31
- Nahlásit
Karol
Dík za info o Bali. Jak vidím, je celá po mámě. Dokud byla tady, nezdála se zas tak akční. Já mám tyhle povahy ráda - jde o to ukrotit ten temperament, zvládnout poslušnost a máš super psa, kterému se chce a ze všeho je nadšený. a s tím bytem - nenech se mýlit, Bresta ani jako štěně nezničila skoro nic... akorát teda občas v radostném amoku skákala až do stropu
jana33
Br, takovým zážitkům se radši vyhnout. Hlavně že to dobře dopadlo.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 09:39
- Nahlásit
no doufám,že se nám podobné zážitky zas na dlouho vyhnou
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 13:39
- Nahlásit
jana33
Tak mi tento týden potkali rotwíka s košem, panička na kole už z dálky zastavila a zavolala ho k sobě - no poslechl, ale až po chvíli a velkém řvaní....Možná sem psí rasista, ale tohle nemám ráda! Hlavně neposlušní psi v koši - od té doby co kamarádce zamlátili dva dobrmani košema březí fenu do rybníka tak, že se málem utopila a o štěnísa (už v dost pokročilém stádiu) přišla. Mám před košema respekt. Tak jsem si Bernáše držela a odmítla ho pustit i když ta ženská toho psa nechala ať malýho očuchává - a ještě ke všemu místo aby si ho zavolala na mě se zájmem civěla a ptala se jestli se ojím - no než jsem stihla odpovědět, tak začla obluda na Bernáše vrčet a bouchat košíkem. Naštěstí hned rtw poslechl a odešli. Ale já byla fakt rudá vzteky, že má ještě tu drzost se mě ptát jestli se bojím!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 13:46
- Nahlásit
Jumi
No některý lidi jsou fakt hovada, s tím nic nenaděláš. My zas takhle minulý týden potkali maďaráka. Se Samem se očuchal,trochu brblal,ale Sam ho nebral moc na vědomí a šel pryč. Pak se začal očuchávat s ferdou,ten jako správnej drzej idiotskej teriér na něj vrčel,takže chvíli si vrčeli do ksichtu a pak se do sebe pustila. Ferda chodí se stopovačkou,takže si ho Karel přitáhl a já popadla maďara za zadní a zahodila jsem ho. Ferda dostal sprdunk,maďar nic,panička čuměla jak kráva. A co mě nejvíc dostalo bylo,že s tou ženskou šla kousek kamarádka,která je potkala a protože se přidávala k nám,tak se loučila se psem a chtěla ho pohladit a ta ženská jí říká,teď ho nehlaď,jsou tady psy,tak aby tě nekousl!!!!! Tak mi došlo,proč jsem ho musela odtrhávat já.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 14:53
- Nahlásit
Tak jsme včera byli u našich na zahrádce! A řeknu vám - miluju pěstění a vrtání se v zemi, takže se mi dost ulevilo, když Thorin dospěl a stal se tolerantím - tzn. dovolil mi zahradu si osázet a radovat se z květeny. Přestal vše okusovat, uštípávat a vyhrabávat! A teď si já hloupá na svojí zahradu přitáhnu tuhle malou ptvoru - no všichni víte, jak malýho špatně krmíme - takže včera posvačil moje cibule tulipánů a na vrch si dal vrbičku!
A aby toho nebylo málo, tak si opatlal tlamu o čerstvě natřený plot
No jak by řekla moje mamka a hlasitě si to několikrát zopakovala - MÍT BERNÁŠKA JE RADOST!!!!!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 18:54
- Nahlásit
Jumi
kdyby tyhle stóry četl někdo, kdo nikdy neměl tu čest se štěnětem LR (nebo vlastně jakýmkoliv štěnětem...), tak věřím, že si bude myslet, že děsně přeháníš a vymýšlíš si ale my všichni si umíme živě představit ty "veselé" kousky celkem věrně. a própos, jakou měl ten plot barvu?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 19:13
- Nahlásit
Eda
a própos, jakou měl ten plot barvu?
Tmavě hnědý
|