| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 09:44
- Nahlásit
jana33
Tak to je vcelku podobné jako u lidí... Z krku bych si asi brát nenechala.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 09:51
- Nahlásit
Ketrin
No ona i ta doktorka říkala,že to z krku bere jen v případě největší nouze,protože je tam nějakej důležitej nerv,kterej se nesmí napíchnout. Ale že její kolegyně to normálně z krku bere a nikdy neměla problém,zase je to otázka několik minut. Ale když máš klidnýho psa,tak myslím,že ta packa je lepší. Sam o tom ani nevěděl.
|
amísek
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 10:04
- Nahlásit
ahojda psomilové,potřebuji trochu poradit co se týče granulí.Mám 18-ti měsíčního labrouška a je velmi aktivní.Krmíme skoro dvojnásobnou dávkou Calibri, má nádhernou lesklou srst, ale jinak to není ten "tlustý"labrador.Mě by to nevadilo,ale na výstavě se sprotovní kondice moc nelíbila.Máte někdo zkušenost s Acanou adult large breed.Chtěla bych ji zkusit,ale nevím jaká je.Měli jsme i Roayl Canin, ale moc mu nesedl,ani po dvou pytlích nebyla srst kvalitní jako teď.Co se týče kondice je stále stejná.Někdo doporučeje i Happy Dog,ale já fakt nevím co.Předem děkuju za radu.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 10:24
- Nahlásit
amísek
a co zkusit zátěžovku??? Když mu sedne Calibra, tak jestli vyrábí zátěžovku, tak zkus to...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 10:25
- Nahlásit
amísek
Záleží jak je pes stavěný, jakého je typu, tj.co má dáno od přírody a po předcích. jestli je tzv.lehčí typ, tak žádné krmení nezařídí, že bude mít silnější kostru a tomu odpovídající typ. Překrmování samozřejmě škodí. Je velký omyl si myslet, že na výstavě jsou žádaní tlustí LR. Rozhodčí psa prohmatá a hned zjistí, jestli je pes správného mohutného typu, nebo jestli je to jen "sádlo". Taky v 18 měsících je ještě hodně brzo na nějaké závěry. Dodělávají se do tří let. Jinak já aktivní psy v zátěži a chovnou fenu krmím Acanou Premium de luxe (zátěžovka).
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 10:36
- Nahlásit
amísek
Mě by to nevadilo,ale na výstavě se sprotovní kondice moc nelíbila
Asi nejsem ten správný výstavní nadšenec, ale jestli to tobě nevadí, tak pro jeho zdraví je rozhodně lepší štíhlá linie!
Máte někdo zkušenost s Acanou adult large breed.
Já jsem s ní jeden čas krmila, ale nevzhovovala mi velikost bobanů...musím říct, že Royal canin mi příjde mnohem lepší!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 10:46
- Nahlásit
amísek
Souhlasím s Ketrin,někteří labrošové se pořádně dodělají opravdu až v těch dvou,třech letech.
Já osobně bych 18 měsíčního psa s normální aktivitou zátěžovku nedávala,jestli je jen štíhlá,ale nelezou z ní žebra,tak buď ráda,že máš zdravýho pesana. Je lepší mít štíhlýho zdravýho psa než třeba výstavně úspěšnějšího,ale vyžranýho psa - pak trpí klouby,páteř i celkový zdravotní stav a později se to všechno nasčítá. jinak jak píše Ketrin,správný rozhodčí by měl posoudit,zda je pes mohutný nebo tlustý. Pamatuju si jak jedna anglická rozhodčí komentovala výstavní jedince,že si čeští chovatelé pletou tloušťku s mohutností.
|
amísek
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:07
- Nahlásit
zátěžovku jsme zkoušeli,ale bylo to ještě horší,nejen že byl ještě živější,ale navíc zhubl asi o 6kg.Tak teď to doháníme.Dodělávám calibru adult a nevím zda u ní zůstat nebo ne.Na výstavě jsme chytli rozhodčí která prý preferuje "tlusté" psy a ne sportovce.To jsem se dozvěděla až pozdě.Teď budeme mít nějakého pana Humla a zřejmě dopadneme stejně.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:16
- Nahlásit
amísek
Na výstavě jsme chytli rozhodčí která prý preferuje "tlusté" psy a ne sportovce.
Řekla bych že tohle jen podporuje to, co už jsme ti tu řekli. Jestli z pesana netrčí žebra na všechny strany a má prostě jen sportovní postavu, tak bych to opravdu vůbec neřešila. Já si se svým psem v tomto ohledu také vyslechla pár věcí o koncentráčníkovi, ale nejlepší je opravdu se na to vybodnout. Pokud mu ta Calibra vyhovuje a pěkně po ní prospívá, tak nevidím důvod ji měnit. A já osobně se domnívám, že u psa je na prvním a nejdůležitějším místě zdraví,pak za ním povaha a pak šíleně dlouho nic a pak až někde vzadu exteriér.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:26
- Nahlásit
amísek
Nevím, o co ti jde? Jestli je pes lehčího typu, tak stejně na výstavách díru do světa neudělá, i když ho "vyžereš". Jakou známku jste dostali? Já bych především zachovala klid a udržovala psa v rozumné kondici pohybem, plaváním a ke granulím, které mu sednou, bych přilepšovala masem apod.
Jestli jste chytli tu rozhodčí, kterou si myslím, tak se nedivím že jsi otrávená, její uštěpačné poznámky nejsou nic moc. Nenech se otrávit. Ovšem pokud jsi chtěla psa vyloženě na výstavy, tak to chtělo tomu přizpůsobit výběr štěněte.
|
Marilyn
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:36
- Nahlásit
Ahoj holky, už jsem tu nebyla takovou dobu, že ani nevím, co je nového Neplánuje se třeba nějaká slezina s labíkama? Krom toho, že jdeme 18.11 na výstavu. Hele, nemáte někdo zkušenosti s granulemi Kronch? Chtěla bych si koupit ten lososový olej Kronch, tak nevím, jestli si k tomu mám koupit i granule. Teď krmím Purinou Proplan Losos a rýže, co nám celkem i vyhovuje, ale Johník trpí kožními problémy, tak bych raději hledala něco dál...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:43
- Nahlásit
Jo to maso je určitě dobrý nápad,někdo taky říká rohlíky,knedlíky atd. ale to fakt platí jen pro vyloženě vychrtlý psy,ne pro štíhlý sportovní pesánky. Být tebou,tak to neřeším.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 12:29
- Nahlásit
Ketrin
A jako vy všichni z měst jezdíte o víkendu do přírody, tak my vidláci bereme o víkendu psa do města
počkej, to je omyl! my jezdíme z venkova do ještě většího venkova
kdyby se ti to podařilo udělat tak, aby jste tady byli s Borgem 19.11., bylo by to fajn. vyhlásila bych LR procházku třeba někde u nás, kde je spoustu místa na řádění ve vodě i na suchu... a třeba by se i někdo přidal.
jo, jinak doufám, že se z tý pražský kultůry neomezíš jen na Karlův most, ale že Borgovi ukážeš i Hradčana a Národní divadlo...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 12:33
- Nahlásit
Eda
vyhlásila bych LR procházku třeba někde u nás
hele a nevzala by si sebou i dva dočista hodňoučký goldenky!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 12:37
- Nahlásit
Eda
Hradčana a Národní divadlo...
ano... a můůůůzeum...
ale zatim nevím, jestli to vůbec vyjde... s tim našim hokejistou, když jednou za měsíc přijede domů tak to zas nemůžu odjet.
|
amísek
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 12:54
- Nahlásit
Díky za rady.Psa na výstavy jsem původně nechtěla,spíš šlo o společníka pro leonbergra,kterému umřel kamarád.Pak jsme to dvakrát zkusili a fakt mě ta druhá výstava dostala tak,že asi po té co nás čeká v listopadu na všechny vykašlu.Myslela jsem,že by jsme na to mohli mít,ale za ty nervy to nestojí.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 12:55
- Nahlásit
Jumi
ale to víš že vzala!!! esli jsou hodňoučký jako to naše hnědý neviňátko, tak to bude jízda a rybáři, třeste se!
Ketrin
jasně, rozumím... můžeš se syna snažit směrovat na příjezd domů v jiný víkend...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:03
- Nahlásit
holky, to by bylo fajn, nějaká prochajda... Jestli teda přežijete jednu nevycválanou Sáru...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:04 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Jandula
Co pro nevycválanou Sáru,ale pro nevycválanou Jandulu
amísek
Tvoje starsoti ti závidím,já spíš přemýšlím,jak nechat pesa trochu zhubnout
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:05
- Nahlásit
amísek
Tak tohle je přesně to, co mě fakt na těch jistých rozhodčích nebetyčně štve - otráví začátečníka tak, že to chce hned vzdát. Dovedu si přesně představit ty hlody, cos tam musela vyslechnout. Většina rozhodčích to dělá tak, že chyby a vady vytknou jakoby mimochodem a vždycky na psovi najdou něco, co můžou pochválit a taky to udělají. Koneckonců vystavovatel je zákazník, který si zaplatil a za to má právo očekávat věcné a slušné jednání a ne trapné vtípky a nemístné průpovídky.
Můžu jen zopakovat - nenech se otrávit a zkus příště jet třeba na zahr.rozhodčí.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:06
- Nahlásit
abby
s jí viděla, neeee??? neposlouchá... já a nevycválaná??? Já jsem taková tichá, nesmělá...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:08
- Nahlásit
Jandula
Nepleteš si toho psa s někým jiným
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:10
- Nahlásit
abby
nepletu... pustíš jí a bere dráhu... sice se neztratí, ale taky neposlechne...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:13
- Nahlásit
My bychom se taky rádi zúčastnili společné procházky,ale kolem půlky listopadu nás čeká kastrace Rozárky, pokud to vyjde,tak 16 nebo 17,abychom byli ty první doma s Karlem oba
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:24
- Nahlásit
Jandula
Hele,já u toho byla svědkem.Ty jsi jí řekla,ať neleze do lese a ona tam nevlezla.Že jsi jí nedala povel,aby nelezla na silnici,to je tvoje chyba a ne její
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:30
- Nahlásit
abby
no to je sice pravda... ale jako správný pes by měla následovat pána a nevzdalovat se od něj...
A propos: otázka pro všechny... jak docílit toho, že pes se pohybuje jen v určité vzdálenosti a nechodí moc daleko???
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:32
- Nahlásit
Jandula
A jakou vzdálenost by sis přála?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:39
- Nahlásit
Ketrin
já nevím, tak 50 m... prostě tak, abych pak nemusela řvát jak na lesy...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 13:46
- Nahlásit
Jandula
jak docílit toho, že pes se pohybuje jen v určité vzdálenosti a nechodí moc daleko
Mít ho na řetězu
Jako já nevím,co si stěžuješ.Já šla skoro celou dobu bez psa a všimla sis,že bych z tohéo byla nějak nervózní
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:07
- Nahlásit
Jandula
jak docílit toho, že pes se pohybuje jen v určité vzdálenosti
tak 50 m no já bych řekla že tohle mají retr.celkem vrozené, ovšem když jde velká banda psů a lidí, tak to je trochu speciální situace a v tom případě se pes podle své nátury ( a taky věku) buďto urve a řádí se smečkou v nedohlednu, anebo si naopak páníka velmi pečlivě hlídá
|