| Autor |
Zpráva |
Eda
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2006 18:24
- Nahlásit
janča
joj, tak to je moc dobře, že se ti labíci líbí a že "nám" neudělali ostudu
Oggy
super pokoukáníčko!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 16:58 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Teda koukám,že je tady nějak mrtvo.
My jsme byli v pátek na houbách,nakonec jsme vzali pesany s sebou, labradoři byli hodný,jen zezačátku zlobili,tak museli jít spořádaně u nohy a až když jsme je dostatečně potrápili,tak je vypustili. Zato ten náš malej teriéří blbec musel bejt na šňůře celou dobu a vážně jsem myslela,že ho přítel v nestřeženém okamžiku bací nějakým klackem a zahrabe do listí je to fakt magor,jenže ten jinej nebude.Myslím teriéra,ne přítele.
Jinak musím dle výsledků kchls prásknout,že Ketrin skončila v derby pátá ve druhé ceně, podzimky udělali holky taky v ceně druhý a lesní zkoušky v ceně první. Takže gratulace!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 18:06
- Nahlásit
jana33
já si přeju, aby už houby přestaly růst. les je plný lidiček a Edka je z toho nervózní nejme na to zvyklé...
jinak Ketrin veliká gratulace!!! tobě i Brestě!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 21:56
- Nahlásit
Teda Ketrin vy jste ale holky šíííkovný!
My včera trávili odpoledne na brokové střelnici Bernášek byl supéér ani si nevšimnul, že se kolem střílí! Dneska jsme šli trénovat aportky a náš malý génius nějak přestal být géniem - to asi ta mochomůrka zanechala trvalé následky hodím aport on běží, čuchne, při nejlepším teda kousek poodnese a jde ho žužlat, jinak ho ani nevezme...když ho lákám nebo dám ke mně tak ho pustí a příjde bez něj holt to šlo až moc lehce....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 07:58
- Nahlásit
Eda
Všechno nejlepšííííí....
Jumi
To máš jak se Sárou a jejím plavání... Když tam byly Mimi a Aireen, tak plavala jak o život, aportovala a když je tam sama, tak vleze do vody po břicho, udělá jedno tempo a nechá uplavat Aqua Toy Činku (myslela jsem, že budu vraždit....)
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:24
- Nahlásit
Jandula
díky za přáníčko
jinak asi se ještě vydáme na dovolenku... ale bez Edičky
Aqua toy činku bych Edě ani nekupovala, protože má nejraději klacky a klády...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:36
- Nahlásit
Eda
Tam je okolo pole, tak klacky moc nejsou k nalezení...
Kam se vydáte na dovču???
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 09:26
- Nahlásit
Z aportování si nic nedělejte,já od loveckýho výcviku a aportování zvěře řeším se Samoušem,že mi nechce nosit dummíky. Ani ten kožešinový ho nebere tak jako dřív. Musím někde sehnat nějaký to peří a aspoň trochu mu toho textiláka polepit. Jinak labradoři včera přestavovali nábytek,chytla je bláznivá a lítali po bytě jak dva magoři. Chudák teriér se před těma halamama musel jít schovat k mamince )))
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:40
- Nahlásit
Jandula
mno, někam dolů na jih, kde bude ještě hezké počasí... nevím přesně...
jana33
jak jako přestavěli nábytek? jako i stůl i skříně?!? Já jsem včera Edku vytáhla na takovou procházku, že ani nevítala maminku, když přišla večer domů. jen ležela na boku na pelechu (nažraná a spokojená) a vrtěla ocasem jako že jí bere na vědomí... tak je taky utahejte a oni přestanou s tím stěhováním
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 11:21
- Nahlásit
Eda
věř mi,že nepřestanou. Přijdeme z tříhodinový lítací procházky,nažerou se a pak na ně hodinu ječíme,ať si koukaj lehnout a předčítáme jim u toho o torzi žaludku
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 13:04
- Nahlásit
jana33
to jsou paka...
na Edu teda úmorné dlouhé procházky působí celkem spolehlivě...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 13:48
- Nahlásit
Eda
To začalo s Rozárkou,měli jsme takovou spořádanou domácnost kluci řádili,ale přiměřeně a jen občas. Ale ta ženská vyvádí i flegmatickýho Samouška z míry. Občas si říkám,že už jí musí dát přes papulu
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 14:51
- Nahlásit
Jandula
Já Thorinovi hračky do vody zásadně neházím...nehodlám si totiž pro ně plavat sama..Na malýho je v tomhle spolehnutí. Teď jsem mu půl hodinu házela míček a aportoval jakdivý, tak nevím nevím, co to má jako znamenat. Možná mu ten dummík pořád vadí skrze to jak přezubuje.
Taky jsem zjistila, že když chci aby mi to donesl, tak ho musím ignorovat a tvářit se, že mě ten míček ani trošku nezajímá!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2006 20:32
- Nahlásit
Ahójky!!! mám velkou radost, napíšu vám z čeho...
dneska jsme byli na cyklo-závodech, na konci byla tombola, lístečky jsem sice vložila, ale nějak jsem se o to nestarala...
jako hlavní ceny tam byly dvě dospělý koloběžky. jedna modrá a druhá červená. pořád jsem brebentila, že byse mi hodila ke kolu (taky červený) a že bych jí chtěla. musím předeslat, že jsem NIKDY nic hodnotného nevyhrála. mno, tombola se pomaličku rozdávala, všichni kolem mě něco vyhráli. už jsme měli jít domů, ale říkala jsem, že ještě ne, že ještě vyhraju tu koloběžku... no, nebudu to protahovat. nakonec jsem ji vyhrála a mám velikou radost... přední kolo má 26" stejně jako normální kola, takže jezdí celkem rychle. večer jsem to zkusila s Edou na procházce a je to fajn. není to tak rychlý, klíďo si zastavím bez problémů, počkám na Edu... no, prostě, pohodička jen jsem vám to chtěla říct a podělit se s vámi o radost, když se tu tak často píšou smutný věci
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2006 21:50
- Nahlásit
Ještě jsem se chtěla zeptat, zda nemáte zkušenosti s nějakými přídavky (do žrádla) na srst. Eda už dobře přes měsíc líná a zdá se mi, že to není ok. chtěla jsem se raději zeptat tady, než ji tahat k doktorce. nemá to tam moc ráda a tak mi to přijde zbytečný... jde jen o to, že za chviličku už jí moc ze srsti nezbyde a zima je na krku... díky moc za vaše tipy!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2006 14:03
- Nahlásit
Eda
Jééé kolobrnda a vyhrátá v tombolééé!!!!! Tak to je supééér tak hlavně ať dobře slouží a ať je ti štěstěna i nadále příznivě nakloněna!
Co se týče té srtsti, tak existuje nějaký dermanorm - já sním osobní zkušenost nemám ale prý je to opravdový zázrak, kamarádka ho dávala svýmu pesanovi, který po prodělané léčbě vylínal tak, že byl téměř bez chlupů a po tomhle krásně rychle osrstil!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 08:36
- Nahlásit
Eda
Já dávám na srst mořský řasy Algolith od Beaphar, ale že by to výrazně pomáhalo, to ne...
Tak si na tý kolobrndě nerozbij tlaminu...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 09:48 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Ahoj všichni, no pěkně to tu flákáte, jedna stránka za deset dní... jinak jana33 je dobrý špión, skutečně jsme dopadly tak jak píše... do té 2.ceny nás odeslala pouhá jedna limitní známka, takže stačilo málo a bylo by to Fšecko v ceně první... ale nechci být neskromná, i tak je to super vzhledem k tomu že jednak to bylo přísné a z 15 psů 8 vypadlo, a jednak Bresta v podstatě 2 roky nedělala NIC a před derby byla pouze sundána z gauče a oprášena Takže mi udělala velkou radost, že i my dvě starý kůže jak říká Eda ještě nejsme úplně na odpis
jestli se to povede, tak sem dám pár foteček (autorka paní Šírová) tý mojí holky:
jak pracuje v poli
tady plave s kachnou
chystá se k předání kachny
a nashromážděná dvoudenní únava při závěrečném vyhlášení
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 09:51
- Nahlásit
No tak samozřejmě jsem to udělala blbě, tak aspoň něco...
jinak Eda sdílím tvou radost z koloběžky, to musí být moc fajn a taky příjemná změna oproti kolu, ne?
a pokud jde o problémy se srstí, tak bych se zamyslela i nad eventuální změnou krmení.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 10:27
- Nahlásit
Ketrin
ahoooj, zdravíme po táboru, taky gratulujeme ke krásnému umístění...
Co Borgoušek říkal, že jste byly tak dlouho pryč???
a pokud jde o problémy se srstí, tak bych se zamyslela i nad eventuální změnou krmení.
taky budu teď měnit, jelikož a protože Sára od kastrace pořádně nežere a přimíchávat jí do granulí neustále sýr nebo tvaroh se mi taky nechce... a líná šíleně...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 11:46
- Nahlásit
Jandula
Co Borgoušek říkal, že jste byly tak dlouho pryč???
Borgo byl s námi! i na derby i na táboře. Pěkně v té smečce zvlčil když si hrál se psy, mohla jsem se upískat a nic tak jsem ho radši nepřivolávala, abychom si to nekazili no ale abych ho zas tak nepomlouvala, proti některým dospělým pokaženým psům jejichž výcvik jsem měla na starost, je Borgáč úplný vzor poslušnosti
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 13:14
- Nahlásit
Ketrin
Ahoj Ketrin vítej zpět! už se nám po vás stýskalo! A to jste byli na Albeři? Tak to jste se tam viděli s naší paní chovatelkou a bratránkem Bondíčkem? A to se Borgoušek také vycvičoval? škoda, že jsme nemohli taky, ale v době, kdy jsme si pořídili malýho tak už bylo plno
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 14:20
- Nahlásit
Jumi
Jo - byli jsme na Albeři. Počasí bylo děsný. S vaší p.chov.jsem párkrát mluvila, ona tam celou dobu nebyla, musela nějak do práce... bylo to všecko hrozně hektický, dopol.jsem cvičila 2 skupiny, odpol. taky pořád něco bylo a ještě jsem tam měla svou neteř a své dva psy. Borgo se spíš jen tak rozkoukával, na výcvik jsem ho s sebou vzala jen jednou, jinak byl dopoledne v chatce, aby si odpočinul na odpolední řádění. Tuto dobu samoty trávil tím, že úspěšně rozkousal několik knížek, anglický slovníček, neteřina plyšového psa, vložky, moje pouzdro s brýlemi - dovnitř se naštěstí nedostal - a pinzetu na vyndavání klíšťat. Bresta mi posloužila ve skupině neaportujících z vody - nosila nám dumíky, které psi z vody nepřinesli, a jinak odpočívala po derby, chodila na výlety a plavat a pěkně si tam rovnala všechny mladé psy, kteří na ni "drze" civěli nebo se jí opovážili čuchat k zadku.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 14:42
- Nahlásit
Ketrin
Bresta by se osvědčila i nám... Jak jsem Sáru asi před dvěma týdny chválila, jak hezky aportovala dumíka z vody (to byla s psiskama naší vete), tak minulý víkend absolutně nic, byly jsme tam samotne a Sara lezla do vody jen po bricho, hracku nechala uplavat...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 16:24
- Nahlásit
Ketrin
Tak to jsi měla koukám celkem fofry! a Borgoušek je taky pěkný vykuk, jako ten náš žrout červených sandálek
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 07:56
- Nahlásit
Jumi
Funguje ti zlatý retriever diskuze?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 14:22
- Nahlásit
Jandula
přesunulo se na mujpes
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:18
- Nahlásit
Achojky labrouškové, konečně jsem objevila forum co za něco stojí...No co Vám budu povídat mám doma rok a 3/4 starého černého labrouška.Je to naprosto geniální,paličaté,roztomilé,uměvavé.....stvořeníčk o,ale trápí nás jeden problémek...Nechce se mu plavat ((( Jako štěněti se mu nestalo nikdy nic hrozného aby se vody bál,je prostě nedokáže překonat ten zlom kde stáčí a kde má plavat.... Taky máte nebo jste měli doma stejné trdlo )) Prosíííííím pomozte!!!!!!!!!!! Možno zasílat i e-mailem na: koutovaludmila@seznam.cz
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:21
- Nahlásit
OPI
Zkoušeli jste jí k vodě s někým, kdo má psa vodomila?
Moje Sára, když jde k vodě sama, tak má dny, kdy se tam nehrne a dny, kdy se hrne... Když jde s nějakým psem, tak plave vždycky... prostě rivalita, zájem o aport, aby jí ho náhodou nevyfoukl někdo jiný...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:41
- Nahlásit
OPI
Právě teď na táboře jsem měla ve skupině 3-letou goldenku, která doteď v podstatě nedělala nic, žila doma na dvoře, nikdy nebyla ve vodě, neaportovala atd. , z táborové smečky psů byla první cca dva dny dost zaražená. Měkkounká jemňounká povaha, závislák na pánovi. A jak se trochu otrkala, tak do té vody šla - nechala se prostě tou bandou strhnout a dokonce pak i z vody nosila. Předpisové to ještě nebylo, na OVVR to ještě nestačilo, ale udělala za ten týden velký pokrok a páníčka namotivovala, aby s ní něco dělal.
Takže doporučuju přidat se k někomu, komu psi do vody chodí
|