| Autor |
Zpráva |
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 08:27
- Nahlásit
Ketrin
od blesku vyhořel barák tak to je něco. To bych strachy nespala. Baští jenom ty granule a občas piškot, ale ono s těma protilátkama neni tak horký. Nic na štěňatech nepozoruju, ale fakt mi to tak řekli, že se to tluče. Teď mi volala paní na štěně. Pane bože aspoň ještě jedno a bude to dobrý. Taky jsem dala všude inzeráty, ale asi jedou víc po těch bez PP. Proč máš tu druhou fenču neuchovněnou? DKK?
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 08:30
- Nahlásit
Zapomněla jsem dodat, že krmim PROFormance puppy large breed a voda z nich nestříká. Dala jsem jim jeden den masový tyčinky - zelený a ráno jsem plašila, že je jsou nemocný.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 09:11
- Nahlásit
Lucinda
Tak ty seš ostřílenej skoromyslivec?! To máš dobrý, to nějakou zvěř na výcvik urveš. A že teda nějaký myslivec z okolí nemá zájem o štěně po tak šikovné feně, to se divím.
Když to neni tak dramatický s tím průjmem, tak to bude dobrý.
Proč máš tu druhou fenču neuchovněnou? DKK
Jo, má 4/3 je jí 10 let a je bez problémů. A nachodila a naběhala toho fakt hodně.
Až budeš mít čas mrkni na www.calenzana.wz.cz tam to všecko je, ať se tady stále neopakuju
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 09:33
- Nahlásit
Včera večer jsem si zas uvědomila, jak s tím štěnětem se člověk znova musí vracet k věcem, které s dospělými psy už dávno neřeší a ani nevnímá... večer jsem něco dělala v kuchyni a pod stolem chroustání, koukám co to - Borgo měl jabko. No tak si říkám, třeba se mi vykutálelo z tašky s nákupem a on ho našel, tak jsem nad tím nekoumala a nechala jsem mu ho a oni ho s Brestou společně snědli. za chvíli zas koukám, Borgo si s něčím kutálí, a ona to kulička hroznového vína. No tak co, stane se, někde se skutálela... neřešila jsem to, ale za chvíli zas ňáké mlaskání a vidím, Borgo má banán a teprve mi došlo, že on se v klidu obsluhoval z misky s ovocem co je na nízkém stolku!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 11:01
- Nahlásit
Ketrin
To je naprosto přesné! člověk už je na něco zvyklí a vůbec mu třeba nedojde, že to u malého neplatí - já ho třeba první týden furt přivírala do špajzu a lednice, nejsem zvyklá že má pes furt někde hlavu a navíc Thorin se nepřehlédne
A přítel si zapoměl sáček na bobana, tak si malýho u něj odložil, aby ho pak našel a šel pro sáček ke koši....no jak tušíte malej tam samozřejmě ležet nezůstal a boban se už nenašel
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 11:13
- Nahlásit
Jumi
A přítel si zapoměl sáček na bobana, tak si malýho u něj odložil, aby ho pak našel a šel pro sáček ke koši....no jak tušíte malej tam samozřejmě ležet nezůstal a boban se už nenašel
už vidím dvouměsíční štěně, jak v klidu leží v odložení... bych si myslela, že je nemocný
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 11:43
- Nahlásit
Chtěla jsem se ještě zeptat - o víkendu jsme byli u našich na zahrádce a celou dobu byli venku, přesto Bernáš několikrát vlezl do vnitř a tam se počůral - což mě dost namíchlo, tak nevím jestli ve výchově čistotnosti nedělám něco blbě....Mám mu za loužičku na koberec doma nadávat? Zatím jsem to vždy kladla za vinu sobě, že jsem včas nevyběhla!
S Thorinem to bylo snadné udělal loužičku - sprdla jsem ho a posadila na terasu, měli jsme ho v létě, takže pořád otevřeno ven. Velmi rychle to pochopil a loužiček doma udělal, že by se dali na prstech spočítat...ale Bernášek nějak tady v tom paneláku asi dělám něco blbě....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 12:30
- Nahlásit
Jumi
Co mám radit, když sama se v tom taky plácám. Zrovna včera večer. manžel přijel domů pozdě, štěně bylo v tu chvíli asi 10 minut nakrmené. Kecám s manželem a zapomenu mrně pustit ven. A najednou vidím, jak v koutě u dveří vyrábí louži zvící Středozemního moře a ještě na mě přitom hází ten svůj nevinnej kukuč. Nic neděláš blbě, prostě někdy člověk zapomene, někdy neodhadne čas, někdy to štěně nevydrží atd.atd. Jsou malí. Jo a k tomu cizímu prostředí (u rodičů): to mi přijde taky normální. Já beru Borga obden do práce a ze začátku, než si tu zvykl, tak pár dní se za žádnou cenu nevyčural ani nevykakal venku okolo baráku, protože tu je v kotci vlčák a má to tu zapachované. Takže jsme vždycky třeba půl hodiny chodili venku a nic, přišli jsme do kanceláře a okamžitě byla loužička i hromádka. Ale jak si zvykl, tak už je to dobré.
Prostě - já u štěněte nic, ani tu hygienu, nějak moc nehrotím. Oni to zvládnou, až přijde tem správný čas. jestli ve 4 nebo v 5 měsících, to je vzhledem k celému jejich životu v podstatě úúúplně jedno.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 13:35
- Nahlásit
Ketrin
Tak dík!To si mě uklidnila! Ale všechno s malým je nějaké jinčí než s velkým, tak někdy dost tápu a navíc si toho po 6ti letech taky dost už nepamatuju Hlavně aby z prcka vyrostl správňáckej a poslušnej pes. S Thorinem jsme toho spoustu zanedbali a do teď to horko těžko doháníme, tak bych nerada opakovala stejné chyby 2x...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 15:15
- Nahlásit
Ketrin
jak jsi psala o té samoobsluze s ovocem... Eda si takhle vytáhla krájený bochník chleba a venku ho nerušeně žrala. v tu chvíli šla kolem plotu kamarádka (taky má LR) a hned jí bylo jasný, o co jde... ale nezazvonila na nás, ani nás jinak neupozornila a užívala si ten pohled a ještě jí podezírám, že Edu hecovala, ať si toho narve co nejvíc do tlamičky, než si něčeho stačíme všimnout (její LR taky jako štěně slupla bábovku-celou a jednu várku vánočních rohlíčků )
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 15:31
- Nahlásit
Máma první Thorinovi vánoce udělala plný plech košíčků, piplala se s tím celý odpoledne a nikdo si nesměl vzít než to bude hotové. Pak si brácha plech vzal k telce a položil ho na gauč.....Když sem si šla já plech byl prázdný, začla jsem bráchovi nadávat, ale když se plech vytáhnil na světlo byl plný chlupů a blízanců a Thorinak druhý den kakal celé mandle
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2006 18:25
- Nahlásit
Jumi
to jste dobří, že se pečete s extra košíčky pro pesana Eda má narozeniny přesně na Štědrý den, ale žádný speciální jídlo/dort teda nedostává dárky jo, ale ne zvlášť narozeninový a Vánoční
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 06:01
- Nahlásit
žádný speciální jídlo/dort teda nedostává dárky jo, ale ne zvlášť narozeninový a Vánoční
to se teda styďte, chudinka Eda
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 06:35
- Nahlásit
Ketrin
to se teda nestydím, vůbec! o Vánocích je tu vždycky takový šrumec, že tak tak stíháme to, co je naše "tradice" (a pozor, uklízení a mytí oken naše tradice není )
ale já jí to vynahradím teď o víkendu. zítra jí bude rok a půl, tak si tu uděláme "mejdan" s grilováním
teda nic proti krásnýmu počasí, ale čeho je moc, toho je příliš já mám vedra ráda, mně to nevadí, ale našemu hnědýmu medvědovi to nesvědčí a propos, začíná od hlavy, uší světlat a začíná z ní být žlutý LR (ale zatím žádné světlé fleky na hřbetě, jako loni )
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 06:47
- Nahlásit
mejdan" s grilováním
to se máte tak ať se to vydaří
já mám honičku, protože jsem se na poslední chvíli (LAST MINUTE) rozhodla přijmout nabídku známých a přidat se s Honzou k nim na týden na Djerbu. Letíme jenom dvě matky + synci hokejisti, aby si odpočinuli po tvrdé letní přípravě, než jim to začne nanovo. Tak teď jsem zrovna četla na netu nějaké recenze toho našeho vybraného hotelu a jeho služeb a musím se fakt smát, jak některým prudičům není nikdy nic dost dobré, např.že v programu All inclusive nedostali nápoj častěji než jednou za 15 minut Já teda byť je sebevětší vedro, tak doma taky nepiju častěji než 1x za 15 min.
jinak včera u nás byl zase ten zlaťáček a šli jsme na vodu a Borgo už šel do vody i bez mámy i beze mě a zlaťáčkovi se snažil ve vodě vyrvat klacek
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 07:33
- Nahlásit
Ketrin
Taky bych jela někam se plácnout na pláž. Jak to bez tebe ta smečka zvládne? Borgo je borec.
Eda
Mám se té hnědé bát? Slyšela jsem, že když se hnědáčci vykoupou a nechají uschnout na sluníčku, tak začnou šisovat a házet fleky. Né, že by mi to extra vadilo, ale nerada bych aby si někdo myslel, že mám BO maliňáka.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 07:52
- Nahlásit
Lucinda
když se hnědáčci vykoupou a nechají uschnout na sluníčku, tak začnou šisovat a házet fleky.
budeš ji muset mazat přípravkem s UV filtrem, Eda ti poradí
Jak to bez tebe ta smečka zvládne?
¨Se s manželem střídáme, zas pak někam jede on a já hlídám firmu, barák a psy jinak to momentálně nejde
Co štěňata, jak řádí a kolik jich ještě máš doma?
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 08:03
- Nahlásit
Ketrin
Dobrý no, jen se pobav po ránu. Mám UV 40 na malího, tak to snad bude stačit. Štěníci už fakt řádí. Včera se mi dostali do sklepa a roztahali boty, papír, hadry, no všechno na co přišli. Gita jim otevřela dveře a oni se nenechali 2x pobízet. Tak jdu dneska kupovat boty. Mám jich doma ještě šest a jsou jak demoliční četa. Gita jim během pěti minut vysvětlila jak mě nas... a oni teď všude důkladně hrabou. Z čeho jsem nejvíc hotováje, že malej mezi nima lítá a oni za nim, ale jakmile se otočí a běží proti nim, tak se klidí. Normálně se ho bojí. Vůbec ho tam už nebudu pouštět, protože mám strach, že si vypěstujou strach z malých dětí. Vždycky se k některému štěněti přiřítí a jde mu dát pusu, ale jak ho podrží za hlavu, tak chudák štěně. Je zajímavý, že nikdy nezakňučí. Tak řvu na malího, že je má nechat a na štěňata, že mají nechat mně.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 08:22
- Nahlásit
Lucinda
To není sranda s tím UV filtrem-známá chová černočokoládovou linii, pořád obráží výstavy, tak je fakt maže a do vody je moc nepouští aby srst a barvu udržela ve výstavní kondici. Mně se dřív čokolády hodně líbili, ale teď už bych to nechtěla - co má labrouš za život, když nemůže do vody a na sluníčko. a když to vidím v létě na výstavě, tak třeba 1 má správnou barvu a ostatní jsou melírovaní.
Kolik je děcku let? To máš náhodou dobrý, že si štěňata zvyknou na mrně, to já k nim musím zvát děti ze sousedství aby vůbec do odběru věděli, že existují malí hluční lidičkové s divnými pohyby
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 08:30
- Nahlásit
Ketrin
Máš pravdu s tou barvou, ale když já jsem jí celou dobu chtěla a když se Gitě narodili, tak jsem radostí skákala. Omezovat jí nebudu a s výstavama to u nás nebude tak horký. Gita má jenom dvě a to ještě VD. Pohanili mi jí, tak na ně kašlu. Malímu jsou dva a půl a je trošku živější. Ty nechodíš do práce nebo co? Byla jsem u tebe na stránkách. Moc pěkné. Moc pěkné hlavy štěňátek. Já takové nemám, ale po Gitě ani mít výrazné nemůžou.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 08:32
- Nahlásit
Ketrin
Počkej a to je ta známá fakt maže krémem?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 08:43
- Nahlásit
to je ta známá fakt maže krémem?
Je to nějaký sprej, fakt s UV. jednou jsem jí vystavovala fenu, ona toho měla víc a přebíhala z kruhu do kruhu a těsně před nastoupením ji nastříkala a přeleštila takovým tím vlhkým ubrouskem jak jsou třeba pro mimina na prdýlky
Lucinda
Ty nechodíš do práce nebo co?
Takový štěstí mě nepotká máme malou rodinnou firmu (16 zaměstnanců) a já tady jsem účetní, sekretářka, svačinářka, uklízečka a hromosvod ale má to samozřejmě i výhody, např,že se štěňaty jsem mohla být 24 hodin denně doma a pracovala doma jen to nejnutnější a pak se to dohnalo... vše je o tom jak si to člověk zorganizuje.
a to ještě VD. Pohanili mi jí,
Ale VD vůbec není nic špatnýho Bresta je sice šampionka, ale já to zas tak nežeru jasně mám z toho radost, ale důležitější je povaha, výkon a jaká je fena matka atd.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:02
- Nahlásit
tak pozor, dámy jako že Edka má špatnej život, když je hnědá a nemůže do vody? nenechte se vysmát, ta tam je imvére furt ne, ale vážně, je mi jasný, že kdybych chtěla mít doma výstavní kus, tak asi spreje by přišly na řadu
Ketrin
tak si to moc užij u moře, taky se těším, snad to letos vyjde i mně. jsem člověk vodní a plavat vydržím opravdu dlouho
taky bych chtěla mít osobní svačinářku
Lucinda
právě loni byla Eda flekatá, ale letos je to zatím ok
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:03
- Nahlásit
Ketrin
já to zas tak nežeru tak já bych to brala a žrala, ale pán bůh ví, že by mi narostlo peří, tak mám ošklivku a to prně taky nebude žádný zázrak. Pro mně je taky důležitá povaha a pracovitost. Malej prudí, že chce mlíko, tak jdu něco dělat. Dítě, štěňata, koně to je moje mateřská.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:07
- Nahlásit
Ty jo, poraďte mi, co dělat se Sárou, celou noc funí jak... byt máme vyhřátý, klimatizace není, větrání nefunguje (jak by taky fungovalo, když se vzduch nehýbe), já spím s mokrým ručníkem na krku...
Chtěla jsem Sáru namočit, ale zase se bojím, aby jí to buď neuškodilo na ty klouby nebo aby se nezapařila a nebylo to ještě horší...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:29
- Nahlásit
Jandula
Co zkusit mokrý ručník přez hřbet, nebo náročnější: uší jí obleček a do toho jí dej kostky ledu, ale ta vrstva co bude na ní musí být silná, aby jsi z ní neudělala ledovou panu. Co větrák? Poradila bych ti hlínu, tam jsou teď naložený štěňata i Gita, ale do paneláku... zapomeň na to.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:31
- Nahlásit
Jandula
Nebo se odstěhuj do zemjanky.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:37
- Nahlásit
Já pořád nevim ty fotky mi nejdou
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:42
- Nahlásit
Já jsem tak šikovná. Tak to je Šimi s malou částí bandy zlobilů. Očekávám pochvali...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:47
- Nahlásit
Eda
snad to letos vyjde i mně
kam to bude? Korsika? My jsme chtěli Honzu poslat za bráchou na Bali, ale to nevyšlo
Jandula
Taky myslím jedině větrák...
Tak se mějte jedu s Borgem nechat píchnout vzteklinu a už ty očkování budeme mít komplet a bude pokoj.
|