| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 11:55
- Nahlásit
Lucinda
Když toho Báču máš, tak to je dobrý. Jinak občas se člověk něco dočte v klubových zpravodajích... ale tam spíš se pořád opakujou ty články pro naprosté začátečníky, jak na OVVR a tak-jak jistě víš. Ty jsi i v KCHLS i v RK ?
100% bez hnědého genu asi neschrastíš a ještě aby byl pes pěknej a né úplně blbej.
Já hlavně nechápu, když už někdo doveze ze zahraničí psa, proč nedoveze absolutně nepříbuznýho, proč se sem pořád vozí víceméně ty samý linie. Navíc, mně tak nějak vadí, jak se všichni vždycky vrhnou na toho jednoho momentálně populárního krycího psa a pak je po něm mraky štěňat. Takže já asi stejně vždycky budu jezdit krýt ven jako doteď.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 12:58
- Nahlásit
Ketrin
Já jsem jenom v RK, ale ve finále je mi to šumák, protože nejsem nijak aktivní a do těch jejich tahanic nezasahuju, ikdyž teď už to vypadá, že je klid. Pralo se tam dost hustě špinavý prádlo.
Jsi dobrá, že jedeš tou správnou cestou. Já bych neměla odvahu jet do zahraničí. Neumim řeči a nemám přehled o psech. Jsem ráda, že jsem to trochu zmákla u nás. Je ale pravda, že kdybych měla tak kvalitní fenu jakou máš ty, tak bych asi vybírala pečlivěji, ale nakonec jsem dala na zdraví pejska a jeho sourozenců, tak jsem vybrala Dastíka. Měla jsem to o to snažší, že jsem chtěla černého nebo čoko bez žlutého genu a těch tu pěkných zase tolik neni. Ještě se mi od nich líbil ten Hemonthy, ale ten má asi taky čoko gen, to nevim. Máš pravdu, že jakmile někdo vytáhne trochu slušnýho psa a udělá mu patřičnou reklamu, tak ho pak chudáka strhají. Štěňat po něm jak sr.... a pak zase neni čim krýt. My máme po Dastíkovi první vrh, ale po nás taky byli. Možná by nebylo na škodu udělat u psů 3x a dost jako to mají u Hovawartů.
Gita neni nijak extra fena a ještě má trochu sprzněný rodokmen v třetí linii, ale tak se snažím se z toho vyhrabošit tím, že si nechám fenču a uvidim. Nakonec to dopadne tak, že si pojedu k někomu pro štěně, ale to nechci, protože si na Gitě vážim zdraví, povahy a pracovitosti. Co Polsko? Tam nejsou nějací psi? Německo by taky nebylo marný.
Teď hlídám tříleté štěně z prvního vrhu a Gita pěkně ožila. Ten druhý pes dělá divy, je to lepší.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:06
- Nahlásit
Jandulo já si nedokážu představit,že by moje mamka šla studovat VŠ
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:12
- Nahlásit
jana33
No, já jak jí tak sleduju, jak bojuje s angličtinou, tak jsem zvědavá, jak vůbec udělá nějaký zápočet z angličtiny... Uvidíme...
A ty jdeš taky na kombinovaný?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:16
- Nahlásit
Jandula
No jasně,jsem pracující,nějak si na to studium vydělat musím. právě mi vyhovuje,že na Komenským je výuka vždycky o víkendu,protože na jinejch VŠ to dost často mají pátek,sobota,což je pak dost vopruz,bŕát si na to dovolenou,kterou si člověk tak nebo tak musí vzít na zkouškový období. To by pak regulérní dovolenou neměl vůbec.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:19
- Nahlásit
jana33
Tak to jsme na tom podobně, jdeš do prvního ročníku nebo už výš?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:21
- Nahlásit
Lucinda
nejsem nijak aktivní a do těch jejich tahanic nezasahuju, i
To já taky. Chovám v KCHLS, protože po blbých zkušenostech u Saliny s posuzováním kyčlí u RK jsem chtěla, aby mi jeden a ten samý doktor fenu osnímkoval i posoudil, takže jsem jela s Brestou k Šebkovi. Teď ovšem se mi zdá machr na kyčle Decker . Navíc to všechno udělá přímo před tebou, všechno ti ukáže a vysvětlí, žádné tajnosti. I když dopadneš blbě, tak na vlastní oči vidíš, že to tak je a že tě nikdo nepoškodil. Jenže Decker posuzuje pro RK, tak nevím jak to udělám s dalším psem, když oni chtějí aby člověk měl všechny psy uchovněné v jednom a tom samém klubu. I když pochybuju, že se to bez výjimky dodržuje a taky nechápu smysl takového pravidla.
Myslím žes nevybrala špatně, bráchu Dastíka hodně chválí Eva Č.,co ho cvičila, že je moc šikovný. A chovatelka je fajn, rozumná a zodpovědná a hodně hlídá zdraví.
K tomu zahraničí - my kryli 2x na Slovensku, tam řeči nepotřebuješ ovšem v prvním případě dovezeným psem z Holandska, v druhé případě Heron je tam půjčený z Anglie. Vtip je v tom, že je to přece jen těch 600 - 800 km a to se každému nechce jet.
Do Polska bych se jet docela bála. Nehlídají zuby a kyčle ... no, prý co se neuchovní tady, to jde do Polska. Kámoška tuhle sezónu vystavuje v Rakousku, tak jsem jí "uložila" vyhlížet tam černého psa, a prý tam taky nic není.
Já si asi nakonec příště nechám po Brestě žlutou a pak si zas někde koupím černou. Ale to je hudba vzdálené budoucnosti...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:31
- Nahlásit
Jandula
do prvního asi jsem k tomu musela časem uzrát a hlavně ve mě musela uzrát odvaha vzít si ještě k hypotéce úvěr na VŠ. Nad tou sociální a masouvou komunikací jsem taky přemýšlela,ale upřímně přesně v tomhle oboru dělám a celej život v něm zůstat nechci. To radši tu personalistiku.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:44
- Nahlásit
jana33
No tak se tam třeba budem potkávat, rozhodně se budeš potkávat s mojí mamkou, tak pak můžeme domluvit nějaký to venčení...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 15:04
- Nahlásit
Jandula
No to určitě. Já jsem mimo jiné taky ráda,že je to na Žižkově,protože bydlím na Palmovce,tudíž budu stíhat i třeba o polední pauze zajet domů vyvenčit hafany,protože to mám 12 minut tramvají.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 15:20
- Nahlásit
Ketrin
Hmm s tím Polskem máš asi pravdu. Kyčle jsem nechala snímkovat u mého doktora a posílali jsme to ke Snášilovi a Gita dopadla 0/0 a její dcera taky 0/0. Já se v tom moc neviznám, ale když jsme to snímkovali, tak mi to doktor taky vysvětlovala a řekl, že jsou obě čistý, což se tedy potvrdilo. Tentokrát jsem na majitele štěňátek udělala boudu. Do smlouvy jsem dala zda budou nebo nebudou nechávat vyšetřit DKK. Všechno jsem jim vysvětlila co a jak. Všichni souhlasili, že to nechají udělat, tak jsem jim při podpisu slevila tisícovku na ty kyčle. Myslím, že to potěší. Doufám, že mě pak nevyšplouchnou. Chci, aby byla alespoň většina vyšetřená.
Připadá mi, že jsou oba kluby zavirovaný, ale ono je to všude stejný. Znáš to jedna paní povídala. Neoficiálně se mluví o operacích kyčlí ve třetím měsíci a pak z té feny padají čtyřky. Taky se údajně rtg stále jeden pes, ale já tomu snad i věřím, že se to děje. Někdo dokonce dobarvuje psa na výstavy atd. Nechápu, že to ty lidi podstupujou. Zas tak ty psi nevynáší. Zrovna jsem to počítala. Tak neprodělám, ale ani nevidělám. Výdělek 5.000,- kč mi nepříjde jako výdělek a to nepočítám práci a ty starosti. Nakonec ti zůstanou tři psi a jsi v mínusu. To bych ty štěňule musela prodávat za 15.000,- a to by mi zůstali doma všichni. Dneska každýho zajímá cena . Proto se chrlí hnědáci, protože o ty je ještě zájem. Možná jsem pesimista, ale mě volají jenom na hnědéˇ, černoušky nechce nikdo. Nestěžuju si, jenom analizuju. Dělám to pro svojí radost a pro radost nových majitelů. Chtěla bych se tomu věnovat víc, ale nejde to, musela bych si udělat na zelené louce psinec a výrobnu krmiv.
Víš co jsem vypozorovala? Znám snad 5 bez PP laboušů a všichni kromě toho, že jsou divní, tak mají šikmé oči jako číňani. Nejsem rasista, ale u žádného LR s PP jsem to neviděla, nebo né tak markantně. To mě překvapilo. Možná je to jenom u nás v Karlovarském kraji.
Ty jsi tedy rozhodnutá krýt černým psem se žlutým genem?
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 15:34
- Nahlásit
Ketrin
Ještě k tomu klubu. Tak to nechápu, že musíš chovat jenom v jednom. Spousta lidí to má tak, že část psů je na jednoho z partnerů a chová v KCHLS a zbytek psů je na druhého u RK, ale máš pravdu, že je to nesmysl. Co to Německo? Pro tebe asi taky dost dlaeko viď? Možná by stačilo se podívat na net na výsledky výstav a možná bys tam nějakého šampióna našla. Já snad budu fakt hrát ten golf. Žádné starosti ským a za kolik. Nakonec tam přijedeš a pes neni schopnej nakrýt. To bych ti mohla vyprávět.
Přijeli z Německa od Švýc. hranic. Krásná fena hovawarta a krásný krycí pes - panic. Fena by chtěla, ale ten truhlík se né a né zapíchnout. Tak si představ - třetí den fena oslintaná udřená a ten tydýt skáče nahoru a dolu. Majitelka drží fenu, ze zadu majitel psa - připraven na můj povel TEĎ a já u zadku feny. Zespoda rozdrnu chlupy aby to líp šlo a psa držim druhou rukou. Jak naskočil a přiblížil se, tak velim TEĎ a pes je přistrčen. ¨Fenka chudák ječí, protože je úzká, ale byla statečná necukla. Já spocená, ale šťastná. Z třídeního maratonu bylo 6 krásných hofardů. Jo a bylo to v zimě. To byla romantika.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 06:59
- Nahlásit
Lucinda
Připadá mi, že jsou oba kluby zavirovaný, ale ono je to všude stejný
Já bych to radši na veřejným fóru neprobírala, taky si nedělám žádný iluze. Ze mě taky nikdy nebude žádnej velkochovatel, ani o to nestojím. Snažím se o kvalitu a o spokojené psy a majitele a abych z toho měla radost. Jako své maximum vidím mít doma 4 psy, včetně důchodců. Víc nezvládnu tak, aby měli spokojený život - takový, jaký pro ně chci.
Dneska každýho zajímá cena
Moje první síto na zájemce je, že když se volající ze všeho nejdřív zeptá na cenu a jak je to daleko, tak tím rozhovor končí-dostatečně tím dal najevo, jaké má priority.
V Německu jsem taky hledala, prohlížela katalogy, ročenky, ptala se lidí co tam jezdí na výstavy... pár psů postoupilo do užšího výběru, jenže pak to bylo vždycky: toho na Brestu nemůžeš pustit, to je jako bys míchala hrušky a jabka. - Tenhle přenáší PRA/CAT. - No tak tenhle je úplně strašnej. Atd.atd. Já nehledám zrovna šampiona, to není podmínka. Jenže ono je taky problém si vybírat psa jen podle fotek, když ho neznáš. nafotit se dá ledacos a skutečnost pak může být jiná. Fotky hrozně klamou, naštěstí někdy je to překvapení i příjemné. Herona jsem vybrala vlastně z nouze, viděla jsem ho na netu a říkám si, no žádná bomba, ale zdraví to oni si hlídají, rodokmen je taky zajímavý a když si ho pučili do nejlepší chov.st. na Slovensku a budou s ním krýt své feny, tak snad vědí co dělají. Tak jsme tam přijeli, oni pustili psa a já ho ani nepoznala. Ve skutečnosti mnohem, mnohem hezčí než na fotkách!
A poprvé (2004) jsme taky kryli nezkušeným mladým psem, to byla sranda. I když pro něj to poprvé nebylo, už měl předtím asi 3 krytí. Jenže Bresta je na psy většinou pěkná dominantnice a kór mladšímu i když se chtěla krýt, dávala najevo, že to není jen tak, jak by si on představoval, pořád ho nutila k aktivitě, chtěla aby ji honil atd. a i potom mu dělala různý zlomyslnosti. Když už se poprvé zapíchl, už jsme mysleli že to bude dobrý, tak ona se bleskurychle otočila a štípla ho do ucha a tak podobně. Takže při prvním krytí byli svázaní asi 3 minuty a druhý den při překrytí ona mu podtrhla nohu a vyhodila ho ze sebe ven a nesvázali se vůbec. třetí den on už ji vůbec krýt nechtěl. Odjížděli jsme s tím, že z toho bude prd a prostě jsme si udělali třídenní výlet 800 km tam a 800 km zpět. A bylo z toho 10 štěňat!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 07:10
- Nahlásit
Když si to tady tak pročítám tak si v duchu říkám, jak jsem udělala dobře, že o šťěňátkách neuvažujeme. taky bych chtěla pro hnědku ženicha ne ledacjakýho a to v tom neumím zdaleka tak chodit jako vy...
uff, ještě jeden den a den d se mi blíží ještě že se dá jakž takž dýchat, konečně je zmračeno, to je dobře. sice to učení na zahradě mělo i svoje přednosti (říkají mi, "jéé, vy jste byla někde u moře, že jo?") , ale důležitější je, kolik jsem toho nacpala do hlavy...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 07:17
- Nahlásit
jo, a včera u vody mi zase jedna paní nechtěla věřit, že je Eda LR. prý je moc malá a hubená a ta barva... tak to Eda asi slyšela a suveréně sebrala fence tý paní (NO) aport, když jí ho házela do vody. prostě tu fenku přeplavala takže další trapas
asi jí dám cedulku na krk, že JE skutečně LR nebo se na to vyprdnu
a večer jsme v lese potkaly rodinku s bílou LR a pán, ať si svýho psa přivážu, že JEJICH Bibina se pere. tu fenku znám, tak jim říkám, že je to ok, že Eda se nepere. v tu chvíli, když jsem vyslovila její jméno, ty lidi byli jako vyměnění. říkali: "To je TA Eda? no, tak konečně ji vidíme...." no, byli úplně vedle sebe a zapomněli, že chtěli být zpočátku nepříjemní... docela fajn... no, vlastně i proto, že máme na vsi tak slavnýho psa...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 07:19
- Nahlásit
Eda
uff, ještě jeden den a den d se mi blíží
Vydrrrrrž... bude sladká odměna-prázdniny... můžeš se navnadit pohledem do mé galerie - včera mi přišly mailem fotky od Borgovy sestřičky Jess, tahle je asi nejlepší... jinak jak plave a jak se pak mokrá válí v hlíně, prostě labradoří klasika
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 07:32
- Nahlásit
Ketrin
počkej, nevidím v galerii, jak se válív hlíně jen tu v parádním skoku ale i ta je bezvadná!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 07:49
- Nahlásit
Eda
asi jí dám cedulku na krk, že JE skutečně LR
byli jako vyměnění. říkali: "To je TA Eda?
Dej jí cedulku TO JE EDA a brzy budeš muset prchat před lovci autogramů
Já tam dala jen tu jednu fotku, už to mám zase plný a budu muset mazat...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 08:45
- Nahlásit
Ketrin
no právě chtěli by jen její podpis a já bych stála vedle jak ta truka největší... tak to teda ne! budu chodit stále s anonymním psem. stejně jsem se přistihla, jak na ní volám medvědo, edíí, hnědko apod.... takže že...
teď jsme byly běhat v lese a beru zpět, že jsem prohláásila, že se dá dobře dýchat... nedá!!!
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2006 22:54
- Nahlásit
Eda
běhat v lese i ty jedna sportovkyně. Děláš zkoušky i z tělocviku? Držim palečky na zkoušky. Jsem ráda, že už mám vzdělání za sebou a stejně mám pocit, že jsem trávila čas v lavici zbytečně.
Ketrin
Bresta je tedy pěkná povětrnice, takhle si zahrávat s klukama. Čím krmíš? Jestli to neni tajné a nemáš svojí receptůru jako na Becherovku. Dneska mi volal majitel jednoho našeho štěňátka a stěžoval si, že moc nežere, tak půl dení dávky. Když prý do toho přidá piškoty, tak to sežere. Řekla jsem mu, ať mu dá do žrádla 3 piškoty a třeba tvaroh s glukopurem. Myslím si, že se mu ještě stýská a hlady se umřít nenechá. Co ty na to? Zase napíšeš až ráno viď? To já budu skládat dřevo a vychovávat všechno co mi příjde pod ruku, včetně těch slimáků co nám všude lezou. Mrchy.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 00:17
- Nahlásit
Lucinda
Ty seš samá sranda Já nevím, mně si teda nikdy nikdo nestěžoval, že by štěně nežralo. Nežravý labrador = anomálie. Asi si štěňuch teprve zvyká, to je jasný. Já krmím Acanou, ke které jsem doputovala přes několik jiných značek. Bresta má zátěžovku, Sali senior light a mimiňák puppy large breed. Přidávám trošku masa, nejvíc vepřové spárky (rozvařené v papiňáku-dobré na klouby) nebo drůbeží. Nastrouhám jim do toho mrkev, občas vajíčko atd. A mrňous dostává do ranní dávky granulí trošku tvarohu nebo jogurtu.
Byla jsem odpoledne v ÚSP, co jezdíme na canisterapii, a protože to bylo naposledy před prázdninama, tak jsme to dnes pojali volněji a byli jsme celou dobu venku a děti si hrály se psy. Vzala jsem i Borgáče a bylo to super.
Ráno už nenapíšu, v půl osmé ujíždíme na letiště a týden se budu povalovat a plavat v moři do bezvědomí. Radost mi kazí jen to, že bez psů. A ty mrchy klíšťata mi je tu zatím snad sežerou! Už si nevím rady, nikdy snad nebylo tolik klíšťat jako letos. Nejvíc jdou na Brestu a jak je pokousaná tak se drbe a jedno místo už si rozškrábala do krve Je ošetřená Frontlinem a je to naprd tak jsem jí ještě koupila obojek Killtix, i když je jinak nikdy nepoužívám, protože se to nemá vůbec sundavat a já se bojím že se mi někde v houští zachytí. Ach jo
Tak se tu mějte
Eda ať se zítra zadaří!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 08:51
- Nahlásit
Ketrin
Sice už si to nepřečteš, ale i tak: užij si to, psiska na tebe počkají a o to větší radost bude při shledání...
Já používám obojek Scalibor, je vynikající, i v Záhřebu, kde je klíšťat mraky a spousta nakažených funguje dokonale.
Eda
Držíme se Sárou packy, tlapky, palce a všechno ostatní...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 09:23
- Nahlásit
Jandula
Ten obojek Scalibor je u veterináře, nebo se dá koupit i v chov. potřebách? Zkusim ho. Gita si dneska vyndavala sama klíště a je z toho krvavý flek. Máš Sáru očkovanou proti Bolerce?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 09:56
- Nahlásit
Lucinda
Já Scalibor kupuju u veterináře, vyjde na cca 330 Kč a fakt je super, když jsem dávala Frontline spoty, Advantix - vždycky měla plno klíšťat, teď ani jedno...
Očkovanou proti borelioze ji nemam, tady nehrozi borelioza, ale piroplasmosa: ¨
Jak poznám Piroplasmosu?
Babesie jsou prvoci, které přenáší hnědé klíště psí a klíště pestré. Napadají a ničí červené krvinky. Proto je při Babesiose jako nejčastější symptom zjištěna chudokrevnost. Dalšími symptomy mohou být vysoké horečky, červená nebo zelenavá moč, či žloutenka.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:23
- Nahlásit
Jandula
To jsem vůbec nevěděla, že něco takového existuje. Za jak dlouho obojek vyměňuješ?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 10:27
- Nahlásit
Lucinda
Já ze strachu, že začnou klíšťata brzy, jsem ho Sáře dala už na začátku února (ty potvory fakt začnou vylejzat, hned jak se trochu oteplí) a píšou, že vydrží šest měsíců (já ho měnila po čtyřech, protože jsem jí na konci května objevila jedno klíště)... Takže teď ho má od začátku června a myslím, že s ním sezónu dotáhnem...
Jo, piroplasmosa je pěkný svinstvo, hodně záleží na psu, některý ti dá najevo, že mu není úplně o.k., přestane žrát, je unavenej, pak začne močit tmavě zbarvenou moč a zažila jsem případ, kdy borderka mýho kamaráda běhala agility ještě odpoledne a večer najednou odpadla, naštěstí se jí podařilo zachránit, ale prostě vůbec nedala nic znát...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 20:16
- Nahlásit
s ohromnou radostí vám oznamuju, že se mi podařilo oblafnout paní dr. zkoušející a rozhodla se mi atestaci za zk udělit takže mám prázdniny, relativně volno a to je hlavní!!! veliká úleva, opravdu...
jedna letní pohodová...
a tady jedna dokumentující pomalé světlání od hlavičky...
akorát to není moc dobře vidět, na tý zmenšený fotce
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 21:27
- Nahlásit
Eda
Velká gratulace. Jsi machr. Ano na druhé fotce vidíme úžasného výmařského ohaře, gratulujeme majitelce k tak unikátní fence. Ne, Eda zase dolabradoruje, až začne zima. Vydrž.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 21:34
- Nahlásit
Lucinda
no, já se nebojím, že zas nebude čoko... v létě je holt mléčná a v zimě hořká čokoládka
a samozřejmě děkuju všem pejskům + páníčkům za držení palců/tlapek
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2006 21:39
- Nahlásit
Eda
Tak to velká gratulace, mě to čeká zítra a umim velký nic
|