| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:52
- Nahlásit
Ketrin
Pošlete mě na Baliii, já chci taky a určitě by to vyšlo...
Dobrá, jdu dneska koupit větrák, doufám, že na něj nebude Sára řvát...
Tak ať to Borgíska nebolí...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 09:59
- Nahlásit
Jandula
Ať jí nepřivodíš zánět zvukovodu. Dej jí čepici.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:01
- Nahlásit
Lucinda
no tak to ji rovnou muze oblict celou do nejakyho obleku a zavrit do lednice ....
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:04
- Nahlásit
Jirikovo
To vůbec neni blbý, ale musela by jí dát dýchací přístroj.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:15
- Nahlásit
Lucinda
no to v chorvatsku sezene, tam se jezdi dost lidi potapet ... akorat si nedokazu predstavit ten sok, kdyz se v noci vzbudi, bude mit hlad a rozespala pujde pro neco do lednice a z ni na ni vyskoci obleceny pes s dychacim pristrojem ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:18
- Nahlásit
Jirikovo
Do lednice se nevejde, bude muset do mrazáku, ten sem včera vyklidila... Co já, já to budu vědět, dneska v noci jsem tam byla pro sušenky a vypadla na mě láhev, taky jsem se nelekla, ale příští týden přijíždějí naši, tak nevím, co by říkali...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 10:23
- Nahlásit
Jandula
no co, rodicum rekni, ze nekdo si bere psa do postele a nekdo do mrazaku .... nejak to snad pochopi ....
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:17
- Nahlásit
Jirikovo
Vážně dobrá debata. Nechceš Jandule rovnou poradit, ať feňule pořídí mrazící box s dvýřkama z boku? To bude lepší, než sestěhovat do Norska.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:20
- Nahlásit
U nás je 22 °C pod mrakem, tak to docela jde. Prý se rozmnožili zmije, tak musim hlídat Gitu i malího. Známýmu uštkla zmije psa do čumáku. Byl oteklej jak balón, ale jinak byl v pohodě.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:27
- Nahlásit
Lucinda
Tady je kolem 30, taky pod mrakem, ale jak v prádelně... Žádná bouřka nic, hlavně že slibujou...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:49
- Nahlásit
To je vážně děsný. Tady už to taky stoupá, ale zatim to jde. Jdu spát s malim do postele, tak mi můžete závidět.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 11:49
- Nahlásit
Jandula
hlavně že slibujou
no jo, vlk taky sliboval ....
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 12:26
- Nahlásit
Ahoj, se sem vtírnu po delší době, mám takovej dotaz, někde jsem četla, že se může nakrýt pouze černý a hnědý labík, ale nikdy ne světlý s hnědým ? tak by mě zajímlo, jen pro mojí zvědavost, proč toto světlo hnědé spojení nelze?
Jinak doma máme taky momentálně hnědýho labíka, neb se vždy mokrá Tara zahrabe do hlíny a pak je špinavá jak ... teda je z ní originál čokoláda.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 12:42
- Nahlásit
Meggi
nevím nevím... počkej na Ketrin, ta ví víc...
ale já má zase žlutýho LR, takže je to skoro fifty fifty
Ketrin
mě taky můžeš klidně poslat na Bali bych si tam užívala a byla hodná, poslouchala...
Jandula
fakt jedině větrák. my jsme Edě přes noc nechaly otevřený okno z chladnější místnosti, tak mohla jakž takž spát, ale tobě těžko radit, když máš vyhřátej celej byt
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 13:13
- Nahlásit
Eda
No, jedu ho dneska po práci koupit, fakt se nedá nic dělat, jen doufám, že moje hysterka to vezme jako pozitivní věc a nebude dělat vyrvál...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 13:21
- Nahlásit
Jandula
že moje hysterka to vezme jako pozitivní věc
no a nebo to vezme jako hracku a az se vratis v pondeli z prace, tak uvidis ....
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:09
- Nahlásit
Tak jsem se pěkně vyhajala a jdu věšet prádlo. U nás je příjemných 23°C.
MeggiMyslím, že je kvůli odstínu očí. Jsou pak žluté a né hnědé, ale jestli je to blbě, tak mě kamenujte.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:10
- Nahlásit
Jirikovo
ale nemysli si, že každý pes je jako Ronie a baví ho ničit věci (např. okusovat lino apod.)
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:13
- Nahlásit
Lucinda
nó, a prý jak je mateřská děsná, když se pěkně prospíš raději se tím moc nechlub, většina z nás je tu zavřených v práci ale jen tě tak zlobím, vím, že s prckem/i více najednou třeba to není žádný lážo plážo...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:18
- Nahlásit
Eda
Já se nezlobím. Dneska jsem si lehla po dlouhé době. Mám toho plný zuby Ráno malej vstane v půl šestý a už jedem: štěňata, s Gitou atd. v pol. spát a pak štěňata, Gita, koně, štěňata, Gita atd. a když zalehnu v půl dvanáctý večer, tak mám pocit, že jdu nějak brzo. Dneska se vážně flákám, už jdu nakrmit ty štěňule.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:27
- Nahlásit
Meggi
Je to jak píše Lucinda-jsou pak světlé oči a taky hlavně špatný pigment, což obojí je nestandart a pes pak má úplně jiný výraz. Jó, to jsou starosti nás chovatelů s žlutými fenami, že není kým krýt, protože všichni sem vozí zvenka buď čokoládové psy anebo když už černého, tak stejně nese hnědý gen.
Eda
já má zase žlutýho LR
Jak to že se tu o tom nic neví?
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:35
- Nahlásit
Ketrin
Aha děkuju, tak mám tedy ještě jednu otázku - jak tedy vznikl čokolabrador??? Se omlouvám, že s tak hloupě ptám, ale nikdy jsem po tom nepátrala, nebo spíš nikde jsem o jeho vzniku nečetla, tak by mě to zajímalo jen okrajově. Přítel totiš viděl čoko a je z ní úplně unešenej, ale tři psy by už bylo moc!jeden hluchej neposlušnej labrador a druhy flegmaticky rtw stači!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:42
- Nahlásit
Ketrin
no jo jo, Eda žloutne od hlavy, stejně jako ryba od hlavy zase smrdí (tedy Eda teď, když je pořád ve vodě, tak smrdí celá dost... ) tak předpokládám, že za chvíli z ní bude žlutej LR
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:44
- Nahlásit
Ketrin
Ale tam jde hlavně o to jaký dominantní gen pes nese,ne? Když by se připustil žlutý pes a žlutá fena pouze se žlutým genem je to průser a velká pravděpodobnost,že budou štěnda bez pigmentu,ale když budou oba rodiče žlutý,ale jeden bude nosič černého genu,tak by to mělo být OK,ne? A tenhle princip platí i u spojení žlutý x hnědý.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:51
- Nahlásit
Meggi
jak tedy vznikl čokolabrador???
To nevím, ale zkusím to někde najít.
jana33
Nee. Je to složitější. Žlutý LR se standartním pigmentem a žlutý LR se špatným pigmentem mají odlišný genotyp.
žlutý pes a žlutá fena pouze se žlutým genem něco takového neexistuje, žlutý s černým vždy dá černé štěně nebo štěňata.
Ta dědivost barev je docela složitá a jsou o tom pěkné přehledné stránky v angličtině, ale já to teď nemám čas hledat ale jednou už jsem to tu psala (odkaz) Evikovi, tak pokud se někomu chce listovat těch 120 stran....
Hezký víkend
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 14:56
- Nahlásit
Ketrin
užijte si všichni víkend, já už mám poslední učící (snad) a pak jen super volno tří měsíční
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2006 15:05
- Nahlásit
Ketrin
no já si myslela,že to nebude tak jednoduchý. Je to věda. Bohužel žluťáků s růžovým čumákem a světlýma očima je čímdálvíc.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2006 19:07
- Nahlásit
Ahojky, až budu mít někdy chvilku, tak musím Edě vyfotit hlavu, abyste lépe viděli, že už nevlastním hnědého LR, nýbrž oranžového/žlutého LR fakt!!! takže letos to zatím nejsou fleky na zádech, ale oranžová hlava jó jó, není nad pěkně vybarvenýho pejska
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2006 19:56
- Nahlásit
Tady je ten odkaz o dědivosti barev
www.members.tripod.com/%7Ebeulahland/coatcolor.htm
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2006 19:57
- Nahlásit