| Autor |
Zpráva |
Eda
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:29
- Nahlásit
Jumi
velká škoda, že se tam nedotřela Edka. potřebujeme ještě ztmavit konec ocasu. ten zatím vypadá, jako by jsme jí ho namočili do ředidla
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 09:18
- Nahlásit
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 09:20
- Nahlásit
To nic... jsem jen zkoušela, jestli to sem pude vložit
všechny vás zdravím při pondělku, jak se máte? to ale máme pěkné počasí, co?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:13
- Nahlásit
Ahoj holky,tak zase v práci. My jsme byli na cvičáku v sobotu a musím říct,že tentokrát stávkovali všichni psi,absolutně nechtěli nosit,ale fakt žádnej,byli asi nějaký erupce na slunci nebo co. Dokonce ani králíka ne,Samouš ho poponesl,pak ho vyflusl a tečka.Fakt zážitek,aspoň že to nebyla sabotáž jen Sama a Rozárky,ale sabotáž komplexní Jinak včera jsme byli na velký procházce,bylo fakt nádherně,ale díky tomu vyjelo i spoustu cyklistů a 3/4 z nich jsou bezohledný magoři,takže jsme polovinu procházky přivolávali psy. No co aspoň si procvičili přivolání,čekej a chůzi u nohy
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:20
- Nahlásit
jana33
v sobotu a musím říct,že tentokrát stávkovali všichni psi,
Fakt??? Tak tos mě uklidnila, já v sobotu s Brestou cvičila a co ta vymýšlela za kraviny, to jsem ještě nezažila... hluchý pes neznalý základních povelů a dovedností! ještě že v týhle situaci radši zavčas snah o výcvik zanechám, dokud se ještě ovládám takže se šlo nakonec jen na procházku
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:31
- Nahlásit
Ketrin
no tak je fakt vidět,že byli erupce na slunci a ty naše chudinky chlupatý za to vlastně vůbec nemohli No my jsme to taky moc nehrotili,jen jsme si notovali,jak se ty bestie na nás domluvili. To jsem mohla doma chrupkat a ne vypláznout 300 za to,že nabudu definitivního dojmu,že mám hluchý nechápavý dementíky
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:38
- Nahlásit
jana33
Je vidět, že to chce před návštěvou cvičáku sledovat nejen předpověď počasí, ale i astrologickou poradnu, index pohody a vývoj na světových trzích
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:44
- Nahlásit
Ketrin
navrhuju sem vždycky v pátek dát kompletní předpověď,abychom to nemuseli všichni vyhledávat zvlášť. Rozdělíme si vyhledávání
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 13:16
- Nahlásit
jana33
ale díky tomu vyjelo i spoustu cyklistů a 3/4 z nich jsou bezohledný magoři
jsem pejskař i cyklista (stejně tak jako řidič i chodec), takže znám obě dvě strany mince. když vidím psa nebo malý dítě, dávám si veliký pozor, protože chování obou dvou je dost nepředvídatelný. ostatně mnoho dospělých se otočí, když slyší cyklistu jedoucího po cestě zezadu, ale stejně v poslední vteřince uskočí směrem pod tvoje kola... takže se zastávám těch 3/4 "bezohledných magorů"...
jinak počasí je báječný a ty erupce na slunci schvaluju, taky jsme měly poslušnost v prachu
Ketrin
dost teď přemýšlím o OVVR u vás, přece jenom nejsme tak úplně tragický, když to Edě nebudu moc kazit... jen toho střílení se bojím, je dost lekavá...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 13:42
- Nahlásit
Eda
Ale jasně,je spousta normálních cyklistů,mnozí z nich i poděkují,když se kvůli nim chytneš psi. Ale tam u nás je cestička z kopce,široká taktak na dva pěší vedle sebe a oni to tam rozpálí jak blbci - že tam chodí psi,ale taky malý děti to vůbec neřeší.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 13:56
- Nahlásit
Eda
přemýšlím o OVVR
Přemýšlení zakonči posláním přihlášky je dost lekavá
jak lekavá?? jestli sebou třeba cukne a pak se dál bude chovat normálně, tak to nevadí! nesmí zdrhnout za obzor, k autu ani k tobě - jako že by se už pak nedala poslat od nohy.
Ad cyklisti - musím se jich taky celkem zastat, okolo nás vede cyklostezka a vzájemné "střety" většinou vypadají tak, že já si zavolám a posadím psy, oni zase zpomalí a vzájemně si poděkujeme to mi mnohem víc vadí dětičky na pionýrech, simsonech, skútrech a podobně - samozřejmě hluboko pod 15 let -, co na nich bezcílně lítají děsivou rychlostí sem, tam, sem, tam..., víří prach, dělají hluk a bordel.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 20:57
- Nahlásit
Tak se zase počítač umoudřil a laskavě se spustil. Co kde nového? Šína roste jak z vody, plave líp, ale aporty jí vůbec nezajímají. Bude asi po Gitě a nosit bude jenom kachny a bažanty, ale tenisák jí netankuje.
Ketrin
Šíny ségru jsi si asi spletla, protože byla jenom nadějná a v třídě byli tři, ale to neva.
Eda Koukej na ty zkoušky jít, Eda to zmákne levou zadní, ale na slídění bych jí rozestavěla rybáře po trase.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 21:53
- Nahlásit
Lucinda
rozkaz paní! už mažu na OVVR a natrhneme jim tam všem pr... no, myslím, že reálný by byl ten nácvik...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 21:54
- Nahlásit
Lucinda
No, asi jsem to zblbla já - však jsem se tu omlouvala - ale bylo jich tam víc! Mrknu do katalogu - a už to mám - hlášených 13 a 2 nedorazily, takže i tak rekordní účast 11 fen ve tř.štěňat. V dorostu byla jen jedna.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 21:59
- Nahlásit
Ketrin
Jo, byli tam tři hnědé, ale to je fuk. To jich tam bylo fakt dost. Já bych do štěňat nešla, vypadají všelijak, ale oceňuju, že majitelka šla na kukajdu.
Eda
Já to vidim na první cenu.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 22:16
- Nahlásit
Lucinda
Jééé ahoj! Kde si se zase toulala?
Tak Bernášek se nám dneska málem uškrtil na obojku! Začal se válet na takovém kopečku a jako obvykle při této činnosti začal ze svahu sjíždět. Vzhledem k tomu, že na druhé straně - na té kam sjížděl je nechutně smrduté kaliště, tak jsem na něj houkla ať jde zpátky. Nešel - místo toho se začal na zemi dost svíjet - tedy ty zadní nohy, co jsem viděla! Tak tam letím a koukám, že je hlavou na nějakých kamenech a nemůže vstát. Myslela jsem, že se zachytil známkama! Tak jsme spolu chvilku zápasili - Bernáš mi to teda moc neusnadňoval - až se mi podařilo rozepnout mu obojek! Dělal takový psí kusy, že už celkem pochrčíval. K mému překvapení z jednoho kamenu koukal zahnutý drát a o ten se chytnul kroužkem na obojku. Psa už mám 6,5 let a tohle bylo poprvé, kdy mě napadlo, že ten obojek je i pěkně nebezpečný
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 22:40
- Nahlásit
Tak to už bysme měli u Bernáše pokus o sebevraždu otravou muchomůrkama, teď zase oběšením... nuda s ním asi nehrozí... no ale vážně - my právě proto chodíme pořád bez obojků a jen s moxon.vodítkem. Už jsem slyšela dost hrůzostrašných historek, jak se labrador nebo golden někde v lese o něco zachytil a nemohli ho najít atd... oni totiž NEZAŠTĚKAJÍ !
A jak jste se bavily o té smůle (pryskyřici), Bresta je teď zas jak čuně od sirupu na kašel, protože je hořký tak ho vždycky aspoň trochu "nenápadně" vypustí koutkem tlamy ven, a než to utřu tak si do toho sedne apod. je tím různě ulepená - na hřbetě, na boku... budu ji muset před víkendovýma zkouškama dát do pucu a vyšampónovat - to zas bude vyčítavých pohledů
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 22:58
- Nahlásit
Ketrin
my právě proto chodíme pořád bez obojků
Když já zastávám názor, že pes by obojek měl mít a ve městě dvojnásob...a)protože na něm má známku s telefonem a že je očkovám, takže kdyby se nedej bože ztratil, tak to opravdu hodně zkrátí dobu než se dostane zpátky a za b) občas nastanou situace kdy nějaká cizí osoba potřebuje psa chytnout - já si ho klidně drapnu za kůži, ale chápu, že člověk neznalý dá přednost obojku....
to zas bude vyčítavých pohledů
Tak to je jako u nás, když si dovolím Bernáška strčit do vany, nebo vezmu na Thordína hadici
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 23:03 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
by obojek měl mít a ve městě dvojnásob...a)protože na něm má známku s telefonem a že je očkovám, takže kdyby se nedej bože ztratil,
100% souhlas. My jsme holt venkovani. No a ve městě - jak jednou říkala švagrová na moje námitky, že Brestu nenechám před krámem ani minutu, protože ji určitě někdo ukradne - "...prosím tě, za hodinu by tu byli a na kolenou tě prosili, ať si ji vemeš zpátky..!" no chápete to? naštěstí se mi psi neztrácejí, asi vědí že nikde by se neměli tak jako u mě
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 08:40
- Nahlásit
Jumi
Bernášek je vážně číslo. Co to bude příště? Taky se mi kdysi Gita zachytla, volala jsem pískala, vzteklá jsem byla jak čert, tak jsem se rázným krokem vydala zpět a chudák Džitýsek tam stála s polostahovákem v křoví a ty smutný oči.
Ketrin
Vážně by jsi Brestu nenechala před krámem, když jdeš koupit rohlíky, chleba a mlíko? Zrovna dneska jsem vzala Gitu a Šínu nakoupit. Gitu jsem jenom odložila a Šínu přivázala. Možná by jí někdo ukrad, ale ona je jak šídlo a jak vidí někoho cizího, tak skáče jak smyslů zbavená. A jen tak mimochodem, ty nechodíš spát, nebo co?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 09:17
- Nahlásit
Teda já bych pesany před krámem taky nenechala. Ani ne proto,že bych se bála,že je někdo ukradne,protože Sam je přece ten "rotvajler akorát nemá ty hnědý znaky",ale protože bych se bála,aby jim někdo neublížil. Lidi jsou dneska dost zlý,nehledě na to,že děti jsou nepoučitelný a můžou psovi třeba i nechtěně ublížit. bohužel často i chtěně.Nehledě na to,že Sam,jak byl týraný,tak by to pro něj byl děsnej stres. I když odložení má 100%
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 10:04
- Nahlásit
Ketrin
No a ve městě - jak jednou říkala švagrová na moje námitky, že Brestu nenechám před krámem ani minutu, protože ji určitě někdo ukradne
No já jsem bývalý pejskař venkovan - nyní pejskař velkoměšťák! Thorina jsme u nás v Mukařově před krámem uvázanýho nechávali - necháváme, já teda vždy s hrůzou, aby se venku něco nesemlelo prolítnu krámem, jak nejrychlejc to jde! Ale v Praze bych ho před krámem nenechala ani omylem! A Bernáška už vůbec - přeci jen roztomilé štěňátko, pořád nás někdo zastavuje a muchlá si ho, věřím tomu, že by si ho úplně klidně někdo odvedl....
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 10:09
- Nahlásit
Lucinda
Bernášek je vážně číslo. Co to bude příště?
Domnívám se, že některé věci je lepší nevědět! Ale musím říct, že začínám být nějaká otrlá! Včera jsem už z toho ani nebyla nijak rozhozená - prostě se mi škrtil pes no co, normálka néé!? Říkám si, že Bernáš je nejlepší průprava na děti
Jenom začínám mít dojem, že to je trest za to, že když se mě chovatelka ptala, jestli se domnívám, že se Bernáš dožije dospělosti, tak jsem se chvástala, že sámo....no teď už bych to tak sebevědomě neprohlašovala
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 10:36
- Nahlásit
Lucinda
Teď ji samozřejmě běžně nechávám (jen odložím). Ona by s nikym nešla. Ale tehdy jí byly 4 měsíce a bylo to v Č.Budějovicích. Borgouše uvazuju před krámem tady na vesnici i třeba v okr.městě, ale v Praze bych se taky bála že ho někdo ukradne. A on blbouš mladej by asi ještě s každým i klidně odešel.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 10:38
- Nahlásit
Jumi
A ty sis ho schválně vybrala jako nejakčnějšího, nebo jak se ti ten tvor vůbec přihodil?
Já jsem zas ráda, že Borgáč začíná zlobit a občas něco zničí. Nějaký čas jsem se bála, že bude moc velkej kliďas a salámista. Teď už si myslím, že to nehrozí. Doufám!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 10:57
- Nahlásit
Ketrin
No zbyl na nás - jako Thorin, to je už můj osud! Už byl volný jen červený psík! Přišli jsme se kouknout - já doufala v něco tentokrát méně divokého! teda já chci temperamentní psi - lépe krotit, než rozhýbávat,ale Thorin mi dal zabrat! No ale ve chvíli kdy se Zuzka dozvěděla, že psa už máme a začla jásat, že to je supéér, že benáškovi hledá nějaké zkušnější majitele mi bylo zřejmé, že to asi andílek nebude!
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 11:32
- Nahlásit
Nemáte někdo zkušenost nebo informace o granulích Royal Canin pro labradoří štěňata? (ne ty dospělácký, teď mají něco nového pro štěnda) Já jsem našel informace o složení jen v polštině a dost mě zarazilo, že obsahují sojovou bílkovinu a sojový olej, což jsou podle mě ingredience, které v superprémiovce nemají co dělat... V češtině ani v angličtině jsem nic nenašel... Chtěl jsem je vyzkoušet, soused krmí tím pro dospělé labíky a jeho labradorka má nádhernou srst. Já krmím Proplankou LB puppy a srst u Báry ve srovnání se sousedovic nic moc, navíc mi po tom betakarotenu nějak hnědne
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 13:02
- Nahlásit
Ketrin
velka prosbicka. jelikoz ty jsi ta odbornice pres ty labrouse, tak budes urcite vsechno vedet a rada mi poradis. shanim pro nekoho fakt kvalitni, dobrou, zarucenou, bezchybnou a perfektni CHS na cerny labrouse .... das mi nejaky tipy?? diky
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 13:11
- Nahlásit
Ale Jiříku, ty seš moderátor na psím fóru a eště nevíš, že něco jako zarucenou, bezchybnou a perfektni neexistuje, když se bavíme o živých a vyvíjejících se tvorech? Já Ti maximálně můžu říct, když mi řekneš po jakých rodičích si ta Tvá známá osoba vybrala štěně, tak já Ti řeknu, jestli bych si takové štěně sama koupila nebo ne. Ale nikdy ode mě neuslyšíš, že to bude zaručeně to nej nej a bezchybný a perfektní. A ty bys věřil někomu, kdo by ti tohle řek?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 13:14
- Nahlásit
Ketrin
ach jo .... ten clovek chce cernyho labrouse. ma dost rozumu, tak chce psa od vyrovnanych a zdravych rodicu. no a tak pro nej mam zjistit, jaka CHS produkuje stenata splnujici jeho pozadavky. a to ty urcite vis, tak mi dva tri tipy dej a nezlob me, kdyz jsem ten moderatizator
|